Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megváltozott az Android minimális rendszerkövetelménye
-
Mobilarena
LG G4 téma-összefoglaló
[ Gyakran Ismételt Kérdések, Tippek, ROM-ok, Letöltések ]
Hivatalos OFF-topik: G4-csúcstalálkozó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pistakiss
őstag
válasz
nyuszi123456 #47358 üzenetére
Háát!
Most valamit nem értek! Te mit értesz a kép komponálásán? Még olyan fényképezőgép nem született, szerény tudásom szerint, ami maga komponálja a képet! A szoftver legfeljebb az élességi mélységet tudja imitálni, komponálni a fotós komponál!
Szerinted bármilyen fényképezőgép, a leg intelligensebbet is ide értve, tudja, hogy mit hova kell a képen komponálni? -
Pistakiss
őstag
válasz
nyuszi123456 #47343 üzenetére
Szia!
Már ne haragudj, mióta múlik a fényképezőgépen a kompozíció, a függőleges és vízszintes, valamint az arányok? Ezek betartása a fotós feladatai! -
Pistakiss
őstag
válasz
kelly416 #41096 üzenetére
Szia!
Nem azt mondtam, hogy DSLR a jó, hanem, hogy egy kompakt gép is többet tud, mint ez a telefon. A DSLR-t csak azért írtam, mert ón azzal fényképezek, ha Nem csak a pillanatot szeretném megörökíteni. Valamint azt írtam, hogy túl bonyolult a telefont használni egy kompakthoz képest. Ezt természetesen arra értem, ha nem csak automatán használom a telefon kameráját.
Persze mindenki másképp csinálja. -
Pistakiss
őstag
válasz
Laraxior #41089 üzenetére
Szerbusz!
Szerintem arra inkább egy fényképezőgép kellene, annak ellenére mondom, hogy nagyon jó képeket lehet vele készíteni. De ahhoz túl drága és komplex, hogy csak ezt az egy alkalmazását használd! Fotózáshoz hiányzik belőle az optikai zoom, lassú az AF és túl bonyolult használni manuál módban. Egyébként a fényképező mód nagyon meríti a telefont, sokkal kevesebb képet tudsz vele készíteni, mint egy egyszerű kompakttal.
Én szeretek vele fényképezni, mert mindig velem van, de ha kifejezetten fotózni szeretnék, akkor inkább a DSLR-emet használom
A kérdésedre a válasz, ha csak fényképezni akarod használni, akkor SIM kártya sem kell bele! -
Pistakiss
őstag
Boldog Karácsonyt!
-
Pistakiss
őstag
Háát!
Azért itt van egy kis félre magyarázás! Mozgó tárgy esetén is lehet állványt használni, ha a tárgyat és a környezetét is élesen akarjuk lefényképezni, mert a nagy zársebesség miatt az oldalra mozgó tárgy sem fog bemozdulni! A másik eset, ha jól megnézed a sportfotósok is használnak állványt, főleg a motorsportban a nagy teléknél! De telefonnál szinte csak akkor kell az állvány, ha csoportképet szeretnél készíteni, ahol te is benne vagy a csoportban -
Pistakiss
őstag
válasz
Aryon87 #28013 üzenetére
Háát!
Manuálban már a képen látod expo előtt, milyen sötét vagy világos lesz, szerintem mindig 100-al kezdj, vagy max 200 ISO-val. Ha ezek kevesek, akkor vedd feljebb! A virág nem fog elugrani, tehát elég rá az 1/125-öd expozíciós érték is. Csak rossz fényviszonynál és nagy sebességnél érdemes feljebb tekerni az ISO-t és vele a zársebességet, makrónál meg még előnyösebb az alacsony ISO, hogy minél tágabb legyen a rekesz! -
Pistakiss
őstag
válasz
Aryon87 #27699 üzenetére
Nincs mit!
Ha ezeket figyelembe veszed, akkor nem érhet meglepetés! Még az a lényeges, hogy adott fénynél, adott ISO állásban mindig fordítva kell a két másik értéket állítani! Ha pl ISO 100-nál 1/125-öd a zársebesség és F4,5 a rekesz, akkor ha a rekeszt szűkíted 5.6-ra, a zársebességet 1/60-ra kell állítani, vagy ha a zársebességet 1/250-re veszed, akkor a rekeszt F2.8-ra kell állítani. Természetesen az ISO állításával vagy az egyik, vagy a másik értéket állítani kell, vagy ha tetemes az ISO emelése, pl ISO 400-ra állítasz, akkor mindkét értéket felviheted egy értékkel: a zársebességet 1/250-re és a rekeszt 5,6-ra -
Pistakiss
őstag
válasz
szaszaboy0 #27311 üzenetére
Nálam is ez a helyzet.
-
-
Pistakiss
őstag
válasz
Stauffenberg #25726 üzenetére
-
Pistakiss
őstag
Szia!
Ma nem volt vakító napsütés, csak felhős ég, amikor nincsenek árnyékok és mindenfelé egyforma világos és mégis csinálta, ha szabad ég alatt voltam, erdőben visszaállt! -
Pistakiss
őstag
válasz
nünüke1975 #25708 üzenetére
Szia!
Bocs félreérthetően írtam. nem arra értem, hogy a fénykép lesz világos, hanem a telefon kijelzője irdatlan világos és kontraszttalan.
Ja még annyit: S/N 602 -
Pistakiss
őstag
Sziasztok!
Szerintetek van mód kikapcsolni ezt a túlhúzott fényerőt? Nagyon nem jön be nálam! Nem a fényerő nő, hanem leveszi a kontrasztot, a képeket kifakítja -
Pistakiss
őstag
Szia!
Hol és mennyiért vetted? -
Pistakiss
őstag
Szerbusztok!
Tegnap óta én is tag vagyok! előtte G3-am volt, tehát eléggé ismerem a telót! Egy kérdésem lenne, tudja-e valaki, hogy a két telefon akkuja kompatibilis-e egymással?
Egyébként nagyon jó, tetszik! Ami nem, hogy kivették a vezeték nélküli töltést a hátlapból. Gondolom a "karcsúság oltárán" áldozták ezt fel. -
Pistakiss
őstag
Sziasztok!
Szombattól leszek G4 tulaj, akkor jár le a hűségem, de már félre rakattam egy példányt ebből a telóból. Jelenleg G3-at használok, teljes megelégedéssel. Remélem a G4-el is ennyire, vagy jobban meg leszek elégedve!
Addig is minden jót!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A dél-koreaiak csúcsmodellje nagyon jól teljesít, kiváló képeket készít a 16 megapixeles kamera, szép a Quantum IPS kijelző, és a rendszersebesség is szinte hibátlan.
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Hp Prodesk 600 G5/G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest