- Mindenki Z Fold7-et akar
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freakadude
csendes tag
válasz
Petike168 #13386 üzenetére
De némileg túlbonyolítottam az USB megoldással de elsőre most ez tűnt a leggyorsabbnak (nem akartam saját gépre otthon most KODI-t felrakni) egy teszt erejéig. Mivel édesanyám gépére fogom ezt a stream megoldást megoldani oda valszeg fixen rakok egy KODI-t a windows gépre.
Viszont ez az USB megoldás arra nagyon frankó ha az ember esetleg útközben van és valakinél egy másik PC-n akar mondjuk ad hoc streamelni és akkor csak bedugja és huss....
-
Freakadude
csendes tag
válasz
Petike168 #13381 üzenetére
Meg is lett a megoldás. Faszább és egyszerübb lett így mint gondoltam. Köszönet a tippért
Meg is osztom itt mindenkivel hátha másnak is hasznos lesz ez.
Szóval a megoldás tényleg FTP vagy sFTP kapcsolat + XBMC/KODI.
1) Sima FTP eléréses módszer:
2) NAS admin oldalán FTP elérést bekapcsol. Portot Routeren megnyitni kifelé. NASon továbbá pipáljuk be a Customize the Range for Port transfer dobozt is és adjunk meg egy 10-100 port közötti tartományt. Ezt is nyissuk meg a routeren. (Enélkül létesül ugyan az FTP kapcsolat de valamiért nem olvas be semmit)
3) Csináljunk magunknak egy USB stickre egy hordozható OpenElec/Kodi installt.
Pontos mikéntje itt tekinthető meg de nagyon egyszerű és fájdalommentes a folyamat:
[link]Eredmény az lesz, hogy lesz egy bootolható PC-be dugható USBs Kodi rendszerünk.
3) Kodiba bebootolva egyszerüen adjuk hozzá a kivánt könyvtárakat forrásként ftp protokollt választva.
4) Kodin keresztül könnyedén elérjük a NAS-on tárolt videóanyagunkat amit szépen streamel is nekünk.
Ugyanez megoldható sFTPn is csak ott értelemszerüen más porttal dolgozik az ember és a Kodiban meg ftp helyett sFTP elérést ad hozzá az ember.
Szóval köszönöm a tippet mert ezzel most sokat segitettél!
-
Freakadude
csendes tag
válasz
Petike168 #13379 üzenetére
Köszi az infót. Elolvasva ha jól értelmezem a dolgot ez IS lényegében FTP kapcsolat alapon csinálná a dolgokat csak éppenséggel XBMCt használva mint klienst. Gondolom ha működésre tudnám birni az FTPs elérésen keresztül a dolgokat akkor XMBC nélkül is mennie kéne. Mindenesetre ha minden kötél szakad ennek is jobban utánanézek majd.
-
Freakadude
csendes tag
-
Freakadude
csendes tag
válasz
Petike168 #13374 üzenetére
Ezt a VPN-en keresztül lesz megoldást kicsit bővebben ki tudnád fejteni? Nem vágom, hogy streameléshez miért pont VPN lenne a megoldás.
Amúgy transkodolást mindenképp ki kell zárni mert a NSA320 nem egy erőgép és kizárt, hogy megbirkózzon ezzel a feladattal. A videók meg ugye minden lehetséges formátumban vannak (de leginkább mkv-k).
Üdv
-
Freakadude
csendes tag
Sziasztok,
NSA 320-am van. FFP van. Elérése biztosított bárhonnan a netről.
Amit el szeretnék érni az az, hogy tudjak más eszközökről/számítógépekről az interneten keresztül streamelni videókat a NASról transcode nélkül. Cél az lenne, hogy pl más családtagokkal is meg tudjak osztani videókat és ők megfelelő elérés biztosítása után tudjanak streamelni (nem letölteni!) videókat a saját gépükre egy lejátszóba (pl VLC vagy akármi).
Olvasgattam sokat de igazi jó megoldást még nem találtam meg erre.
* Beépített web publish ugye nem erre való. Kilőve.
*Van aki szerint a dolog kb annyira egyszerű, hogy szimplán egy FTP vagy sFTP kapcsolaton keresztül megoldható ez de nekem valamiért az istenért nem sikerült streamet elindítani holott az FTP hozzáférést és kapcsolódást meg lehetett oldani simán egy browserből. Ez a fenti problematika miatt részlegesen kilöve.
* Felraktam Plex Media Servert aztán rájöttem tegnap egy próba után, hogy hiába állítom be a Server beállításokban, hogy Remote elérés esetén is menjen minden transcode nélkül valamiért mégis azt a hibaüzenetet kaptam streamelés megkisérlésekor, hogy a szerver nem elég erős a Transcode-oláshoz. Kilöve.
* Olvastam Emby nevű programról, ami lehet a célnak megfelelne (aztán lehet hogy ez is csak egy Plex jellegű alternatíva) de ott meg ahogy nézem nulláról kéne összeszedni minden dependency-t meg talán még házilag compile-olni kéne a progit is mivel kész csomag nem létezik erre a NASra és a linux tudásom ezt a szintet még nem éri el. Kilöve.
* Serviioban gondolkozok még mert arra is van leirás, hogyan lehet felpakolni de ennek még azért nem ugrottam neki mert ez is egy némileg nagyobb feladatnak igérkezik illetve nem vagyok benne biztos, hogy megéri-e hisz lehet a végén ezzel SEM fogok tudni úgy megosztani ahogy szeretnék (stream transcode nélkül). Szóval ez még nyitott úgyhogy ha pl ezzel valakinek van tapasztalata azt szívesen venném.
Egyéb ötlet valakitől, hogyan lehetne ezt leghatékonyabban és a NAS nem épp erős mivoltát figyelembe véve leginkább erőforrás kímélően megoldani?
Üdv
-
Freakadude
csendes tag
Kellene egy kis segitség és lehet minimálisan offtopic.
Van egy NSA320s-es NAS-om. Korábban 2x1TB-os HDD-vel használtam egy JBOD-ként. Müködött is minden faszán. Windows 7-ben mindig be volt mappelve fixen network drive-ként ahol láttam is az összméretét a kettő drivenak és minden file meg folder szépen látszódott és elérhető is volt.
Most nemrég beújítottam egy 3TB-os HDD-re és erre átmigráltam mindent majd amig nem veszek késöbb egy második 3TB-os vinyót beraktam átmenetileg az egyik 1TB-osat mellé. Jelenleg mindkettő HDD külön JBOD-ként van kezelve azaz nem egy összeolvasztott drive-ként van kezelve.
És most jön a fura rész. Windows 7-ben bemappelem Network Drive-ként a 3TB-os HDD-t, Ez müxik faszán ahogy a régi beállításoknál is ment. Szépen mutatja windows mennyi hely van még rajta és minden file-t meg foldert helyesen jelenít meg.
Amikor bemappelem network drivenak a második HDDt (1TB-osat) akkor annak ugyanazt a méretet tualjdonítja mint a 3TB-osnak. Ugyanannyi szabad helyet is mutat. Ergó olyan mintha az 1TB-os drivenál is a 3TB-os adatait venné figyelembe. Ettöl még persze elsőre úgy tünik mutatja a megfelelő foldereket viszont észrevettem, hogy ha valami töltődik vagy másolódik a NASon belül erre a külön 1TB-os HDD-re akkor windows már nem követi le ezeket a változásokat ha megnyitom a network drive-ot. Ugyanazokat az alap foldereket mutatja csak mint amikor bemappeltem. Ha egy filezillaval megnézem mondjuk az 1TB-os drive-ot akkor ott minden stimmel és láthatóak az új könyvtárak meg file-ok is.
Keresgéltem jó sok helyen de sehol nem találkoztam még csak hasonló problémát leiró tartalommal sem. Valaki találkozott már ilyesmivel?
-
Freakadude
csendes tag
Ez van benne:
Try to determine NAS type...
according to /zyxel/mnt/info/modelid: AF03->Unknown
according to uname -r: 2.6.31.8->Unknown-AF03
type Unknown-AF03, fw V4.70(AANV.1)
Starting /usr/local/zy-pkgs/ffproot/after_booting.sh version 20120924 at Fri Jan 30 18:39:19 UTC 2015...
Try to create a /ffp symlink...done
To chroot or not to chroot...FFP 0.7/arm, no
Change root shell
Change admin shell
Generate helper file 1 /tmp/.ffpstick/helper.inc...done
Generate helper file 2 /tmp/.ffpstick/helper.inc...done
Generate convenience symlink /mnt/HD_a2
exec /ffp/etc/rc
rcorder: requirement `LOGIN
' in file `/ffp/start/sickbeard.sh' has no providers.
* /ffp/start/SERVERS.sh inactive
* /ffp/start/portmap.sh inactive
* /ffp/start/nfsd.sh inactive
* /ffp/start/LOGIN.sh inactive
* /ffp/start/telnetd.sh inactive
* /ffp/start/sshd.sh ...
Generating public/private ecdsa key pair.
/ffp/etc/ssh/ssh_host_ecdsa_key already exists.
Overwrite (y/n)? Starting /ffp/sbin/sshd
* /ffp/start/sickbeard.sh inactive
* /ffp/start/rsyncd.sh inactive
* /ffp/start/nzbget.sh inactive
* /ffp/start/kickwebs.sh inactive
* /ffp/start/lighttpd.sh inactive
* /ffp/start/inetd.sh inactive
* /ffp/start/fp_master.sh inactive -
Freakadude
csendes tag
Hát jah én is ezt konstatáltam csak azt nem értem akkor miért nem indulnak el. Lehet, hogy a tartalmuk nem megfelelő?
Így néz ki jelenleg az NZBget .sh file.
#!/ffp/bin/sh
# PROVIDE: nzbget
# REQUIRE: LOGIN/ffp/bin/nzbget -D -c /ffp/etc/nzbget/nzbget.conf
Ez meg a Sickbeard .sh file:
#!/ffp/bin/sh
# PROVIDE: sickbeard
# REQUIRE: LOGIN
python /ffp/share/sickbeard/SickBeard.py --daemon -
Freakadude
csendes tag
"root alól telepítetted?"
Nos látod ez egy jó kérdés. Fingom sincs
Ehhez n00b vagyok. Igazából különböző fórumokból kukáztam magamnak a tennivalókat és leszámítva az elöbb felsorolt problémákat eddig egész jól mentek a dolgok
""akkor add ki ezt a parancsot és a kimenetet másold ide:
ls -l /ffp/start/nzbget.sh"Ime az NzbGet-es:
-rwxrwxrwx 1 root root 100 Jan 30 18:36 /ffp/start/nzbget.sh
Ez meg a Sickbeard
-rwxrwxrwx 1 root root 104 Jan 25 15:04 /ffp/start/sickbeard.sh
-
Freakadude
csendes tag
Igen ezt olvastam minden más leirásban is és ezek a feltételek teljesülnek is az én esetemben de ennek ellenére NEM indulnak el a programok rebootkor. Ha ezeket puttyból manuálisan elindítom akkor csinálják a dolgokat de maguktól az istenért nem indulnak el reboot után.
-
Freakadude
csendes tag
Kis NAS tuningban kérnék segitséget. Zyxel NSA320S-m van.
Nem vágom túlzottan az ilyen advanced NAS csomag telepitési témákat de jó sok olvasgatás után itt-ott sikerült a következőket megoldanom:
- FFP telepítve van.
- NZBGet-ből felraktam V13-as verziót
- Sickbeard is telepítve van.
Na már most, amit az istenért sem tudok megoldani (pedig x darab talált leirást követtem), hogy mind az NZBGet mind a Sickbeard automatikusan elinduljon a NAS-al. Elvileg minden file a helyén van meg a file jogosultságokat is beállítottam stb de akárhogy is próbálom a dolgokat ha a NAS újraindul valamiért akkor csak Putty-ból bejelentkezve manuálisan kell elindítanom mindkettő progit.
Itt meg van most egy másik kuriózum kérdés is: A sickbeard az szépen fut miután elindítottam a háttérben de az NZBGet ahogy nézem néha (nemtom mitől függ) fogja magát és lekapcsolja magát. Ilyenkor megint Puttyval be és újraindit.
Szóval szivesen vennék valami hasznos linket vagy akár lépésről lépesre hogyan csináld instrukciót, hogy elérhessem azt, hogy NZBGet, Sickbeard mindig elinduljon automatikusan a NAS-al illetve az NZBGet ne zárja be magát néha magától vagy ha igen automatikusan újrainditsa magát.
Segitséget előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mindenki Z Fold7-et akar
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 3
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Asus X299 TUF / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- HP ChromeBox G2, olcsó pici gép internetezésre.
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest