- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fape
senior tag
-
ronin79
addikt
válasz
kliszi #14767 üzenetére
Megnyitod a telepíteni kívánt romot winrar vagy 7zippel és a meta-inf/com/google/android mappában az updater.scriptet szövegszerkesztővel (notepad++).
Ha találsz benne ilyesmit
run_program("/tmp/install/bin/backuptool.sh", "backup");
run_program("/tmp/install/bin/backuptool.sh", "restore");
akkor egy frissítés után a gappsoknak is meg kéne maradniuk ha ez olvassa a system/addonból a 70.gapps.sh-t amiben fel van tüntetve mit állítson vissza a system partíció törlése után (vagy töröljön, mert én ebbe szoktam berakni az alkalmazásokat is amik nem kellenek egy cm verzióból).
Lényeg, a sima cm-ben ez működik rendesen, a buherált verziókra frissítés után telepítsd a gappsot is ismét.(#14773) z00mhead
Első körben amit a kolléga is ajánlott, factory reset recoveryben, majd csak a legszükségesebb appokat rakd vissza és pár napig teszteld. Ha megjavul akkor mehet a többi szokásos alkalmazásod is, ha nem akkor BL nyit és ott az egy klikkes gpe 5.1 aminek enyhén már jobb a ramkezelése.
-
ronin79
addikt
válasz
kliszi #14748 üzenetére
A gyári unalmas meg kényelmetlen. A motosban nincs magyar nyelv, tele van szeméttel, ha meg magyarítod és kipucolod akkor is kevés a személyreszabhatóság. A gpe-ben nincs fm rádió, kamera gáz, pucolás után meg szintén smafu, lehet egy gravitybox felturbózná, de az még nincs.
Cm verziók sem hiba nélküliek, de ha elkapsz egy relatíve jó verziót használható.@Zoooja
Az xpirtes vackok nekem nagyon nem bejövősek, aroma gáz és ha még arra se figyel h. legalább ne legyen szembetűnű a kamuzás akkor a rendszert sem akarom tele szemetelni htc-s vackokkal. Inkább cm apró hibákkal (habár a mostaniakban már nem bosszant semmi) amiben minden mod meg van alapból.
-
ronin79
addikt
válasz
kliszi #14741 üzenetére
Rom nem room
de ez nem nagy baj, értjük mire gondolsz.
Nekem a resurrection remix volt a leggyorsabb ilyen cm romokból xt1032-n.
Sajnos az összes cm alapú romban hiányos a magyarítás, azt ne is várd h. javulni fog, mert még azok a cuccok sincsenek magyarítva amik az alap cm12-ben meg vannak rég.
Ha a fejlesztőiben 0,5-re veszed vagy teljesen kikapcsolod az animációkat még pörgősebb lesz. -
ronin79
addikt
válasz
kliszi #14453 üzenetére
Nem tudom mi van a hivatalos cm-el, de nagyon gáz
3 napos használat alatt tuti gyarapodtak az ősz hajszálaim, egyszerűen tetű lassú akármit csináltam vele. Ukm, synapse, faux clock, custom kernel minimális javulást hozott csak. Aztán feltoltam az 5.4.0-ás Resurrection Remixet, lehet az android 5.1 csinálja, de végre szárnyalt a teló és megkönnyebülés volt amíg a zenelejátszó nem kezdett fagyni skype-chrome párosnál.
Aztán most estére úgy néz ki van végre egy valódi cm12 az NX Rom 2.0.0 - Full Google Nexus ExperienceMa jött ki, friss ropogós unoff verzió de belakva sincs semmi akadás egyelőre, hasít mint a lallipop
Akku majd elválik hogy fog viselkedni, de végre egy életképes cm12 -
ronin79
addikt
válasz
kliszi #14382 üzenetére
Ugyanaz mint frissítéskor, manuálisan kell futtatni, nem jó a csatoló script, úgyh. recoveryben kell fr-t nyomnod.
Cwm - igen. Ha tiszta telepítést akarsz elég az fr ami törli a datat a systemet meg úgyis formázza a rom updater scriptje.
Persze nincs gond akkor se ha telepítés előtt wipeolsz mindent - data/system/cache. -
ronin79
addikt
válasz
kliszi #14236 üzenetére
Sajnos nem tudom, hülyeséget írni meg nem akarok, xda-n is csak 2.7.1.0-át látok.
(#14237) Skillet
Felőlem úgy értelmezed ahogy akarod, nem fogom leírni melyik smájli mit jelent
Magyar nyelv meg telóban már ki lett tárgyalva, valakinek nem kell én viszont magyarul szeretem használni. Használok untig elég vackot angolul, nem beszélem anyanyelvi szinten mint a szlovákot vagy csehet, de tökéletesen megértem, viszont telóban utálom.A mobilnet ki-be kapcsolás beállítások menüből meg lehet én vagyok hozzá hülye, de nem értem.
Lehúzom az állapotosori gyorskapcsoló menüt (ok, gyári rendszeren ez két mozdulat, nekem moddolt gpe van ahol ez egymozdulatos művelet) és rábökök a szolgáltatóm ikonjáramajd a ki-be kapcs. gombra ha ki vagy be akarnám kapcsolni. Ennyi az egész.
Beállításokba csak akkor kerülök, ha a lenti "további beállításokra" bökök ahol megint ott van ugyanaz a ki/be kapcs. gomb, de mi a francnak mennék a beállításokba ha csak ki/be akarom kapcsolni
Szvsz ezt a problémát nem igazán értem, a launcher meg a többi hülyeség amit felsoroltál szintén eléggé érthetlen, hogy valaki ilyen sz@rságokon agyaljon
de szerencsére nem vagyunk egyformák
-
kliszi
senior tag
válasz
kliszi #14196 üzenetére
Utánna olvastam 4g-s telora a cm12 re ha felrakjátok a supersu twrp-vel és utánna a legujabb FolderMount 2.7.3 prot akkor ujra kel inditani a telefont és müködik mindent át lehet pakolgatni sd-re , párokat csinálni ugy mint anno cm11-en !! Le is teszteltem és tökéletesen müködik . Már csak egy jó kamera app kéne ami ment sd-re és videot is jó minoségben csinál :
-
ronin79
addikt
válasz
kliszi #14060 üzenetére
BL nyitás azért kell h. tudjál recoveryt telepíteni vagy rootolni. Anélkül semmi nem megy.
Utána fastboot flash recovery twrp.img majd recoveryt választva bejön a twrp, ahol install cm12 és gapps.UI: cm12-vel nem rontanék el egy új telót jelenleg, de ha szívni akarsz akkor hajrá.
-
ronin79
addikt
válasz
kliszi #14016 üzenetére
CM11-hez akkor felrakod a PICO MODULAR PACKAGE-t, ami csak a szinkronizáláshoz szükséges cuccokat, az áruházat és az áruház (valamit egyes google alkalmazások) működéséhez szükéges szolgáltatásokat (GmsCore) tartalmazza.
Vagy szentelsz egy kis időt az olvasásra is és a 4.-ik postban az ADVANCED FEATURES & OPTIONS alatt elolvasod, hogy kell személyreszabni egy gapps telepítőt a gapps-config.txt-el.(#14023) laleeee
Működő megoldás
, csak ilyenkor sajnálom az xda-s fejlesztőket, minek bajlódnak a leírásokkal ha senki nem olvassa el azokat
-
cSuwwi
senior tag
válasz
kliszi #12638 üzenetére
Az OTA frissítés feltétele, hogy gyárinak látszódjon, hogy felmenjen automatikusan a frissítés. A rootolás jelenléte már kizáró ok, ezért (is) kell alapra visszatenni.
A bootloadert nem lehet gyárira visszaállítani, mert a feloldáshoz eleve a motorola oldalán kellett unlock kódot intézni. Ami egyszer unlocked az az is marad, de ez csak garivesztést jelent, a frissítések ettől függetlenül felmennek (és ugye ez az alapfeltétele a rootolhatóságnak is).A gyárira való visszaflashelés szerintem a gyári recoveryt is visszahozza, de visszatehető a twrp ha kell.
1039-re még nem tudunk infót, egyelőre a 1032-re van (1033-ra csak korlátozottan), de sztem csak napok kérdése. -
ronin79
addikt
válasz
kliszi #12462 üzenetére
Nincs, csak unofficial buherák. Arra még várni kell.
@HUNgaroczel
Ha lesz hivatalos cm12 azt fogod tudni telepíteni. Root +pipa, ha visszaolvasol írtam, h. működik.
Amúgy nem hiszem h. valaki a hivatalos gpe után vissza akarná tenni bármelyik romhalmaz cm12-es buherát. A hivatalos az más tészta lenne. -
heidricha
őstag
Igen. Nem a legjobb a főzött ROM-ok között, pontosabban nekem van kézreállóbb is, pl. a Carbon, bár ez utóbbi nem hivatalosan támogatott.
Az összes nem gyári ROM-ban rosszak a Telenor APN alapértékek, és használhatatlan a GPS. Szigorúan privát tapasztalat, nem kinyilatkoztatás. Akárhol panaszoltam, rám se fütyültek. Konkrétan a CM-mel nagyon keveset foglalkoztam, mert kezelésre nem tetszett, akkor meg úgy sem használnám, ha minden más tökéletes lenne. -
mrbig25
őstag
Fastboot-al egyszerűen fel lehet tenni egy recovery-t.
Utána belépsz a recovery-be, csinálsz egy wipe-ot és telepíted a szokásos módon, mint a legtöbb droidos telónál.
A CM11-nek vannak még hiányosságai, de régebben is ezt használtam, úgyhogy kitartok mellette.
(telefonálás közben halk és egy kicsit visszhangos, illetve egyes embereknél néha minden ok nélkül elfogy a RAM, ami miatt akadozik a készülék és csak a restart segít...bár ez nincs mindenkinél jelen) -
mrbig25
őstag
CM11-et használok. Ahhoz hogy felrakd, először kell egy főzött recovery.
Ha valóban szükséged van rá és főzött romot akarsz használni, akkor leírom majd nagy vonalakban.(#5664) _ghiottone
Akkor jól gondoltam, köszönöm a megerősítést. Megy ez is akkor a bejegyzésbe. -
ferob
őstag
Én nem ajánlom az utánvétes megrendelést, már csak azért sem, mert az 9 ezer forint (abból ha úgy nézzük, akkor kijön a 16GB-os modell felára), amúgy az utánvétes rendeléseket az UPS végzi és valamivel hosszabb idő alatt szállítják le.
Ne idegenkedj a bankkártyás fizetéstől, mert ez egy teljesen komoly oldal, több országban jelen vannak és egy hónap alatt több ezer készüléket adnak el, csak itthon nem annyira ismert még.Valamint azért látod megint az oldalukon, hogy a várható érkezés 5 nap, mert a közbe beérkezett rendeléseket egyből kiszolgálták és valószínűleg újra elfogyott mire készleten lehetett volna.
Állj be a sorba és rendeld meg, akkor amint lesz, feladják neked.(#710) _ghiottone: Én értem, hogy bánt a dolog, hogy megvonják a garanciát, de ha azt nem fogadod el, hogy az csak egy mondatrész, amit kimásoltál és nem erre vonatkozik, akkor azt fogadd el legalább, hogy mint leírtam, beszéltem az ügyfélszolgálattal és megerősítették, hogy a bootloader nyitásával a garanciát megvonják.
-
ferob
őstag
Én bátran ajánlom az expansys oldalát, mert megbízható, de azt tartsad szem előtt, hogy külön kell beszerezni hozzá töltőfejet, mert ők se adnak hozzá, mivel nem alaptartozék.
(Az expansysnál kapható Motorola töltőfej 850mA-t ad le.)Ha valaki még nem rendelt onnan, akkor be fogják kérni a személyi és a bankkártya másolatát, de amennyiben ezt reggel intézed, akkor még aznap fel fogják adni a csomagot, mert a délig jóváhagyott rendeléseket elviszi a DHL már délután 4-kor, így az másnap az ember kezében van legkésőbb délután, ha nem hétvégére esik, mert akkor ők se kézbesítenek ilyen express csomagot.
A bankkártyádat csak a termék tényleges készletről való levételekor fogják terhelni, a feladás előtt.
Viszont sokszor előfordul, hogy lassan frissül a meglévő készlet, főleg a Moto G esetében, mivel hamar elkapkodják, így fordulhat elő, hogy bár azt írja az oldal, hogy pl. 5 nap van a készlet érkezéséig, de ennek ellenére is feladják neked.
Én is így jártam, hogy bár azt írta, hogy nincs készleten, másnap mégis megkaptam, sőt nekem ez nem az első rendelésem tőlük és eddig mindig 1 nap volt a szállítási idő, persze ennek feltétele, hogy még délelőtt beérkezzen hozzájuk a megrendelés.A másik kérdésedre a válasz, hogy az expansysnál kapható telefon UK változat.
-
Dudi08
tag
A telefon doboza le sem volt ragasztva, de amiben küldték az le volt és nem volt bontva.
Expansystól van,de én nem kaptam hozzá töltő fejet(ami nem akkora tragédia számomra)
Nekem teljesen megérte a telefon, mert a Defy-mmel már nem voltam teljesen elégedett, de ez egészen gyors és megfelel egy ideig.(néha látok beakadást, lassulást, de ez egyáltalán nem zavaró)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged