- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én meg egy szintén jó régi Kaiserrel, mostanában kezdtem nézni, mire lehetne fejleszteni. Ha már komoly összeget befektetek, nyilván nagy teljesítményugrást szeretnék minden téren: kéne bele cortex a9-es proci komoly grafikával (fullHD lejátszás) - pl tegra 2, 4.5"samoled kijelző, multinormás navi (GPS+GLONASS), LTE és valami komolyabb akksi, ami egy feltöltéssel kibír 4-5nap aktív igénybevételt. Ez már lenne akkora lépés, hogy kiadjak 100k-t. a többi csak köztes megoldás lenne, amit 1éven belül uis cserélnék, mert hol ez hiányzik, hol amiatt gyenge...
-
Tényleg jó lenne egy mobil OS összehasonlító cikk, amiben kicsit elvonatkoztatunk a vasaktól
Ha már írnivaló: éjszaka aktívak voltak a fogtündérek, és a CTIA-n kidobtak egy csomó érdekes darabot, eddig 2 HD2 súlycsoportú Android készüléket láttam:
1. HTC supersonic/EVO 4G (írtatok már róla régen)
2. Samung Galaxy S ill engadget link. -
Azért, hogy 2év múlva nagy csinnadrattával el lehessen adni a "hatalmas" 2GB beépített RAM-mal rendelkező telót
. Fizikailag a mostani telók RAM+ROM-ja elvileg flash, nem? Ergo ha körömnyi méretben képesek 16GB-os, class 10es microSDHC-t készíteni, akkor én sem értem, mi ez a nyavajgás GB-nál kisebb RAM/ROM-okkal...
-
-
-
Gondolj bele, asztali fronton a multitask a win95-tel kezdett elterjedni, milyen gépek voltak akkor?? 200MHz Pentium, 16MB RAM, 1GB winyó. És a rendszeren repült a netscape-en altavista kereső, az office 6.0 és valami játék
Ezt egy mostani alsókategóriás okosteló a 400MHz-es ARM procijával, 100MB körüli memóriájával agyagba döngöli. Főleg, h a modern chipsetekben van külön 3D gyorsítás, ami elvileg a flash-t is gyorsítja. Szval van itt tere a multitasknak, csak ügyesen kell megoldani.
A másik dolog: egyre-másra jönnek ki a tabetek - amiket az ember már konkrétan munkára használna fel (pl elektronikus jegyzőkönyvnek énis nagyon szeretnék egyet) - és miközben jegyzetel az ember, pl ne kapcsolódjon ki a csetprogi/email kliens. Bármilyen "advanced push" rendszer is van, nehezen tudom elképzelni, hogy maradhat online az ember pl skypeon, és veheti fel a főnök hívását, ha nincs engedélyezve a háttérben futás.
-
a wimo 6.5.5-ös motorja (kernel CE 5.2) már most is öreg, az ARMv6-ot sem használja már ki teljesen. Addigra meg cortex-a9-es procik jönnek majd tömegével, és én nem szivesen tennék rájuk olyan OS-t, ami nem használja ki
#108: ?? a k9mail-lel sem megy a céges IMPA/POP? Asszem nekiesek még1x, és ráhúzok egy androidot a kaiseremre, kipróbálgatok mindent, hogy érzem magam a rendszerben mindennapos felhasználás során. Ha tetszik + minden OK, akkor megvan a következő jelölt
-
Tuti lesz. Bár azokat, akik kiábrándultak a WP7-ből a korlátozásai miatt, inkább arra biztatnám,h válasszanak más OS-sel szerelt telót, pl androidot: így a M$ a csökkenő piaci részesedés miatt észreveszi, hogy nem kéne birkának nézni a vásárlót...
(amúgy nem vették véletlenül észre, hogy a részesedésük az utsó negyedévben komolyan bezuhant?) Esetleg annak a taktikáját kéne megnézni, aki a legdinamikusabban fejlődött.
Ha teszünk egy összehasonlítást az asztali linuxok vs Win+MAC helyzettel: asztaliban az összes linux együtt kb konstans 1-2% részesedést foglal. A telóknál ez a szám már most 7% úgy, hogy a megelőző negyedévhez képest több, mint duplázott...
-
iTT van 1 M$ fan, aki szidtam a szifont, mert túlságosan korlátozza a felhasználó szabadságát - most uezt teszem a M$-ra: nem kapok tőlük reklámpénzt, hogy szurkoljak nekik, ha vmi sz@rt dobnak ki a piacra... (pedig úgy tudnám dicsérni a WP7-et, ha egy 6számjegyű összeget (€-ban) átcsorgatnának a számlámra
- aztán vennék egy HTC Supersonic-ot androiddal
)
A fórum olvasói között amugy nem tudok olyanról, aki erényként állította volna be a WP7 korlátozásait, beleértve az "öreg" wimo felhasználókat is, ebben a topicban van 1-2 +nyilvánulás, h nekünk ez miért jó, de máshol példát nem láttam.
-
Igen, igazából a megszorítások mindegyike "politikai jellegű" (no multitask, vágólap, marketplace-es telepítés, no külsős felület)
Ezeket ha akarnák, már a végleges WP7-ből is kivehetnék, csakhát mivel cégpolitika miatt kerültek bele, így kérdés, kiveszik-e (illetve mennyire játsszák meg azt, hogy vedd meg a következő verziót, mert abba visszateszünk egy hasznos fícsört).Mindenesetre hasznos, hogy nagyjából egyenlő fajsúlyú ellenfelek osztoznak a piacon, és a legszabadabb, nyíltforrású rendszerek (Symbian és Android) a piac nagy szeletét birtokolják. Ezt nem árt a M$-nak észben tartania, és ehhez mérten alakítani a cégpolitikát.
-
Ez pontosan így van
meg is kezdtem az ismerkedést az androiddal (Symbian-os mobilt a nokián kívül más nemigen gyárt, a HTC legkevésbbé
) mire eljön a készülékcsere ideje, tuti felhozza magát a kis zöld robot WP7/szifon 4 szintre
- és jóval kevesebb lesz a megkötés (pl lesz rá Sense UI)
-
csak éppen sok értelme nem lesz új vasat venni a régi OS alá, lévén szegénykém kb a 3-4évvel ezelőtti procikra van optimalizálva, az őslelet WinCE 5.2-es kernel miatt. Az újak utasításkészleteit, alkalmasint második procimagját (!) nem tudja kihasználni a wimo 6.5.
Copy-paste kérdéshez: HASZNÁLOM, pedig nem vok túl régóta PDA user. Hol egy SMS-ből kell kimásolni vmit, hol egy szövegfileból bemásolni egy telószámot egy SMS-küldő weboldalra, hol a csetprogiból akarok kimenteni pár fontos infót...
A multitaskhoz: mi lesz a navikkal? egy hosszabb telefonálás közben kikapcsolja a GPS-t és utána kereshetem újra a holdakat pl vezetés közben? marhajó...
#40: ha készüléket nem váltasz/régi készüléket veszel, akkor ésszerű is a döntés, de egy snapdragonnal ellátott HD2 esetében elég gáz már, hogy az OS komplett modulokat nem használ a CPU-ból (pl a VFP-t
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest