- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pacman789
aktív tag
válasz
pcsabap #12734 üzenetére
Szeretem az ilyen embereket, kérdez valamit, majd nála megoldódik a probléma és csak annyit ír, hogy megoldódott. De hogy magától vagy valamit csináltál azt már nem írja le.
Ha valaki ugyan ebben a cipőben jár, akkor a te 2 posztod csak feleslegesen foglalja itt a helyet, mert nem segít rajta semmit se..
Bocs az off-ért, de egyre több ilyen komment van.. gondoljunk már másokra is ne csak magunkra, ha meg csak magunkra gondolunk, akkor ne várd el, hogy segítsenek neked.. -
pacman789
aktív tag
-
pacman789
aktív tag
Én is rávettem magam a "sufni" tunigra. Annyi változás lesz, hogy fehér ventillátor megy a helyére ami 1cm vastag, így jobban fog illeszkedni a kerethez.
-
pacman789
aktív tag
Sziasztok!
Mi a gyógyír az ellen, hogy a python ne 100%-on pörgesse a CPU-t?
4.7 van fent, semmi más nem megy csak a transmission és az automatic.
Másnak is volt ilyen gondja, de megoldást még nem láttam, downgrade kell? Ha igen akkor melyik verzióra? Ezt is csak simán a webes felületről tudom elérni?
downgrade-nel megmarad az ffp és a beállítások?Előre is köszi!
Üdv.:
pac -
pacman789
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Ez inkább linux kérdés.
A cél, hogy egy adott mappát csak az adott user érhesse el.
létrehoztam egy mappát mc-ben, majd chown parancsal az adott felhasználóhoz rendeltem.
Majd chmod 700 ez ugye csak a tulajdonosnak engedi meg az olvasást írást futtatást.Majd winfosnál mappa megkeres és nem eneged belépni (nincs jogosultságom)
Visszaállítottam a root-ot mint tulajdonos, azzal belépem winfoson és úgyse enged belépni.
ls -l -el ellenőriztem: drwx------ 2 root root 4096 Feb 6 13:00 incomEz mitől van mit csinálok rosszul?
Más kérdés, ha egyszer beléptem 1 felhasználóval a NAS-ra winfoson, akkor utána hogy tudok felhasználót váltani? Mindig újra kell indítsam a gépet, hogy újra kérje az autentikációs adatokat.
Előre is köszi a segítséget!
Üdv.:
pac -
pacman789
aktív tag
Köszi,
Távolról újratelepítem/vagyis szeretetném. a HDD ami benne van töröltem majd újra létrehoztam. Távolról bemásoltam a webfix fájlt a megfelelő mappába, de nem jelenik meg az ffp a csomagok között. Ami fura, hogy Itt se látom az FFP-s csomagot, pedig innen szedné le nem?
ui.: de itt vége is nem érem el valamiért a NAS-t, úgyogy csak hétfőn tudom folytatni. -
pacman789
aktív tag
Sziasztok!
Akinek HDD-n van az FFP-je (alakalmazások között telepítette) kérem, tegye fel valahova vagy küldje el nekem (privátban elküldöm a címem) az admin/zy-pkgs mappában lévő ZYPKGS fájlt!
Előre is köszi! -
pacman789
aktív tag
válasz
jancsi20 #11377 üzenetére
Lehet nem egy munkacsoportban vannak.
De ez nem lehet gond. Egyszerű a megoldás. Megnyitod az intézőt és fent beírod, hogy \\NasNeve
pl.: \\NSA310 a router feltudja oldani a nevet, és elvileg ráfogsz tudni csatlakozni. (nálam se jelenik meg a hálózatoknál), de így mindig ment. -
pacman789
aktív tag
De meglepetést okozott
Mivel mint írtam, sok rss letöltő csak leszedi a torrent file-t és nem csinál semmi mást. Ha nem állítottál be watch dir-t akkor nem fogja elkezdeni letölteni.
Ellenben ez a program beteszi a kliensbe is
De szerintem túltárgyaltukMég egyszer köszi a segítséget!
-
pacman789
aktív tag
Tudom mire való, köszi
csak sok rss letöltő addig jut, hogy letölti a torrentet és kész, és akkor be kell állítani egy watch dir-t, ogy figyelje. De ennél a programnál nem kell, mert ez automatikusan hozzáadja a transmissionhoz.
Ezzel is rövidül az az idő, hogy mennyi telik el az RSS-re re történő felvétel és az "igazi" leötlés között. -
pacman789
aktív tag
Köszi a segítséget!
Csak az első kettő volt bepipálva.(úgyhogy jól tippeltél) Ez meg Kylek alkotása, de közben megtaláltam a neten!
Nagyon király kis cucc, nem is kell a trans-nál watchdir-t beállítani rögtön hozzáadja.
A beüzemelése egyszerű, jól testre szabható. Végre elég nco**-n csak a könyvtárhoz hozzáadni a torrentet, és tölti is le szépenEnnél egyszerűbb nem is lehetne
Üdv.:
Gábor -
pacman789
aktív tag
-
pacman789
aktív tag
köszi a gyors választ!
a két függőséget fel tudtam tenni(megtaláltam a listában), de az automaticot nem.
slacker -a -al ha kilistázom ott nem láttam. csomaglista frissítve.
Amit meg te küldtél parancsot ezt írja ki:
No packages found (status Iiu, pattern (Automatic))Ha van slacker kell az a nulladik lépés?
nem igazán értettem h ott mit kéne csinálni.
wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh <-- ezt futtatam.Az lehet hogy nekem gyári trans megy, nem pedig az ffp-s? Az utóbbi nincs is feltelepítve. Kérdés ha váltok az ffp-s kliensre valahogy a torrenteket áttudom tenni? hogy ne kelljen végigellenőriznie a 500+ torrentet?
Köszi
-
pacman789
aktív tag
Sziasztok!
Gyari trans kliensnél be lehet állítani jelszó/pass párost?
Gondolom igen, csak nem találom a settings fájlt. MC van rajtaKöszi,
Gábor -
pacman789
aktív tag
Sziasztok!
Átváltottam én is ffp-s transról gyárira.
1 kérdésem lenne, hol tudok beállítani hozzá felhasználónevet és jelszót?Köszi!
Üdv.:
pac -
pacman789
aktív tag
Sziasztok!
Valaki bemásolná a settings.json tartalmát? vagy privátban is jó.
Volt egy áramszünetem és a nas nem épp jól reagált rá..:S
Ilyen lett a settings fálj:szerk.:
vagy ami ebben a hsz-ben van az teljes?
-
pacman789
aktív tag
válasz
#79335424 #3644 üzenetére
Szia!
Közben megoldottam, maradt az MC-n való másolás.
De a tabletemre ráraktam JuiceSSH klienst, azon keresztül beléptem, kiadtam neki a parancsot, hogy másolja és hagytam
amúgy is folyamatosan bekapcsolva van a tablet úgyhogy ez nem számít.
Persze ez ugyan olyan jól működik telefonnal is, gondolom az almás usereknek is van valami ssh kliensükÜdv.:
pac -
pacman789
aktív tag
Van már más megoldás a fájlok másolására, mint az MC?
Az a baj vele, hogy kb 100gigákat másolok, és nem épp jó, hogy a gépemnek is mennie kell, mert ha bezárom a putty-ot akkor abbahagyja a másolást..:S
Szóval valami olyasmi kellene, amit elindítok egy netes felületen és csinálja magának..
Köszi a válaszokat!Üdv.:
pac -
pacman789
aktív tag
DynDns szopatás
Az a helyzet állt fent, hogy 3 napja nem érem el, de a nas-t, se a kamerákat, se a routert...
Mondom király megint valami összeszarta magát a routerben, újraindítás megvolt, megnéztem a routerben és a dyndns-él azt írja, hogy updtelve.. Egy darabig eltartott mire rájöttem, hogy a dyndns törölte a domain neveimet..Ha más is Dyndns-t használ és az ingyenes felhasználója van akkor nekik havonta 1x be kell lépni különben törlik a domain neveidet...
SLA Update For Dyn Non-Paid Users
Starting now, if you would like to maintain your free Dyn account, you must now log into your account once a month. Failure to do so will result in expiration and loss of your hostname. Note that using an update client will no longer suffice for this monthly login. You will still continue to get email alerts every 30 days if your email address is current.
We understand that the possibility of resulting service interruptions may be frustrating, so we are offering a transition upgrade offer to VIP status (Dyn Pro) for just $10 USD for the first year. Under this status, login will not be required and service will remain uninterrupted for an entire year.
Here's how you get this done in two easy steps:
1) Log in to account.dyn.com.
2) Click here to add the Pro service to your cart at the $10 VIP rate. -
pacman789
aktív tag
válasz
Tibiajax #1327 üzenetére
ha fontos fájlod volt, akkor azért van rá esély. semelyik gép se úgy töröl, hogy véglegesen hanem csak a "linket" törli ki, de magát az adatot nem írja át 1esekre vagy 0-ákra.
Van ezeregy féle progi a neten amivel vissza lehet állítani az adatokat. feltéve ha nem lett felülírva azóta. -
pacman789
aktív tag
válasz
happy555 #1253 üzenetére
Az apple-s gépekhez van, ugyan én nem használtam a nas beépítettjét nekem külön time Machine-m van.
A lényeg, hogy minden ami fent van a mac-en arről biztonsági másolatot készít folyamatosan.
Így bármikor visszaállíthatom az egész gépet pl tegnap 11óra 30perce, vagy csak egy adott programot. -
-
pacman789
aktív tag
Sziasztok!
Eddig a TM egy 2 gb-os pendrive-n fut, de most ahogy lejön egyy torrént rögtön meg is áll az összes.
Hiba: Unable to save resume file: No space left on device
Megnéztem és tényleg megtelt a pendrive
KÉPAz lehet hogy megtelt? 280 torrentem fut szumma 700giga.
Onnan lehet törölni valami? vagy nagyobb pendrive kell váltanom?
Az ffproot mappa 1,8giga.Előre is köszi!
üdv.:
pac -
pacman789
aktív tag
válasz
bajor14 #1128 üzenetére
remélem szerencséd lesz és visszaveszik..
Én is egyszer megszívtam azóta mindig mielőtt kifizetem kibontom és megnézem, hogy minden megvan e.
Nekem egy külső racknél a tápkábel hiányzott, visszamentem és mondtam hogy mi a bibi, de mondták, hogy nem hiszik el tuti benne volt és, hogy én vettem ki... -
pacman789
aktív tag
válasz
dxavier #1097 üzenetére
értem
nem rossz, de szerintem akinek droidja van jobb ha valamien gui-val adja hozzá a torrentet. Mert úgy még letöltés helyét is ki lehet választani
Én meg kicsit mániás vagyok és mappázok ezerrel
Filmek, mesék, sorozatok, zenék, játékok mind mind külön mappa, sőt filmen belül is külön műfaj alapján -
pacman789
aktív tag
ez a watch-dir mire is jó?
ha van benne torrent akkor azt betölti?amúgy szerintem azért veszik el amit beleírsz, mert miközben módosítod a fájlt fut a tm.
állítsd le módosítsd indítsd el és meg fog maradni, mert úgy működik, hogy a tm kiolvassa a fájlt indulásnál, majd leállításnál visszaírja. -
pacman789
aktív tag
válasz
rambo666 #694 üzenetére
Ez már jobb kérdés, nem mondtam, hogy tökéletes megoldás
Amúgy szerintem tuti van ilyen oldal csak meg kell találni.
Vagy írsz egy scriptet ami lefuttatja neked ezt minden nap.PHP kód:
<?
# Wake on LAN - (c) HotKey@spr.at, upgraded by Murzik
# Modified by Allan Barizo http://www.hackernotcracker.com
flush();
function WakeOnLan($addr, $mac,$socket_number) {
$addr_byte = explode(':', $mac);
$hw_addr = '';
for ($a=0; $a <6; $a++) $hw_addr .= chr(hexdec($addr_byte[$a]));
$msg = chr(255).chr(255).chr(255).chr(255).chr(255).chr(255);
for ($a = 1; $a <= 16; $a++) $msg .= $hw_addr;
// send it to the broadcast address using UDP
// SQL_BROADCAST option isn't help!!
$s = socket_create(AF_INET, SOCK_DGRAM, SOL_UDP);
if ($s == false) {
echo "Error creating socket!\n";
echo "Error code is '".socket_last_error($s)."' - " . socket_strerror(socket_last_error($s));
return FALSE;
}
else {
// setting a broadcast option to socket:
$opt_ret = socket_set_option($s, 1, 6, TRUE);
if($opt_ret <0) {
echo "setsockopt() failed, error: " . strerror($opt_ret) . "\n";
return FALSE;
}
if(socket_sendto($s, $msg, strlen($msg), 0, $addr, $socket_number)) {
echo "Magic Packet sent successfully!";
socket_close($s);
return TRUE;
}
else {
echo "Magic packet failed!";
return FALSE;
}
}
}
// Port number where the computer is listening. Usually, any number between 1-50000 will do. Normally people choose 7 or 9.
$socket_number = "7";
// MAC Address of the listening computer's network device
$mac_addy = "00:12:4G:SF:12:13";
// IP address of the listening computer. Input the domain name if you are using a hostname (like when under Dynamic DNS/IP)
$ip_addy = gethostbyname("myhomeserver.dynamicdns.org");
WakeOnLan($ip_addy, $mac_addy,$socket_number)
?> -
pacman789
aktív tag
válasz
rambo666 #689 üzenetére
Én ezt ismerem: http://wakeonlan.me/. A többit amit tudok ott nem lehet időt beállítani.
De ez jó és működik is.Üdv.:
pac -
pacman789
aktív tag
válasz
balinton #478 üzenetére
Ez a cikk eléggé részletesen leírja lépésről lépésre, hogy hogy kell.
http://logout.hu/cikk/nsa-310_es_az_ffp/bevezetes_a_pendrive_torlese.html
-
pacman789
aktív tag
Ha te kapcsolod ki a nas-t, utána mennyit vársz egy felélesztéssel? Pl telt már el egy nap?
Mert szerintem azért nem megy amikor áramszünet van, mert a router elfelejti, hogy ahhoz az ip címhez milyen mac cím van. Így nem is tudja felébreszteni. Míg ha kikapcsolod, akkor egy darabig a router még tudja.
Az nem elég a router beállításnál, hogy a dhcp-nél lefolgalod neki az adott ip címet! -
pacman789
aktív tag
Felhasználókat hozol létre, és a megosztás fülön módosítod, hogy ne mindenki lássa, hanem azok a bizonyos felhasználók vagy csoportok. Érdemes 1 embert is csoportba tenni, utána könnyebb lesz ha hozzá akarsz adni még 1 embert
Értelemszerűen ekkor csak a csoportot kell hozzárendelni a mappához.De csak, hogy tiszta legyen a dyndns nem a nast ossza meg.. Hanem csak az adott ip címre irányít téged.
-
pacman789
aktív tag
válasz
Király Fika #292 üzenetére
És el is mentette jól? Ha újraindítod a nast akkor is megmarad a beállítás?
-
pacman789
aktív tag
bocis, de nem tudom szerkeszteni:S
Szóval az a probléma, hogy nem kapcsolódik fel a netre:S pedig van net a kábel jó.
portot tuti nem kell emiatt nyitni:S szóval nem tudom mi lehet a gond. -
pacman789
aktív tag
t-homos pirelli router van
-
pacman789
aktív tag
Sziasztok!
Most szeretném beállítani a nas-t, és a felh kézikönyv is azt mondja, hogy telepítsem fel azt a progit, majd ott menjek rá a run the int.. wizard, rámegyek, akkor elkezdi ellenőrizni a net kapcsolatot és ott vége is az egésznek:S
Routerre rádugva a kábel jó:S Vagy valamit kell engedélyezni a routeren? nem hinném:SEzt miért csinálja?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest