- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
t72killer #177 üzenetére
Továbbra sem értem ezt a FullHD lejátszás problémáját. Lehet hogy én vagyok a kekec, de miért akartok 800x480-on nemhogy 720p-t, de 1080i-t kijátszani, ami ráadásul jóval nagyobb adatmennyiség, így nagyobb tárhelyet igényel, és a kijátszása is erőforrás igényes. Jah, és a marketing bullshittel azért sikerült mindenkit megkavarni. . . a FullHD 1080/50p-t jelent, de valahogy így vonult be a köztudatba, hogy a 1080/50i is az, amire a gyártók is rásegítettek a drága fullhd matricákkal
-
Én meg egy szintén jó régi Kaiserrel, mostanában kezdtem nézni, mire lehetne fejleszteni. Ha már komoly összeget befektetek, nyilván nagy teljesítményugrást szeretnék minden téren: kéne bele cortex a9-es proci komoly grafikával (fullHD lejátszás) - pl tegra 2, 4.5"samoled kijelző, multinormás navi (GPS+GLONASS), LTE és valami komolyabb akksi, ami egy feltöltéssel kibír 4-5nap aktív igénybevételt. Ez már lenne akkora lépés, hogy kiadjak 100k-t. a többi csak köztes megoldás lenne, amit 1éven belül uis cserélnék, mert hol ez hiányzik, hol amiatt gyenge...
-
engusz
veterán
Engem csak az bánt ilyenkor, hogy egy-másfél év múlva jön a következő olyan készülék, ami kiváltja a "pfú, de komoly, ez kell" érzést. Igazából semmilyen ész érv nem szól mellette. Ha pedig igen, akkor az mesterségesen kreált.
Így lassan másfél éve egy Vodafone-os Diamond-dal tolom, ami pontosan a korábban említett lélektani határként említett összegbe került.
Egyedül némi plusz memória hiányzik belőle, az nagyon jól jönne. Általában én is a beépített task manager-re bízom a programok automatikus kilövését. Most viszont a cleanRAM nevű programmal barátkozom.
-
Integra
titán
hidd el, így vagyok ezzel én is, hogy minden ilyet túlárazottnak tartok.
csak valami kell amivel mindent megtudok a jelenlegi káoszkészülék bazárom helyett csinálni. mert elegem van már.
csak egyetlen egyet akarok, nem 4-et. egyszerűen ki akarom pucolni a fiókjaim.
amúgy valóban nonsense, hogy a monitorom áráért egy ilyen cigisdoboz méretű szart kapok.. -
erdoke
titán
Szerintem nincs baj a Samsunggal, ha tesznek bele legalább 512 MB RAM-ot. Ha akarják, tudják hozni a HTC minőséget, árban pedig még kedvezőbbet is. Ahogy tavaly lenyomta a HTC-t WinMo vonalon, úgy az idén könnyen lenyomhatja Androidon is, leginkább elhatározás kérdése...
Ami biztos, hogy a HD2-höz képest minden szempontból előrelépést szeretnék (na jó, nagyobb kijelző és gyorsabb proci nem feltétel), egyébként nincs értelme cserélni. Ebbe beletartozik a napos időben olvashatóság is, ott pedig a nem Super AMOLED elég soványka.
A WP7-re frissíthető WM 6.x-nek megvan az az előnye, hogy ha nem akarok azonnal frissíteni, hanem csak egy 7.1-re, akkor kivárhatok. Android nálam az idén nem pálya, hacsak nem virítanak valami nagyot üzleti vonalon az új verziókban az ősszel. -
Integra
titán
ezzel egyet értek, én is várnék, de valamire szükségem van és a snap2 még messze. ahogy az is, hogy a htc samoledet kapjon.
viszont samut nem akarok venni, nem is érdekel, főleg mert nincsen rajta sense. azon túl hogy nagyon nem szeretném minden nap azt az ultragagyi samsung feliratot nézni, de ez személyes kukacoskodás
a kijelző méretet passzolom, mert tartósan egyiket sem használtam még. lehet hogy két hét múlva én is azt mondanám hogy a nagyobbat kellett volna, nemtom jelenleg.
vagy veszek addíg egy olcsóbb legendet és megelégszem azzal, majd lecserélem később egy jobbra és így picit kevesebbet bukok. -
erdoke
titán
Én "sima" AMOLED-es készüléket nem fogok venni, viszont a Super nagyon meggyőző. A 4" pedig kell, kisebbet szintén nem szívesen használnék már. Emellett a HDMI out és a 720p is must have a HD2-m utódjában, úgyhogy az új Samsung sorozat jól indít. A Snapdragon2-t viszont jobban várom, az ~40 %-kal izmosabb lesz a Samu A8-asához képest.
-
Integra
titán
válasz
t72killer #166 üzenetére
na az érdekes lenne, de így lebontva részletekre, hogy mindegyik csak mondjuk az alkalmazás bezárások-futtatások kérdésében mit és hogy csinál, csak ez 2 oldal lenne és akkor hány ilyen része lehetne a cikknek..
evo-hd2-desire
nekem a desire a legszimpatikusabb, számomra elég az a kijelző méret, főleg úgy, hogy a nagyobbak sem tudnak többet megjeleníteni, mert csak a képpontok nagyobbak. ráadásul úgy érzem, hogy a képernyő és a váz mérete ránézésre jobb is, mint a másik kettőnek, vagyis a képernyő méretéhez képest a váz itt a legkisebb. a hardver meg szinte közel azonos. -
Tényleg jó lenne egy mobil OS összehasonlító cikk, amiben kicsit elvonatkoztatunk a vasaktól
Ha már írnivaló: éjszaka aktívak voltak a fogtündérek, és a CTIA-n kidobtak egy csomó érdekes darabot, eddig 2 HD2 súlycsoportú Android készüléket láttam:
1. HTC supersonic/EVO 4G (írtatok már róla régen)
2. Samung Galaxy S ill engadget link. -
T.Peter
őstag
Köszönöm az infókat mindenkinek.
-
A manuális megadás azért nem annyira point and click.
Vagy valami másra gondoltak, mint a rendszer taszkkezelésének a finomhangolása. -
moonman
titán
"vagy 2 tucatnyi app fut. de minek? calendar. minek? majd lenyomom az ikonját és megvárom amíg betölti."
hogy ne kelljen megvárnod. prefetch Android módra.a kérdés csak az, flash memóriáknál van-e érzékelhető különbség, illetve ha ramban van, nem fogyaszt-e többet.
"ez a legutóbb elindított 6 alkalmazás az a 6 alkalmazás ami még aktív a rendszerben? vagy lehet ennél több aktív is?"
igaz, rosszul emlékeztem, nem a gyakori hatot, hanem a legutóbbi hatot mutatja (Microsoftos berögződés) ez a két lista sokszor megegyezik, de úgy tudom, csak hatot mutat, pedig több is fut(hat) egyszerre.
továbbra is egy WM6-szerű taskkezelésnek örülnék, kicsit kevésbé agresszív memóriamenedzserrel, de az sem tökéletes, én is htc task managerrel használom.
-
törölt tag
task managerből van olyan, ami tud auto-kill-t (én ezt használom), ez a képernyő lezárásakor kilövi a "feketelistás" alkalmazásokat (meg a taskpanel szerintem időnként magától is, mert amióta feketelistáztam benne, azóta nem láttam a corporate calendar-t, amit más ilyen cuccokban kézzel kellett folyton gyilkolászni az auto-kill ellenére is). illetve láttam már marketen olyan progit, amivel elvileg a startup progikat lehet testreszabni, de nem mertem feltenni, mert panaszkodtak rá a kommentekben, hoyg nem működik rendesen, meg tönkrevágja a rendszert.
amúgy rootolt telefonon ha a /system/app könyvtárban kitörlöd vagy átnevezed a számodra szükségtelen .apk fájlokat, akkor eltűnnek a menüből, és nem is indítja őket a teló.a legutóbb indított 6 alkalmazást félreérted. ennek semmi köze ahhoz, hogy jelenleg mi fut a telefonon, ez csak egy lista, mint mondjuk windows-ban a startmenüben is van ilyen, vagy a legutóbb használt dokumentumok listája. innen nem is lehet egyáltalán kilőni semmit, ha rákattintassz, akkor előtérbe hozza / elindítja csak azt a programot. továbbá az sincs limitálva, hogy hány dolgot futtathatsz egyszerre, vagy legalábbis én még nem futottam ilyen korlátba. de ezeket csak külsős task managerrel tudod igazán jól kordában tartani.
-
Integra
titán
válasz
#16820480 #156 üzenetére
pont ezt akartam kérdezni..
látszik az aktív futó alkalmazások listában, hogy vagy 2 tucatnyi app fut. de minek?
calendar. minek? majd lenyomom az ikonját és megvárom amíg betölti.
nem lehet ezt bekonfigolni úgy, mint pl msconfig? vagy más programmal, pl your uninstallerek is rég tudják ezt, szabadon állítod be azt, hogy bootoláskor mi fusson és mit ne indítson el a w7.. persze, elegánsabb lenne, ha ez az opció gyárilag integrálva lenne, de ha egyszer nincsen.."a home gomb hosszanti nyomására alegutóbb elindított 6 alkalmazást dobja fel, nem a leggyakrabban indítottakat."
ez a legutóbb elindított 6 alkalmazás az a 6 alkalmazás ami még aktív a rendszerben? vagy lehet ennél több aktív is? miért nem simán az összes aktívat mutatja, aztán kedvedre lőheted ki amit nem akarsz már? értelem szerűen annak függvényében, hogy miket állítottál be már az elején, hogy fussanak, amihez még jön amit pluszban elindítottál manuál. -
"a notification rendszer is elég gyerekcipőben jár, nincs központi profilozás, nem lehet egy gombnyomásra "elnémítani" a jelzéseket, külön-külön minden alkalmazásban kell egyénileg beállítani."
Ez azért így nem igaz.
A notifkációs rendszer az eddigi csúcs, egységes felületen elérhető központilag, elég flexibilis és egyszerűen is programozható. Nomeg ahogy sheratan is írta, eléggé nonintruzív, mégis jól látható. (Főleg kombinálva a státusz LED-del.)
A hangokat se kell külön-külön beállítani, a rendszer kb. 8 hangerőt tart számon (Ringer, Alarm, Notifications, Voice, Media, BT Media, BT Voice, lehet kihagytam valamit), az első háromhoz csengőhang is tartozik. Ha a Notificationst leveszed 0-ra, vagy lenémítod a telefont, akkor a bejövő SMS-ek éppúgy le lesznek némítva, mint az IM üzenetek, frissítési jelzések, satöbbi. Az összes program alapértelmezetten a rendszerszinten beállított hangot használja, ettől eltérőt kiválaszthatsz, de senki se kötelez.
Apropó profilok: egyrészt külső alkalmazással megoldható, másrészt a HTC már szokott ilyesmit rakni a Sense-be, harmadrészt azért ez elég ritka igény - minden telefon tud pusztán a hangerőgombokkal csörög-rezeg-teljeskuss módok között váltani.
-
törölt tag
azért van egész tűrhető task manager (fizetőseket nem néztem, de ingyenesből is akad). bár persze szívesen látnék még több funkciót, de alapvetően amit most használok, az jól működik (taskpanel).
a home gomb hosszanti nyomására alegutóbb elindított 6 alkalmazást dobja fel, nem a leggyakrabban indítottakat.
a notification rendszerrel nem értem mi a bajod. ha lehúzod a felső sávot, akkor ott egy "clear" gomb, ami törli az összes értesítést.ha meg ki akarnád kapcsolni az egészet, azt azért nem értem, mert ez a rendszer egyik lényege, és pozitív tulajdonsága, hogy az egyes információk nem pop-up módján az arcodbe kerülnek, akármit csinálsz, hanem a fenti sávban diszkréten jelennek meg.engem inkább az zavar az alkalmazások kezelésében, hogy a rendszer önkényesen elindítgat dolgokat, amiről úgy gondolja, hogy használni fogod. de ezzel az a baj, hogy olyanokat is, amiket soha nem indítottam el a telefonon (corporate calendar, weather, stb). ezekre mondjuk jó az auto-kill funkció a taskmanagerben, de akkor is bosszantó.
-
moonman
titán
az Android multitaskkal több gond is van. egyrészt szerintem túl érzékeny a memóriakezelő, tehát túl hamar zár be alkalmazásokat - ez egyébként elmondható a Windows Mobile 6-osról is. a másik, hogy nincs alapértelmezésként, de még 3rd party-ként sem tisztességes taskmanager. a home gomb hosszanti nyomására sem a futó programok listája jön elő, hanem a hat leggyakoribb, ezzel megint nem megyünk semmire. a böngészős multitask sem tökéletes, amikor az ember visszavált rá, hajlamos azonnal újratölteni a lapot, ez pl. netbankos belépésnél, űrlapkitöltésnél nem túl hasznos.
a notification rendszer is elég gyerekcipőben jár, nincs központi profilozás, nem lehet egy gombnyomásra "elnémítani" a jelzéseket, külön-külön minden alkalmazásban kell egyénileg beállítani.
szóval az én szememben van még hova fejlődnie az Androidnak, mint "kiforrott" mobil OS-nek. sajnos jelenleg úgy állunk, hogy a WM6-os sorozat hasonlít leginkább a helyes koncepcióra, csak annak meg megvannak a közismert korlátai (max. ARMv4 utasításkészlet, max. 32 processz, max. 32 MB memória processzenként, stb.). lehet a jövő mobil OS-e az Android - sőt értetlenül szemlélve a hüjére butított iPhone OS és WM7 "okos"rendszereket egyre inkább ezt gondolom - de kell még fejlődnie, csiszolódnia.
-
Konkrétan a háttérben megnyitott lapokat a Safari és az Android Browser is kihajítja, ha úgy ítéli meg. A Safari sokkal szigorúbb ebben a tekintetben, van hogy akkor kivág egy oldalt, ha csak két lap között váltogatsz (régi hardveren, régi Safari, de azért kapott érte sarat rendesen). Nomeg össze is tud omlani.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Baromi jó ez a topic, végre értelmes, szakmai társalgás folyik, s nem egymás fikázása, már most sokat tanultam.
Úgyhogy egyrészt figyelek, másrészt viszont lassan annyi információ van itt, hogy gyűlik egy cikkre. Melyikőtök jön Mobile Meetingre? Ott lenne időnk, hogy váltsunk néhány szót a témában.
-
Integra
titán
azért érdekes ez a böngészős történet is, hogy hogy képes megát így megszívni..
nem képes folyamatosan a már nem nézett oldalaktól megszabadulni a háttérben és csak az aktuális oldalt memóriában tartani? soha sem értettem, hogy mi a túrótól nő meg bazi nagyra és lassul be, miközben már rég más oldalt nézel. az aktuális oldalak meg nem lehetnek akkora méretűek, hogy lehaljon tőle a rendszer.. vagy valami nálam hiányzik itt nagyon. nemtom -
T.Peter
őstag
Moonman nem tudom melyik topikban, de azt írta, hogy az androidban nincs (más) multitasking. Ez alapján nem értettem, hogy akkor hogy is van ez, mert utánanéztem, és tudtam, hogy van benne, csak a megvalósításról nem informálódtam. Gondolom mikor kiírtja a memóriából a programokat, akkor azért a helyzetet elmenti, nem? Mondjuk ez a böngészőnél lenne lényeges, de azt úgysem fogja bezárni, mert az a legnagyobb memóriafogyasztó, ráadásul előbb fog bezárni valamilyen jelentéktelenebb programot, gondolom. Vagy prioritáskezelő nincs beépítve?
-
Integra
titán
tudsz erről picit bővebben is mondani? ram-rom?
elég vicces fél laikusként, hogy itt pöcsölünk a semmin és mekkora szám ha +256 ram van benne a másikhoz képest..
ha a fogyasztás a szűk keresztmetszet, akkor megint ott vagyunk, hogy amíg nincsen valami áttörés az akksik terén, addig dughatjuk fel magunknak az egészet. -
Azért, hogy 2év múlva nagy csinnadrattával el lehessen adni a "hatalmas" 2GB beépített RAM-mal rendelkező telót
. Fizikailag a mostani telók RAM+ROM-ja elvileg flash, nem? Ergo ha körömnyi méretben képesek 16GB-os, class 10es microSDHC-t készíteni, akkor én sem értem, mi ez a nyavajgás GB-nál kisebb RAM/ROM-okkal...
-
törölt tag
a legtöbb taskmanagerben van whitelist és blacklist, ezekkel egész jól lehet azért operálni, a gond inkább ott van, hogy nem ugyanazokat a dolgokat látják a taskmanagerek. amit most használok, az ugyan jó alapvetően, de a system processeket nem látja, így például a háttérben dúzzadó "valami.storage" processeket nem lehet kilőni vele. viszont amit meg előtte használtam, az eléggé használhatatlanná tette a gépet, nem volt túl stabil, meg gondok voltak az auto-kill funkcióval is.
úgy emékszem, hogy volt valami fizetős változata valamelyiknek, ami tudott ilyen memórialimitet megadni, hogy mikor lőjje ki az appokat, de nem emlékszem már melyik. -
erdoke
titán
WM-ban is a gyári rutin intézi, amit mezei halandó csak kevéssé tud befolyásolni. Pár registry tweak segítségével pl. azt a threshold értéket lehet csökkenteni, akár pár MB szabad RAM-ig, ahol beavatkozik a rendszer.
HD2-n az 576 MB RAM engedélyezése után nincs gond 4-5 füles böngészés + moTweets + levelező/AS + zenehallgatás együttes futtatásával. Az előbb leírt trükközéssel elég durva multitaskot is meg lehet oldani, persze amíg a 32 processz közelébe nem kerülsz. Szerencsére sok dolog szolgáltatásként fut, illetve ügyes programozók a 32 MB RAM/processz limitet is ki tudják kerülni (lásd Opera Mobile, ami nálam már evett 120 MB fölött is). -
Az van, hogy mint felhasználó, alaphelyzetben nem látod, hogy melyik program figyel a memóriában. A rendszert úgy implementálták, hogy a legtöbb program kilépés (Back vagy Home egyaránt) a háttérben marad, majd a rendszer kiirtja a felesleget, ha elfogyna a szabad RAM. Neked nincs befolyásod a benntartási folyamattal szemben, a maximum amit tehetsz, hogy egy task manager alkalmazással kilövöd azokat, amiket feleslegesnek tartasz.
Ez ugyanis nem árt, mert ha egy új programot indítasz, akkor plusz késleltetés, amíg a rendszer helyet csinál neki a régiek kilődözésével - ezt spórolhatod meg.
De például egy böngészőt (legnagyobb fogyasztó!) nehéz benntartani a memóriában, hiába imádkozol és reménykedsz, hogy oda- és vissza tudsz váltani egy másik egyszerűbb alkalmazásra amaz újraindulása nélkül.
-
Integra
titán
megkockáztatom, hogy félnek a gyártók egy-egy velős cikktől, meg a véleményektől, hogy szar és lassú, ami elterjed. az ellen nem lehet mit tenni, hogy júzer ráküld 20 app-ot és belassul és ezek után azt mondja hogy egy fosszar.
nagyon fél szerintem mindegyik a piac vesztéstől. talán az androidnál nem félnek ilyen jellegű kritikáktól, inkább azt látni, hogy meg akarják oldani a gondod, nem a fejet a homokba dugni. -
Lirion
addikt
Szerintem ez gáz. Lassan eljutunk oda, hogy a smartphone-k zártak lesznek és butábbak, mint a mezei mobilok...
-
pschio
őstag
kicsit olyan ez mint a "640kbyte mindenre elég lesz"
nembaj. így más malmára hajtják a vizet
-
A Microsoft szerint ez a jövő...akkor b....már bocsi, de mi az, hogy csak a beépített szemetek mehetnek egymás mellett? Vágólap pedig ritkán használt funkció...ennek az lesz a vége, hogy az Android jól helybenhagyja majd a WM7-et. Az asztaliban is elszúrták az akkukezelést, muszáj ezt is elrontani...szép lesz, meg csili-vili, de a 6.1-6.5 jóval többet fog majd nyújtani...
-
Integra
titán
na igen, de gondold végig, 2010-ben képtelen bárki is egy sima, használható vágólapot os-be integrálni, ami működik? mikor röpködnek a gigahercek, meg a ramok és romok és grafikus gyorsítók, meg mindjárt itt a 2 mag?
valljuk be, ez vérciki. holdasebemberrel értek egyet, bizony én is minipc tudást várok el egy okostelefontól. -
-
kingabo
őstag
Remélem befér ide...
Hitler most tudta meg, hogy a ... ...HD2 nem kap wp7 upgreadet.link
-
BTW, az eddig megvalósított rendszerek közül az Android oldotta meg ezt a legjobban: a tartalommegosztás központilag irányított, tehát ha felteszek egy Twitter klienst a telefonra, akkor minden alkalmazásban megjelenik a lehetőség a szöveg, link, képküldésre ennek segítségével. (Vö. WM6.5, ahol jópénzért kéne olyan fájlkezelőt vennem, ami támogatja a Picasára feltöltést
)
erdoke: Ld. fentebb egy lehetséges alternatívát. A magyarul retweettel sincs probléma, mert a share parancsra bejön a másik program, megírod az üzenetet amit akarsz, és kiküldöd. Utána meg visszajön az eredeti alkalmazás.
Az egy más kérdés, hogy a rusztikus mobil OS-eknek még nincs meg az ehhez szükséges infrastruktúrájuk. Hát, nem is tartom őket modernnek.
-
erdoke
titán
Igen, de most a Copy/Paste ill. "közös" tárhely nélkül kellene elképzelni egy ilyen egyszerű és mindennapos feladat kivitelezését.
WinMo-ban évekkel ezelőtt is egyszerűen megoldható volt...(#128) moonman
Sok RSS feedben már most is van Retweet funkció, de ez nyilván értelmetlen, ha olvasok egy friss angol hírt, amit magyarul szeretnék továbbítani. -
moonman
titán
ahogy mondtad, a helyettesítő megoldásokon múlik. ha RSS readerben pl. van "share via twitter" vagy ahogy most is rengeteg alkalmazás kapcsolódik egymáshoz (YouTube-ból email, RSS-ből email, albumból email vagy feltöltés), akkor működőképes lehet. mindenesetre számomra az "okos"telefon attól okos, hogy igenis egy mini pc tudása (és kezelése) van benne.
-
Érdekes módon ez a példa simán kivitelezhető iPhone OS-en anélkül, hogy lenne 1) univerzális fájlkezelő vagy 2) egyszerre futó két alkalmazás. A képet lemented (a képek tárolására van közösen elérhető tárhely, nomeg API ennek elérésére), a linket pedig copy-paste-tel átviszed.
-
erdoke
titán
"A copy-paste hiánya speciel szerintem is necces.
Az tény, hogy manapság egyre ritkábban van rá szükség... de szvsz jól jön ez a kiskapu."Minden attól függ, a helyettesítő megoldások hogyan működnek. Leírok most egy aktuális szituációt:
RSS olvasóba bejön egy friss hír, amit szeretnék megosztani másokkal, tehát megnyitom a hírt a böngészőben, majd elindítom a Twitter klienst is a PDA-n. A böngészőből a képet és a linkeket átmásolom a Twitter kliensbe, majd feladom a "csiripet". Ehhez minimum két alkalmazásnak kell együtt futnia, illetve a linkek, képek másolásának is működnie kell. Ha nincs a klasszikus értelemben vett fájlkezelő, tehát egy olyan alkalmazás, ami kvázi minden tartalomhoz hozzáfér a beépített háttértáron, és az egyes alkalmazások csak a saját részükre kiosztott területet látják, akkor a böngészőben/RSS olvasóban lementett kép be se szúrható a Twitter kliensben, nemhogy vágólapon keresztül áthelyezhető lenne anélkül, hogy a tárhelyet terhelnénk olyasmivel, amire később nem lesz szükségünk. -
-
moonman
titán
"Lehet bármilyen, erős egy vas, ha minden fut rajta egyszerre akkor fabatkát sem ér."
hátizé. szerintem pont akkor nem ér fabatkát sem, ha mindig minden programot újra kell indítani. nincs semmi baj a WM6 task-kezelésével, a háttérbe tett programok alig fogyasztanak, mivel megjelenítve nincsenek, videó-erőforrás nem kell nekik, feladatot pedig úgysem végeznek vagy csak alap dolgokat (letöltés, mp3 dekódolás). ellenben pillanat alatt előjönnek és nem kell újraéleszteni őket."Egy tökösebb telefonkönyv úgy 5-700 számnál kezdődik. Tegye fel az a WM mobil tulaj a kezét akinek ennyi bejegyzés a csupasz rendszere is egyáltalán elfogadható reakcióidőt produkál."
jelen. (és nem most, hanem már évekkel ezelőtt is)"Egy mp3 lejátszóval 10x könnyebb zenét hallgatni..."
rábökök a Music tab-re majd play gomb."Egy sima nokiával 10x könnyebb telefonálni..."
megnyomom a contacts gombot és rábökök arra, akit hívni akarok.
azért annyira nem megerőltető. -
moonman
titán
most nagyarc vagy, hogy tizenhatodszor is be tudtad írni.
egyrészt van életem is (tudod, természetjárás, olvasás, csajozás, ilyesmik), márfelől pedig nincs hozzáfűznivalóm. azt viszont nem értem, miért kell rögtön lerohanni és kiröhögni az "MS fanokat", egyelőre nem látom azt a kitörő ujjongást, ami miatt ez indokolt lenne. mintha az történne, hogy eddig szarrá fikáztuk az iPhone-t és most ugyanazokért piedesztára emelnénk a WP7-et. egyáltalán nem, a GUI-n kívül nekem sem tetszik a koncepció, de tisztában vagyok vele, hogy nem én vagyok a célközönség, és van annyi türelem bennem, hogy ki tudjam várni a végleges változatot és majd aztán formáljak konkrét véleményt.
a "mi lenne, ha nem lenne xda" frázist meg el lehet felejteni, nagyjából semmi nem lenne, a WM userek elhanyagolható kisebbségét érinti az xda és ha nagyhirtelen eltűnne, akkor ugyanúgy használná a készülékét, mint eddig. többek közt én sem azért vettem Windowsos pda-t, "mert majd jól jön az xda-n lévő sok okosság", xda előtt is elvoltam, nélkülük is ellennék, az egy másik dolog, hogy ha már vannak, akkor természetesen okosítok ezt-azt, mert miért ne.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
t72killer #120 üzenetére
"rendszeren repült a netscape-en altavista kereső, az office 6.0 és valami játék"
Az túlzás, mondjuk úgy elindúltak, lehetett használni ráfoghatjuk (elég komoly hiányoságokkal mai viszonyokhoz képest persze). Játékok, hát pasziánsznál csak egy fokkal jobb játékok voltak.
-
Gondolj bele, asztali fronton a multitask a win95-tel kezdett elterjedni, milyen gépek voltak akkor?? 200MHz Pentium, 16MB RAM, 1GB winyó. És a rendszeren repült a netscape-en altavista kereső, az office 6.0 és valami játék
Ezt egy mostani alsókategóriás okosteló a 400MHz-es ARM procijával, 100MB körüli memóriájával agyagba döngöli. Főleg, h a modern chipsetekben van külön 3D gyorsítás, ami elvileg a flash-t is gyorsítja. Szval van itt tere a multitasknak, csak ügyesen kell megoldani.
A másik dolog: egyre-másra jönnek ki a tabetek - amiket az ember már konkrétan munkára használna fel (pl elektronikus jegyzőkönyvnek énis nagyon szeretnék egyet) - és miközben jegyzetel az ember, pl ne kapcsolódjon ki a csetprogi/email kliens. Bármilyen "advanced push" rendszer is van, nehezen tudom elképzelni, hogy maradhat online az ember pl skypeon, és veheti fel a főnök hívását, ha nincs engedélyezve a háttérben futás.
-
Zirowe
nagyúr
Hát nem tudom..
Nehogy már egy 500telefonszámmal rendelkező telefonkönyv kikezdjen mondjuk egy htc hd2vel!
Szerintem az alap probléma azzal van,hogy régen (nem tudom,nem éltem át,csak olvastam róla
)ha megnyomtad a pda-n az x-et,akkor nem kapcsolt ki a program, hanem csak lement tálcára.
Ok,hogy ha sok kis szar fut egyszerre, mert az user nem kapcsolta ki,akkor belassul az egész,de nehogymár mondjuk 4 alapvető program egyszerre futtatása kiakassza a mostani telefonokat,mert nem hiszem el!
Szóval van itt szükség multitaskingra bőven!
-
lam@
csendes tag
Na végre!!!!
Szerintem én leszek itt az első aki kifejezetten dicséri a dolgot.
Ez a létező legjobb megoldás amit valaha kitaláltak! Viccen kívül mondom!
Biztos van itt a fórumozók között egykét öregebb róka. És talán sokan emlékeznek a Palm rendszerére. Amit itt bemutattak a hírben az a palm már a 3.0-ás rendszere óta tudja/tudta.
Volt szerencsém S60-as Symbiant programozni. Egy élmény kisakkozni az erőforrásokat, úgy hogy normális maradjon a felhasználói élmény és még a telefon is időben végezze el a dolgát!!! Lehet bármilyen, erős egy vas, ha minden fut rajta egyszerre akkor fabatkát sem ér.
Sokan mondhatják, hogy de majd most jönnek a több GHZ-es meg Giga RAM -os mobil eszközök. Egy tökösebb telefonkönyv úgy 5-700 számnál kezdődik. Tegye fel az a WM mobil tulaj a kezét akinek ennyi bejegyzés a csupasz rendszere is egyáltalán elfogadható reakcióidőt produkál.
Manapság már minden az élményről szól. Gyorsan, szépen látványosan. Ahhoz hogy ezt garantálni tudják korlátozni kell a usert. Mert a rendszernek hozni kell a beígér élményt, különben piaci és ezzel nagy anyagi bukta lesz.
Erre jött rá anno a Palm és alkotta meg ezt a megoldást mellyel megállítja a program futását majd ha a felhasználó visszalép bele akkor folytatódik minden. Mint ha mi sem történt volna.
Később ezt megtoldották szolgáltatások futtatásának lehetőségével (service/daemon). A szolgáltatásokat erőforrásigényét pedig korlátozták. Így volt háttérben futás. A grafikus megjelenítéssel nem kellett foglalkozni mikor nem kellett, és megvolt a multitasking élménye is. Szóval a kecskéből is pörkölt lett és a káposztából is köret hozzá.
A copy-paste hiánya speciel szerintem is necces.
Az tény, hogy manapság egyre ritkábban van rá szükség... de szvsz jól jön ez a kiskapu.Azoknak akik pedig notebooknak használják a telefonjukat:
A PDA telefon egy kacsa. Kicsit sirály mert tud repülni, kicsit hal mer tud úszni... de egyiket se olyan jól mint a sirály és a hal...
és sose fogja olyan jól tudni!!!!
Egy mp3 lejátszóval 10x könnyebb zenét hallgatni...
Egy sima nokiával 10x könnyebb telefonálni...... stb...
-
Integra
titán
na az ilyen döntés nálunk kizárt
azt tudom, hogy vizsgálják a szifont, meg az androidot is, de a szifonnak fingnyi esélye sincsen, az android is necces. win? a fene tudja, nagy ott a kuss, de most amúgy is win7 csere lesz, majd utána kitalálják. a blackberry marad, az biztos, az atom. -
Zolesz007
őstag
Szerintem csak lesz valami home phone edition és ez a sima winphone7, ami az alábbi korlátokat tartalmazza és abban bízok, hogy amiről még nem beszélnek, az meg valami business profesionál ultimate edition, ami a magunkfajta pdakockáknak való
Illetve jólenne ha lennede úgyse lesz
-
erdoke
titán
Nálunk a WinMo-n kívül már a szifont is engedélyezték, "hála" a nagyfőnökség nyomásának. Aztán átkozódtak az IT-sek, amikor kiderült a 3GS megjelenésekor, hogy addig csak hazudta a kompatibilitást az iPhone szoftvere... Azt hiszem ezért nem sietnek az Android bevezetésével, néhány izgága fejes miatt nem akarnak megint lyukat ütni a biztonságon.
-
a wimo 6.5.5-ös motorja (kernel CE 5.2) már most is öreg, az ARMv6-ot sem használja már ki teljesen. Addigra meg cortex-a9-es procik jönnek majd tömegével, és én nem szivesen tennék rájuk olyan OS-t, ami nem használja ki
#108: ?? a k9mail-lel sem megy a céges IMPA/POP? Asszem nekiesek még1x, és ráhúzok egy androidot a kaiseremre, kipróbálgatok mindent, hogy érzem magam a rendszerben mindennapos felhasználás során. Ha tetszik + minden OK, akkor megvan a következő jelölt
-
-
Integra
titán
válasz
t72killer #105 üzenetére
szerintem úgy gondolják, hogy igazából akik most elfordulnak, nem nagy veszteség. mert valljuk be, kevesen vannak, vagyunk. ők sokkal inkább a már meglévő iszonyú sok millió x-box tulajt akarják megszerezni, erre építeni. szerintem. és úgy érzem nem állnak távol a valóságtól ebben a tekintetben.
én meg berendelek egy desire-t, puff neki, mi mást is csinálhatnék. -
Tuti lesz. Bár azokat, akik kiábrándultak a WP7-ből a korlátozásai miatt, inkább arra biztatnám,h válasszanak más OS-sel szerelt telót, pl androidot: így a M$ a csökkenő piaci részesedés miatt észreveszi, hogy nem kéne birkának nézni a vásárlót...
(amúgy nem vették véletlenül észre, hogy a részesedésük az utsó negyedévben komolyan bezuhant?) Esetleg annak a taktikáját kéne megnézni, aki a legdinamikusabban fejlődött.
Ha teszünk egy összehasonlítást az asztali linuxok vs Win+MAC helyzettel: asztaliban az összes linux együtt kb konstans 1-2% részesedést foglal. A telóknál ez a szám már most 7% úgy, hogy a megelőző negyedévhez képest több, mint duplázott...
-
-
Integra
titán
válasz
FoxiestFox #102 üzenetére
szélsőséges esetben lesz ms féle jb is..
-
-
erdoke
titán
Érdekesek a videók a feltört emulátorról, nemcsak Copy/Paste van benne, hanem elég fullos Task Manager is...
-
Alwares
aktív tag
Egyértelműnek látszik, hogy az MS nem az Android ellenfelét szeretné megcsinálni, hanem az Apple-ét. Ami szerintem kicsit félrelépés, adhatnának a felhasználóknak egy kicsit több szabadkezet.
-
Inarus
addikt
Hogy ez tényleg milyen fene irónikus!
Ez bizony fetrengős...
Úgy látszik, a keménykalapos wm-eseknek marad a régi irány a 6.5-tel. Ezt nem a régi usereknek csinálták...
-
kaller1
veterán
válasz
Avicularia #96 üzenetére
Jó meglátás, így vagyok ezzel én is.
-
Avicularia
veterán
Szifon topikba leírtam múltkor ,de beírom ide is.
Hosszú várakozás közben Gonews rss olvasóból nyitogattam meg a weboldalakat,közben pocket playerrel zenét halgattam,közben a háttérben futott a nimbuzz.
Ez 4 alkalmazás és egyáltalán nem életszerűtlen.De azt se szeretném,ha navigáció közben kilépne ha bejövő hívásom van.
Addig kitartok a winmo mellett,amíg 6.5 vagy 6.5.x lesz,de ez a sz@r nekem nem kell.Asszem marad az android. -
Nem az a lényeg hogy ki-ki személyenként hogyan profitál a multitaskingból, mert vélhetően mindenki másként.
De elég sokan állítják hogy kell, és a nagy része nem a levegőbe beszél..
És okostelefonokról beszélünk, csaknem teljes értékű operációs rendszereket futtatnak, és szerintem (is) elvárható, hogy a név kötelezzen, és ne legyen fabuta a készülék.
A PDA-sok nagy része napi szinten fórumozik, blogol, vagy tweetel és ki tudja még mit csinál a mobil eszközéről, és ehhez kell hogy fusson pár program egyszerre.
Böngésző, zenelejátszó (akár third-party, amit nem a rendszer old meg), hívásszűrő és rögzítő (említették fentebb, és én is használtam őket WM alatt), esetleg mellé beugrik a navi, vagy játszana az ember, simán le lehetett tenni háttérbe néhány kisebb játékot, és a másodperc törtrésze alatt visszamászni bele.
Ilyenekre gondolok én.
Gondolom nem azért találták ki régen a multitaskingot, mert olyan rossz és szükségtelen dolog lenne.
Én kemény pénzért nem olyan okostelefont szeretnék, ami egy szépen dizájnolt, és néhány alapszintű szolgáltatást tartalmazó felületen kívül semmit nem tesz lehetővé.Remélhetőleg leszünk elegen, és észreveszi az MS, hogy ez így használhatatlan.
Pedig többek között én is igencsak vártam a rendszert, a W7-tel visszaszerezte a szimpátiámat az MS, de ezek után... -
LA_COSTE
senior tag
A Microsoft szerint nincs szükség a vágólapra, vagy a felhasználók szerint? Nem mindegy. Érdekes elhatározásnak tűnik.
-
Ezt nem hiszem el.
De komolyan. Ilyen nincs. -
törölt tag
pl: inportált levelezés címlistájának szerkesztésénél, ahol a magyar vs. külföldi miatt keveredő vezetéknév-keresztnév párosok javítása leég sok időt vesz igéynbe. De simán jegyzetelésnél is, valamit lejegyzetelek, mert papír nicns nálam meg toll, aztán el akarom küldeni eg részét valakinek, nem az egészet, kicsit gyorsabb, mintha midnent átránt és utána még szerkesztgetem a mélt, pl.
-
válasz
vehement69 #68 üzenetére
Szerintem elég jól körül írta a lényeget.
Ha fáj, harapj az öklödbe, ne más seggébe. -
N4ri87
senior tag
android
-
ALI_G
veterán
nonszensz. remélem beégnek.
-
pzstm
titán
kiakasztó...kiborító...elmentek ezeknek otthonról?
Sebaj, jó lesz nekünk a Winmo 6.5.x is és ráadásul HTC sense csodaszép felületét is élvezhetem.Mondjuk azt ígérte MS hogy nagyot fog szólni a WInphone7, legalább akkorát mint Win7 asztali oprendszer... úgy tűnik be is tartják az ígéretüket, csak elfelejtették megemlíteni, hogy pont ellentétes irányban fog akkorát szólni
-
iTT van 1 M$ fan, aki szidtam a szifont, mert túlságosan korlátozza a felhasználó szabadságát - most uezt teszem a M$-ra: nem kapok tőlük reklámpénzt, hogy szurkoljak nekik, ha vmi sz@rt dobnak ki a piacra... (pedig úgy tudnám dicsérni a WP7-et, ha egy 6számjegyű összeget (€-ban) átcsorgatnának a számlámra
- aztán vennék egy HTC Supersonic-ot androiddal
)
A fórum olvasói között amugy nem tudok olyanról, aki erényként állította volna be a WP7 korlátozásait, beleértve az "öreg" wimo felhasználókat is, ebben a topicban van 1-2 +nyilvánulás, h nekünk ez miért jó, de máshol példát nem láttam.
-
plus44
veterán
A jónak ígérkezőt miért kell elb.szni?
-
Quar
csendes tag
vicces, hogy az iPhone nál mekkora felháborodás volt, mindenki verte a nyálát, hogy ezt a szart, a winmo mekkora király. Most meg megy, hogy hát ez nem is rossz igazából, stb. Hol vannak a nagy MS fanok, akik az iPhonet szídták? Pl moonman egyenlőre kifejezetten hiányzik...
-
Integra
titán
oks, vagyis hasonlóan sok futott nálad is mint nálam.
nálam alapvetően skype, messenger, egy böngésző mindig megy, emellett zene is. nem is értem igazából a feltételezést hogy ezek miért nem futhatnak háttérben. bekapcsolod és akkor azt bámulod? ezeknek pont az a lényegük hogy háttérben fussanak, amíg mással szöszmötölsz.
online banking programot használsz és akkor kikell mindent lőni.. nekem ez fura. ráadásul pont ilyen programoknál másol az ember előszeretettel emailből online be kódokat, számlaszámokat etc..
aztán ott a pdf e-invoice is ugye, etc etc..
jó lenne erről az egészről pontosabban is tudni hogy mi és hogy lesz..vagy akkor korlátozzák le alkalmazásonként, értem ez alatt, hogy ha navigáció megy, akkor csak a hívások jöjjenek be, meg sms értesítések. ilyenkor úgysem megy zene.. legalábbis nem szokott. ha játszik az ember, akkor is tiltsa le, mert az nagyon hardver zabáló. bár furcsa hogy akkor is a network klienseket miért kell lelőni.
sima statikus képernyős alkalmazásoknál, amik nem hardver zabálók, ott meg miért baj? lehal egy snapdragon 1 gigával 4-5 alkalmazás miatt? hát akkor rúgja meg az ms-t a ló, ezek már a win2003se pda-mon is mind futottak egyszerre... az meg nem na volt -
vehement69
senior tag
na hát igen, nem is értem hol van 10-12 szellemesebbnél szellemesebb kép, hol vannak azok, akik szerint semmire sem lesz használható a technikai visszalépés WP7, akik szerint a WP7 semmiben sem másolja az iPhonet, meg a milyen mocskos a Microsoft, csak a lenyúlás a lényeg satöbbik.. ez akárhogy is, de nagy fricska sokaknak
érdekes módon most ugyanarra nem az előbbiek a reagálások, hanem hirtelen mindenkinek kezd megtetszeni a dolog
akinek meg (még) nem jön be az most valahogy mégse dobálózik olyan szavakkal, mint pár éve..
-
ZooLee
senior tag
Te jó ég. Ezek melyik bolygón élnek?
Pont a lényegét veszti el az OS...Ugyanmá'... egy telefon OS lényege nem a (hagyományos értelemben vett) multitask pláne a copypaste, hanem a stabil, gyors, kényelmes, könnyen kezelhető felület.
Tudom, hogy nem szép dolog, de iPhone fan-ként igazából most eléggé röhögök a MS vérfanokon, akik habzó szájjal szditák és fikázták az iPhone-t eme két dolog hiánya miatt...
Azokat viszont sajnálom, akiknek tényleg iroda volt a WinMo, mert nekik tényleg számíthatott ezen funkciók megléte. Viszont ennek ellenére szerintem nagyon sikeres lesz a WinPho 7, mivel "butább" (nézőpont kérdése) lesz, de az egységsugarú júzernek (aki nem hogy nem használja a C/P-t, de azt se tudja, hogy mi az) sokkal jobban be fog jönni, és ezek sokkal többen vannak, mint a vérfanok vagy irodások.
Tetszetős felület (szerintem), gyors, jól használható, élmény használni (ismét csak szubjektív, nekem tecc) el tudja adni magát. Főleg, ha tanultak az Apple hibáiból, és a Push-t nem hagyják ki alapból, hanem már az első verzióban benne lesz, szintúgy a fontosabb alkalmazások mint pl. navigáció megfelelő kezelése. Ha emelett tényleg megmarad a 6.5 vonal a klasszikus WinMo funkciókkal, akkor az üzelti felhasználókat is megtarthatják...Z.
-
vsgaborr11
tag
Ez a saját fajta "multi-tasking" szimpi,de a legjobb ha tényleg lenne benne. Vágólapot kihagyták?Az anyjuk csuklana!
-
Igen, igazából a megszorítások mindegyike "politikai jellegű" (no multitask, vágólap, marketplace-es telepítés, no külsős felület)
Ezeket ha akarnák, már a végleges WP7-ből is kivehetnék, csakhát mivel cégpolitika miatt kerültek bele, így kérdés, kiveszik-e (illetve mennyire játsszák meg azt, hogy vedd meg a következő verziót, mert abba visszateszünk egy hasznos fícsört).Mindenesetre hasznos, hogy nagyjából egyenlő fajsúlyú ellenfelek osztoznak a piacon, és a legszabadabb, nyíltforrású rendszerek (Symbian és Android) a piac nagy szeletét birtokolják. Ezt nem árt a M$-nak észben tartania, és ehhez mérten alakítani a cégpolitikát.
-
kingabo
őstag
Jailbreak a wp7-hez[link]
-
erdoke
titán
Ezt majd a piac dönti el. Egyelőre a média véleményformáló része (Engadget, SlashGear és társaik) el vannak tőle ájulva.
Egyébként sok dolog nem egészen úgy van, ahogy a hírben szerepel, nem is beszélve arról, hogy már egy 7.1-ben, azaz pár hónappal később hozzáadhatnak vágólapot, állítólag fejlesztés alatt van az is. Egyelőre nem lehet tudni, mi a valós hiányosság, ebből mi lesz pótolva rövid úton, és mit lebegtetnek csak a publicitás miatt. -
hemaka
nagyúr
Ezek komolyan nem nézik a vetélytársak fejlődését és változásait? Jó nagy ökörség, amit csinálnak.
-
gomsad
csendes tag
Szerintem ez a platform a játékok miatt lesz jo.ha a microsoft tényleg megcsinálja az átjárhatóságot akkor az viszi majd a platformot. Mondjuk kérdés ez mit is fog takarni pontosan...
-
adodaniel
őstag
2010-ben ezek hiánya elég gáz már szerintem
-
CHIPman
nagyúr
"hiszen elég sok rinya volt az iPhone-nal is, hogy legyen Copy & Paste..." És ennek ellenére is hányan vették?
Mi az iPhone? Egy csicsás, multitask nélküli, de multitaccsos(wtf ezt a szót elfogadja a firefox) alacsony felbontású és a mai viszonylatban átlagos képernyőmérettel rendelkező multimédiás telefon jó böngészővel és viszonylag erős hardverrel. Egyszerű kezelni(mert kevés a funkció), veszik mint a cukrot, így muszáj rá programokat fejleszteni. Fejlesztettek is, rengeteg program van rá, mert a könnyű kezelhetőség miatt sokan vették, a hiányosságai és iszonyatos ára ellenére is. Ezt akarja az MS is, csak jó pár évvel később. Ha akkor csinálják, mint az Apple, egymás versenytársai lehetnének. Így nem ér semmit. -
asysoft
aktív tag
Hihetetlen, minden egyes hírrel kevésbé szimpatikus ez a rendszer. Lehet úgy gondolják, hogyha egy az egyben lemásolják az Apple stratégiáját, ugyanolyan sikeresek lesznek?
Azért a copy-paste kihagyása elég fájó számomra (nem egyszer használtam Nokia 5800-mon is, bár az sem teljes körű, de jobb, mint a semmi...), multitasking is jól jönne párszor (pl IM alkalmazások esetén), bár a mostani megvalósítás is jobbnak tűnik, mint az Apple féle "mindig leáll az 'háttérbe' kerülő alkalmazás".
madgie:Push notifications szerű "multitask" itt is van
-
PrinczA
őstag
Ezek sütik!
-
joey04
titán
A multitask hiányát lehet kezelni okosan. A copy paste az ciki. Nélküle még fórumozni sem tudnék rendesen.
-
<NewL>
addikt
-
madgie
titán
válasz
vehement69 #56 üzenetére
Végül is jogos, idegesítő, hogy hívásnál kilép a játékokból, majd mikor leteszed, újraindítja őket. Ennél tényleg okosabb multitasking kell.
-
engusz
veterán
válasz
vehement69 #52 üzenetére
Ilyen címmet se kaptam még.
-
engusz
veterán
Ez aztán baromi szubjektív. Tetszik az egyszerű használat és az újszerű elrendezés miatt. Az egységes dizájn pedig csak hab a tortán.
De eszemben sincs azért "harcolni", hogy mással megszerettessem. Csak valahol elvárnám (meg gondolom többen is), ha már valaki véleményez, akkor ne csak annyit böfögjön ide, hogy "há' ez szar, nem teccik". Igenis tornáztassa meg az agyát, alkosson konstruktív kritikát. Tudom-tudom, nehéz, meg bizonyos rétegben nincs is meg a törekvés, de legalább akkor, ha az ember "ellenkezik" velük, kisajtolnak magukból néhány értelmes mondatot.
-
vehement69
senior tag
igen, egy-két beépített szolgáltatás futhat egy időben az iPhoneokon, viszont külsős programoknak azért nem engedik, hogy ne attól függjön a rendszer rendelkezésre állás, melyik programozó mit-hol baszott el. nem rossz koncepció ez, bár 3 év alatt bebizonyosodott, kéne pár kivétel GPS, IM, egyéb esetekben. az meg hogy kilépés után mi történik, programozói hanyagság ha nem menti el az állapotot a program. szerintem mobil oprendszereknél ez egyébként az eddigi legjobb koncepció, persze ha van mellé egy push notification-szerű és szintű rendszer.
szerk: t72killer: ez szubjektív, de jelen állás szerint (képek, infok) az Android és az iPhone OS is túlnőtte a még meg sem jelent WP7 szintjét, aztán lehet user experience teljesen más lesz, de eddig epic fail sok szempontból szerintem ez az új rendszer.
-
Ez pontosan így van
meg is kezdtem az ismerkedést az androiddal (Symbian-os mobilt a nokián kívül más nemigen gyárt, a HTC legkevésbbé
) mire eljön a készülékcsere ideje, tuti felhozza magát a kis zöld robot WP7/szifon 4 szintre
- és jóval kevesebb lesz a megkötés (pl lesz rá Sense UI)
-
Zirowe
nagyúr
Ipod touch-on pl: elindítok egy játékot,és tök mindegy,hogy kikapcsolom a játék zenéjét, külön a saját zenémet nem tudom hallgatni,hiába próbálom elindítani..
Ez persze nem mindegyiknél van így, de a játékok nagy többségénél igen.Na, az ilyen nem létező multitasking nem kell nekem!
-
Te jó ég. Ezek melyik bolygón élnek?
Pont a lényegét veszti el az OS...
Eddig sem volt a WP a kedvencem, de ezek után... -
madgie
titán
Most nekem kínai valami, vagy az iPhone alatt a Mail és a Safari (meg AppStore, meg mittomén) akkor is fut a háttérben, amikor a Home-al kilépsz, és közben akármit csinálsz (bekapcsolt Push Notification-nél jelez is, ha levél gyött). Ez nem multitask?
Tudom, a JB máglyára való dolog, de a Kirikae nevű progival bármit bármikor futtathatsz a háttérben (de tök felesleges, mert - mint mondtam - a böngészőből/levelezőből nem lép ki alapból sem, futnak a háttérben)
Hogy kicsit ON is legyek: ha hasonló, "hamis" multitask lesz benne, hát bánja a kánya.
edenyke: utoljára a Playstation 1-nél csináltam ilyen CD cserés mókákat, hogy más szóljon a játék alatt. Nekem nem fontos, azért van zene a játék alatt, hogy az szóljon. Persze elfogadom azt, ha valaki saját cuccot akar hallgatni, az öcsém is a saját tüc-tüc mókáira szokott NFS-ezni
-
Zirowe
nagyúr
Én már a 3650es időszakában örültem a külön dedikált ceruza gombra, amivel copy/pastelni lehet, és azóta is rendszeresen használom.
Utána n80ason ugyan ez volt a helyzet, és amióta ipod touchra is elérhető, szintén gyakran használom.Sose lehet tudni mikor van rá szükség, de ha már egy bika vas van a telefonban, legalább ezt tudja!
Tehát az első két dolog, ami teljesen elijesztett a wp7től az a :
- no multitasking
- no egyéni skinElfelejtenek egy dolgot: ha nem lett volna a htc, aki a saját skinjével használhatóvá tette a wm-et,már rég nem is lennének a piacon!
Ha veszek egy telefont, ami felér teljesítményben egy 8 évvel ezelötti asztali géppel, hadd döntsem már el én, hogy hány programot futtatok egyszerre és hogy milyen kinézete van,nem?
Ja hogy biztos nem bírná a terhelést a gép,mert olyanra tervezték az os-t?? (egyébként lehet ez van a háttérben)Engem ezzel a no copy/paste dologgal végleg elűztek az új rendszertől, és nem érdekelnek a további újítások!
Örülök is,hogy nem jön majd ki a wp7 hd2-re, maradok a wm6.5.3 és boldog vagyok!
Mi lesz a következő funkció amit majd kivesznek azért, hogy haladjunk?
Nem lesz sms küldés,mert minek a mailek és mmsek korában?
Minek bele wifi támogatás,amikor mindenkinek van mobilnete?Stb..
-
-FreaK-
veterán
Eddig se tetszett a rendszer, mind kinézetre mind koncepcióra, hát ez nem javított a dolgon. Szerintem nem túl átlátható a kezelőfelület, ha már nem látványos (már pedig erősen nem az)
akkor legalább az lenne. (persze ha kipróbálnám lehet megváltozna a véleményem)Nyilván nem én vagyok a célcsoport. (ahogy elnézem azért ezzel nem vagyo kegyedül)
-
kaller1
veterán
A szűrés valószinüleg nem lesz része a rendszernek
Nagy hiba, de ha lesz is, olyan profi módon úgy sem fogják megcsinálni, mint ahogy most elérhető külső alkalmazásokkal.
a rögzítést el tudom képzelni, mint default funkció.
Dettó, mint fentebb írtam.
Nálam ezek napi használatban vannak, ezek mellett még használok néha gps trackert, operát, mail klienst, stb. Na már most akkor mindezek EGYSZERRE futtatásáról le is lehet mondani, vagy már eleve nem is lesznek ilyen alkalmazások wp7-re.
Ilyen egy jó rendszer? Nekem nem.
-
csak éppen sok értelme nem lesz új vasat venni a régi OS alá, lévén szegénykém kb a 3-4évvel ezelőtti procikra van optimalizálva, az őslelet WinCE 5.2-es kernel miatt. Az újak utasításkészleteit, alkalmasint második procimagját (!) nem tudja kihasználni a wimo 6.5.
Copy-paste kérdéshez: HASZNÁLOM, pedig nem vok túl régóta PDA user. Hol egy SMS-ből kell kimásolni vmit, hol egy szövegfileból bemásolni egy telószámot egy SMS-küldő weboldalra, hol a csetprogiból akarok kimenteni pár fontos infót...
A multitaskhoz: mi lesz a navikkal? egy hosszabb telefonálás közben kikapcsolja a GPS-t és utána kereshetem újra a holdakat pl vezetés közben? marhajó...
#40: ha készüléket nem váltasz/régi készüléket veszel, akkor ésszerű is a döntés, de egy snapdragonnal ellátott HD2 esetében elég gáz már, hogy az OS komplett modulokat nem használ a CPU-ból (pl a VFP-t
)
-
engusz
veterán
-
vehement69
senior tag
előremutató ez és sok szempontból jobb is, mint a 6.x, meg nincs is ezzel semmi baj, viszont sokan azért szerették a 6.x-et is minden hibájával együtt, mert olyan szinten testreszabható volt, hogy megérte a modernebb megoldások helyett ezt használni sokaknak. és ők maradtak a wm-nek a legnagyobb tábora => erre kijönnek a WP7-tel, ami kezelőfelületében eléggé elvont megoldásokat alkalmaz (plusz ezt ugye nem nagyon lehet majd megváltoztatni a hírek szerint), és a wm-hez képest legalább akkora korlátok közé szorítják a lehetőségeit a felhasználóknak, mint ahogy ezt az iPhone teszi. tehát lényegében szemen köpik a megmaradt táboruk nagy részét. na EZ a baj. én ezt úgy tudtam volna akkor már elképzelni, ha a nagy tömeg a cél, hogy valami kevésbé túlgondolt GUI-t húztam volna a rendszer fölé. vagyis fene tudja, lehet nekem van ízlésficamom, de továbbra sem jön be és ebből kifolyólag szerintem sokaknak nem fog, vannak persze jó ötletek, de nem az a fajta amin a szememet legeltetném..
-
Harlek
tag
Hát ez engem meglepett, azt hittem előremutató rendszert fognak hegeszteni, erre megmaradnak a lebutításnál. Teszik mindezt úgy, mintha 6.5-ös WM miatt nem fájt volna eleget a fejük.
-
Scenic
tag
Az esetek 80%-ban email-ből email-be másolok részeket, számlaszámokat, árajánlat szövegeket, a maradékban email-ből szövegfájlba.
Multitask? Nimbuzz, email kliens, böngésző (tudom az lesz a WP7-ben), call filter, ebook, ritkábban navigácó, stb. Ha pl ebook-ot olvasok és jön egy mail-em, nem szeretném az egész szoftvert újraindítani, mint mondjuk az iPhone-nál. Engem ez rettentően zavart!
-
engusz
veterán
-
Scenic
tag
Ja, itt mindenki napjában "kopipésztel" a telóján?
Öööö, mindenkit nem tudom, de én igen, mert munkára (is) használom!
Egyébként eddig még nem kerített a hatalmába a WP7 érzés, szóval nekem nem probléma, ha nem lesz benne vágólap, de a multitask hiánya már az iPhone-nál is fájt, szerintem másnak is fog.
-
VD
őstag
válasz
vehement69 #18 üzenetére
Te Tudod!
-
evone
őstag
Na akkor most fikázzátok az iPhonet.
( bezzeg a windows mobile tud copy-pastet meg multitaskot )
-
engusz
veterán
Azt nyilatkozták az MS-nél, hogy élesen el akarják különíteni az asztali és mobil rendszereket. Valószinüleg ennek két bástyája a multitasking és a vágólap hiánya. Ami alapjaiban nem rendít meg semmit, csak a ti fejetekben indítja be a fikázni akarást.
A VOIP háttérben futtatását még megértem, annak valóban van értelme, de nagyon mást nem tudok elképzelni, ami beleillene a napi rutinba. És itt azt a szemléletet követem még mindig, hogy egy mobiltelefonról, egy kézi eszközről van szó.
-
Véresszájú fanatikusok éveken át támadták az iPhone-t, hogy nincs benne copypaste vagy multitaszking lehetőség 3rd party alkalmazásoknak. Ha a Microsoft csinálja akkor meg ez a jövő és tényleg nem kell?
Paff.
Egy másik valós use-case a multitaszkingra a netrádió.
De voltak (az iPhone ellen) elég jó példák, bár már nem emlékszem rá.Egyébként egyetértek vehement69-cel, ez egy .NET alapon újraimplementált iPhone OS 2.0. Minden szempontból. Csak a marketingkörítés más (ajtók vs. utcás lószaf).
-
mephi666
nagyúr
most nem értem mi ez a nagy nyafogás... ennyire vakok lennétek? m$-éknál úgy dübörög a szoftverfejlesztés, hogy már ma fejlettebb oprendszereik vannak, mint holnap...
vágólap? multitasking? minek? anno 15-20éve a multitaskinggal reklámozták nagyon a soron következő win-t... akkor úgy néz ki, hogy azóta tévúton jártak?
ejnyebejnye... (oké, hogy ez mobilplatform, de az okostelefonok erőforrásokat tekintve kenterbeverik a régi pc-ket)
-
vehement69
senior tag
ez a topik jó referencia lesz már előre látom az iPhonefikázók elfogultságát illetően
Mondjuk én most nagyot csalódtam, lényegében így 3 évvel el vannak maradva a Microsoftnál, kidobják azt kb más témával, amit az iPhone tudott ekkora. Vagyis legyen inkább 2 év, mert az korrektebb, azért az iPhone első generációjának voltak más hiányosságai is (bár kinek mi hiányzik, mms ilyenek kellettek a francnak 'feature'-ként), szóval a WP7 kb az iPhone OS 2.0 szintje, szigorúan ilyen szempontból.
Mindenesetre ez a no multitasking nem akkora érvágás szerintem és egyáltalán nem biztos, hogy a 4-es szifon tudni fogja, minden egyes új iPhone előtt eddig szárnyra keltek ezek a pletyik. A WM régi betegsége (r=1 szempontból), azaz a belassulás meg fog ezzel szűnni, így volt értelme, legalább lesz 1 terméke a Microsoftnak, ami mindig gyors (nagyon gonosz szmájli.gííf).. Az persze érdekes, hogy ebben az esetben nem értem a viszonylag magas HW követelményt, igaz mire kijön nem is nagyon lesz 'szarabb' vasú telefon. Valamint én a copy paste-nek ugyan nagyon örültem, mert marha jól van megoldva iPhoneon, de sem előtte, sem azóta nem használtam és ha a WP7-ben lesznek ilyen speciális formákat (telefonszám, ímélcím, stb) felismerő featureök még lehet hogy helyenként gyorsabb megoldás is lesz, nekem így elsőre nem is tűnik rossznak.
-
Reaper
őstag
Gratulálok MS csak így tovább. Tuti valami elborult manager került a döntéshozók közé, és mindenki más csak a fejét fogja a hülyeségek miatt.
-
engusz
veterán
Ja, itt mindenki napjában "kopipésztel" a telóján?
Amúgy, ahova kell, ott nyílván megoldják, hogy legyen alternatív módszer. Felismeri a telefonszámokat, e-maileket. Kevésszer van hangoztatva, de ez tényleg egy mobil operációs rendszer lesz. Sallangok, apróbetűk, kis ikonok nélkül. Használhatóság és közben élmény.
Azok közé tartozom, akik nem akarnak egyszerre 100 féle ikont látni a képernyőn, fejléceket, meg fel-le ugrálók ablakokakat (írom mindezt WinMo userként). Így - szerintem - a WP7 messze az egyik legtetszetősebb rendszer lesz, ami a közeljövőben napvilágot fog látni.
-
ClioRS
őstag
Pff.....
Tehát marad a Symbian és az Android. Még tetszett is ez a 7-es, de így kell a tökömnek
-
gomsad
csendes tag
Ha ha ha
eddig is kicsit szkeptikusan néztem a wmp7re de ezekután... Most lehet védeni miért is lesz jo rendszer
-
Integra
titán
és jöjjenek is az ábrák, mert megérdemlik
még a végén szifon 4g-m lesz?
2 hét és leadom a rendelést a desire-re asszem.egyébként elképzelhetőnek tartom, hogy ezt már jó ideje tudták, csak nem hozták nyílvánosságra. de mikor az apple ahogy mondod, ők is lépnek, erre az ms meg elapplesodik... hááááát...
főleg amikor egyre erősebb hardverek kerülnek piacra..
na mindegy, egészségükre. -
VD
őstag
Ha ezek után még bárkiben kétség merül fel, hogy az Android a jövő platformja, akkor az vizsgáltassa meg a fejét...
-
stewe780
őstag
Microsoft: Nem kell se multitasking, se vágólap
Szerintem: Nem kell Windows Phone! -
Integra
titán
háhá, milyen már hogy háttérben nem fog tudni egy normális network kliens se menni zenével együtt, netán egy fringe..
az ilyen ökör húzásoknak köszönheti majd az android a még nagyobb sikerét.
persze ha azok is hirtelen ilyeneket fognak művelni.... -
Cathfaern
nagyúr
Szerintem most fog eljönni a pillanat, hogy az összes WM user áttér Androidra vagy iPhone-ra, lévén valószínűleg utóbbi is tudni fogja a multitaskot mire a WM7 kijön. És jöhetnek majd a WM7 vs. Kődarab összehasonlító ábrák
Nem is értem a MS hogy gondolta ezt, miután a konzervatív hozzáállású (abban az értelemben, hogy amit kitalál az úgy jó) Apple is belátta, hogy kellenek ezek a funkciók. -
Magnum_
nagyúr
-
ilyen_85
senior tag
Nem értem, hogy miért lépik ezt meg... hiszen elég sok rinya volt az iPhone-nal is, hogy legyen Copy & Paste... végülis, felfoghatjuk a hírt egy elég komoly marketingnek is, ha más nem a "fejlesztés" fikázása miatt mindenki a WP7-el fog foglalkozni
-
Zoz
őstag
Ez egyre nagyobb fosnak tűnik...
-
kaller1
veterán
A Microsoft szerint a multitasking mellett a vágólap is teljesen felesleges funkció
Hát hogyne, idióták...
nem engedélyezi majd a felhasználók által telepített szoftverek háttérben történő futását
Akkor hogy mást ne is említsek, hívásszűrő és rögzítő alkalmazások futtatása felejtős?
-
j0k3r!
őstag
ez meg viccnek is rossz
-
PierNight
aktív tag
"Számukra a rendszer visszalépés lesz, de a Microsoft szerint ez az út jelenti a jövőt."
szép jövő...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest