- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
-
Mobilarena
LG G4 téma-összefoglaló
[ Gyakran Ismételt Kérdések, Tippek, ROM-ok, Letöltések ]
Hivatalos OFF-topik: G4-csúcstalálkozó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bella0707
csendes tag
sziasztok!
pár napja lett az a problémám, hogy nem tudok letölteni a google playből. kiírja, hogy letöltés, és "mozog a csík", de nem halad, még a fájlméretet sem írja ki. újra is indítottam, adatokat is töröltem, aztán letöröltem az összes frissítését a playnek, azt javasolta a netes súgó; próbáltam, hogy gépről kikeresem és onnan indítom a letöltést, de ugyanezt csinálja.
veletek volt már ilyen? van vmi tipp, mi baja lehet? többi telefonnal teljesen jól működik, ahol próbáltam. -
Aryon87
félisten
válasz David3 #28096 üzenetére
Nekem ez az elao LG-m, en Sony Xperia SP-rol valtottam. Parome a G3, o egy Xperia L-rol valtott, szinten elso LG-s (ill korabban volt valami csusztatos, nyomogombos Lg-je, de az meg a butafonok iejebol )
(csaladban meg van 2db G3s is + egy 4xHD is a fiokban)De vannak itt paran akik G2 es G3-rol valtottak.
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Taci
addikt
válasz SkiDev #28087 üzenetére
Én ezt vettem: BlitzWolf® BW-P1 10400mAh QC2.0 Quick Charge Power Bank
Az ok: Qualcomm Quick Charge 2.0
[ Szerkesztve ]
-
SkiDev
őstag
Köszönöm a válaszokat, gondolkodom melyik legyen.
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
vegadam
újonc
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
A UPC zavart be... Wifi nélkül, 4G-n sikerült belépni. Azóta wifin is megy minden. Az első bejelentkezést nem lehet wifiről ?!?!?! WTF -
Quqesz
nagyúr
válasz vegadam #28081 üzenetére
Indítsd el úgy a telefont, hogy nem adsz hozzá gmailt. Mikor kész vagy akkor add hozzá a gmail fiókot. Menet közben ellenőrzéskor sokáig fog homokórázni, de mikor megkapod a mailt, hogy "új bejelentkezés android eszközről", akkor simán csak lépj ki a folyamatból back gombal. Aztán bemész a beállban a fiókokhoz és ott lesz a gmail fiókod, ahol megnézed mi kell neked a szinkronból, a többitől kiveszed a pipát. Ha szinkronizálási hibát ír ki, akkor pipa ki/be( akár többször is) és rendben lesz. Nekem ez szokott segíteni.
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
vigyori78
őstag
-
Aryon87
félisten
válasz SkiDev #28087 üzenetére
7k-ert vettem 10000mAh pwbankot. 3x feltolti a telefont, es onmagaban sem veszit az erejebol. Kb 4 honapja meg mindig 100%-on all a polcon.
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
törölt tag
-
gipsztigris
addikt
-
SkiDev
őstag
Sziasztok!
Egy gyors segítség kéne, 1 hónap múlva szükségem lenne a telefonra 2 napig töltő nélkül.
Mit ajánlotok mit vegyek hozzá? Egy tartalék gyári aksit, egy utángyártott nagy bumfordi 6500-ast vagy egy powerbankot?Illetve ezekből is ki honnan melyiket ajánlaná, hogy minél olcsóbban úszhassam meg?
Segítséget köszönök előre is!
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
kp78
addikt
válasz Peter.70 #28084 üzenetére
Audióként hozzáadtam, de lehet egyszerűbb lesz egy saját távirányítót összerakni és betanítani olyan gombokkal, amikre szükségem van.
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
A Quick Remote-ban G2-n még volt blu-ray és dvd irányíthatóság is. G4-ben pont ezek kikerültek. Nincs vhogy mód betenni G4-nél is ezeket?
Klíma, meg projektor pont nem kell.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
Aryon87
félisten
válasz David3 #28079 üzenetére
Szoftverileg a G3-hoz kepest ujdonsagot nem fogsz tapasztalni, viszont gyorsasagban es laggmentessegben annal inkabb
Van itthon G3 is (2/16), latom amit latok, sot 3 napig volt nalam cseretelokent is. Nagy kulonbseg van a ket telo kozt.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
David3
őstag
Sziasztok!
Jövő héttől én is LG G4 tulajdonos leszek. Azt szeretném kérdezni, hogy a jelenleg elérhető szoftverek közül a H815 20D jelzésűt szedem le. A kérdésem az lenne, hogy az eddigi tapasztalatok alapján mennyire megbízható és stabil a 6.0-ás rendszer? (G3 alatt nem volt vele problémám)
A topik leírást már átnéztem, és úgy nézem, hogy a Flashtool helyett már az LGUP van (amúgy itt hibás a link a leírásban)
-
vegadam
újonc
válasz fornettisuti #28077 üzenetére
Már azt is próbáltam...
-
vegadam
újonc
Sziasztok !
Most vettem egy LG-H815-öt. V20d-EUR-XX van rajta. Fiók hozzáadásánál a Google fiókomat akarom a telefonhoz adni. email címet beírom, beírom a jelszavamat, minden sz*r elfogadok, az ellenőrzésnél keres, keres, majd kiírja, hogy hiba történt a Google szervereivel való kommunikáció során. Wifim működik, térerő van.
Google Play Áruház verzió 6.7.13.E-all[0] 2920566
Google Play-szolgáltatások verzió 9.0.83 (248-121911109)
Helyiadatok, minden franc engedélyezve. Adatforgalom, stb bekapcsolva.
Hogy tudnám megjavítani ?
Vagy melyik verziót tegyem fel, hogy működjön (APKMirror) ? -
OPiiPO
veterán
válasz Stauffenberg #27953 üzenetére
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
sszemtelen
őstag
Sziasztok!
Azt hiszem megkattant az "Időjárás jelentés" folyamatom/appom..A teljes akkuhasználat 60%-át viszi el (a képernyő is visszacsúszott mellette 16%-ra ), és több mint 1nap 7 órája pörgeti a GPS-t..
Leállítottam, újraindítottam, töröltem minden adatát, de így is..
Valakinek erre valami jó tippje?
Köszi!
A használt grabovoj szám: 806328128239128
-
MiniXD55
tag
Bocs,hülyeséget írtam az elöbb
[ Szerkesztve ]
"Hard work, dedication. I'm a one man army."- Floyd Mayweather
-
Aryon87
félisten
En a biztonsagi mentes visszaallitasat kikapcsoltam, gps akkukimelon van, gyari idojaras torolve, gugli xarok torolve a play es play szolgaltatasok kivetelevel. Igy mar turhetobb nekem is az uzemido, sot jobb is.
-
KubanitoS
veterán
válasz ToomyC #28067 üzenetére
Közben csak megnéztem gépen, simán a sajátgépből formáztam exfat-ra és úgy néz ki most talán jó lesz. Legalábbis már nem problémázik a nagy fájlméret miatt.
Valszeg az lehetett a baj, hogy az sd kártyát egy másik androidos telefonból tettem át és ez bekavart neki.
[ Szerkesztve ]
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
kp78
addikt
Jó pár napos tesztelés után azt kell, hogy mondjam, hogy a nagy pontosságú gps bekapcsolása nem meríti különösebben jobban az akksit, ha a google helyelőzmények ki vannak kapcsolva
Illetve még egy dolgot tettem, a gyári időjárás alkalmazást is letöröltem, mert úgysem használom és az is sokat kérdezte a helyeket.
Mobilnetet használva azért most is jobban merül, mint ha wifin lenne egész nap, de így már teljesen jó üzemidőket produkál a telefon (nem G2, de ezt nem is várom tőle.)
Szóval szerintem tegyen egy próbát, akit érdekel.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
KubanitoS
veterán
Üdv ismét!
64 gigás SD kártyát használok a telefonon, de a fájlrendszer miatt (fat32 gondolom, a telefon formázta) nem tudok 4 gigánál nagyobb fájlokat rámásolni a kártyára.
Ti hogy oldottátok ezt meg? Van valamilyen program, amellyel telefonon belül le lehetne formázni esetleg a kártyát?
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
brek666
tag
válasz ztoldy #28062 üzenetére
NEm nem érinti a drivereket DRM kulcsokat ezáltal SEMMI hátrány nem ér .A zene kép,video semmi nem érintett.LG hivatalos dev oldalon írják is.Szerencsére ez nem sanyi
Minden marad sőt 6.0 is rootolható ezáltal bele tudsz nyúlni 100% tudod húzni a Jpeg-et és a video bitrátáján is tudsz emelni
Audiot is tudod a hangerőt boostolni custom kernelel[ Szerkesztve ]
-
ztoldy
senior tag
Sziasztok!
Bootloader nyitás csak a garancia elvesztését jelenti vagy más hátrány is származik belőle? Pl. rosszabb képeket készít a készülék? Ha gyári szoftver alapú custom rom-ot (Genisys) teszek fel, akkor marad-e a gyári minőség?
https://www.refundo.hu/?ref=175161
-
brek666
tag
válasz Stauffenberg #28059 üzenetére
Én meg állítom ha hardveres a hiba és bizonyítható,hogy a vásárlástól megvolt.A bootloopra mindenképpen igaz akkor az lg köteles javítani nyitott bootloadernél is ugyhogy javaslom nyomás alatt tartani az lg magyarországot hivatkozva az EU kötelező érvényű törvényére:
[!!!olvasni való] 6 hónap után a vevőnek kell bizonyítania,hogy valóban hardveres és kezdetektől megvolt..Ez könnyen megy a békéltető testületnél csak ki kell kérni az eddig bootloop miatt bevitt szervizlapokat...
Ha nálam előjön én tuti nekikmegyek és nem viszik el szárazon a visszautasítást.
[ Szerkesztve ]
-
benfolds
őstag
válasz Stauffenberg #28059 üzenetére
köszi szépen a tanácsot! nem tudtam, hogy nem lehet visszazárni...tényleg minden telefonnál másképpen megy minden...(nekem eddig sony-m és htc-m volt).
esetleg az nem lehet megoldani, hogy még azt se írja ki, hogy a bootloader nyitott? fekete kijelző, és ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz benfolds #28057 üzenetére
Figyelmesebb olvasást javaslok a barátodnak. Minden leírás (különösen az LG sajátja) azzal indul, hogy a bootloader soha többé nem zárható be ha egyszer kinyitották ez pedig azonnali garanciavesztéssel jár. Mivel most csak papírnehezék, küldje be a szervizbe, semmit nem veszít rajta, ha kifog egy jófej szervizest, talán megcsinálja, de erre ne alapozzon.
-
benfolds
őstag
sziasztok! egyik barátom g4-ének tönkre ment a processzora. a telefon még garanciális, de azt mondja, hogy szerinte nem érdemes elküldenie a szervizbe angliába, merthogy látni fogják, hogy nyitotta a bootloadert. állítólag annyit kiír, nem mindig fekete a kijelző (nekem nem volt még lg-m, csodálkozom, hogy ilyet kiír, de mindegy. a telefont én nem láttam). zárni nem tudja a bootloadert, mert olyan szinten nem lehet hozzáférni a telefonhoz. mit lehetne tenni?
-
HAX
tag
Na már tényleg nem tudom mit csináljak.. nyomtam egy resetet végre mert eddig lefagyott a telefon ha elindítottam a kamerát (gondoltam összekeveredett valami a szoftverben), most a reset után sem változott semmi, néha nem tud kapcsolódni a kamerához hibaüzenet is előjön. Direkt nem tettem fel egy appot sem, gyári állapotban próbáltam ki.
Most akkor gariztassam vagy mit lenne még érdemes megpróbálni szerintetek?
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
Ez a megoldás működhet rootoláshoz? 6.0-nál természetesen. Próbálta már esetleg valaki?
-
Quqesz
nagyúr
válasz Quqesz #28041 üzenetére
Lejártam
Lehet nem minden tökéletes, de majd a többiek is kisegítenek ötletekkel, ez kb ilyen alap amiből ki tudsz indulni, a többi rajtad múlik.
Mozgó alak fotózása sötétben:
Ha húzza az alakot, akkor vehetsz kisebb záridőt is, de ezzel együtt emelned kell az iso-t is. mindég csak egyet emelj és igazítsd hozzá az isot a képzaj növekedése elkerülése végett.
A legfontosabb, hogy gyakorolj,próbálkozz....[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
válasz kentucky #28040 üzenetére
Szolgáltató odaküldi( mind a 3), csak ha te viszed be a váci útra, akkor javítják ott
Aryon
Na akkor pár tipp.ALAP ha manuálisan állítasz vedd ki az autómata kijelzőfényt!
Nappal manuális: iso 50, a záridőt pedig addig tekered amíg elég világosnak nem látod. Az 1/.... mindég az 1 másodperc tört része!
Sötétben kézből:
Kb 1/30-tól húzza a képet, ami a mozgó alakok elmosódását eredményezi.
Mozgó alak fotózása: 1/30 záridő beállít,az iso-t tekered nagyobbra.
Statikus alany
Beállítod az iso-t 300-ra és a záridőt állítod nagyobbra(1/8,1/4,1/2,stb), DE ha a kézben kitartott szintet eléred(kb 1 sec) akkor állíthatod nagyobbra az iso-t mindég egyet egyet feljebb és közben ellenörzöd mikor megfelelő. Minnél kevesebbet kell felfele állítanod, annál kevesebb a képzaj!Sötét állvány
Statikus
Ilyenkor berakhatod az 50 iso-t ismét és záridőt állítod(8sectől lehet fényfestést kb)
Mozgó
Ide megint rövid záridő kell, tehát belövöd 1/30 v fölé és iso-t emelsz.Remélem tudtam segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
kentucky
őstag
Na ma sem hívtak, úgyhogy már szinte biztos, hogy csereutalvány lesz. Még életemben nem voltam olyan ideges, mint most, hogy amikor a legeslegjobban kellene egy megbízható, jól működő telefon, ráadásul még ha cserés is lesz, akkor is még ott, van, hogy vajon visszaadja-e az eredeti vételárat az eladó, aki részletre vette (nagyon megbízható, de azért bennem van a félsz). Bocsi mindenkinek, hogy itt kisírtam magam, de egyszerűen már nem bírtam.
Kis érdekesség: ahogy most olvasgatta a javítási jegyzőkönyveket, megláttam, hogy amikor másodszorra vittem be a telefont az LG-hez, akkor a Telemax-hoz továbbküldték, és ők javították meg.
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
válasz Aryon87 #28037 üzenetére
Fotós topikba dobtam be egy pár javaslatot
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Aryon87
félisten
válasz Stauffenberg #28035 üzenetére
Ezer koszonet
Vasarnap, ha az idom engedi + az idojaras is engedi, ki akarok menni egy esti parlament/var fotozasaraElobb-utobb ugyis megtanulom
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
válasz Stauffenberg #28035 üzenetére
Pontosan ... minél nagyobb a záridő annál kisebb legyen az ISO és így fordítva !
Mert ha a záridő is nagy = világosabb képek és az iSO is nagy = megint csak világosabb képek, abból csak egy nagy világos szemcsés kép lesz
Én azt tudnám neki javasolni ha pl. záridőt állít akkor az ISO -t hagyja automatikusan, ha pedig az ISO -t állítja akkor a záridő legyen automatikus, vagy amit fentebb már te is leírtál de ezt ki kell tapasztalni !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Aryon87 #28025 üzenetére
"vagyis akkor minden esetben 50-300-as iso a javasolt ertek, es a zaridovel kell inkabb babralni."
Nincs ilyen, hogy javasolt érték. Az egyetlen amit javasolni lehet, az ennek az egésznek a megértése. Ha teheted (mert győzöd záridővel), akkor tartsd alacsonyan az ISO-t. De ha például a sötét miatt túl hosszú záridőt kéne használni, amit nem tudsz kézzel megtartani bemozdulás nélkül, akkor emeld magasabbra az ISO-t, mert a képzajos fotó még mindig jobb, mint a bemozdult.
"magas(?) zarido, gondolok itt pl 1/1000 vagy 1/2000 ertekre"
Záridőben rövid meg hosszú van. Az 1/1000 és 1/2000 rövid záridő, mert ez a másodperc tört részét mutatja.
Csak egy példa az expozíció megértésére:
a.) Záridő 1/500, ISO 200
b.) Záridő 1/250, ISO 100
c.) Záridő 1/1000, ISO 400Ezek esetén egyformán lesz megvilágított a fotó. Ha az egyik oldalon csökkented eggyel a fényértéket, másik oldalon meg növeled, akkor expozícióban egyforma lesz, csak máshogy alakul a bemozdulás és a képzaj.
-
brek666
tag
válasz Aryon87 #28016 üzenetére
Nappali fénynél iso 100 legtöbb esetben mindenre elég...
Felejtsd el a magas isot.
Van álllványod így éjszaka is mehet max iso 200 / kitapasztalod mi kell shutter a témához.
Amire a g4 nél figyelni kell éjszaka az a wb érdemes jócskán elmenni a hideg felé nagyon tud sárgásítani.[ Szerkesztve ]
-
Snoop27
őstag
válasz Aryon87 #28030 üzenetére
Nem jo a link. Már jó. Együtt érzek veled, engem nagyon felb*szott mikor láttam, de ez van, bele nyugodtam, majd veszek rá másikat.[ Szerkesztve ]
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
Aryon87
félisten
válasz Snoop27 #28027 üzenetére
Nekem ez sertette meg a bor peremet, ahogy vettem le, meg nem is passzolt hozza normalisan a varrat miatt.
[link]
Ennek a szilikonnak sokkal jobb a fogasa, es ugye vedi a kijelzot is egy esetleges pofaraesestol[ Szerkesztve ]
-
DaDa
senior tag
válasz Pistakiss #28026 üzenetére
Ezzel tudnék vitatkozni. A sport fotósok azért használnak állványt mert pl. úgy jobb a súlyelosztás így a gép fogása kényelmes, ráadásul nehéz teleobik vannak rajtuk amit nem könnyű mondjuk 90 percig tartani. Ráadásul azzal a géppel sok közeli képet is készítenek elmosott háttérrel amihez kell állvány. A mozgó alany + éles háttér meg olyan rövid záridőt sejtet, hogy tutira semmi nem fog elmosódni így ott teljesen felesleges az állvány hacsak szintén nem a súlya miatt. De persze ki, hogyan...
"A világ különleges és bonyolult, akárcsak egy pók hálója. Ha megérinted egy fonalát, remegése végigfut az összes többi szálon. Mi nemcsak megérintjük a hálót, hanem bele is szakítunk!" - Gerald Durrell
-
senior tag
válasz Quqesz #28012 üzenetére
Én is a Canon 1100D-men 99%-ban 200-as ISO-val dolgozok
Egy kis reklám helye, nézegesd a fényképeim. Mindig kiírom az értékeket a képekhez, abból hátha valaki tanul[ Szerkesztve ]
“The only way to do great work is to love what you do.” /Steve Jobs/
-
Snoop27
őstag
válasz Aryon87 #28025 üzenetére
Sajnos nekem pont ez sertette meg a barna bort, keson vettem csak eszre, most en is a muanyag hatlapon hasznalom.
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
Pistakiss
őstag
Háát!
Azért itt van egy kis félre magyarázás! Mozgó tárgy esetén is lehet állványt használni, ha a tárgyat és a környezetét is élesen akarjuk lefényképezni, mert a nagy zársebesség miatt az oldalra mozgó tárgy sem fog bemozdulni! A másik eset, ha jól megnézed a sportfotósok is használnak állványt, főleg a motorsportban a nagy teléknél! De telefonnál szinte csak akkor kell az állvány, ha csoportképet szeretnél készíteni, ahol te is benne vagy a csoportban"Háát-tal nem kezdünk hozzászólást", meg nem ülünk lóra sem ;) GT P7500 (VODAFONE), Motorola Defy, hTC one x, Samsung Galaxy Tab 3 8.0 (SM-T311), LG G3; LG G4; LG G6, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P 40 Pro, Samsung Galaxy S 22 Ultra, Olympus E3, 14-54 és 50-200 mm-es obival, mindkettő 2,8-3,5 fényerős
-
Aryon87
félisten
válasz Pistakiss #28022 üzenetére
Muanyagra. Az elozo kicsit megsertette a bort, igy azonnal kicsereltem.
Stauffenberg: vagyis akkor minden esetben 50-300-as iso a javasolt ertek, es a zaridovel kell inkabb babralni.
Csak az kavar meg, hogy este alacsony iso, es 15-30sec zarido a javasolt, mig nappal a magas(?) zarido, gondolok itt pl 1/1000 vagy 1/2000 ertekre, mig az iso olyan 500 korul van.
Engem inkabb az automatika altal keltett mosodas/szemcsezes zavar, mert van akinek joforman tiszta a kep, akar kozelit, akar tavolit fotoz. Quqesz vagy Bigblackdog (fotos topik gazdaja) olyan kepeket tesznek fel hogy csak amulok, en meg nulla vagyok ahiz kepest[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
"De a szemcsezettseg akkor sem vilagos.."
Ugyanaz, mint az audióban a jelerősítés, ami rontja a jel/zaj arányt (megjelenik a "sistergés"). Nem véletlen, hogy a profi filmezésben az erősítést nem csak ISO (vagy ASA) értékben szokás megadni, hanem ugyancsak decibelben (dB).
De a lényegre visszatérve: Minél alacsonyabb ISO-t (érzékenység) használsz, annál kevesebb lesz a képzaj (szemcsézettség). Az ISO növelésével növeled az érzékenységet, de ez ezzel együtt növekszik a képen megjelenő képzajt is. Hozzáteszem valamekkora képzaj mindig jelen van a képen, még ISO 100 vagy 50 mellett is, ez természetes.
-
Pistakiss
őstag
válasz Aryon87 #28020 üzenetére
Most ezt melyik hátlapra teszed?
"Háát-tal nem kezdünk hozzászólást", meg nem ülünk lóra sem ;) GT P7500 (VODAFONE), Motorola Defy, hTC one x, Samsung Galaxy Tab 3 8.0 (SM-T311), LG G3; LG G4; LG G6, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P 40 Pro, Samsung Galaxy S 22 Ultra, Olympus E3, 14-54 és 50-200 mm-es obival, mindkettő 2,8-3,5 fényerős
-
DaDa
senior tag
A lényeg, hogy nem mozgó (statikus) alanyt a lehető legkisebb ISO-val fotózunk akár állványról ha kell mert az ISO ront a képminőségen. Mozgó alany esetén és/vagy gyenge fényviszonyoknál (ha nincs állvány persze ez csak nem mozgó alany esetén mert mozgás esetén nem sokat ér az állvány) akkor lehet az iso-val játszani amit még kézben meg tudsz tartani. De itt is számos körülménytől függ. A legnehezebb fotózni ahová tényleg szükség van ISO-ra az a mozgó alany sötétben. Érdemes pár fotótippet keresned a neten mert ezek egy része tanulható a többinek belülről kell jönnie.
"A világ különleges és bonyolult, akárcsak egy pók hálója. Ha megérinted egy fonalát, remegése végigfut az összes többi szálon. Mi nemcsak megérintjük a hálót, hanem bele is szakítunk!" - Gerald Durrell
-
Aryon87
félisten
Megjott a nehanyatok altal ajanlott, es dicsositett bor kinezetu szilikontok. Hat valoban qrva jol nez ki, a fogasa meg sokkal jobb mint az elozoe. Nem is bumszlibb nagyon a telo:
Kmoricka, probald meg direkt linkesiteni,igy nagyitani se lehet
[ Szerkesztve ]
-
Jumbozorz
senior tag
SZiasztok,
Valaki 5.1-ről már állított már vissza root-ot?Valóban nyom nélkül lehetséges?
Köszönöm.
-
Aryon87
félisten
Akkor meg gyakorolgatok
Sebaj, tudom hogy segitsegetekkel egyre jobb lesz. De a szemcsezettseg akkor sem vilagos..
-
Pistakiss
őstag
válasz Aryon87 #28013 üzenetére
Háát!
Manuálban már a képen látod expo előtt, milyen sötét vagy világos lesz, szerintem mindig 100-al kezdj, vagy max 200 ISO-val. Ha ezek kevesek, akkor vedd feljebb! A virág nem fog elugrani, tehát elég rá az 1/125-öd expozíciós érték is. Csak rossz fényviszonynál és nagy sebességnél érdemes feljebb tekerni az ISO-t és vele a zársebességet, makrónál meg még előnyösebb az alacsony ISO, hogy minél tágabb legyen a rekesz!"Háát-tal nem kezdünk hozzászólást", meg nem ülünk lóra sem ;) GT P7500 (VODAFONE), Motorola Defy, hTC one x, Samsung Galaxy Tab 3 8.0 (SM-T311), LG G3; LG G4; LG G6, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P 40 Pro, Samsung Galaxy S 22 Ultra, Olympus E3, 14-54 és 50-200 mm-es obival, mindkettő 2,8-3,5 fényerős
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Aryon87 #28013 üzenetére
"Probaltam a valos fenyviszonyt beloni, azert az 400-500 iso ertek."
Ez így egy értelmetlen zagyvaság. Miért kell neked ISO 400-500 verőfényes napsütésben? Ultragyors záridő miatt, miközben statikus a téma?
Látszólag még azért vannak gondok az expozíció megértésével. Tanulmányozd még a korábban linkelt leírásokat.
-
Aryon87
félisten
válasz Quqesz #28012 üzenetére
Na akkor a kozelieknel jo, a tavoliaknak pocsek. Na erre varrni gombot..
Probaltam a valos fenyviszonyt beloni, azert az 400-500 iso ertek.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
Par probakep. Kivancsi vagyok miket mondtok ti is. Fotos topikban mar egyertelmu nekem, de lassam ti mit irtok..
viragos-kertilampas1 auto
viragos-kertilampas2 iso500, 1/2000
virag iso400, 1/2000
virag2 auto
Erdekes, hogy az automatika az iso erteket 50-re viszi le, es kb 1/425 expoidovel csinalja.
[ Szerkesztve ]
-
-
Quqesz
nagyúr
válasz zetecR #28002 üzenetére
Miért nem csinálsz a Quickmemo-val? Értesítő sávban ott van a gombja(rögzítés+ a neve) v ha nincs rakd be és nem kell szórézni a gombokkal....
kentucky
akkor szerencsés vagy,nem egy fószer járt már itt úgy, hogy papírnehezék lett a telefonja ilyen miatt(volt részlet, szolgáltató tiltotta a telót)[ Szerkesztve ]
-
kentucky
őstag
válasz kmóricka #28001 üzenetére
Az eladó nagyon korrekt, már beszéltem vele. Csak azért kérdezősködök hátha valaki járt már így. 1 év részlet van még a telefonon. Számla, minden meg van hozzá, és tényleg teljesen megbízható az eladó, és már beszéltem vele. Az egész hercehurcából egy logout bejegyzés is lesz majd.
[ Szerkesztve ]
-
kmóricka
aktív tag
válasz kentucky #27998 üzenetére
Utána kéne járni mielőtt telefont veszel, hogy van e rajt részlet...ha van, akkor így jártál, kivéve ha korrekt az eladó és elintézi neked a dolgokat...
Arról nem beszélve, hogy ha nem fizeti esetleg, még lesz egy letiltott telód is...bár ez ez esetben mellékes hisz új telót szeretnél ugye..
Ahelyett, hogy itt kérdezősködsz napok óta már rég felhívhattad volna az ügyfélszolgálatot és utána érdeklődhettél volna....itt a fórumon senki nem fogja visszadni a pénzed, vagy mit vársz ?
Nekem is volt olyan eladásom, amikor a hibátlan készülék hangszórója pár hétre rá elromlott(részlet nem volt rajt)..., megkeresett aki megvette, tisztáztuk a dolgokat, lekérettem neki expansystól újra a számlát, meg írtm egy adásvételit ..és azzal elvitte megjavíttatni. Pont.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
- Iphone 13 128GB Blue 84% Akku
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest