- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nem az a rész egyszerűbb, hanem ami utána jön. 80MB/s körül ment át az adat. Meglepne, ha a NAS át tudná így tolni. Tehát nekem szereléssel együtt is hamarabb megvolt a másolás, mint ha parancsokkal operáltam volna. A Puppy nekem egyébként is pendrive -on van és a gép alapértelmezetten arról bootol. A NAS -ból egy perc kirántani a vinyót és a külső tárról is csak az elektronikát tartalmazó előlapot kaptam le és azt dugtam rá a HDD -re. A PC -ből sem szedtem ki fizikailag, csak a csatiját dugtam át a másikra. Szóval az a "nagy" szerelés meg tud lenni pár perc alatt.
-
gemini
aktív tag
Köszönöm, így megoldódott a problémám. Nem ragaszkodom a CD-hez, de azt hittem, hogy egy varázsló arra való, hogy megkönnyítse a dolgomat, ne pedig megnehezítse.
Arra van esetleg vmi ötlet, hogy se puppyval se ubuntuval nem látja a gépbe visszarakott ext4-es HDD-t? Gyorsabb lenne úgy a visszamásolás, mint hálón keresztül vagy USB-n.
-
Syl
nagyúr
Nagyon vicces
salcker
Telepítő lefutott, elindítottam, eredmény u.a.
mount: /dev/sdb2: more filesystems detected. This should not happen,
use -t <type> to explicitly specify the filesystem type or
use wipefs(8) to clean up the device.
mount: you must specify the filesystem type -
Syl
nagyúr
-
spiky03
veterán
Sorry, de tegnap este csináltam meg, és a Te írásodat meg csak reggel olvastam, amikor írtam rá.
De örülök, hogy Te is megerősítetted, hogy ezt kell csinálnom.
Köszönöm ismét a segítséget Neked, mint eddig mindig.Remélem így már nem "törnek be" hozzám.
Még a Webes felületen is módosítom a felhasználó nevet majd meg a jelszót.
Azt ott tudom megtenni ugye, ha belépek a felületre??
Valamint a Telnetes belépésnél ott hol tudok új jelszót megadni? Mert ott ugye a "root"-al lépek be. -
-
Tonyk
veterán
A fentiekben az rpc-whitelist nyilvánvalóan egy példa! Mindenki a saját hálózati konfigurációja szerint állítsa be! Ha távolról el akarja érni, és nem fix, hanem dinamikus a távoli ip, akkor nincs más megoldás : *.*.*.* és más nem is kell.
(#11677) Larssonka
Mivel az egy viszonylag régi írás és az újabb fw-kben pedig szinte mindig változik a link.
A cikk szerint http://<ip-of-nas>/r41773,/adv,/cgi-bin/remote_help-cgi?type=backdoor
Itt az r41773 a kulcs. Belépsz a nasod admin felületére, majd megnézed, a böngészőben nálad mi áll ennek a helyén. Na ezt írd be a helyére.
Ha nem boldogulsz: FFP, azt már ennyi idő alatt, amúgy is kb 17x felraktad volnaHa van FFP, akkor pedig irtózatos sebességgel kikapcsold ki a telnetet!
-
tomi5244
őstag
Sajna nincs itthon ilyen, pár órája már túrom a netet de nem találok optimálisat, olvastam, hogy volt aki 20x20x10-est tett rá. Én is olyanra pályáznék, ha esetleg van valakinek elfekvőben hasonló bordája keressen meg privátban légyszi
Ebay-en néztem, de az egy hónap mire ideér. Chipset hűtőkkel az a gond, hogy nem mindegyik tapadós, utólagos pasztázással vagy ragasztással nem mókolnék.
-
dmc
aktív tag
Az lehetséges hogy amit SSH alatt látok az nem jól jelenik meg az oldalon?
A parancs után a táblázatba a TM használja a legtöbbet 35 - 50 % között meg mellette még az összes többi olyan 3%.
Meg még egy kérdés felraktam az FFP t és most meg megy szépen a TM is szépen el is érem és nem is szakad meg. -
zambozoli
aktív tag
Google nem volt a barátom!
Annyit kihámoztam, hogy ez egy "t" kapcsoló a chmod után. A többit nem tudom kihámozni, a gondolataimat is nehezen hallom a kölkök miatt.
a 777 mindent visz az biztos!Mappa szerkezet ez lesz admin által létrehozva:
mappa/mappa1
mappa/mappa2
mappa/mappa3Cél: admin bármit megtehet, minden felhasználó írhat mindenhová, de felhasználó nem törölhet semmit.
Légy szíves segíts! -
pacman789
aktív tag
Köszi,
Távolról újratelepítem/vagyis szeretetném. a HDD ami benne van töröltem majd újra létrehoztam. Távolról bemásoltam a webfix fájlt a megfelelő mappába, de nem jelenik meg az ffp a csomagok között. Ami fura, hogy Itt se látom az FFP-s csomagot, pedig innen szedné le nem?
ui.: de itt vége is nem érem el valamiért a NAS-t, úgyogy csak hétfőn tudom folytatni. -
dmc
aktív tag
Mondjuk annyira nem is érdekel hogy lehet e pörgetni vagy nem csak megemlítettem ( de ha kimásolom külső vinyóra akkor tudom pörgetni )
Lehet nekiállok majd felrakni ez a másodlakosde köszönöm
A régi NSA-310 esnél a programokból felraktam a TM met a ruterbe beállítottam az átirányításokat meg a gépen a klienst és ment is szépen.
Itt is ugyan azokat a beállításokat használom.Itt is a ugyanonnan raktam fel
A CPU az ahogy néztem olyan 10 % a RAM az 80 - 85 % az biztos.
Igen van mert pont olyanokat néztem aminél meg van minden. -
Freakadude
csendes tag
Ez van benne:
Try to determine NAS type...
according to /zyxel/mnt/info/modelid: AF03->Unknown
according to uname -r: 2.6.31.8->Unknown-AF03
type Unknown-AF03, fw V4.70(AANV.1)
Starting /usr/local/zy-pkgs/ffproot/after_booting.sh version 20120924 at Fri Jan 30 18:39:19 UTC 2015...
Try to create a /ffp symlink...done
To chroot or not to chroot...FFP 0.7/arm, no
Change root shell
Change admin shell
Generate helper file 1 /tmp/.ffpstick/helper.inc...done
Generate helper file 2 /tmp/.ffpstick/helper.inc...done
Generate convenience symlink /mnt/HD_a2
exec /ffp/etc/rc
rcorder: requirement `LOGIN
' in file `/ffp/start/sickbeard.sh' has no providers.
* /ffp/start/SERVERS.sh inactive
* /ffp/start/portmap.sh inactive
* /ffp/start/nfsd.sh inactive
* /ffp/start/LOGIN.sh inactive
* /ffp/start/telnetd.sh inactive
* /ffp/start/sshd.sh ...
Generating public/private ecdsa key pair.
/ffp/etc/ssh/ssh_host_ecdsa_key already exists.
Overwrite (y/n)? Starting /ffp/sbin/sshd
* /ffp/start/sickbeard.sh inactive
* /ffp/start/rsyncd.sh inactive
* /ffp/start/nzbget.sh inactive
* /ffp/start/kickwebs.sh inactive
* /ffp/start/lighttpd.sh inactive
* /ffp/start/inetd.sh inactive
* /ffp/start/fp_master.sh inactive -
Freakadude
csendes tag
Hát jah én is ezt konstatáltam csak azt nem értem akkor miért nem indulnak el. Lehet, hogy a tartalmuk nem megfelelő?
Így néz ki jelenleg az NZBget .sh file.
#!/ffp/bin/sh
# PROVIDE: nzbget
# REQUIRE: LOGIN/ffp/bin/nzbget -D -c /ffp/etc/nzbget/nzbget.conf
Ez meg a Sickbeard .sh file:
#!/ffp/bin/sh
# PROVIDE: sickbeard
# REQUIRE: LOGIN
python /ffp/share/sickbeard/SickBeard.py --daemon -
Freakadude
csendes tag
"root alól telepítetted?"
Nos látod ez egy jó kérdés. Fingom sincs
Ehhez n00b vagyok. Igazából különböző fórumokból kukáztam magamnak a tennivalókat és leszámítva az elöbb felsorolt problémákat eddig egész jól mentek a dolgok
""akkor add ki ezt a parancsot és a kimenetet másold ide:
ls -l /ffp/start/nzbget.sh"Ime az NzbGet-es:
-rwxrwxrwx 1 root root 100 Jan 30 18:36 /ffp/start/nzbget.sh
Ez meg a Sickbeard
-rwxrwxrwx 1 root root 104 Jan 25 15:04 /ffp/start/sickbeard.sh
-
Freakadude
csendes tag
Igen ezt olvastam minden más leirásban is és ezek a feltételek teljesülnek is az én esetemben de ennek ellenére NEM indulnak el a programok rebootkor. Ha ezeket puttyból manuálisan elindítom akkor csinálják a dolgokat de maguktól az istenért nem indulnak el reboot után.
-
Doky1988
senior tag
Nem írta hogy kell bármi is hozzá, mi kell függőség? És hogy indítom el?
szerk: felraktam a függőséget a libxml -t meg a isu4c vagy mi.. ezt a kettőt fel, viszont indításnál:
root@NSA310:~# /ffp/start/automatic.sh
Usage: automatic.sh start|stop|restart|status
root@NSA310:~# /ffp/start/automatic.sh start
/ffp/etc/automatic.conf: Required file not found or not readable
root@NSA310:~# -
-
z123456789
addikt
(#11540) Tonyk
Ez is megtörtént, de az almappákat nem másolja, illetve amik az almappákban vannak file-ok, azoknál is egyesével felteszi ezt a kérdést.
Viszont most elbizonytalanodtam hogy amikor a router-MED között másoltam (egy db iso file volt) biztosan nem kaptam-e hasonló üzenetet? Mert elképzelhető hogy egyből ignoráltam, majd direktben az iso file-t kezdtem el másolni egy már létrehozott mappába. Mert az működik most is mindkét felállásban.
Mondjuk nem tudom elképzelni hogy ne lehetne egy mappát mondjuk pár almappával és tizen, huszon file-lal átmásolni egyik eszközről a másikra MC alatt.
Valami a jogosultságokkal van tuti.(#11541) ddudas
Nem haragszom én senkire. Nem mással oldatom meg a problémát, szeretném ha rávezetnének. De nem az ilyen beszólogatós hsz-ekkel mint amilyen a tiéd is. Mert beszólás volt benne, érdemi segítség semmi. Rendes tőled hogy segítőkész vagy. Dicséretes.
Valahogy ha emberekkel beszélek, azok mindig jobban megértenek mint a google. Jelenleg is ez történt, és a lényeges dolog már meg van.
Dehogy fejezed be, mindig ezt írják mások is, aztán sosincs vége. Ezért nem avatkozom soha bele semmilyen vitába. Van önkritikám, ezeket bele is ültetem a hsz-ekbe. Néhol viccesen, néhol pedig szemet lesütve. Hidd el engem is zavar hogy nem értek ehhez a témához. Sajnos amikor kitaláltam azt amit szeretnék, nem gondoltam hogy megint bele kell ennyire (számomra) mélyen mászni a dologba. De ha már elkezdtem, akkor megpróbálom befejezni, ha találok erre partnert. A tisztelet meg aztán végkép nem hiányzik felőlem. -
z123456789
addikt
Nem is annyira az angollal volt most sem a gondom, hanem hogy mire kell rákeresnem? Magyarul nem tudtam a kérdést feltenni.
Médialejátszón nem igen van ilyen. Megosztás bekapcsol vagy nem. Csoportot beállíthatod, de hogy mely felhasználóknak adsz milyen jogot, olyan tudtommal nincs.
Megpróbálok így rákeresni ahogy írtátok. Ha nem fog menni, nem vágom fel az ereimet, ahogy írtam csak egy kényelmi dolog lett volna. A fő problémára már megtaláltad a megoldást, és az sikerült is.
Köszönöm szépen. -
z123456789
addikt
Jaj ne csináld már, most komolyan azt hiszed nem köszöntem volna meg?
Köszi hogy segítettél felcsatolni.A gyk mit jelent?
mount.cifs //X3D/Mede8er/Nasrol /i-data/md0/Nasrol -o username=név,password=jelszó,uid=nas_user_nev,gid=nas_csoport
"uid=nason érvényes név" (mondjuk az admin)
"gid=nason érvényes csoport (pl. a uid-ban megjelölt user csoportja)" (az admin-nek mi a csoportja?) -
z123456789
addikt
Nem kell visszanézni, de akárhányszor leírtam tegnap a parancsot, mindig md0-t írtam.
Most épp...lemaradt.Sikerült a csatolás.
Viszont ami előjött már korábban a router-med közötti másolásnál is, az itt is megjelent.
Tájékozódtam más topic-ban, és ott az az infót kaptam, hogy ez valami olyasmit jelent hogy nincs jogosultság ehhez a művelethez. Arra rájöttem (rávezettek) hogy a mappamélység nem tetszik neki, mert file-okat egyesével át tudok másolni, illetve többet is egyszerre, de mappát, és benne file-okat már nem. Létre kell hoznom egy mappát, majd kijelölni a file-okat, és úgy átmásolni. :S
Erre van valami megoldás, vagy ez ezen a szinten túl bonyolult ahhoz hogy egy DVD biztonsági másolat (video TS + Audio TS) mappáit ne megbontva kelljen másolnom, hanem kompletten a video DVD lementését? -
z123456789
addikt
"Írd már le, hogy windows alatt, hogy éred el a médialejtászó adott mappáját."
Ezt már leírtam, de gondolom te nem erre vagy kíváncsi.
Total commander-ben érem el. Rákattintok, aztán ott van. Ennyi.A NAS file rendszerébe meg modnjuk ide:
i-data/md0/Nasrol(#11506) Vladi
Befejeztem a linuxos topic-ban, nem kérdezek ezzel kapcsolatban ott többet, srry. -
z123456789
addikt
Szóval akkor ha kell nekem álljak neki keresni.
Ok, köszi. -
z123456789
addikt
Direkt kerülöd a választ ugye?
Mármint úgy értem hogy ez a modul keresés még neked sem piskóta, és inkább le akarsz terelni erről az útról.
Világos hogy nem várom el mástól hogy keresse meg helyettem, de itt szakadjon le mindkét karom, hogy ha nem kerestem már az elmúlt pár napban kifejezetten Zyxel-hez. (Ha nem írnék akkor most hazudtam)
Vagy csak nem létezik esetleg valami Linux kiadású google kereső motor? -
z123456789
addikt
Így van. Slacker-rel telepítettem.
Azt már értem. (Mars-Paksos dolgot)
Meg lett a helyes cím is, de ahogy fentebb linkeltem szerkesztés után, ez valószínű nem passzol a Zyxel-lel.
Hogy a bánatba állunk neki egy ilyet megkeresni?
Mert én biza már kerestem nem keveset a fórumozás mellett, de...semmi találat.
Van valami titok?Amúgy még mindig nehezen emésztem meg hogy egy sima tomato képes erre a dologra egy nagyobb memóriájú routerrel, a Zyxel-en meg nem lehet megcsinálni. Szóval kell lennie ilyen cifs (minek is hívják ezt?) modulnak valahol nem?
-
z123456789
addikt
Hát gondoltam ha a screen parancs-ot root alatt telepítettem install-lal, akkor ezt az insmod-ot is azzal fogom tudni telepíteni root alatt.
Ezt már írtad máskor is. Igen meg szeretném csinálni.
-
z123456789
addikt
-
Apaf3j
tag
Természetesen meg van adva
A lejátszó látja az NFS megosztást, amelyet Pufi néven hoztam létre. Ebbe a Pufi-ba az általad javasolt módon, a PuTTY-n keresztül belinkeltem a megosztandó könyvtárat (Win Explorer alatt látszik is benne, előtte nem volt ott). De a lejátszó nem tudja megnyitni ezt a Pufi könyvtárat.
-
Apaf3j
tag
Azzal már agyonszívattam magam, de a médialejátszóm még mindig nem látja a NAS-t... pedig mindent megpróbáltam, amit a fent idézett hsz előtt javasoltál Joshinak.
De köszönöm szépen
Amúgy ez elég fura dolog, hogy van, akinek az Zyxel NAS + Mede8er lejátszó kombónál tényleg elég simán menüből bekapcsolni az NFS-t, és van (eddig magammal együtt 3 ilyen balszerencsésről tudok), aki rengeteget szenved.
-
z123456789
addikt
Még jó hogy jobban tisztában vagy a rendszeremmel mint én.
Ezek működnek is tiszta sor, valóban.
És hogyan tudom a hálózaton levő média lejátszó meghajtóját csatolni?
Hol kell azt egyáltalán?
Egy ismerősömnek csináltam meg tomato-ban ugyan ezt, de ott volt ez a ciffs funkció a router FW-ben.
Ezért kérdeztem hogy ilyesmi van-e a NAS-on.
Ja, és nálam a screen parancsra ezt írja:
-sh: screen: command not found -
Syl
nagyúr
Persze változhat, elvégre dinamikus IP cím. De nálam utoljára másfél éve változott, akkor is egy költözés végett. Minden nap csekkolom, biztos ami tuti alapon
A portokat példának írtam, elvégre azt kérdezte a kolléga.
Én például csak ezt a három dolgot "forward"-olom. Webadmin csakis 443-on, persze "kívülről" másik port van hozzárendelve. FTP és SSH nincs beállítva. A routerből meg semmi nem látszik ki. -
szata.68
senior tag
Még visszavihetem 3 napig-mondjuk ilyet nem szeretek csinálni,de ha tényleg ennyire gáz,akkor lehet,hogy megteszem. (amúgy a feltöltési sebességem megnőtt)
300Mbps-t ígér, ez az adatlapja.
Tényleg ennyire kula?Hát,kezdtek meggyőzni,hogy vigyem vissza... Akkor 15 lesz helyette szerintem. MM-ban csak levásárolni lehet,vagy visszaadják a pénzt is?
-
enginev3.0
félisten
egyes sorozat, vagy minimális hibajavitasok, közel sem összehasonlítható, nem tudom mért a két vegletet kell nézni, de ha ez a semmilyen hibajavitas megér annyit hogy 500 torrentet atpakolni, (persze megoldható hash nélkül is), és feltenni az ffpt , hát akkor aldasom rá
De utána ne halljuk hogy nem változott semmi -
pacman789
aktív tag
De meglepetést okozott
Mivel mint írtam, sok rss letöltő csak leszedi a torrent file-t és nem csinál semmi mást. Ha nem állítottál be watch dir-t akkor nem fogja elkezdeni letölteni.
Ellenben ez a program beteszi a kliensbe is
De szerintem túltárgyaltukMég egyszer köszi a segítséget!
-
pacman789
aktív tag
Tudom mire való, köszi
csak sok rss letöltő addig jut, hogy letölti a torrentet és kész, és akkor be kell állítani egy watch dir-t, ogy figyelje. De ennél a programnál nem kell, mert ez automatikusan hozzáadja a transmissionhoz.
Ezzel is rövidül az az idő, hogy mennyi telik el az RSS-re re történő felvétel és az "igazi" leötlés között. -
pacman789
aktív tag
Köszi a segítséget!
Csak az első kettő volt bepipálva.(úgyhogy jól tippeltél) Ez meg Kylek alkotása, de közben megtaláltam a neten!
Nagyon király kis cucc, nem is kell a trans-nál watchdir-t beállítani rögtön hozzáadja.
A beüzemelése egyszerű, jól testre szabható. Végre elég nco**-n csak a könyvtárhoz hozzáadni a torrentet, és tölti is le szépenEnnél egyszerűbb nem is lehetne
Üdv.:
Gábor -
pacman789
aktív tag
köszi a gyors választ!
a két függőséget fel tudtam tenni(megtaláltam a listában), de az automaticot nem.
slacker -a -al ha kilistázom ott nem láttam. csomaglista frissítve.
Amit meg te küldtél parancsot ezt írja ki:
No packages found (status Iiu, pattern (Automatic))Ha van slacker kell az a nulladik lépés?
nem igazán értettem h ott mit kéne csinálni.
wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh <-- ezt futtatam.Az lehet hogy nekem gyári trans megy, nem pedig az ffp-s? Az utóbbi nincs is feltelepítve. Kérdés ha váltok az ffp-s kliensre valahogy a torrenteket áttudom tenni? hogy ne kelljen végigellenőriznie a 500+ torrentet?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- Motoros topic
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen széket vegyek?
- Már játszható a Titan Quest II korai változata PC-n
- További aktív témák...
- iKing.hu -Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
- iKing.hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Újszerű, karcmentes állapotban 512 GB
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely
- Macbook Air 15 Retina (2023) M2 16GB 256GB Magyar iStyle vásárlás számla, doboz + Skin 1év Garancia
- Sealed: Ugreen 25000mAh PD 145W Power Bank Abyss Blue
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest