- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
s4tch
veterán
Valami ilyesmi is történhetett. Reboot után sem sikerült elindítani a minidlna-t, hiányzott neki néhány függőség. Azokat egyesével, kézzel újrapakolva már működik a minidlna is. Érthetetlen, hozzá se nyúltam a nashoz. Majd megnézem a smart adatokat, remélem, nem a hdd haldoklik.
-
Tonyk
veterán
+ a rakás mentes a kb naponta emlegetett google driveon
-
vanRobert
tag
Persze, elérem, elindul, de a port próbára ezt dobja. Pedig ugyanaz a port van engedélyezve routerben.
De mondom, sem routerhez, sem a beállításaihoz nem nyúltam. Tehát (az én értelmezésem szerint) roouter oldalon minden kész a fogadásra, csak mintha a transmission nem tudná, hogy hová kellene mennie.
De nem csak a TM GUI-val van ez, hanem a webes felülettel is. -
vanRobert
tag
Ja, de nem jött be... Ellenben a Metarepository mellé letölthető ZYPKG_INFO.tar-ban lévő zypkg filet kimásoltam a MetaRepository csomag mellé a NAS/admin/zy-pkgs mappába és úgy jó lett.
Mindegy, még jó, hogy a szekrény tetején van a NAS, így fel kéne másznom, hogy a földhöz tudjam csapkodni...
Most éppen a putty szopatott, SSH-n nem engedett be. Beírtam, hogy "én vagyok root", aztán itt megállt. Már majdnem egyenletes vastagságú szeletekre akartam hasogatni, mire végre meggondolta magát, és nagy kegyesen mégis beengedett.
Azt hittem ma délután kellemesen elsörözgetek, a NAS meg magától összeáll.
TM, miniDLNA és MC még nincs fent, és kéne valami, amivel az USB-n rádugott vinyót látni tudom. -
-
Coc@s
őstag
Köszi, majd megnézegetem.
Alapból azt sem tudom, mire való ez a python.
És bár munkámból kifolyólag nem ismeretlen és idegen nekem a CLI, ismerem a Puttyot - bár a mindennapokban Secure CRT-t használok - , de a linux világa idegen.
Nem akarnám hegyezgetni azt a NAS-t, jó nekem a gyári állapot, csak működjön.
Ha kevés lenne, akkor vennék egy komolyabbat.Ill. továbbra is az a problémám, hogy fönn volt eddig is minden ami most, működött a gyári torrent kliens, amire nekem kell, elég is.
Engedélyezve volt a médiaszerver, stb. stb. és mégis ment minden.
Ok, hogy letiltom egyiket másikat, de megyek vele valamire azon túl, hogy ők nem esznek prociidőt?
Azt nem hiszem - bár nem tudom - , hogy prioritásban annyira felülmúlná pl. a médiaszerver a torrentet, hogy nem is engedi szóhoz jutni. -
Mr Dini
addikt
Tudtommal három hostnevet adnak ingyen. Tudom, sokáig használtam is, aztán egyre agresszívabbak lettek. A végén meg elvették a no-ip.org végződésű címem, ez volt az utolsó csepp a pohárban. Meg kiadták az adatokat. Váltottam én is duckdns-re, aztán erre a megoldásra. Jobban megéri, mint ezekben bízni szerintem.
-
zsolt20
tag
Igen stop/start esetén újból jó ,de kikapcsolás után ismét leálnak a várakozó torrentek. Csak a folyamatban lévő letöltés indul. Néha 1-2 várakozó torrent is aktiv marad . Szomorú hogy ilyen pc esetén ilyen gond nincs. Esetleg más torrentletöltő van nsa320 ra? A beépitett letöltő az meg lassan tölt valamiért.
-
Impair1980
aktív tag
Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm!
Sajnos a portok mókolásával nem jött össze.Az első NAS eddig is jó volt. A második nas-nál pedig nyitottam egy FTP portot és azt FTP szerverről elérem!
Nekem csak arra kellett a második NAS, hogy az IP kamera lementett képeit és videóit lássam!
Most FTP keresztül működik!Köszönöm!
Impair
-
Somatom
veterán
Persze, hogy működik! Különben honnan tudná a router, hogy Te a NAS -on a webadmint, a webes megosztást, vagy mondjuk a Transmission webes kezelőfelületét szeretnéd elérni? Mindegyik azonos protokollt használ. A per jelek állása viszont kérdéses, mert Linux alatt nincs fordított per jel. Azt csak a Win használja.
Impair 1980:
Ilyenekről ne priviben, hanem itt, a topikban diskuráljunk!
Igen, úgy értettem, ahogy írtad, csak a korábban említett biztonsági okokból lehetőleg vmi ötjegyű portszámra forwardolj! Mint írtam, ezzel az lehet a bibi, hogy a nálad levő kliensben ezt a forwardolt portot kellene megadnod, ami Win alatt problémás lehet. Persze, ez csak elméleti probléma, hiszen manapság ki használ még Windows -t?
Az viszont nagyon érdekelne, hogy milyen telóval és hogyan tudsz CIFS csatolást csinálni? Nekem ez csak 4.4 előtti Androiddal működött. -
gduck
addikt
Befordítottam, működik.
/ffp/sbin/minidlnad néven jött létre. Mivel se konfig fájl, se indító script nem jött hozzá létre, így átmásoltam a régi helyére /ffp/bin/mindlna.
Viszont a mérete sokkal nagyobb:
-rwxr-xr-x 1 root root 794078 Sep 9 06:25 minidlna
-rwxr-xr-x 1 root root 268420 May 26 12:38 minidlna.old -
szjoci
őstag
Akkor elnézést kérek. Pedig direkt kerestem user manualt és onnan másoltam ki a képet is.
-
Doky1988
senior tag
Szivesen
FFP -s transot ami fórum topicjába van leírás, még akkor használtam mikor megvettem a 310-et, amint rátaláltam a metarepository -s témára + entware-re azóta ezzel tolom, egyszerűbb, nem szeretek én se sokat parancssorozni ha nem muszáj
de pl én USB-s FFP-t soha nem használtam, mindig vinyóról futott minden.
-
Doky1988
senior tag
Igen az entware
Na már most mivel telepítetted fel a másik webui-t a régit?Slackerrel, vagy mivel? Először állítsd le a transot, aztán törölni kéne, transmission-web a neve, aztán /opt/bin/opkg install transmission-web-control.
majd indítsd el a transmissiont.slacker -r (ütsz egy entert azt ha ezzel raktad fel sztem megtalálod a csomagok között).
Ha kézzel, Dini leírása alapján akkor foggalmam sincs mit és honnan kell törölni, majd abban ő tud segíteni neked
-
Doky1988
senior tag
Ha úgy csináltál mindent ahogy leírtam, és FFP, Entware-ng, MC után csináltál egy REBOOT-ot, akkor működnie kell az opkg -nak! Ha nem indítod újra ezek után a NAS-t, addig nem fog menni az opkg valamiért!
u.i.: közben haver NSA-310ét is megcsináltuk itt nálam, neki is kellett dlna, torrent stb, és tökéletesen működik így sorrendben minden, és nála is hiba volt a C forgatásos dolog..
-
Mr Dini
addikt
Transmissionból biztosan az openssl verziót tetted fel, amit @Doky1988 írása is említ?
Mert annak nincsen ilyen függősége... Az a gnutls verzió.
Viszont mivel a NASon openSSL van, így felesleges még egyet felrakni, illetve az openSSL talán gyorsabb is beágyazott eszközökön.
-
gduck
addikt
Na nem tudom hogy mit sikerült feltelepítenem
de hogy működjön a TM és a miniDLNA, nekem még ezekre a csomagokra is szükségem volt:
gnutls-3.5.7-arm-1.txz, libtasn1-4.9-arm-1.txz, libtheora-1.1.1-arm-1.txz ,libvpx-1.6.1-arm-1.txz, libwebp-0.6.0-arm-1.txz, nettle-3.3-arm-1.txz, x265-2.4-arm-1.txz
Innen töltöttem le: KATT IDE!
-
Somatom
veterán
Köszi! Az első van a PC-Landnál. Az jó lesz, ott szoktam vásárolni.
-
Biga123
addikt
-
Mankó
veterán
Most húztam épp bele a legújabbat, de már csak reggel tesztelem le, hogy van e ott változás. Már mindenen új firmware van, hát nem tudom mit csinálok, ha így se jutok előrébb. Lehet eladom a picsába az egészet és htpc-re váltok, (kiváltom vele a nas-t meg a médialejátszót), mert már hihetetlen, hogy ezzel is csak szívok.
-
Tonyk
veterán
Nálam ezek a tünetek 320-on voltak jellemzők a régebbi fw.-ekkel. Pont a 4.70-től javult meg ez a hiba. Amióta a 4.70 van rajta, még ne fagyott le a felület soha.
Azt vettem észre, hogy Firefox alatt halt meg csak, de 15-20 perc után újra elérhető volt. A zyshclient volt a folyamat neve, ami beragadt (ha jól emlékszem a nevére). Ha jól rémlik FF alatt is csak akkor fagyott meg, ha egyszerre voltam benn a webes felületen és ssh-n is. -
Tonyk
veterán
A link "hivatalos" fórumról van. [link]
(#9917) Jim74
Állítsd le a TM-et ha futna:
/ffp/start/transmission.sh stop
mindenek előtt konfigurálni kéne a transmission-t:
A config fájl a /ffp/tm/.transmission-daemon/ alatt van settings.json néven.
Keresd meg az /ffp/tm/.transmission-daemon/settings.json fájlt és módosítsd:
"umask": 18, -ot erre: "umask": 0,
Keresd meg a "/ffp/start/transmission.sh" fájlt, és módosítsd két helyen is:
TRANSMISSION_HOME=/ffp/tm/.transmission-daemon
majd ezt:
user=root
Mentsd el.
Mivel ez FFP-s, ennek semi köze a nas felületéhez.
Ha nem lenne futtatható, tedd azzá, így minden nas indításkor automatikusan elindul:
chmod 777 /ffp/start/transmission.sh
Transmssion indítása:
/ffp/start/transmission.sh start
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- További aktív témák...
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest