- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Paul McCartney szerint nem szabad hagyni, hogy az AI kifossza a művészeket
- Netfone
-
Mobilarena
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
cimbi186
aktív tag
válasz ronin79 #15295 üzenetére
Ezt én passz.
Viszont abban segíthetnél,hogy a fastboot-ot hogyan lehetne eltüntetni Lolli alatt. Ugyan sokszor nem volt kikapcsolva teló mióta felraktam az 5.1-t, és annyira nem is zavar,de akkor holnap adnék neki valami gyári kinézetet is.Ne kelljen már bekapcsoláskor fastbootból indítani hangerő+-al(merthogy a logo csere csak az ez utáni lakatot cseréli le) -
cimbi186
aktív tag
válasz cimbi186 #15292 üzenetére
Közben leszedtem egy .apk-t máshonnan.(amit linkeltél az .zip)
És természetesen összeakadnak.Egymást érintő beállításoknál vagy az egyik vagy a másik működik.
Bootolásnál meg "SystemUI leállt"hibaüzivel megáll minden,de némi gondolkodás után elindul.A GravityBox ettől függetlenül tökéletesnek tűnik.
Holnap megy fel újra a GPE 5.1+GravityBox.Vagy ha addig valaki nem mondd valami okosat,hogy lehetne másképpen leszedni xpirt módot.[ Szerkesztve ]
-
cimbi186
aktív tag
válasz ronin79 #15290 üzenetére
F@sza
(mondjuk jelezhette volna a fejlesztő egy szösszenetben,hogy csak így lehet megszabadulni tőle)
Nah mindjárt feldobom az xposedet azt kiderül
(persze,hogy nem csináltam mentést,eszembe sem jutott)
Legalább ma el leszek foglalava,ha nem szeretik egymástKöszi a linkeket
[ Szerkesztve ]
-
ronin79
addikt
válasz cimbi186 #15289 üzenetére
Innen telepíted recoveryből a keretrendszertxposed-sdk22-arm-20150514.zip utána meg az alkalmazást XposedInstaller_3.0-alpha2.apk .
Xpirt mod nem tudom mennyire fog bezavarni, de ha nem csináltál recoverys mentést a telepítés előtt akkor talán csak a rom újratelepítésével tudsz tőle szabadulni. -
cimbi186
aktív tag
válasz cimbi186 #15288 üzenetére
Ma értem rá mókolni a telómat(végre)
Nem tartalmazza azokat a beállításokat ez az xprit mint ahogy szeretném.
Hogyan lehet eltávolítani?(illetve tőlem maradhat is,ha azt mondjátok,hogy system Features-ok jók benne)Viszont valaki dobna egy Xposed letöltő linket.Elvesztem XDA-n a generál fülön.
Csak felraknám a GravityBox-ot ,az nekem mindent tartalmaz amire szükségem van.
xt1032 GPE 5.1 -
Sutee89
aktív tag
válasz cimbi186 #15285 üzenetére
A forráskód, amit .zip-ben letöltesz tartalmaz egy felesleges mappát. Csomagold át úgy, hogy a META-INF, system és xpirt könyvtárak a zip gyökerében legyenek. Flash után wipe cache+dalvik.
Ja, meg külön verzió van GPE 5.0.1-re, meg 5.1-re is. Ne keverd.
[ Szerkesztve ]
-
cimbi186
aktív tag
válasz HUNgaroczel #15280 üzenetére
Feltettem volna és is,de MD5-file hibát kapok a TWRP-ben.
Olyan mintha lefutna,de a végén error.Ötlet esetleg valakinek?
-
Sutee89
aktív tag
Én is akkor tettem fel, amikor múltkor ajánlották. Nálam is szépen működik, sok hasznos fícsörrel, jó memóriakezeléssel. Egyelőre csak az automata billentyűzárat nem tudom megoldani, jelenleg a Gravity Screen appot használom erre, ez hiba nélkül teszi a dolgát.
-
krisztian7
tag
válasz krisztian7 #15281 üzenetére
A Dual sim selector program megoldotta a problémát, hátha esetleg másnak is ilyen baja van!
-
őstag
a napokban tervezem én is feltenni, a hasznos-kényelmes fícsörök miatt..
"... and I hope you have a great day!"
-
krisztian7
tag
Próbáltam már Cm-et, AICP-t, AOSP-t (duallal nem működik) és mindegyiknél hiba, hogy dual simes telefonnál nem jegyzi meg, hogy melyik Sim-el melyik számot szeretném hívni. Van esetleg valami program ami tudja ezt, vagy olyan rom ami igen a gyárin kívül? A beállítás szerepel a hívásnál, hogy always use this for calls, de következőnek ugyanúgy megkérdezi.
-
HUNgaroczel
tag
Egy hete használom a motot xpirt modPack-el és nagyon bejövős!
Csak úgy hasít tőle a telefon, és nagyonjó kis beállításokat adott hozzá, közben meg nem kell félni hogy elrontottak valamit a cyanogenmodos srácok és bughalmaz lesz a kütyüből. Ajánlom mindenkinek! -
LógaGéza
veterán
válasz kakukkmarci #15276 üzenetére
Biztos segítene, ugyanis eddig úgy tünik, hogy nem sűrűn fordult elő a hiba, legalábbis docHDnak nem jelentette még konkrétan senki...
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
ronin79
addikt
válasz kakukkmarci #15276 üzenetére
Lehet, sőt biztos, mert ha másnál nem jelentkezett akkor nem a rommal van a hiba.
-
ronin79
addikt
válasz kakukkmarci #15274 üzenetére
Aosp olyan mint gyári, semmi csicsa és extra beállítás kivéve a kikapcs.menüt és, h.van benne magyar nyelv. Ha extra beállításokat akarsz kell a Gravitybox és xposed + modulok. Gyorsabb mint a cm és egyelőre nem találkoztam bosszantó hibákkal.
-
kakukkmarci
senior tag
válasz LógaGéza #15273 üzenetére
Igen, ez a gond: "Elindítod a kameraappot, és kiírja, hogy nem tud csatlakozni a kamerához, vagy nincs előkép (fekete a kép)". Azaz, előbb fekete előkép, aztán a hibaüzenet: "A kameraalkalmazás sajnos leállt."
A szokásos dolgok megvoltak, persze. Sőt egy régebbi mentést is visszaraktam, amikor még minden oké volt, de azzal sem megy.
Bár most, hogy visszagondolok, egy ideje voltak apróbb gondok; néha nem reagált az érintő, főleg, ha 10- 15 % körül járt az akkutöltöttség, vagy töltőre volt dugva.
Emiatt raktam fel többször frissítést, de nem változott javára.
A logcatot lefuttatom ,csak nem tudom, hogy kell. Play-ről az ingyenes aLogcat-tal pl. jó ? s hogyan ?Köszi, Ronin, neked is ! AOSP-ről mit lehet tudni ?
noob... rooter... geek
-
LógaGéza
veterán
válasz kakukkmarci #15270 üzenetére
Megnéztem a changelogot, hirtelen nem láttam semmit, ami ilyen hibákat okozhatna.
Gondolom a szokásos dolgok megvoltak (reboot, esetleg Cache, és Dalvik Cache wipe).
A pontos hiba micsoda? Elindítod a kameraappot, és kiírja, hogy nem tud csatlakozni a kamerához, vagy nincs előkép (fekete a kép), esetleg FCzik az app, mikor készítenéd a képet? Esetleg egy logcat/kmsg log megoldható?
Ráírok még ma a falcon devre, hátha tud valamit"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
ronin79
addikt
válasz kakukkmarci #15271 üzenetére
Vársz javítàsra, ha esetleg többen is jeleztek ilyen hibákat, visszaraksz egy korábbi verziót vagy kipróbálsz egy aosp-t
-
kakukkmarci
senior tag
-
kakukkmarci
senior tag
A 13-ai Nightly óta egy app-al sem tudom használni a kamerát. Van ötlet, merre keresgéljek ?
aicp_falcon_lp-9.0-NIGHTLY-20150613.zipnoob... rooter... geek
-
ronin79
addikt
válasz mobilizmo #15268 üzenetére
Amit linkeltem oldalt csoportosítva vannak a fizetős/ingyenes témák, kiegészítők. Vagy Playen is ha beírod "layers themes". Telepíteni kell hozzá a Layers Managert amiből a témákat kezeled.
A két verzió szinte csak ebben tér el, ha nem akarsz sötét kinézetet vagy témákat váltogatni mint cm12-ben akkor maradhat a mai verzió, viszont ha korábbit raktál fel akkor egy frissítés jól jön az rro nélkülire is.
Nekem a sötét kinézet jobban bejön, mint az eredeti világos, csak ezért váltottam az rro-s aospra.[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
válasz ronin79 #15267 üzenetére
Én ezt raktam fel.
Most még olyan nagyon nem laktam be a rendszert, akár megpróbálhatom az RRO változatot is. Van hozzá letölthető téma is, vagy inkább arról szól hogy lehet vele csinálni? Gapps módosítások félek már meghaladják az én tudásomat és a Te türelmedet.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
ronin79
addikt
válasz mobilizmo #15266 üzenetére
Két aosp van, mind a kettő 5.1.1 - The Android Open Source Project vs Android Open Source Project+RRO/LAYERS for Moto G. Én az utóbbit használom az RRO végett.
Gapps lényegében ugyanaz mint cm12-re is, de ahogy a fejlesztő is írta "sok szart tartalmaz" úgyh. nem használom. Saját módosított van helyette, a benne lévő appok mint a gmail vagy youtube meg ugyanaz mint a playen, csak a lib mappa ki van vágva az apk-ból (ne foglalja duplán a helyet a rendszerben).[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
Az AOSP-s Gapps valahogy nem települ fel. Pontosabban feltelepül látszólag (nincs hibaüzenet), de a telepített programok között nem találhatók.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
Telepítettem TWRP-ből az AOSP-t, de elindulni nem nagyon akar. Fél órája csak kergetőzik a 4 pötty. Mit csináljak?
-
mobilizmo
addikt
Ha ki akarom próbálni az AOSP-t akkor csak TWRP-ből kell egy wipe data/factory reset meg egy wipe cache és utána mehet is az install (rom + gapps)? Nekem se jött be a CM12.1, a mindennapi használatot érintő problémák (fagyások, lassú program indulás) vannak vele. Most fut a TB, lehet este megpróbálom a telepítést.
-
ZPKing
tag
Moto G XT1039 Update to lollipop ma megérkezett.
Reggel jelezte a telefonom hogy system update.
21.11.56 peregrine_retde.retdeall.en.de retde volt és ez lett:
23.21.17 peregrine_retde.retdeall.en.de retde
Android 5.1 jött rá.
Kb egy óra mire frissül. -
ronin79
addikt
válasz krisztian7 #15251 üzenetére
Nem jó a recovery. Cseréld le. A multibootos nálam ugyanezt csinálta.
-
krisztian7
tag
Felszerettem volna tenni a cm után egy xt1033-ra egy aosp-t, de a factory resetet nem hajlandó megcsinálni. A wipe data részt fél óra alatt nem tudta megcsinálni. Újraindítottam lefuttattam mindegyik wipe dalvikot, kivéve a data-t és feltettem az aosp-t, de bootloop. Miért nem működhet a factory reset (wiping data without wiping data/media résznél nem megy tovább.
-
őstag
válasz lajozs #15247 üzenetére
ez is tény, ezért 40%-on tesszük el pihenni, lehetőleg hűvös helyre, sajnos erre figyelni kell..
szerk.: ki van zárva szinte teljesen az user error, ha kikapcsol a telefon 0%-on, akkor az akkuban még benne kell, hogy legyen az a biztonsági 5-6%, hogy ne károsodjon.
[ Szerkesztve ]
"... and I hope you have a great day!"
-
hesszan
aktív tag
válasz ronin79 #15244 üzenetére
"ramhasználat ... pont ez az 5.0.2 legnagyobb hiányossága" hmm. nálam jobban teljesít mint 444 alatt, ahhoz tudom mérni. egy adott ramigényes program sokkal kevesebbszer zár be a háttérben ha nyitok egy gmailt/emailt/telefont kapok stb. mint előtte 444en illetve mintha nem szemetelné tele a ramot és nem kell napjában 2x újraindítani a telót, mert pár óra után már csak simán kilépve se örzi meg a progit a háttérben
root-al mi lenne a minimális javítás? GPE 5.1? vagy tweekek? [már csak 1 hónapig garis kb ]
"Zákutca vagy 22-es csapdája" nem tudom de jó nagy adag lustaság biztosan benne van részemről [utánna olvasni 1-2 órát elszöszmötölni, esetleg factory reset után napokig szívni mire minden megint oda kerül ahol most van stb és mint írtam ram kezelését most kifejezettem dícsérem]gari/root stb. tényleg vékonypénzú gyerek vagyok :S és a telót aktívan használom. Azaz napi 5-10óra maxfényerő mobilnet gps + maradék minimál fényerőn, mobilnet havi fix 3gn felett + wifin ahol lehet. [előző telóm amoled 6 hónap alatt beégett a kijelző amire azt mondták ááá sose ááá extrém használat kell hozzá - ami nálam pipa]
(#15245) apeelme
értem, ezt az első naptól kezdve tudom hogy az aksi nálam nem kímélő/odafigyelő üzemmódban van, ha csere akkor csere pláne amig garis. A teló van értem és nem fordítva. Amúgy általában van nálam powerbank 8000 mAh és tényleg max havi 2x merül le teljesen jellemzően az én figyelmetlenségemből, és nagyon ritka amikor tényleg lemerül lemerül és még használnám. általában 100% mellett töltöm folyamatosan hogy kevesebbet fogyasszon az powerbankból és tovább bírja a PB. Asszem a 8ezres PB-vel 15.5 óra folyamatos használat alatt merült előbb a PB majd a teló is, úgy hogy mindkettő maxon kezdte a napot. De ha én telógyártó lennék akkor úgy csinálnám ahogy (#15246) pető bá írta. kizárnám/minimalizálnám a user error-tSungdurung
-
lajozs
aktív tag
válasz pető bá' #15246 üzenetére
+1
Így igaz, ahogy írtad. Kiegészítésképpen: a - csakugyan káros - teljes lemerülés akkor következhet be, ha pl. egy kikapcsolásig lemerített akkut csereakkuval kiváltasz, és a fiókban felejted jó időre; nos, akkor csakugyan elér(het)i a kritikus kiürülési szintet. Nálam ez két notebook akkuval is megtörtént (egyazon időben, két amúgy is asztali üzemben, hálózatra kötött gépből szamár módon "kímélésre" kivéve).a levélbomba vékony, könnyű, de rossz a felbontása
-
őstag
-
-
ronin79
addikt
válasz hesszan #15243 üzenetére
1. a motorola nem fárasztja ilyemsivel a felhasználókat, hogy válogatniuk keljen milyen ikont akarnak ott látni
2. automatikus fényerő helyett jött az alkalmazkodó ami nem mindig tud alkalmazkodni, de úgy rémlik ezzel nem volt gondom
3. - 4. másoknak sem tetszenek ezek az újítások.Amazonról nem azt írták itt a fórumon, hogy nem érdekli a bl nyitás vagy root? Hibás, cserélik kérdezés nékül. Ezzel persze nem a mókolásra akarlak rádumálni, csak valami ilyesmi rémlik.
"Fontosabb számomra hogy a ramhasználat minimális legyen"
pont ez az 5.0.2 legnagyobb hiányossága amit megint csak roottal lehet enyhén javítvani, de ha nálad jól fut ígyis a teló akkor nem is szóltam.Amit felsoroltál mindegyikre van megoldás, de ez meg pont a root amit el akarsz kerülni. Zákutca vagy 22-es csapdája?
Nekem meg a gari nem játszik, használni akarom korlátozások nélkül. Ha leejtem és eltörik a kijelző gari nem ér semmit, ha vízbe ejtem garival megint nem megyek semmire. Max gyári hibára lenne jó, ami viszont kiderülhet a használat elején vagy pl. rezgőmotor, hangszóró hiba (ami volt is nekem). Itt viszont 5 euró és 20 perc vs. 1 hónap szívás teló nélkül (talán még 1 hétnél sem vállalnám be)
-
hesszan
aktív tag
válasz ronin79 #15242 üzenetére
köszi a választ sejtettem.
1. nem zavar, de az hogy magától kapok oda új gombokat (ha valamit menüből előkeresek és elsőhasználok dolgokat) elgondolkoztatott. hátha
2. szörnyű, elrontottak egy korábban szerintem jól működő dolgot. [ezt nagyon sajnálom]
3. 1 kontaknál zavaró nálam de ott nagyon, (nem mind1 hogy felveszem vagy vissza kell hívom) Lehet szétszedem kettőbe más névvel...
4. lehetne 1 mozdulattal kevesebb, túlélemMég amazon garis a teló, szóval amíg garis addig nem rootolom de háborgok azon " hogy ilyen fostarisznyák a motorolaj fejlesztő" . [van ismerős ismerőse aki munka miatt rendszeresen jár ki(ő hozta nekem) szóval rajta keresztül 1-2 hetes átfutással teljeskörű gari van, amit nem akarok eldobni]
vagy van már BL nyitás nélküli root?nekem is volt anno htc sense, samu TW most ez a motoG, voltak custom megoldások amik jók voltak és hiányoztak, illetve azok tudták ez meg nem. de ezekkel együtt tudok élni. nem rakok más plusz appot fel a kényelmi funkciók miatt Fontosabb számomra hogy a ramhasználat minimális legyen, így is 84 appot írt ki amit ART-osított.... persze ha lenne pénzem akkor z3 compaktot vennék 2gb rammal de addig...
Sungdurung
-
ronin79
addikt
válasz hesszan #15240 üzenetére
Ha alapból lenne a telóban ezekre megoldás akkor már sztem megtaláltad volna
1. motorolán gyári vackon root nélkül sehogy
2. motorolán gyári vackon sehogy
3. motorolán gyári vackon root nélkül sehogy
Ha ragaszkodsz a gyári hulladékhoz akkor root+xposed+gravity box vagy beletörődsz, hogy ilyen fostarisznyák a motorolaj fejlesztőiBezzeg a sony gyári rendszere ezeket mind alapból tudja root nélkül is
UI. 4. motorolán gyári vackon sehogy
-
hesszan
aktív tag
4. be van állítva exchange szinkronizáció és mellé számkód a telóra. 444 alatt oldalsó bekapcs gomb után már üthettem a kódot. 502 alatt bekapcs, swipe felfelé/le [még az se mind1 merre. oldal swipe-al máshová jutok mint függőlegessel] és üthetem a kódot. Szóval van +1 felesleges mozdulat a bekapcs és a kód között.
(bocs kicsúsztam a szerkesztési időből.)
[ Szerkesztve ]
Sungdurung
-
hesszan
aktív tag
havonta 1-2x nálam így is lemerül (véletlenül) Inkább lehet úgy kellene fogalmazni - és használni - hogy rendszeresen legyen lemerítve illetve a végközelében, hogy a szoftver megfelelően tudjon kalkulálni a aksi töltöttségével. Aztán persze lehet tényleg az aksi a gond, és alacsony töltöttségen már nincs benne annyi fesz, hogy tudja táplálni a telót. fene se tudja, de mint írtam nem vettem észre jelentős üzemidő csökkenést így nem foglalkoztam vele.
más, ha már írok:
(sem root sem nyitott bootloader nincs, de van pár dolog ami nem tetszik és módosítanám ha tudnám hol/hogyan)
1.
Hogyan lehet a 5.0.2 alatt a dupla újjal lehúzott menüben szerkeszteni az ikonokat? [magától odakerült a zseblámpa + hotspot és valami invert color. első kettő hasznos második tök felesleges] illetve a cast screen is felesleges nekem. Illetve kiraknám ha lehet a szinkronizáció on/off gombot [ami nem egyenlő a data on/off -al] Ötlet?
2.
4.4.4 alatt szerettem az automata fényerőt, most 5.0.2 alatt is van automata, de azon felül még egy plusz csúszka, szintén a dupla ujjasban. és az automata emiatt nem jó. Azaz automata + min csúszka nem jó napfényben, automata +max csúszka nem jó sötétbe/lámpafényben. automata + középcsúszka meg se itt se ott nem jó, de legalább használható. így szerintem semmi értelme az automatának ha azon felül még nekem kell huzigálni. nálam az automata legyen olyan mint 444 alatt és legyen full automata. Erre ötlet?3.
ha fut egy app (pl hangout/sms/gmail/email) és hív egy kontaktom (akinél több szám és kép és minden egyéb van) az megjelenik nekem legfelül két sorban. kettőben!! se kép se részletek. Ezt nem tudom nagyítani? azért mert pl X-hez van berakva 3 szám amiből az egyiket én ingyen hívom és akkor ki kellene nyomnom mikor arról hív és visszahívnom. De nem látom melyikről hív!! (mobil? vezetékes? munkahelyi?) csak felső sorban név, alatta accept / decline. (A kontakt szétdarabolása barbár megoldás lenne, nem szeretném!) Lehet azt beállítani hogy bármi van bármit csinálok a telón a bejövő hívás full screen -en jelenjen meg? ne ott felül kelljen vele bizgerélni.
u.i.: mindezt a gyári motoG-vel, nem szeretném a telót terhelni (prociidő/ram) semmilyen alternatív appal/témával/homescreennel.Ha nem lenne szerintem sokkal jobb a ram kezelése az 502-nek mint a 444-nek volt (több nyitott prorgam fut egymás mellett, több napig is kibírom reboot nélkül, a nagyobb igényű appok (játékok) sokkal ritkábban záródnak be a háttérben) akkor ezen 3 dolog miatt simán visszasírnám, de összesítésben nyer nálam az 502, bár mínuszpontjai vannak.
köszi előre is a válaszokat!
Sungdurung
-
ronin79
addikt
Máshol pedig azt, h.ha teljesen lemeríted nem tesz jót. 30-80 közt érdemes tölteni.
Én nagyon ritkán néztem hány %-on van, 30/60 mind1 este megy töltőre, mert ha másnap 2kor lemerül falhoz vágom és ilyen használat mellett idáig egyetlen 1 telóba vettem új aksit, de azt nagyon sokáig használtam, több mint 9hónapot húzott le nálam -
hesszan
aktív tag
válasz mindanee #15236 üzenetére
Dettó 13%-ról offol 1-2 perc alatt. full gyári 5.0.2 retail.en.us booloader sincs nyitva. De magára az aksira nincs panaszom nem vettem még észre teljesítmény csökkenést (szóval nem zavar)
én azt olvastam valahol hogy mivel nálam szinte állandóan töltőn van (otthon munkahelyen powerbankon) elég ritkán kapcsol ki magától, sőt elég ritkán esik be 40% alá az aksitöltöttség ezért az telefon nem tudja megállapítani hogy mik a saját határaiu.i.: nekem a telefon egy eszköz, nem akarom kímélni az aksiját, tudatosan használom az ajánlottól eltérően. Ha tönkre megy majd kicserélem, nekem az a fontos hogy mindig legyen benne áram amivel 3-5-10 órát kibírok. Ezért dugom rá akár 84%on is. Ezzel/ezen vitatkozni felesleg
Sungdurung
-
mindanee
tag
Sziasztok!
Mostanában azt játssza a telefonom, hogy ha kellően lemerül az akksi (15%-ra, amikor már szól, hogy töltsem), akkor utána pár perc per nyomkodást még kibír , de ezután se kép, se hang, kikapcsol.
Tipikusan a figyelmeztetés után 2-3 perccel már meg is adja magát, miközben a jelzés 15%-ot mutat.
Ez annak a jele, hogy kezdi megadni magát az akksi? Vagy szoftveres gond lehet? (CM 12.1, 06.06-i verzió van a telón.)
Ha valaki tapasztalt már hasonlókat, és/vagy van megoldása erre, azt örömmel fogadnám
-
R19
senior tag
válasz kakukkmarci #15234 üzenetére
Köszi az infókat, ez az AICP 9.0 egész jónak tűnik.
-
R19
senior tag
válasz kakukkmarci #15232 üzenetére
A GPS is gyorsan talál fixet mindenféle mókolás nélkül?
( több korábbi hsz. alapján CM12.1-nél akadnak ilyen problémák is ) -
R19
senior tag
Az AICP 5.1.1-et használja most valaki?
A CM12.1 fentebb említett problémái (akadozás, híváskor fekete kijelző...stb.) jelen vannak ebben a romban is? -
whYz
őstag
Mi a legegyszerubb mondja egy GPe 5.1 rom rootolasanak? Ha rootolom akkor vissza lehet csinalni, hogy kapjon OTA updatet?
-
ronin79
addikt
válasz Skillet #15226 üzenetére
FR de mehet az advanced wipe alatt a system, data, cache is. Aztán mint cm-nél install rom, gapps, supersu, ha kell extra beállítás akkor még az xposed, de ezt nem egyszerre a rommal.
Opcionális a belső tárhely takarítás alkalmazások mappáitól vagy az egész android/data mappa törlése. -
Skillet
addikt
válasz ronin79 #15225 üzenetére
jól emlékszel, engem a magyar nyelv nem érdekel. mivel telefonon zenét sem szoktam hallgatni, így az fm rádió hiánya sem jelenthet gondot. az RRO pedig fogalmam sincsen, hogy mi fán terem, így gyanítom, az sem hiányozna
szóval kipróbálom az AOSP romot, amit linkeltél. ha az sem tudná, akkor jön a gpe.
aosp mehet majd simán recoveryből egy factory reset után?Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
ronin79
addikt
válasz Skillet #15224 üzenetére
Lehet szubjektív, de nekem GPe 5.1 vagy AOSP 5.1.1-en érezhetően pörgősebb a rendszer.
Pl. CM-en egy újraindítás vagy bekapcsolás után várni kell míg betölt az alkalmazásfiók vagy bejutok a beállítások menübe. Skype megint fél perc, a billentyűzet az alapértelmezett gyárival is "befagyogatott" gépelésnél.
GPe jó lenne, de az RRO nem kompatibilis és hiányzik az FM rádió is a Spirit FM meg csinált furcsaságokat.
AOSP-on meg most az asztal sem tölt újra Chromeból kilépéskor, de van egy csomó cm verzió még amik nekem nem jöttek be a magyarítás végett, de ha te angolul használod nálad ez nem lenne gond és lehet jobban műkodnének mint a cm ami ezektől a számomra bosszantó, apró hibáktól eltekintve úgy ahogy rendben van. -
Skillet
addikt
válasz ronin79 #15223 üzenetére
Maga a rendszer nálam nem tűnik lassúnak. De van pár nyűg. Néha megkotlik. Bejövő hívásnál sokáig fekete képernyő van. Aztán felvenném, azt hiszem sikerült, de mégsem.
Tegnap meg hívni akartam asszonyt, baromi sokáig nyitotta a tárcsázót. Aztán, amikor ráböktem, a hívást magát nyitotta hosszú ideig. Miközben gondolkodott, inkább újra is indítottam.
Mindezt persze úgy, hogy le szoktam lőni a háttérben futó programokat. Mindig csak az van megnyitva, amivel éppen mahinálok. Jelen esetben a tárcsázó.
A kakao/viber is be szoktak állni.
Smart keyboard: gépelek, mintha befagyna, aztán pár másodperc múlva csak a helyére ontja, amit addig írtam.
Mondjuk hozzátenném, ilyen volt már gyári rendszer alatt is. 5.0.2 óta vannak szerintem a durva lassulási versenyek.Ha azt mondod, az AOSP megoldás lehet, megpróbálom. Bár eddig a cm12.1 is istenítve volt. Igaz, arról is beszéltünk már, hogy talán egy tiszta telepítés kellene belőle.
Nem tudom már igazából mi lenne a jó. Szerintem előbb-utóbb végigpróbálom mindet, aztán ha nem akarja, megy vissza a 4.4.4. Nekem azzal semmi komolyabb bajom nem volt.
Azt viszont nem értem, másoknál, hogyan lehetnek olyan hosszú telefon uptime-ok. Nálam, ha max pár naponként nem indítom újra, az android egy kupac kukac lesz.
Az is lehet, hogy az én programjaim közt van olyan, ami büdös. Passz.
Jó parti ez.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
ronin79
addikt
válasz Skillet #15222 üzenetére
A GPe 5.1 bármilyen romra mehet közvetlenül, teljesen gyári és mindent gyalul viszont ha custom romot akarsz rátenni akkor előbb egy gyári 5.0.2-ből kell flashelni a gpt.bint (más a partíciókiosztás és enélkül hibaüzit kapsz recoveryben, ez lenne az extra "macera").
Nekem nem csak belassulások voltak cm12.1-en de az egész rendszer tetű lassúnak tűnt. AOSP 5.1.1-et próbáltad? Nekem csak tartalék teló a G most, de jobban megy mint a cm, viszont csak kb. 30 alkalmazás van telepítve.
RRO és Gravity Box is működik szépen. -
Skillet
addikt
A cm12.1-re mehet közvetlenül az 1 klikkes gpe 5.1 telepitő?
És utána gpe-ről vissza cm12.1-re, hogyan? Recovery, factory reset, aztán rom telepítés, gapps telepítés és ennyi? Visszaolvasva annyit találtam, hogy gpe-ről vissza cm-re macerás.
Ez pontosan mit takar?
Vannak cm alatt elég csúnya belassulások. Olyankor leginkább az újraindítás segít.
Köszi[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
fatorzs
tag
válasz HUNgaroczel #15219 üzenetére
Szívesen, hátrányról nem tudok, ha valami lenne, letörlöd a progit, reboot. De nem hiszem, hogy szükség lesz rá
(#15218) ronin79
Én ugyan nem látom, de lehet hogy benne van Egész jó kis pakknak tűnik. -
ronin79
addikt
válasz fatorzs #15217 üzenetére
Ez benne van ingyenesen az Xpirt modban is enyhén több extrával ( hangerő panel, kikapcs menü, dt2s, stb.) nem?
-
fatorzs
tag
válasz HUNgaroczel #15216 üzenetére
Semmi extra letöltöd (pro verzió kell, kilencszáz forint), a misc fülön van egy low memory control opció, mediumra (vagy amire akarod) állítod, kész
Gyárilag túl sok szabad ramot akar tartani a telefon, és a háttérbe küldött appokat azonnal kinyírja. Ezzel meg lecsökkented a kötelező szabad ram mennyiséget, így egyszerűen jobban ki van használva
Root kell neki persze. GPE 5.1-en használom.
-
fatorzs
tag
válasz Skillet #15214 üzenetére
A kijelző inkább csak papíron vészes, gyakorlatban bőven használható. Fényerő szenzor tényleg nincs, értesítési led sem. De ez amúgy is inkább a moto e kategóriája
Tudtommal a telenor csak szürkében forgalmazza.Hogy ON is legyek:
Próbálgattam a kernel toolkit programot a g-n, meglepő módon, szinte csodát tett
"normal" minfree értékekkel, végre olyan a multitasking, amilyennek lennie kell. Chrome, viber, relay, gmail, simán, újratöltés nélkül lehet váltogatni közöttük.De hogy gyárilag miért nem ilyen, azt ép ésszel nem tudom felfogni
-
Skillet
addikt
válasz fatorzs #15212 üzenetére
úgy tűnik, jónak tűnik főleg 17e ft-ért, szerintem ajándék. amúgy sem számítottam rá, hogy ilyen olcsón meg fogom ezt úszni.
mérete szinte moto g. pár bajom azért akad. a felbontás: minimum egy 540x960-at elviseltem volna. a mostani blade 3 kijelzője 480x800 4"-on. ez meg nagyobb kijelző, majdnem ugyanakkora felbontással.
elvileg nincsen fényerő szenzor? picit vicces. az értesítési led hiánya is fájó.
de le kell nyelni a békát ennyiért. max ha asszonynak nem jün be, akkor eladjuk, aztán nézünk neki valamit.
egyelőre marad ez. köszönöm az infókat.
színben? csak egy szín van?[ Szerkesztve ]
-
Skillet
addikt
válasz ronin79 #15210 üzenetére
Szerintem ez nagy lenne.
Persze csak kicsit nagyobb, csak hát igazából a mostani zte-nél is már eleve nagyobb a G. Az e4g meg ugye még nagyobb. Amúgy is asszonyka olyan kis pindúr, szerintem két kézzel fogná
De őszintén szólva a G méretei nekem is ideálisak és nekem is az a top. Nem vennék magamnak sem nagyobb telefont. Itthon tablet van, út közben meg csak annyit nyomkodom, amennyit muszáj.
Lenne talán választék, valóban, de az, hogy a méret be van korlátozva, nem igazán segítség. Nőnek a telefonok. Szerintem sajnos, de biztosan ezt követeli meg a nép, a többség. Ha majd egyszer (remélem jó sokára fog erre sor kerülni) le kell cseréljem a G-t, biztos vagyok benne, hogy nem lesz egyszerű dolgom. Hacsak nem kezdenek a gyártók olyanokra is gondolni, akik nem szeretnek A4-es lap méretű cuccokat a zsebükbe gyömöszölnifatorzs:
Akkor esélyes lehet. Meglesem még, hátha van más teszt is.
De nekem nem csak tudás, hanem dizájn miatt is a G felé húz a szívem.
Az viszont elvitathatatlan, hogy ezt megkapnám nagyon okos áron, előfizetéssel![link]
Ebben a listában nem találok ezen kívül megfelelőt.[ Szerkesztve ]
-
fatorzs
tag
válasz Skillet #15209 üzenetére
Minden tiszteletem a mobilrarénás srácoké, de a tesztjeik ebből a szempontból nem sokat érnek. Egyrészt sokszor kapnak telefont nem végleges szoftverrel, nem tudom, hogy a leon az volt-e, másrészt ha kap frissítést a készülék, az a cikkbe utólag nem kerül bele... a leon bekapcsolás után rögtön egy system update-tel kezdett.
Mindenesetre nálunk ilyen hiba nem jött elő.
Vagy az is lehet, hogy csak hibást készüléket kaptak. -
krisztian7
tag
Nem nagyon jon be ez az uj cm dual simen, mit erdemes meg kiprobalni? Gpe van erre a verziora is? Gyaribol mi az ami legutolso megjelent?
-
ronin79
addikt
válasz Skillet #15207 üzenetére
E4 nem csak a mérete végett felejtős, inkább az E4G-t nézd meg, igaz 4,7 a kijelző, de nem épp compact méret úgyh. lehet ez sem fog tetszeni viszont a moto g-hez képest ferrari.
Én már most nem vennék G-t vagy bármilyen motorolát, nekem valahogy mindig is hiányzott belőle valami. Pure android egyszerűen kevés. -
Skillet
addikt
válasz fatorzs #15208 üzenetére
Nekünk flottás előfizetésünk van. Ahogy most a készülék árlistát nézem, 2éves hűséggel a leon 17e ft lenne.
"Telefonálás után előfordul, hogy az eszköz körülbelül 30 másodpercet tölt el hálózatkereséssel, ilyenkor csak segélyhívást enged kezdeményezni, ez sokszor elég zavaró lehet."
Ez nem hangzik jól.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Skillet
addikt
3 telefont találtam.
Alcatel idol 2 mini.
Lg leon.
Sony xperia e4.
Utóbbi eleve kiesik, mert nagy.
A másik kettőnél meg akadnak gondok, ahogy a teszteket olvasom.
Ez egyelőre moto g gyanús.
Sd kártya nem feltétel. Nem szoktunk zenét hallgatni rajta, meg sok adatot tárolni.
Itthon viszont csak a 4g-t látom, ami persze nem is lenne baj, csak picit több, mint amire én gondoltam.
Azért ez a G eléggé egy telitalálat volt.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Sutee89
aktív tag
Sziasztok. Valaki próbálkozott már GPE 5.1-en Gravity Box-szal? Mennyire működőképes az Xposed Alpha (4) for 5.1 Framework? Mennyire stabil? XT1032
-
Devas
őstag
válasz Skillet #15204 üzenetére
A Moto G 4G előnye még, hogy abba rakhatsz SD kártyát is, míg a classicba nem. Tudtommal semmiben nem rosszabb. Viszont fotózás terén lehet a Moto E 2nd gen lepipálja a régebbi Moto G-t van egy olyan sanda gyanúm. Meg a Moto E 2ng gen LTE változatában már korszerűbb SoC van, megeszi az SD kártyát is, tehát azért van előnye is.
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
Skillet
addikt
Led jó volna. Asszony mostani telefonja -blade3- eléggé pocsék képeket lő. Sötétben meg aztán....
Akkor elvileg g. 4g-t is érdemes lehet, semmivel sem rosszabb a classic-nál?
Ebben az árkategóriában, hasonlóan jó ár/érték arányú telefont én nem látok. De Ronin79 már pedzegette, hogy 40 körül van választék, így még megvárom, hátha mond valami okosat.
G itthon legolcsóbban 46e Ft a gsm vonalnál.
Nem lenne rossz valami olcsóbb -akár külföldi- beszerzés.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Devas
őstag
válasz Skillet #15201 üzenetére
Azt azért nem árt figyelembe venni, hogy ugyanakkora készülékházban a nagyobb kijelző nem feltétlenül előny, hisz többet fogyaszt és egy ujjal nem éred át. A Moto E kapcsán még annyit, hogy elöl van a hangszóró nem hátul. De ha ragaszkodsz a LED villanóhoz és a nagyobb felbontáshoz, akkor marad a Moto G valóban.
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
Skillet
addikt
válasz ronin79 #15194 üzenetére
Eltaláltad a felső határt, 40e ft. Viszont ezért a lehető legjobbat.
Devas: moto e szerényebb, mint a G. Ledes villanó sehol, a kijelző felbontása is karcsúbb. Nem vagyok elájulva tőle. Méretre pedig szintén a G az etalon. 130x66x12mm. És persze ekkora méretre minél nagyobb kijelzőt szorítva. Az X-nél még a 4,7" is összejött ekkora (sőt, picivel kisebb) méreten.
Amazon, ebay, kínai rendelés nem akadály. Persze legyen rá rendes gari, vissza lehessen küldeni, ha arról van szó.LógaGéza, Upo:
Akkor verizon kuka.
Rémlik, hogy valaki megvette, aztán beírt ide, hogy nem kerek valami[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest