- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
"vagy 2 tucatnyi app fut. de minek? calendar. minek? majd lenyomom az ikonját és megvárom amíg betölti."
hogy ne kelljen megvárnod. prefetch Android módra.a kérdés csak az, flash memóriáknál van-e érzékelhető különbség, illetve ha ramban van, nem fogyaszt-e többet.
"ez a legutóbb elindított 6 alkalmazás az a 6 alkalmazás ami még aktív a rendszerben? vagy lehet ennél több aktív is?"
igaz, rosszul emlékeztem, nem a gyakori hatot, hanem a legutóbbi hatot mutatja (Microsoftos berögződés) ez a két lista sokszor megegyezik, de úgy tudom, csak hatot mutat, pedig több is fut(hat) egyszerre.
továbbra is egy WM6-szerű taskkezelésnek örülnék, kicsit kevésbé agresszív memóriamenedzserrel, de az sem tökéletes, én is htc task managerrel használom.
-
moonman
titán
az Android multitaskkal több gond is van. egyrészt szerintem túl érzékeny a memóriakezelő, tehát túl hamar zár be alkalmazásokat - ez egyébként elmondható a Windows Mobile 6-osról is. a másik, hogy nincs alapértelmezésként, de még 3rd party-ként sem tisztességes taskmanager. a home gomb hosszanti nyomására sem a futó programok listája jön elő, hanem a hat leggyakoribb, ezzel megint nem megyünk semmire. a böngészős multitask sem tökéletes, amikor az ember visszavált rá, hajlamos azonnal újratölteni a lapot, ez pl. netbankos belépésnél, űrlapkitöltésnél nem túl hasznos.
a notification rendszer is elég gyerekcipőben jár, nincs központi profilozás, nem lehet egy gombnyomásra "elnémítani" a jelzéseket, külön-külön minden alkalmazásban kell egyénileg beállítani.
szóval az én szememben van még hova fejlődnie az Androidnak, mint "kiforrott" mobil OS-nek. sajnos jelenleg úgy állunk, hogy a WM6-os sorozat hasonlít leginkább a helyes koncepcióra, csak annak meg megvannak a közismert korlátai (max. ARMv4 utasításkészlet, max. 32 processz, max. 32 MB memória processzenként, stb.). lehet a jövő mobil OS-e az Android - sőt értetlenül szemlélve a hüjére butított iPhone OS és WM7 "okos"rendszereket egyre inkább ezt gondolom - de kell még fejlődnie, csiszolódnia.
-
moonman
titán
ahogy mondtad, a helyettesítő megoldásokon múlik. ha RSS readerben pl. van "share via twitter" vagy ahogy most is rengeteg alkalmazás kapcsolódik egymáshoz (YouTube-ból email, RSS-ből email, albumból email vagy feltöltés), akkor működőképes lehet. mindenesetre számomra az "okos"telefon attól okos, hogy igenis egy mini pc tudása (és kezelése) van benne.
-
moonman
titán
"Lehet bármilyen, erős egy vas, ha minden fut rajta egyszerre akkor fabatkát sem ér."
hátizé. szerintem pont akkor nem ér fabatkát sem, ha mindig minden programot újra kell indítani. nincs semmi baj a WM6 task-kezelésével, a háttérbe tett programok alig fogyasztanak, mivel megjelenítve nincsenek, videó-erőforrás nem kell nekik, feladatot pedig úgysem végeznek vagy csak alap dolgokat (letöltés, mp3 dekódolás). ellenben pillanat alatt előjönnek és nem kell újraéleszteni őket."Egy tökösebb telefonkönyv úgy 5-700 számnál kezdődik. Tegye fel az a WM mobil tulaj a kezét akinek ennyi bejegyzés a csupasz rendszere is egyáltalán elfogadható reakcióidőt produkál."
jelen. (és nem most, hanem már évekkel ezelőtt is)"Egy mp3 lejátszóval 10x könnyebb zenét hallgatni..."
rábökök a Music tab-re majd play gomb."Egy sima nokiával 10x könnyebb telefonálni..."
megnyomom a contacts gombot és rábökök arra, akit hívni akarok.
azért annyira nem megerőltető. -
moonman
titán
most nagyarc vagy, hogy tizenhatodszor is be tudtad írni.
egyrészt van életem is (tudod, természetjárás, olvasás, csajozás, ilyesmik), márfelől pedig nincs hozzáfűznivalóm. azt viszont nem értem, miért kell rögtön lerohanni és kiröhögni az "MS fanokat", egyelőre nem látom azt a kitörő ujjongást, ami miatt ez indokolt lenne. mintha az történne, hogy eddig szarrá fikáztuk az iPhone-t és most ugyanazokért piedesztára emelnénk a WP7-et. egyáltalán nem, a GUI-n kívül nekem sem tetszik a koncepció, de tisztában vagyok vele, hogy nem én vagyok a célközönség, és van annyi türelem bennem, hogy ki tudjam várni a végleges változatot és majd aztán formáljak konkrét véleményt.
a "mi lenne, ha nem lenne xda" frázist meg el lehet felejteni, nagyjából semmi nem lenne, a WM userek elhanyagolható kisebbségét érinti az xda és ha nagyhirtelen eltűnne, akkor ugyanúgy használná a készülékét, mint eddig. többek közt én sem azért vettem Windowsos pda-t, "mert majd jól jön az xda-n lévő sok okosság", xda előtt is elvoltam, nélkülük is ellennék, az egy másik dolog, hogy ha már vannak, akkor természetesen okosítok ezt-azt, mert miért ne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hisense LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ingatlanos topic!
- Építő/felújító topik
- Androidos fejegységek
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Nyaralás topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy s23 256GB !!! (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári gari + carbon szálas tok.
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Fold 3 256GB Phantom Silver. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP393
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Fold 3 256GB Phantom Silver. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP398
- Huawei P30 Liter 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest