- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
engusz
veterán
Engem csak az bánt ilyenkor, hogy egy-másfél év múlva jön a következő olyan készülék, ami kiváltja a "pfú, de komoly, ez kell" érzést. Igazából semmilyen ész érv nem szól mellette. Ha pedig igen, akkor az mesterségesen kreált.
Így lassan másfél éve egy Vodafone-os Diamond-dal tolom, ami pontosan a korábban említett lélektani határként említett összegbe került.
Egyedül némi plusz memória hiányzik belőle, az nagyon jól jönne. Általában én is a beépített task manager-re bízom a programok automatikus kilövését. Most viszont a cleanRAM nevű programmal barátkozom.
-
erdoke
titán
Szerintem nincs baj a Samsunggal, ha tesznek bele legalább 512 MB RAM-ot. Ha akarják, tudják hozni a HTC minőséget, árban pedig még kedvezőbbet is. Ahogy tavaly lenyomta a HTC-t WinMo vonalon, úgy az idén könnyen lenyomhatja Androidon is, leginkább elhatározás kérdése...
Ami biztos, hogy a HD2-höz képest minden szempontból előrelépést szeretnék (na jó, nagyobb kijelző és gyorsabb proci nem feltétel), egyébként nincs értelme cserélni. Ebbe beletartozik a napos időben olvashatóság is, ott pedig a nem Super AMOLED elég soványka.
A WP7-re frissíthető WM 6.x-nek megvan az az előnye, hogy ha nem akarok azonnal frissíteni, hanem csak egy 7.1-re, akkor kivárhatok. Android nálam az idén nem pálya, hacsak nem virítanak valami nagyot üzleti vonalon az új verziókban az ősszel. -
erdoke
titán
Én "sima" AMOLED-es készüléket nem fogok venni, viszont a Super nagyon meggyőző. A 4" pedig kell, kisebbet szintén nem szívesen használnék már. Emellett a HDMI out és a 720p is must have a HD2-m utódjában, úgyhogy az új Samsung sorozat jól indít. A Snapdragon2-t viszont jobban várom, az ~40 %-kal izmosabb lesz a Samu A8-asához képest.
-
A manuális megadás azért nem annyira point and click.
Vagy valami másra gondoltak, mint a rendszer taszkkezelésének a finomhangolása. -
moonman
titán
"vagy 2 tucatnyi app fut. de minek? calendar. minek? majd lenyomom az ikonját és megvárom amíg betölti."
hogy ne kelljen megvárnod. prefetch Android módra.a kérdés csak az, flash memóriáknál van-e érzékelhető különbség, illetve ha ramban van, nem fogyaszt-e többet.
"ez a legutóbb elindított 6 alkalmazás az a 6 alkalmazás ami még aktív a rendszerben? vagy lehet ennél több aktív is?"
igaz, rosszul emlékeztem, nem a gyakori hatot, hanem a legutóbbi hatot mutatja (Microsoftos berögződés) ez a két lista sokszor megegyezik, de úgy tudom, csak hatot mutat, pedig több is fut(hat) egyszerre.
továbbra is egy WM6-szerű taskkezelésnek örülnék, kicsit kevésbé agresszív memóriamenedzserrel, de az sem tökéletes, én is htc task managerrel használom.
-
törölt tag
task managerből van olyan, ami tud auto-kill-t (én ezt használom), ez a képernyő lezárásakor kilövi a "feketelistás" alkalmazásokat (meg a taskpanel szerintem időnként magától is, mert amióta feketelistáztam benne, azóta nem láttam a corporate calendar-t, amit más ilyen cuccokban kézzel kellett folyton gyilkolászni az auto-kill ellenére is). illetve láttam már marketen olyan progit, amivel elvileg a startup progikat lehet testreszabni, de nem mertem feltenni, mert panaszkodtak rá a kommentekben, hoyg nem működik rendesen, meg tönkrevágja a rendszert.
amúgy rootolt telefonon ha a /system/app könyvtárban kitörlöd vagy átnevezed a számodra szükségtelen .apk fájlokat, akkor eltűnnek a menüből, és nem is indítja őket a teló.a legutóbb indított 6 alkalmazást félreérted. ennek semmi köze ahhoz, hogy jelenleg mi fut a telefonon, ez csak egy lista, mint mondjuk windows-ban a startmenüben is van ilyen, vagy a legutóbb használt dokumentumok listája. innen nem is lehet egyáltalán kilőni semmit, ha rákattintassz, akkor előtérbe hozza / elindítja csak azt a programot. továbbá az sincs limitálva, hogy hány dolgot futtathatsz egyszerre, vagy legalábbis én még nem futottam ilyen korlátba. de ezeket csak külsős task managerrel tudod igazán jól kordában tartani.
-
Konkrétan a háttérben megnyitott lapokat a Safari és az Android Browser is kihajítja, ha úgy ítéli meg. A Safari sokkal szigorúbb ebben a tekintetben, van hogy akkor kivág egy oldalt, ha csak két lap között váltogatsz (régi hardveren, régi Safari, de azért kapott érte sarat rendesen). Nomeg össze is tud omlani.
-
Azért, hogy 2év múlva nagy csinnadrattával el lehessen adni a "hatalmas" 2GB beépített RAM-mal rendelkező telót
. Fizikailag a mostani telók RAM+ROM-ja elvileg flash, nem? Ergo ha körömnyi méretben képesek 16GB-os, class 10es microSDHC-t készíteni, akkor én sem értem, mi ez a nyavajgás GB-nál kisebb RAM/ROM-okkal...
-
törölt tag
a legtöbb taskmanagerben van whitelist és blacklist, ezekkel egész jól lehet azért operálni, a gond inkább ott van, hogy nem ugyanazokat a dolgokat látják a taskmanagerek. amit most használok, az ugyan jó alapvetően, de a system processeket nem látja, így például a háttérben dúzzadó "valami.storage" processeket nem lehet kilőni vele. viszont amit meg előtte használtam, az eléggé használhatatlanná tette a gépet, nem volt túl stabil, meg gondok voltak az auto-kill funkcióval is.
úgy emékszem, hogy volt valami fizetős változata valamelyiknek, ami tudott ilyen memórialimitet megadni, hogy mikor lőjje ki az appokat, de nem emlékszem már melyik. -
erdoke
titán
WM-ban is a gyári rutin intézi, amit mezei halandó csak kevéssé tud befolyásolni. Pár registry tweak segítségével pl. azt a threshold értéket lehet csökkenteni, akár pár MB szabad RAM-ig, ahol beavatkozik a rendszer.
HD2-n az 576 MB RAM engedélyezése után nincs gond 4-5 füles böngészés + moTweets + levelező/AS + zenehallgatás együttes futtatásával. Az előbb leírt trükközéssel elég durva multitaskot is meg lehet oldani, persze amíg a 32 processz közelébe nem kerülsz. Szerencsére sok dolog szolgáltatásként fut, illetve ügyes programozók a 32 MB RAM/processz limitet is ki tudják kerülni (lásd Opera Mobile, ami nálam már evett 120 MB fölött is). -
erdoke
titán
Nálunk a WinMo-n kívül már a szifont is engedélyezték, "hála" a nagyfőnökség nyomásának. Aztán átkozódtak az IT-sek, amikor kiderült a 3GS megjelenésekor, hogy addig csak hazudta a kompatibilitást az iPhone szoftvere... Azt hiszem ezért nem sietnek az Android bevezetésével, néhány izgága fejes miatt nem akarnak megint lyukat ütni a biztonságon.
-
Tuti lesz. Bár azokat, akik kiábrándultak a WP7-ből a korlátozásai miatt, inkább arra biztatnám,h válasszanak más OS-sel szerelt telót, pl androidot: így a M$ a csökkenő piaci részesedés miatt észreveszi, hogy nem kéne birkának nézni a vásárlót...
(amúgy nem vették véletlenül észre, hogy a részesedésük az utsó negyedévben komolyan bezuhant?) Esetleg annak a taktikáját kéne megnézni, aki a legdinamikusabban fejlődött.
Ha teszünk egy összehasonlítást az asztali linuxok vs Win+MAC helyzettel: asztaliban az összes linux együtt kb konstans 1-2% részesedést foglal. A telóknál ez a szám már most 7% úgy, hogy a megelőző negyedévhez képest több, mint duplázott...
-
-
madgie
titán
Most nekem kínai valami, vagy az iPhone alatt a Mail és a Safari (meg AppStore, meg mittomén) akkor is fut a háttérben, amikor a Home-al kilépsz, és közben akármit csinálsz (bekapcsolt Push Notification-nél jelez is, ha levél gyött). Ez nem multitask?
Tudom, a JB máglyára való dolog, de a Kirikae nevű progival bármit bármikor futtathatsz a háttérben (de tök felesleges, mert - mint mondtam - a böngészőből/levelezőből nem lép ki alapból sem, futnak a háttérben)
Hogy kicsit ON is legyek: ha hasonló, "hamis" multitask lesz benne, hát bánja a kánya.
edenyke: utoljára a Playstation 1-nél csináltam ilyen CD cserés mókákat, hogy más szóljon a játék alatt. Nekem nem fontos, azért van zene a játék alatt, hogy az szóljon. Persze elfogadom azt, ha valaki saját cuccot akar hallgatni, az öcsém is a saját tüc-tüc mókáira szokott NFS-ezni
-
Scenic
tag
Az esetek 80%-ban email-ből email-be másolok részeket, számlaszámokat, árajánlat szövegeket, a maradékban email-ből szövegfájlba.
Multitask? Nimbuzz, email kliens, böngésző (tudom az lesz a WP7-ben), call filter, ebook, ritkábban navigácó, stb. Ha pl ebook-ot olvasok és jön egy mail-em, nem szeretném az egész szoftvert újraindítani, mint mondjuk az iPhone-nál. Engem ez rettentően zavart!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Autós topik
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Canon EOS DSLR topic
- Konteó topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Macska topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- További aktív témák...
- új Pitaka Fusion Weaving MagEZ 4 MagSafe 600D iPhone 15 Pro és Pro Max aramid hátlap tok - overture
- Új Poco F7 Ultra 512/16GB Black 3év garancia!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 400 Lite+ Honor Choice Earbuds fülhallgató, fekete, bontatlan, eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest