- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
akihaennem
csendes tag
Igazából nekem csak a Transmission kellene, mert a libtorrent eléggé karcsú.
A gyári felületen ez hol található meg? nem emlékszem hogy ilyenbe botlottam volna.Eddigi használat alapján én meg vagyok elégedve a termékkel, csak a libtorrentet keveslem, továbbá a ventit tartom kicsit zajosnak. Kicsit sokallom a 4000RPM-t alapból, de gondolom ezzel nem sok mindent lehet kezdeni.
Üdv,
akihaennem -
-
Tonyk
veterán
Elfelejtettem beszúrni egy config fájlt.
szerver.ovpn
daemon
proto udp
port 1194
dev tap21
comp-lzo adaptive
keepalive 15 60
verb 3
secret static.key
status-version 2
status statusstatic.key tartalmazza a openvpn szerver kulcsát:
-----BEGIN OpenVPN Static key V1-----
ad67dab8aad16642b563b9a1dfbf22a8
44a6a769a0eb1cd8707cc8a5c2a014d1
7c8a971db942a3663df2203ad78bc636
c28d26424a5f1b1d2ef0af8f72d149f3
569879a883fe095ab02d4347f6964aeb
04547e553eaa5462b3639628267f6965
02431b0f72f2fbb8ae3684f7b619d8cc
bf7920bceacbf2c2954aa1e6e73dc57d
72c133f5ae5938ae06410abc89caeeca
520c900fc8bd0a18ba02debecc3ffded
41a8cc55fb4587ce0eeee90f2ea0f47a
ff7e58e85b913e7fe0fc5fee232e4bf2
afd1c2fd88ed57cfefa7d521599b46db
60890c0d305e1365866e37eca5fe10c6
633a822398424c767d80d052cbec4bc7
f3c3c68f3ef7f60db2e60c130f94587d
-----END OpenVPN Static key V1-----Erre a kulcsra lesz majd szükség a kapcsolódáshoz is az openvpn kliens esetében.
Routeren 1194-es udp -t forwardolni kell a nas statikus ip-címére.
-
Mr Dini
addikt
Koszi raktam ra egy frissebet... Vegre engedte. De mikor a config filet akarom megnyitni ezt irja: root@NSA320S:~# openvpn --config file
ptions error: In [CMD-LINE]:1: Error opening configuration
se --help for more information. Es nem birom beallitani. Eleg kezdo vagyok ebben csak kintrol el akarom erni a servert.Meg egy kerdes: minek vacakoltok az ffp-s TM el amikor a packages kozott ott van es telepitheto. Ugyanaz mint a tietek csak ott nem lehet a letoltesi konyvtarat modositani?
-
bull84ghia
őstag
A logfájlt félreértelmeztem
Nekem csak azért kellett az egész ssh hogy meg tudjam nézni hogy a külső hdd milyen azonósítóval van ellátva, mert arra menne a letöltés. Amit mondtál parancsot azzal sikerült is, és szépen megy a letöltés is.
Köszi.TC nem használom Finderben szinte minden megoldható OSX-en.
-
Mr Dini
addikt
Hat ugye elosszor windowst akartam. Mert windows mwgy a gepen es windows a windowssal jobb. De rajottem h nem fog menni... Ezert marat a Linux csak vmi ubuntu,mert ezen meg a sudo parancs se megy... Amugy kerdeztem a kozeli szervizt es azt mondtak valahogy ki lehet cserelni a ramjat csak nehez szerezni.
-
footy
addikt
Na most jo , koszi
root@NAS:/ffp/etc/cron.d#
root@NAS:/ffp/etc/cron.d# /ffp/start/uwcron.sh start
-sh: /ffp/start/uwcron.sh: Permission denied
root@NAS:/ffp/etc/cron.d# chmod a+x /ffp/start/uwcron.sh
root@NAS:/ffp/etc/cron.d# /ffp/start/uwcron.sh start
root@NAS:/ffp/etc/cron.d# crontab -l
# Run ntpdate periodically if users want to sync time from time server
* * * * * /bin/dsrv-mon.sh > /dev/null 2>&1
17 */2 * * * /bin/rbm.sh by_crond > /dev/null 2>&1
#*/10 * * * * /usr/bin/ipcam > /dev/null 2>&1
47 10 * * * /sbin/ntpdate_sync.sh > /dev/null 2>&1
47 22 * * * /sbin/ntpdate_sync.sh > /dev/null 2>&1
47 12 18 * * /bin/zyfw_downloader ftp://ftp2.zyxel.com/NSA310/firmware ZYFW_INFO.tgz 0 1 > /dev/null 2>&1
47 12 2 * * /bin/zyfw_downloader ftp://ftp2.zyxel.com/NSA310/firmware ZYFW_INFO.tgz 0 1 > /dev/null 2>&1
### UWCRON BEGIN ###
# DO NOT REMOVE OR CHANGE THE DEFINITIONS HERE
# FOR CHANGES GO TO THE CORRESPONDING FILES, SEE BELOW### BEG: Definition from root ##################################################
0 2 * * * /sbin/poweroff
### END: Definition from root ##################################################### UWCRON END ###
root@NAS:/ffp/etc/cron.d#Az ntp-t amugy nem lehet valahogy rendberakni?
-
footy
addikt
Nalam ez nagyon nem igy nez ki, nem is ugy kezdodik mint egy script, hanem html-nek nez ki:
root@NAS:/ffp/etc/cron.d# more /ffp/start/uwcron.sh
<!DOCTYPE html>
<html class=" ">
<head prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb# object: http://og
p.me/ns/object# article: http://ogp.me/ns/article# profile: http://ogp.me/ns/pro
file#">
<meta charset='utf-8'>
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
<title>funplug/0.7/ffpcompiler/definitions/uwcron/ffp/start/uwcron.sh at mas
ter · SirUli/funplug · GitHub</title>
<link rel="search" type="application/opensearchdescription+xml" href="/opens
earch.xml" title="GitHub" />
<link rel="fluid-icon" href="https://github.com/fluidicon.png" title="GitHub
" /> -
footy
addikt
Az uwcron futtathato:
-rwxr-xr-x 1 root root 38591 Jul 16 18:22 uwcron.sh
drwxr-xr-x 2 root root 4096 Jul 18 07:34 .
root@NAS:/ffp/start#Ha inditom, akkor meint beallithatom a csomaglistakat, de ezzel korabban sem volt gond. Kijeloltem minden forrast.
slacker -a uwcron-ra felajanlja a reinstallt.
Van valami amit pluszba fel kell telepiteni a csomagok kozul?
-
footy
addikt
Valamiért visszaállt a korábbi jelszó újraindítás után. A port-forwardingot viszont kikapcsoltam.
Egyébként nem íródott be a crontabba amit amit akartam.Elhelyzetem egy root nevű file-t az ffp/etc/cron.d-ben.
root@NAS:/ffp/etc/cron.d# more root
0 2 * * * /sbin/poweroff
root@NAS:/ffp/etc/cron.d# crontab -e
# Run ntpdate periodically if users want to sync time from time server
* * * * * /bin/dsrv-mon.sh > /dev/null 2>&1
17 */2 * * * /bin/rbm.sh by_crond > /dev/null 2>&1
#*/10 * * * * /usr/bin/ipcam > /dev/null 2>&1
29 12 * * * /sbin/ntpdate_sync.sh > /dev/null 2>&1
29 0 * * * /sbin/ntpdate_sync.sh > /dev/null 2>&1
23 20 17 * * /bin/zyfw_downloader ftp://ftp2.zyxel.com/NSA310/firmware ZYFW_INFO
23 20 1 * * /bin/zyfw_downloader ftp://ftp2.zyxel.com/NSA310/firmware ZYFW_INFO.
~Mi lehet a gond?
-
footy
addikt
Amiota megcsinaltam a fentieket, nem tudok ssh-n bejelentkezni.
(a cron.d-ben elhelyeztem egy root nevu file-t es abba irtam a job-ot)
A jelszavamat nem fogadja el. EZ mitol lehet?Nincs engedelyezve a random port port-forwarding viszont igen:
root@NAS:/ffp/tm/.transmission-daemon# grep port settings.json
"peer-port": 51413,
"peer-port-random-high": 65535,
"peer-port-random-low": 49152,
"peer-port-random-on-start": false,
"port-forwarding-enabled": true,
"rpc-port": 9091, -
footy
addikt
koszi
MAS:
A transmission gyakran beragad, a hozzaadott torrent bekerul ugyan a listaba, de nem indul el a letoltes.
Mi lehet ennek az oka? Neha segit az ujrainditas a routeren es/vagy a nason, de nem mindig. A portforwarding be van allitva egyebkent a routeren. Van valami extra beallitas amivel ezt ki lehet kuszobolni? Peerek szama vagy MTU meret vagy valami? -
footy
addikt
Ertem koszi, delutan kiprobalom.
Az egesz egyebkent onnan indult ki hogy az automatikus kikapcsolas nem mukodik rendesen miota 4.7-es firmware van fennt. Van erre valami megoldas?
Jah es az ntp sem megy rendesen, hiaba allitom a grafikusan feluleten gmt+2 orara a rendszerido nem all at. -
Pity0517
csendes tag
Szia.
Igen müködik ha egy sima usb dugok bele rögtön felismeri, és ha a 1 TB os 3.0 vinyot a gépbe dugom, vagy hátulsó portba akkor ott rögtön felismeri..és tudom is használni.
Elől viszont egy perc után a NSA USB led je is elalszik...
Ezért állok a jelenség előtt értetlenül.. -
kmarci25
veterán
Én nem látom a különbséget, ellenben az aktív 3D-től 10 perc után hasogat a fejem. Úgyhogy 1-1.
De ez tényleg nem az a topik.
Illetve egy plazma-led vitát szívesen végigolvasnék, úgy 100-150 poszton keresztül, természetesen úgy, hogy a 3 hsz után már személyeskedés és anyázás megy... -
yuhui
csendes tag
Ahogy írod, én is így tudom, hogy nagy általánosságban (mivel nincs minden készülékkel tapasztalatom azért is írom így) úgy tudom, hogy a Samsungokkal megy a hangsávváltás és a feliratváltás is DLNA-n keresztül, viszont az LG-k erre nem képesek. Tehát nem a NAS-tól vagy az azon futó médiaszervertől függ ez.
-
zambozoli
aktív tag
Szia! Nehogy neked kelljen bocsánatot kérned azért, hogy segítesz.
Megtennéd, hogy kijavítod a miniDLNA felhegesztést amit írtam.
-
gigollo
tag
így:
*Telepítés:*
wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/minidlna-1.1.0-cvs-arm-1.txz
funpkg -i minidlna-1.1.0-cvs-arm-1.txz
wget http://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/libjpeg-8c-arm-1.txz
funpkg -i libjpeg-8c-arm-1.txz
wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/libid3tag-0.15.1b-arm-1.txz
funpkg -i libid3tag-0.15.1b-arm-1.txz
wget http://inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/sqlite-3.7.9-arm-1.txz
funpkg -i sqlite-3.7.9-arm-1.txz
wget http://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/libexif-0.6.20-arm-1.txz
funpkg -i libexif-0.6.20-arm-1.txz
(a fentiekben wget-tel letöltött fájlok a /root/ -ba kerülnek!)
*Konfiguráció:*
/ffp/etc/minidlna.conf -ot létrehozni és beleírni:
port=8200
media_dir=V,/i-data/md0/video
media_dir=A,/i-data/md0/music
media_dir=P,/i-data/md0/photo
#vagy media_dir=/i-data/md0/video
friendly_name= miniDLNA
album_art_names=Cover.jpg/cover.jpg/AlbumArtSmall.jpg/albumartsmall.jpg/AlbumArt.jpg/albumart.jpg/Album.jpg/album.jpg/Folder.jpg/folder.jpg/Thumb.jpg/thumb.jpg
inotify=yes
enable_tivo=no
strict_dlna=no
notify_interval=900
serial=12345678
model_number=1
db_dir=/ffp/tmp/minidlna
log_dir=/ffp/tmp/minidlna
* Elindítás/leállítás/újraindítás: *
/ffp/start/minidlna.sh start
/ffp/start/minidlna.sh stop
/ffp/start/minidlna.sh restart
Indítás után web-ről elérhető pl.: http://nsa320:8200
*Média rescan:*
/ffp/sbin/minidlnad -R
*Uninstall:*
/ffp/start/minidlna.sh stop
funpkg -r minidlna-1.1.0-cvs-arm-1.txz
funpkg -r libjpeg-8c-arm-1.txz
funpkg -r libid3tag-0.15.1b-arm-1.txz
funpkg -r sqlite-3.7.9-arm-1.txz
funpkg -r libexif-0.6.20-arm-1.txz
rm /ffp/etc/minidlna.conf
rm /ffp/start/minidlna.sh
rm -rf /ffp/tmp/minidlna/
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!Üdv!
miután kiadom a /ffp/start/minidlna.sh start parancsot a köv hiba üzi fogad: Running /ffp/sbin/minidlnad -v -f /ffp/etc/minidlna.conf
[2014/04/21 19:28:42] minidlna.c:628: fatal: Error reading configuration file /ffp/etc/minidlna.confesetleg valaki tudja a megoldást?
Előre is köszi! -
Tonyk
veterán
-
mike784
tag
Köszönöm a segítséget feltelepült de most nem tudom elindítani:
/ffp/start/transmission.sh.new
Done.
root@NSA310:~# /ffp/start/transmission.sh start
Starting transmission-daemon
/ffp/start/transmission.sh: line 20: 21143 Segmentation fault (core dumped) $su_cmd $user -c "$command --pid-file $pidfile --config-dir $configdir --logfile $logfile"
FAILED. Does user root have a shell?
root@NSA310:~# /ffp/start/transmission.sh status
transmission-daemon not running
root@NSA310:~# /ffp/start/transmission.sh start
Starting transmission-daemon
/ffp/start/transmission.sh: line 20: 21187 Segmentation fault (core dumped) $su_cmd $user -c "$command --pid-file $pidfile --config-dir $configdir --logfile $logfile"
FAILED. Does user root have a shell?
root@NSA310:~#Root felhasználóval vagyok belépve.
-
Rascally81
aktív tag
Ne vedd magadra! Szerintem a fórumtársak nagyrésze eggyetértenek abban, hogy sokunknak sokat segítesz. Sokszor hülye kérdéssel fárasztunk, de ÉN soha nem éreztem fölényesnek, cinikusnak a válaszod. Remélem az utolsó hozzászólásodat nem gondoltad komolyan, és csak némi sértődötség miatt írtad számomra TRAGIKUS posztot.
Jaa, és még mielőtt azt olvasnám itt a fórumon, hogy seggnyalás amit írtam, jelzem NEM az!!!
Egyszerűen hálás vagyok a sok segítségért, mert azért valljuk be, tudunk hülyeséget kérdezni! -
Synaptic
senior tag
Ha jól emlékszem Te nem tudtál 1 épkézláb érvet felhozni az otthoni ssh erőltetése mellett . Csak a sejtelmes "ugye tudod - nem tudod ?" kombót .
Tényleg csak kérdezem, hogy van ellenkező irányú ne adj isten többpéldányos tapasztalatod a red ek istenítése mellett . ?(A kalgont is ajánlja minden nagyobb mosógépgyártó ,mégsem ér egy kalap szart sem)
Ha egy dologhoz nem tudsz ,nem akarsz érdemben hozzászólni , akkor minek fárasztod egyáltalán magad vele ?
Azt még megértem hogy az idejáró célközönséget el tudod kábítani egy chmod parancssal és istenként tekintenek rád , de azon az arcméreten amit az erősen kétségbevonható "szakmai tudásod" nimbusza leng körül kicsit vissza kellene állítanod.
-Peace-
-
törölt tag
Bocs, lehet, hogy rosszul értelmeztem a fórum használatát! Én eddig úgy gondoltam, hogy ha csak egyvalakinek szóló mondandóm van és/vagy csak tőle várok választ, arra hivatott a privát üzenet. A nyilvános fórumon pedig bárki válaszolhat és az ügyvédi meghatalmazás sem feltétel.
-
yuhui
csendes tag
Nálam is volt ilyen régebben. Volt hogy több zyshclient process is futott és azok terhelték (egy vagy több nem emlékszem). Akkoriban Win + Chrome párost használtam és úgy, hogy miután bejelentkeztem az admin felületre sosem léptem ki csak bezártam a böngészőt, loginnál meg bepipáltam, hogy 2 hétig maradjon bejelentkezve (a böngésző meg úgy volt beállítva, hogy induláskor nyissa újra a bezárás előtti lapokat). Mióta kilépek az adminból logouttal nem tapasztaltam ezt. Szóval vagy ez volt az oka vagy csak véletlen.
Annyi, hogy én is vagy újraindítottam a masinát vagy kilőttem a processt ami ette a CPUt.
-
spiky03
veterán
Értem.
És azt, hogy tudom rávarázsolni?@(#7083) Doky1988
Nekem is az van. Majd én is szeretném idővel lecserélni valami jobbra, de most jelenleg a házimozi fejlesztésen van a hangsúly.@(#7084) Tonyk
Bárcsak érteném, hogy mit írsz.
De majd megnézem otthon. De úgy rémlik, hogy fix ip van neki a routerben beállítva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Suzuki topik
- OLED TV topic
- Építő/felújító topik
- Futás, futópályák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kikristályosodik a Razr 60
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Mobilinternet
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- LG OLED55C9 prémium TV - 140cm, 4k, 120Hz - apró vizuális hibával
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest