Hirdetés
- CES 2026: Makrókhoz is jó táplálkozáskövetőt jelentett be a Garmin
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Bemutatta a világ legkisebb aktív zajszűrős fülhallgatóját a JLab
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
-
Mobilarena
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
cSuwwi
senior tag
válasz
ronin79
üzenetére
Ahh
Köszi.
De tekintve hogy az mtp nem megy, otg kábelem meg nincs, egyszerűbb volt újrakezdeni (sokadszorra).
4.4.4 1click, most ota frissitéssel 5.0.1, ha fentvan felmásolom a pakkot (remélhetőleg ott is marad), ha a particiók rendben vannak akkor megpróbálom rányomni.Ki kell valakinek taposnia ezt az utat, úgy érzem itt rám hárult ez a feladat

-
-
ronin79
addikt
válasz
nzszyszy
üzenetére
Teló fastboot módba (bekapcsoláskor nyomva tartod a hangerő le-t) majd a megjelenő menüben lemész a hang.le gombbal a recoveryre és nyomsz egy hang.felt majd a kifektetett droidnál bekapcs+hang fel kombóval recoverybe jutsz. Itt wipe data factory resetet választasz. Recoveryben a hangerő gombokkal navigálsz, bekapcs gomb az ok (yes).
-
ronin79
addikt
válasz
cSuwwi
üzenetére
Pendrive+otg nincs kéznél? Esetleg még a "mount" alatt meg kéne nézni mutatja-e a belső tárhelyet vagy csak 0?
@madgie
Ezt nem vettem észre gpe után
Sms alkalmazást ajánlatos lecserélni, fogadni tud, de küldeni nem. Textra vagy messenger playről működik rendesen.
Most raktam fel a mai xpirt moddot hozzá, még a kibővített hang panel hiányzik. -
nzszyszy
csendes tag
Üdv moto g-m frissítés után nem akár elindulni bootlogonál megáll míg le nem merül. Tudnátok nekem segíteni hogy hogyan tudnám helyreállítani? Sos!!! Köszönöm
-
cSuwwi
senior tag
válasz
ronin79
üzenetére
én bátor vagyok
kipróbáltam.
ráment, formázás után azok a számok mint a screenshotodon (960 a system, 13051 a data).
most az a kérdés hogy teszem fel rá?a belső memórián nincs rajta, a twrp-s sideloadra nem látja. sima recoveryvel megy a sideload csak nem jó valami aláírás. adb push-ra meg error:closed (mondjuk sideloadnál push nem is csoda hogy nem megy)

biztos van valami egyszerűbb módja is, amit nem ismerek
-
kliszi
senior tag
Még azt szeretném kérdezni a CWM recoveryt rakok fel azzal is fel lehet tenni a cm12-öt ? Ha igen akkor mikor és hogyan kell wip milyen sorrendben ? Még annyit hogy melyik recovery a jobb ezekre a célokra a kettö közül ?
-
ronin79
addikt
válasz
kliszi
üzenetére
Ugyanaz mint frissítéskor, manuálisan kell futtatni, nem jó a csatoló script, úgyh. recoveryben kell fr-t nyomnod.
Cwm - igen. Ha tiszta telepítést akarsz elég az fr ami törli a datat a systemet meg úgyis formázza a rom updater scriptje.
Persze nincs gond akkor se ha telepítés előtt wipeolsz mindent - data/system/cache. -
kliszi
senior tag
Sziasztok ! Nálam olyan gond van hogy xt1039 re feltettem a cm12-öt és amikor gyári adatok visszaállitására megyek a manüben ujra indul a telefon de a TWRP-nél megál és csak villog a teamwin és nem csinál semmit . Mi lehet a gond ?
-
ronin79
addikt
válasz
cSuwwi
üzenetére
826 az stimm a gpe-nél (már nem emlékeztem pontosan mennyinek kell lennie), ebből kéne 900-at csinálni
De
ha egy cm12-ről lenne szó akkor simán fastboot flash partition gpt.bin egy 4.4.4-es motos romból. Itt nem tudom mi a szitu, de valahol az xda-s topikjában szerepel ez a megoldás, úgyh.esetleg próbáld meg. -
-
cSuwwi
senior tag
-
ronin79
addikt
válasz
cSuwwi
üzenetére
Bootolj twrp-be és nézd meg a partíciók méretét/kiosztását, mert szerintem ez lesz a gond. Nekem fent volt a motos 5.0.2 majd visszaraktam a gpe 5.0.1-et de amint látom maradt a motos partíciókiosztás és ezért ment nekem fel simán a gpe-re.
GPe-n a systemnek 860 körülinek kéne lennie ext4-en, nekem ugyan ext4 minden, de a system 960.
-
cSuwwi
senior tag
ugyanez a bajom nekem is

unable to mount /system és ezzel lehal :| -
ronin79
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Nem tudom, idáig nem tapasztaltam ilyet. GPe-n volt olyan h. pl tapatalk xda, váltok chromera majd vissza tapatalk és kereshetem a topikot újból mert kilőtte. Most megy skype, fm radio és simán váltok chrome-tapatalk közt újratöltés nélkül.
Ami enyhén kellemetlen az a hangerő, le kellett felére vennem, mert ordít a teló egy üzenetnél
@szilu7
Ismerős, cm12-nél volt ilyen. 4.4.4 motos romból fastboottal kellett előtte a gpt.bin ha gpe 5.0.1-re akartam telepíteni, viszont ez az 5.1 simán felment a gpe-re nálam minden mókolás nélkül, de xda-s topikban volt hasonló probléma és a gpt.bines megoldással rakták fel. -
ronin79
addikt
válasz
Kroni1
üzenetére
@Adamis
AOSP 5.1 "főzött rom" xda-ról amit GPe 5.0.1-re raktam fel xt1032-n.
Első olyan rom ami minden mókolás nélkül felment a gpe 5.0.1-re, gpt.bin újrarakás nélkül és nincs csíkozódás sem mint cm12-nél újraindításoknál.
Nem tartalmaz google alkalmazásokat és egyéb motorolás szemetet sem.
Olyan mint egy kiherélt cm12 a hibák és ficsörök nélkül. Pure aosp, de meg van benne minden ami a napi használatra kell, kamerában hdr, fm rádió (ami hiányzott a gpe-ből), reboot menu, stb. és piszkosul jó a ram használat, multitasking. -
student
őstag
5.1-et még megkapja a telo?
-
madgie
titán
Van rá mód, hogy KitKat-nél ne vinnyogjon naponta nyolcszor, hogy van Lolli frissítés? Idegesítő, hogy sokszor olyankor nyomja a képembe, mikor mást csinálo ka telefonon, véletlenül egyszer pont akkor fogom a Yes felé nyomkodni, meg is szívom

-
Skillet
addikt
-
kelly7
aktív tag
válasz
ronin79
üzenetére
Engedd már meg, hogy egy szabad fórumon azt kérdezzek amit akarok. Azt meg végképp, hogy ne vágjam már falhoz az általam kifizetett (nem te vetted) telefont azért, mert nem akarok valamit fel telepíteni rá, amit öt percenként az arcomba tol. Ha nem tetszik a hozzászólásom, nem kell rá válaszolnod még off-ban sem és nem lesz teleszemetelve általad sem.
Köszi

-
cszn
őstag
válasz
Kroni1
üzenetére
Na csak azért írtam én is, mert nem olyan hibákról írunk itt, amik azt sugallnák, hogy ez egy nagy visszalépés lenne. Előjön pár dolog, de szerintem ez a legkevesebb. Nem kell félni tőle.
Azok közül, amiket írsz, engem szinte egy se zavar, illetve jól kitalált újításoknak tartom. A hangreccs az egy frissítés óta előkerült hiba az biztos. -
Kroni1
veterán
Én is hangsúlyozom hogy szeretem a lollit, nagyon sokmindenben tényleg javult, (pl. értesítések, szabat memória, tárcsázó, talán akkuidő is) de nekem is az az érzésem, hogy a 4.4.4 habár kicsit butább, de stabilabb és hibátlanabb volt. Nincs ezzel sem semmi komolyabb, de apróbb hibák, visszafejlődések jöttek amik eddig nem voltak..
1032-nél sokan irták a hangrecsegést, kicsörgésnél a hang elejének lecsípését,
nekem 1033-on nem tűnik el a wifi mellől a felkiáltójel, élő kapcsolatnál sem,
nem lehet olyan egyszerűen kikapcsolni a mobilnetet mint eddig.
ezen kívül van még pár apró visszafejlődés:
power menüből eltűnt a némítás, repülő mód, és a reboot;
a némítást is feleslegesen megbonyolították,
eltűnt a kibontható hangmenü.
Ezek jutottak eszembe hirtelen, de mind apróság igazából!!! Ezek mellett is ajánlott feltenni a lollit a kitkat helyett szerintem, sokkal több és komolyabb az előnye mint a hátránya, ráadásul nagyrészük megoldható ha van kedve mókolni az embernek. Nekem speciel nincs hozzá egyáltalán lelki erőm, full gyári az 5.0.2 a 1033-asomon, és igy is jól elvagyok vele..
-
tom120514
őstag
válasz
kakukkmarci
üzenetére
Skacok, köszönöm a válaszokat, megcsináltam, teljesen OK.
Ha félreérthető volt, akkor bocsi - változatlanul jó a teló szerintem, csak a frissítés másnapján barátnőmnek adtam (kicsit nagyobb képernyőre váltottam) és nem néztem utána, azt hittem, ez ilyen...
Ameddig használtam Lollival, ott ez tűnt fel - állat vagyok, nem ritka, hogy 100+ fül van nyitva a Chrome-ban és akkor igazán furán néz ki az alkalmazásváltó... 
A lényeg: köszönöm mindenkinek a megoldást!
-
ronin79
addikt
válasz
kelly7
üzenetére
1. ha zavar a frissítés párszor már le lett írva hogy kell eltüntetni
2. ha az első megoldás nem jó, vágd falhoz és vegyél egy olyan telót ami leragadt a jb 4.1.2-n, tuti nem fog frissítés zavarni
3. azért mert valaki nem tudja kezelni az új rendszert még nem biztos, hogy az hibás
4. Gen2 ez mit takar a kérdésedben? moto g 2014? ha igen akkor nem a 2013-as teló topikjában kéne szemetelni

-
kelly7
aktív tag
Sziasztok
Azt lehet tudni, hogy a lolli-nak mikor jelenik meg valami frissítése. Rohadtul unom már, hogy öt percenként a képembe tolja hogy frissítsek. Én még mindig nem tettem fel rá a sok panasz miatt. Gen 2 már 15 perc időt ír a telepítés kezdetéig, vagy ha el akarom halasztani, akkor be kell állítanom hogy mikor kezdje a frissítést.
-
6 nap 14 órát ment a G-m míg 5%-ra esett az akku. 34 perc beszélgetés, 2 óra 7 p. screen. A teljes sztorihoz hozzátartozik, hogy naponta csak pár órát ment rajta net, de akkor mindig frissítettem mindent és egy másik telefonon intéztem az ügyeim nagy részét.
Számomra világbajnok a teló!
Hozza a klasszikus nokiás üzemidőket ha "félbuta telefonként" használom.Ígérem, csak akkor írok ismét üzemidőről, ha megvan a kerek egy hét!
Most viszont visszaállok vele normál okostelefon-üzemre.(#14342) vegytek: most a Miracastban nem vagyok biztos; elég macerás a dolog, iMediashare-rel működik szó-szó.
-
Sanyi.mTs
addikt
a teló tudja a Miracast szabványt?
-
Kroni1
veterán
válasz
kakukkmarci
üzenetére
Először én is szivtam vele, hülyeség! Az oké, hogy vissza lehet állítani de az a baj, hogy alapértelmezésként nem úgy állítja be, és emiatt sokan azóta is szívnak vele.. Már akik nem jöttek rá maguktól és akik nem olvassák ezt a fórumot!

-
Skillet
addikt
válasz
kakukkmarci
üzenetére
Aham. Oké. Tudom, csak vicceltem.

-
ZiD
tag
válasz
tom120514
üzenetére
Én nem azt mondtam, hogy jó, hanem hogy megy
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nekem eddig különösebb problémám nem volt, 1-1 dolog inkább szokatlan. Nyilván nekem is van olyan, ami nem tetszik(pl kikapcs gomb hosszú megnyomása után rezgő/néma állítása) de azé' android, hogy mindenre legyen kis millió alternatíva
Pár frissítés, és lesz ez jobb is.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
memoril
üzenetére
Mivel nem módosítottál egy alkalmazàst sem, így le kell futnia. Anyit csináltál "csak" hogy megváltoztattad a morelocale2 app engedélyét és annál az alkalmazásnál ahol volt magyar nyelv azt magyarul fogod tudni használni ezek pedig a google appok és az utólag telepített alkalmazások, nem a tényleges rendszer appok (systemui, framework-res, settings stb)
-
memoril
aktív tag
Sziasztok ! Az lenne a kérdésem ha Morelocale2 programmal az összefoglaloban leirtak alapján megcsinálom a magyaritást attol még megkapom a lolli frissitést ? Bootloader nyitva van de root nincs ! Visszatettem a gyári 4.4.4-et csak Morelocale2 vel magyaritottam : Remélem attol még megkapom a frissitést !
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Moto G 2014-es telóm van, de gondoltam itt megkérdezem, mert ez a topic jobban pörög.Feltoltam rá egy CM alapú romot, és most nem működik a GPS, nem lát műholdat. Korábban ezzel a rommal működött. Viszont előfordult, hogy telepítettem rá egy új romot, és akkor már nem működött. Hiába tettem vissza a mentést, már azzal sem.
Akkor újra raktam a hivatalos romot, majd rootolás után ment rá a a mókolt rom, és megint működött a GPS.Van esetleg valami egyszerűbb megoldás, hogy ne kelleje ezt a procedurát végigcsinálni?
Köszi a választ előre is!
-
TTomax
félisten
-
ZiD
tag
Sziasztok,
Nekem is megjelent s Lolli, ki is próbálnám. De...
Anno amikor megvettem,próbálkoztam magyarosítással, amivel sikerült téglává varázsolnom a telót. Aztán itteni hathatós segítséggel, és pár liter folyadékveszteséggel sikerült visszatenni rá egy retail.en.de gyári sw-t. Root meg is szűnt, jelenleg csak a bootloader van nyitva. Ezzel nekivághatok az OTA frissítésnek?Köszi, Gábor
-
memoril
aktív tag
Sziasztok ! Nincs még kint a hivatalos frissités xt1039-re a lolli ?
-
papeti01
senior tag
én egy lumia 730 at akarok lecserélni, de valószínűleg akkor a moto g 1st gen lesz...
semmi baj a wp-vel, csak nagyon csúszik a fogása, a tokokat meg utálom.moto x jó lenne de árban még mindig sok...
a gyári lolli akkor itt nincs teleb**va sok hülyeséggel??? mert mókolni se időm se energiám!
-
cszn
őstag
válasz
Skillet
üzenetére
Egyelőre én is X-re váltanék, ha váltanék, de maximum a kamera miatt tenném. Az meg egyelőre nem fontos annyira. Az 5" nálam még elfogadható méret ismerősök telefonjait babrálva. Felette már tényleg nem kényelmes, ugyanakkor rohadt jó őket nézni!

Youtube engem is érdekelne. Ha látom az embedded video jobb felső sarkában a youtube feliratot, egyből rákoppintok, hogy az appban nyíljon, de ha nincs ott akkor szívás van...
-
Skillet
addikt
+1. Szerintem nagyon jó telefon. Ezen kívül nekem még az x tetszett, ugyanekora méreten picivel nagyobb kijelző, erősebb hardver. Csak hát árban nekem sok volt.
A mostani telefonokkal a méret a legnagyobb bajom. A G méretei -nekem- ideálisak. Ennél nagyobb telefonom nem lesz. Remélem, hogy ha majd egyszer váltani kell, lesz ilyen méretű telefon a palettán.
Az új motorolák is nagyobbak sajna :SHa egy youtube linkre kattintok (böngészés közben), nem lehet azt elérni valahogyan, hogy a külső youtube appot hívja be lejátszásra? A böngészős youtube-tól már rohamot kapok.
-
student
őstag
válasz
tothmaxy182
üzenetére
de mi a túrót jelent a csillag

-
papeti01
senior tag
Sziasztok,
Erdemes meg ilyen telót venni? 169 € az új ara a nemet motorola weboldalan.
Igazabol az s4 mini, lg g2 mini helyett gondolkodok... Ezekről azt olvastam, higy tele van szorva a droid mindenfele felesleges dologgal, a moto meg majdnem stock? A lollipop hivatalos ra? 1st genlte verziót tudnek venni -
Skillet
addikt
válasz
tothmaxy182
üzenetére
Stimmel, elharapja a zene elejét. És nálam minimális recsegés is hallható, Pl viber üzenet érkezésénél.
A hangot feljebb már írta valaki, hogy miként működik. Egyelőre én nem merültem bele, de nekem is fura. -
tothmaxy182
őstag
Sziasztok! A Loli frissítés óta ti nem tapasztaltatok anomáliákat a különböző jelzések hangjánál, rezgésénél? Nálam azóta pl bejövő hívásnál vagy sms-nél folyton elharapja a csengőhang elejét a telefon. Lemarad! De pl ébresztésnél is hiányzik a csengés első 1 másodperce.
De ami a legidegesítőbb, az az idióta hangerő/rezgés/némítás állítás. Eddig a Power Widget nevű appot használtam ennek állítására. Ez egy widget kint a kezdőlapon. Egy érintéssel lehetett a hangos, a rezgő és a néma üzemmód között váltani. Most meg össze-vissza működik. Nem is találom meg a néma módot (eddig pl a hangerőt lefele nyomvatartva egyszer rezgett, mégegyszer pedig elnémult). Ilyen itt nincs. Most ha a widgettel próbálok ilyet állítani, akkor rezgőre még könnyen átállítom, de utána már pl a notification sáv-ban megjelenik egy csillag. Aztán utána vagy csörög, vagy nem, vagy rezeg vagy nem. Van hogy csak egyet rezeg és utána elnémul, semmit sem csinál. Aztán manuálisan állíthatom át, hogy mindenhol csörögjön (ALL).
Minek kelett a régi, tök egyszerű rendszert így elbaxni?
Egy káosz az egész, de ha valaki egyszerűen el tudja nekem magyarázni, hogy ez hogy működik pontosan és mire jó, vagy miért jobb, mint a régi, azt megköszönném! -
Dinter
addikt
Üdv! Ezt a telót most hol, mennyiert lehet kapni? Expansysnal masik van, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco F7 12/512
- iPhone 14 Pro / 128GB / Gold / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (205A)
- iPhone 14 Pro / 256GB / Deep Purple / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (207A)
- iPhone 14 Pro Max / 128GB / Silver / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (209A)
- iPhone 13 Pro / 256GB / Sierra Blue / Gyári kártyafüggetlen (206A)
- Dobozos! Xbox One X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Köszi.

de te csak olvassgass továbbra is hibákról és bosszantson továbbra is a frissítés
Ameddig használtam Lollival, ott ez tűnt fel - állat vagyok, nem ritka, hogy 100+ fül van nyitva a Chrome-ban és akkor igazán furán néz ki az alkalmazásváltó... 

tom120514-nek ...