- Realme GT 2 Pro - papírforma
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
"a notification rendszer is elég gyerekcipőben jár, nincs központi profilozás, nem lehet egy gombnyomásra "elnémítani" a jelzéseket, külön-külön minden alkalmazásban kell egyénileg beállítani."
Ez azért így nem igaz.
A notifkációs rendszer az eddigi csúcs, egységes felületen elérhető központilag, elég flexibilis és egyszerűen is programozható. Nomeg ahogy sheratan is írta, eléggé nonintruzív, mégis jól látható. (Főleg kombinálva a státusz LED-del.)
A hangokat se kell külön-külön beállítani, a rendszer kb. 8 hangerőt tart számon (Ringer, Alarm, Notifications, Voice, Media, BT Media, BT Voice, lehet kihagytam valamit), az első háromhoz csengőhang is tartozik. Ha a Notificationst leveszed 0-ra, vagy lenémítod a telefont, akkor a bejövő SMS-ek éppúgy le lesznek némítva, mint az IM üzenetek, frissítési jelzések, satöbbi. Az összes program alapértelmezetten a rendszerszinten beállított hangot használja, ettől eltérőt kiválaszthatsz, de senki se kötelez.
Apropó profilok: egyrészt külső alkalmazással megoldható, másrészt a HTC már szokott ilyesmit rakni a Sense-be, harmadrészt azért ez elég ritka igény - minden telefon tud pusztán a hangerőgombokkal csörög-rezeg-teljeskuss módok között váltani.
-
törölt tag
azért van egész tűrhető task manager (fizetőseket nem néztem, de ingyenesből is akad). bár persze szívesen látnék még több funkciót, de alapvetően amit most használok, az jól működik (taskpanel).
a home gomb hosszanti nyomására alegutóbb elindított 6 alkalmazást dobja fel, nem a leggyakrabban indítottakat.
a notification rendszerrel nem értem mi a bajod. ha lehúzod a felső sávot, akkor ott egy "clear" gomb, ami törli az összes értesítést.ha meg ki akarnád kapcsolni az egészet, azt azért nem értem, mert ez a rendszer egyik lényege, és pozitív tulajdonsága, hogy az egyes információk nem pop-up módján az arcodbe kerülnek, akármit csinálsz, hanem a fenti sávban diszkréten jelennek meg.engem inkább az zavar az alkalmazások kezelésében, hogy a rendszer önkényesen elindítgat dolgokat, amiről úgy gondolja, hogy használni fogod. de ezzel az a baj, hogy olyanokat is, amiket soha nem indítottam el a telefonon (corporate calendar, weather, stb). ezekre mondjuk jó az auto-kill funkció a taskmanagerben, de akkor is bosszantó.
-
BTW, az eddig megvalósított rendszerek közül az Android oldotta meg ezt a legjobban: a tartalommegosztás központilag irányított, tehát ha felteszek egy Twitter klienst a telefonra, akkor minden alkalmazásban megjelenik a lehetőség a szöveg, link, képküldésre ennek segítségével. (Vö. WM6.5, ahol jópénzért kéne olyan fájlkezelőt vennem, ami támogatja a Picasára feltöltést
)
erdoke: Ld. fentebb egy lehetséges alternatívát. A magyarul retweettel sincs probléma, mert a share parancsra bejön a másik program, megírod az üzenetet amit akarsz, és kiküldöd. Utána meg visszajön az eredeti alkalmazás.
Az egy más kérdés, hogy a rusztikus mobil OS-eknek még nincs meg az ehhez szükséges infrastruktúrájuk. Hát, nem is tartom őket modernnek.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hisense LCD és LED TV-k
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- További aktív témák...
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest