- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
-
Mobilarena
LG G4 téma-összefoglaló
[ Gyakran Ismételt Kérdések, Tippek, ROM-ok, Letöltések ]
Hivatalos OFF-topik: G4-csúcstalálkozó
Új hozzászólás Aktív témák
-
desigo
senior tag
válasz Aryon87 #48625 üzenetére
Elővettem én is most kíváncsiságból. Működik de már az alkalmazások frissítésénél is nagyon melegszik.
Az ívelt készülékház az értesítési led az infra mind nagyon jó volt.Ezután G6-ost használtam majd Huawei P30 most pedig Samsung A52s.
Az új telefonok már nem annyira szerethetőek mert túl nagyok és nem kényelmes a használatuk. Következő talán Poco F5 lesz de inkább valami kisebb méretű lenne jó. -
SkyLine3000
addikt
válasz Aryon87 #48614 üzenetére
Fekete Xiaomi Mi Smart Band 6 aktivításmérő.
Nekem kicsi. Ha használnék is ilyet, biztos nagyobbat vennék.
Mivel mindig ott van mellettem/nálam a teló, semmi szükségét nem érzem. Ha mellettem van, látom/hallom, ha jön valami. A zsebemből kivenni sem esik nehezemre.[ Szerkesztve ]
-
SkyLine3000
addikt
válasz Aryon87 #48603 üzenetére
Az a vicces, hogy igazából még mindig élhető telefon. Tetszik ezzel a tokkal. Így, hogy ez a tok megoldotta a dupla kopp hibát (bár nem gyakori a régi G4-en), gyakorlatilag van két jól működő G4-em.
Plusz van egy h818p, kétkártyásom is, de annak a kamerájával van vmi. Vettem bele másikat itthon, de az is elég homály képeket lő. Ha tudnék bele szerezni jó kamerát, akkor az is teljesen jó lenne. Ha nem lényeg a kamera, akkor meg rendesen használható. -
SkyLine3000
addikt
válasz Aryon87 #48594 üzenetére
A hardvere kb egy mai közepes telóét tudja,, de simán élhető. Merő mazochizmusból lassan egy hete használom, de nincs semmi bajom vele. Nekem bootloop sem volt soha.
Ha ezzel a külsővel de modern hardverrek és azzal a 3 kamerával csinálna az LG egy telót, mondjuk G4 Neo néven, tuti vennék egyet. -
Exian
addikt
válasz Aryon87 #48574 üzenetére
"azt mondták, nem rendeltetésszerű használatból eredő ismeretlen folyadék került a készülékbe."
Ugyanezt a sablon szöveget kaptam egy okosórára, amiven úsztam. Beázott. Egy olyan óra, amiben van nyíltvízi úszás edzés is mindegy, én végül meg tudtam javítani...
Az órát amúgy így reklámozták a weboldalon:
"Hullámokra vágyik? Ne felejtse el az óráját. A GO WATCH vízálló, ezért nem kell levennie, mielőtt beleveti magát a vízbe."
[ Szerkesztve ]
-
Nikaré
őstag
válasz Aryon87 #48574 üzenetére
No, de ilyen nincs, hogy "ennek már úgy is mindegy"!
Átadtál egy működőképes telefont, hibával, de egy másik hibát okoztak!
....Közben így frissen, fitten kérdezem, hogy valakinél előfordul G4 -hez működőképes töltő dokkoló amit már nem használ és "csak a helyet foglalja"?
Átvenném csoki, sör vagy valamilyen megegyezés szerint -
Nikaré
őstag
válasz Aryon87 #48564 üzenetére
Ja, emlékszem, írtad a kínai beszerzésedet.
Már csak nosztalgiázunk
Egy példa, nekem bejött a hátlapi kapcsoló sziget, nagyon praktikusnak találtam. A mai napig jól tudom használni.
Be kell látni, más az irány!
Pedig jó kis telefon volt és vártam az új verziót, hogy, hátha feltámad. Ja és ne feledjük a szervíz háttér is jól működött.Gallyra vágtad a P40Pro -t !?!?
Szép mondhatom![ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
válasz Aryon87 #48552 üzenetére
Jah szerintem én is arra fogom majd be, mp3/online rádió/normál rádió hallgatásra. Mert én még FM rádiót is szoktam hallgatni, az új telómban persze az már nincs is...
Másodlagos telefonnak meg vettem egy kis egyszerű ZTE telefont a csereakció keretében, annak bazijó az akkuja, sokáig bírja így nem kell figyelni rá, elmegy 1-2 hetet is akár, napi 1-2 hívással.
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
válasz Aryon87 #48538 üzenetére
Ja, még nem tudom, még csak most küldik majd. Ma jött az értesítés a Foxposttól, hogy útnak indul. Ha megjött, megírom majd, hogy milyen. Egyszer korábban, amikor még a lányom használta, rendeltünk egy utángyártottat (máshonnan), na azt küldtem vissza, az kuka volt rögtön. Remélem ez jobb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz Aryon87 #48524 üzenetére
Sikerült. Találtam egy élő linket, ami a v29a tot fájlt adja. Gyönyörűen felment mind a 2 telóra. Viszont a kínai verzió-n még mindig nem a megfelelő régió van.
Hol tudom megnézni, milyen régiós kell neki, mert hiába EU-s-t kap, nem íródik felül és rinyál miatta bekapcsoláskor.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Thunderace
csendes tag
válasz Aryon87 #48522 üzenetére
Azért ez így túl szép lenne. 2 telót használok párhuzamosan, szóval fele-fele használatnak felel meg. Pár hívás, egy kis böngészés, ewelink, smartthings, smart life, ip kamerás app, ezeket használom. Csak a szükséges értesítések engedélyezve, facebook ilyesmi kussban van.
[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
válasz Aryon87 #48500 üzenetére
Szia!
Engem nagyon is erdekelne a kínai G4-es. Nagyon sokaig álom telefonom volt ez a G4. Anno majdnem el is tudtam volna cserelni a Find7-emet, de pont előtte lett bootlop-os a kinzett LG. Ugyhogy utana meg 4 evig nyuztam az Oppo-t, kozben meg hullotak ki a G4-ek... Szomorú volt latni. :/ Ezt a topikot azóta is olvasom.
En anno az Oppo-ra custom rom-ot tettem. Nekem sokat dobott rajta. A Ram kezelés tenyleg jobb lett. Custom rommal már nem lotti ki a háttérből a youtube-ot.Esetleg tudnal egy összehasonlítást irni az eredeti vs kinai G4-rol? Regen en is lattam h Aliexpress-en árulnak ujakat. Nagyon kíváncsi vagyok :)
Mik a kulonbsegek?
-illesztesek?
-bőr?
-kijelzo? Szín?
-kamera? Tud az is RAW-ot meg hosszúzaridot?
-akku? Eredetit adnak hozza? -
SkyLine3000
addikt
válasz Aryon87 #48466 üzenetére
Nekem 5.1.1 van fent. Valszeg ezért nem működhetett nálad. De én is mit keresgéltem, mire találtam egy működőt lolli alá. lehet azért nem használtam végül, mert valami nem úgy működött, ahogy kellett. De annyira nem érdekel, mert ha nagyon fontos a minőség, akkor raw+Lightroom, azzal mindent meg tudok oldani.
-
SkyLine3000
addikt
válasz Aryon87 #48457 üzenetére
Ha nem muszáj, inkább nem frissítek. A G3-at és a G4-et is azzal használtam, amivel kijött és tökéletesen működnek. Bocs! A G3 4-es droiddal jött ki. Azon 5-ös van. Azzal tökéletes.
Igen, valszeg a használt U11-ek (más nagyon úgy sincs) nagy valószínűleg legalább 8-ra lettek frissítve. Hirdetnek párat, látszólag egész fasza állapotban. De annyi, vagy kevesebb pénzekért az enyém legalább új.
Ráér a Gcam, nem sürgős. Csak olyan sok verziója van, hogy fogalmam sincs, melyik való az U11-re, amivel hibátlanul működik. G4-en is mit próbálkoztam, mire találtam használhatót... -
SkyLine3000
addikt
válasz Aryon87 #48455 üzenetére
Nem tudom, a G4-ben van-e vmi gyorstöltő funkció, de ugyanazzal a töltő sokkal gyorsabban feltölti a 4-et, mint a G3-at.
Vmi fóliát azért beszerzek rá. Tudom, gorilla glass 5, de nem baj, ga van rajta. Talán a sima fólia (nem üveg) jobb lenne ilyen szempontból. Talán még lehet kapni. Gyerek telójára is kénytelen voltam olyat venni, mert az üvegfóliákat pikkpakk tönkre vágta.
Csináltam egy darab kinti fotót délután és hát, elég meggyőző.
Biztos totál új (úgy is hirdették), mert a tokon is rajta a fólia, a simtű még rá van ragasztva a papírra, az összes vezeték, minden be van még csomagolva. A kis törlőrongy is be van csomagolva, nincs meggyűrve.
7.1.1 van rajta. Kérdeztem a fórumában, hogy érdemes-e frissíteni? Azt írták, igen, de többen is írták a 9-et, hogy vannak hülyeségei. Ha ez jó lesz, lehet nem is frissítem. Vagy esetleg a 8 milyen? Nem szeretném,ha frissíteném, aztán a fotós részt elqrnák.
Gcamból melyik verzió működik rendesen vele? Annyi van, hogy semmi kedvem kísérletezgetni... -
SkyLine3000
addikt
válasz Aryon87 #48453 üzenetére
Az enyém amazing blue.
Mindegy, vmi fóliát azért veszek rá. Minden telómon van. Az aksi meg se a G3-nál, se a 4-nél nem acélos. Ezt már megszoktam. ha nagyon az aksi lett volna a fontos, akkor vettem volna egy Poxo X3 Pro-t vagy hasonlót. Bár annak meg a kamerája nem túl jó. Majd mindenhol van kompromisszum. -
SkyLine3000
addikt
válasz Aryon87 #48444 üzenetére
Na, megvan a G4 utódja. Végül mégiscsak egy HTC U11 lett.
Egy vadiúj, null perces! Kéz alól vettem 44ért. Tavaly vették, csak használva nem volt.
Hiánytalan, gyári csomagolás. Tok, kendő, átalakító is, minden megvan hozzá. A telóról még a fólia sincs leszedve, amibe be van gyárilag csomagolva.
Remélem, beválik, mert semmi kedvem cserélgetni.
A G4-re meg lassan megjön az új kijelző kerettel együtt. Lecserélem, aztán mehet a vitrinbe a többi közé.[ Szerkesztve ]
-
SkyLine3000
addikt
válasz Aryon87 #48435 üzenetére
Ezen a 4/64-en túl akarok lépni. Minimum 6/128 kell az időtállóság miatt. Meg frissebb droid. G4-en 5.1-en vagyok. Tudom, őskövület. Már kezdenek appok nem frissülni, mert már nem kompatibilis a teló szoftvere velük.Pl a jófogást már nem is látja a teló. Egyik nap még működött,most már fel se tudom telepíteni. csak egy régebbi verziót apk-ból.
Nem tudom, mire váltok? Lehet semmire. Sok telóban, amiket nézek, az a baj, hogy nem tudnak raw-ban menteni. Pedig ha ezt tudnák, már lehet, lenne utód. De azt sem vágom, ha támogatja az X teló a camera2.api-t, akkor miért csak egy külső fotós alkalmazással lehet raw-ban menteni? Miért nem tudja a gyári szoftver?
Sokkal nehezebb váltani, mint gondoltam. -
SkyLine3000
addikt
válasz Aryon87 #48417 üzenetére
Jó sok teló megfordult akkor nálad. Nekem az elmúlt kb 6 évben kettő volt összesen: G3, G4 Nekem sosem volt egyikkel sem gondom.
Ha találok vmi olyat, ami megfelel az igényeimnek, akkor én is fogok váltani. Azért is kérdem, hogy akinek fontos a fotók minősége számít, mire váltott, mert nincs kedvem adni venni a telókat.
Én is elgondolkodtam a G6-on. Meg a 7-en, meg v20, v30, de valahogy egyik sem győzött meg. A G6 meg igen, sajnos eléggé kiheréltre sikerült az elődökhöz képest.
Egyébként van egy dolog, ami a Mate-ben is zavart, viszont az LG-k tudják: kezdőképernyő körkörös görgetése. Asszony Xiaomija sem tudja. Meg gondolom a gyerek Huawei-é sem. Annyira alap lenne és sok (legtöbb) telóban nincs benne. És nehogymá ezért egy külön launchert kelljen feltennem...[ Szerkesztve ]
-
SkyLine3000
addikt
válasz Aryon87 #48411 üzenetére
Most is csak ajánlani tudom. Én tavaly ezt vettem: [link] Mások is vettek itt a fórumról. Keress rá itt, hogy Nohon.
Aliról való. Most nem tudom, hogy jön ki az ára a vámmal, adóval, de akkor 4e körül volt mindennel együtt. És nagyon jó aksi. Bő másfél éve használom és semmi baja. Ha nem használom sokat a telót, 2 napot simán elmegy és akkor sem merül le. -
SkyLine3000
addikt
válasz Aryon87 #48409 üzenetére
Igen, tudom, hogy gondba leszek, ha váltani kell. Már egy ideje tisztába vagyok vele. Főleg, mivel baromira nem tetszik ez az idióta trend, ami évek óta megy és nem mellesleg az ájfón kezdte...
Nem fogok kardomba dúlni, ha még nem váltok egy darabig, hisz minden igényemet kielégíti a G4. Már egy ideje keresgélek, készülve arra, ha véletlen váltanom kell. Egyszer csak megtalálom az igazit.
Nekem is szarakodott az aksim alacsonyabb töltöttségnél, amikor megvettem a G4-et, aztán amióta lecseréltem egy újra, semmi gondom. Lehet az aksi miatt melegszik, aminek a hatására valszeg a rendszer visszaveszi a teljesítményt és azért (is) kínlódhat a teló. -
SkyLine3000
addikt
válasz Aryon87 #48407 üzenetére
Ha kicsit élesebb képeket csinált volna a Mate, akkor most azt használnám.
Egyébként ha nála belenagyítottam a képekbe, nem csak, hogy már nagyon paca volt az egész, de eléggé digitális hatása is volt.
A hátlapi gombok viszont sokkal kényelmesebbek, mint az oldalsók. Ezt kár, hogy az LG is később elhagyta. Amikor a Mate-ell telefonáltam, alig tudtam ujjal a hangerő gombot megtalálni, G4-nél meg pont ott van, ahol lennie kell.
Egyébként pont örültem, hogy a Mate-ben nagyon sok minden benne van, ami a G4-ben is. Lépésszámláló, Infra, szögletes hagyományos kijelző, meg még mittoménmi.
Viszont ha aksit kell benne cserélni, akkor szívás. Ugye azt nem kell ecsetelnem, hogy ebben melyik a jobb?
Szóval nagyon sajnálom a Mate Pro-t, mert nagyon szép teló, sokat tud, átlagembernek bőven sok, csak nálam pont ott vérzett el, ami nekem fontos.
A G4-be meg egyszerűen nem tudok belekötni, mert amire kell nekem, az mind megvan benne. Az enyém most is olyan, mint az új. Sosem volt bootloop-os, hibátlan, karcmentes a kasztnija. Tavaly kapott új aksit is, így azzal sincs gondom. Most vettem rá egy új gyári hátlapot, mert a régin két patent le volt törve és nem illeszkedett rendesen a házra. Így most tökéletes.
Nem tudom, a tied milyen G4, de az enyém egyáltalán nem kínlódik. Teszi a dolgát, ahogy azt elvárom tőle és ennyi.[ Szerkesztve ]
-
SkyLine3000
addikt
válasz Aryon87 #48401 üzenetére
Zenét nem hallgatok telón. Azt az asszony csinálja. Sztem a sok bootloop is azok miatt az appok miatt van, amik tudják rendesen melegíteni a telót, ami nem tesz jót a hardvernek. Ha olyat csinálok, nálam is előfordul, hogy melegszik, de ritkán van. Szóval nem a hárdkór játékosok telója a G4. Állítólag a V szériát pl nem érintette a bootloop.
Facebook+messengertől meg menekülök, mint a kurvaélet. Egyik sincs fent.
Régen, amikor volt egy Samsung Galaxy W-m, soknak felpúposodott az aksija 1 évesen. Az én telómban 2 évesen, amilkor eladtam, még az eredeti aksi volt és még mindig működött. Biztos jó az aurám. -
SkyLine3000
addikt
válasz Aryon87 #48399 üzenetére
Most volt ez a hülyeség, hogy a képemnyőzárat nem tudtam átállítani semmire, de ezen kívül semmi. A G3-ak is mindig hiba nélkül üzemeltek. Inkább az nem volt természetes, hogy itt állandóan mindenkinek vmi baja volt a telóval. Csak az itteniek figyelik árgus szemekkel a telók minden "lépését". Egy átlagember csak használja a telót és kész. Mivel én gyorsnak érzem a telót, hisz nem hezitál semmin, nem tudom, egy új teló hogyan lehet annyival gyorsabb? Meg az a 0,2 mp szintén csak az ittenieknek számít, egy átlagembernek nem. A lényeg, nekem tökéletesen megfelel. Ettől függetlenül rányúltam a Mate 10 Pro-ra. Full dobozos, nincs két éves, hibátlan cucc.
-
SkyLine3000
addikt
válasz Aryon87 #48397 üzenetére
Elvileg 8-ig volt jó, utána csesztek valamit. A frissítési figyelmeztetést tényleg nem lehet tiltani? Én a Firefoxnál akadtam ki, hogy nem akartam frissíteni a böngészőt, aztán félpercenként dobálta ki az ablakot, hogy van új verzió. Nagyon nem szeretem, amikor valamit ennyire az emberre erőltetnek. Régebben lehetett tiltani a frissítést, de kivették belőle.
Meg ahogy olvasgatom, a downgrade sem olyan egyszerű Mate-n, mint itt.
Az a "baj", hogy nekem az ég világon semmi bajom a G4-el. Sosincsenek szoftveres és egyéb nyűgök, minden flottul működik. Ezért is nehéz váltani. -
törölt tag
válasz Aryon87 #48394 üzenetére
A GMS-mentesek felelnek meg a "ne legyen 1 évnél régebbi modellnek" kitételnek, azért írtam azokat.
Használtan ~100k egy 2+ éve megjelent típusért az én szememben nem éri meg, akkor már inkább újonnan egy Realme, ha nagyon kéne valami.
(#48395) SkyLine3000:
Én sem fogom eladni, bár szerintem egy zacskó szotyinál többet nem is adnának érte. Azért a külseje már messze nem makulátlan ennyi idő után, se a gyári töltő nem jó már.
-
SkyLine3000
addikt
válasz Aryon87 #48385 üzenetére
Amikor megvettem a G4-et, kipróbálgattam pár romot. 6-ot, 7-et is. Aztán ment vissza az 5.1. Ezt legalább könnyű/lehet rootolni. Utána titaniummal kigyomláltam a felesleget, ami szerencsére nem volt túl sok. Az 5.1-el max annyi baj van, hogy egyre több app kezdi nem támogatni. Ezt mostanában vettem észre. Bár ez még csak 1-2. Viszont szerencsére azokból az appokból az eggyel régebbi is bőven megteszi.
Mondhatnám én is, hogy régi, lassú, meg szar, de akkor hazudnék. Tudom, a V30 sem mostani, de azon még gondolkodtam. Ott több a ram, háttértár. Ha kamerában hozza minimum a G4 szintjét, akkor elgondolkodnék rajta, mert ott fotózásban több a lehetőség. És jóval barátibb az ára, mint mondjuk a P30 Pro-nak. Az meg gondolom (elvileg) annyival jobb, mint amennyivel többe kerül használtan.[ Szerkesztve ]
-
SkyLine3000
addikt
válasz Aryon87 #48383 üzenetére
Semmi bajom vele. 5.1-en vagyok. Nem lassú, nem akadozik. FB-t csak böngészőből használok. Messenger, tiktok nem érdekel. Egyik sincs fent. Messenger volt egy darabig, de levettem. De amíg fent volt, nem volt vele semmi. Nálam nem ég be semmi a kijelzőbe. Ha szar lenne, már rég lecseréltem volna. Nem vagyok önmagam ellensége, vagy mazochista. Az app újratöltést és nyekeregve megnyitást sem tapasztaltam. Pedig böngészőnél (Opera) pl van, hogy 14-15 ablak is nyitva van. Nyilván jobbak az új telók, de nem vonzanak és akkor még finoman fogalmaztam. A fényképező amire nekem kell, szintén bőven megteszi. Raw-ban fotózva, kicsit lightroom-ban javíthgatva még mindig rohadt jó képeket lehet vele lőni. Itt legalább van manuál mód raw-al alapból. Sok új telónál pl a raw mentést is csak külső applikációval lehet megoldani.
Ráadásul ennek még itthon fél perc alatt ki lehet cserélni az aksiját, ha elgyengül.
Fontosabb, hogy a notimat lecseréljem, mint hogy beleöljek sok pénzt egy "új" telóba, aztán végül nem érzem azt a pluszt. Nálam telóvásárlásnál 60e körül van a lélektani határ. És nem azért, mert ne lenne pénzem drágábbra, csak egyszerűen sajnálok erre a célra 100e-et is. Az az összeg erre a célra már a komfortzónámon kívülre esik. Ezért marad a G4.
V30- V40, G7 telókban gondolkodtam, de végül maradtam. A Velvet nemtom milyen lehet, de a kijelzője szintén kiábrándító nekem.A házhoz annyit, hogy szerencsére a családban senkinek sincs sem lakás, sem kocsi hitele. Ami van, az saját és nem az államtól/banktól "lízingeljük".
[ Szerkesztve ]
-
SkyLine3000
addikt
válasz Aryon87 #48379 üzenetére
Tisztában vagyok, hogy azok közepes telók, de ezt írtam is és csak ilyenek vannak a családban. Azért a P Smart Z nem annyira rossz ( a kategóriájában). Tudom, megnéztem, bármikor meg tudom nézni. De csak ezekkel tudtam tesztelni. Nem véletlen írtam, hogy csak felsős teló jöhet szóba. Azt is írtam, h a P30 Pro használtan 90-100 körül kezdődik. Azt is, hogy ezek közül bármelyiket körülröhögi, amik itthon vannak. Azt is vágom, hogy most kéne venni, mert most még ki lehet fogni viszonylag újat. Csak notit kéne cserélnem és az prioritást élvez. Nem hurka gépet akarok venni, hanem olyat, ami hosszabb távon élhető marad. Tehát elsőnek noti csere, aztán talán utána telócsere. Ja! És a házra is kéne költeni, ami nem egy marék szotyi ára. Bár azzal meg lehet kell várni a jelenlegi árak miatt.
Nem vagyok kénytelen megszokni a noccsokat. Nem vagyok köteles olyan telót venni. Legfeljebb maradok a jelenleginél. Talán a P30 esetében szemet hunynék felette, szoftveresen kitakarnám és úgy venném, hogy nincs. Remélem, hogy előbb utóbb felhagynak ezekkel a szarokkal. Ilyen baromságokat erőltetnek, amiknek semmi előnye és még az előállításuk is drágább, bezzeg a hátlapi gombokat lapátra teszik. Mintha nem normális emberek terveznék a telefonokat...
Úgyh egy darabig még biztos a G4-esek táborát fogom erősíteni. -
Aryon87
félisten
válasz Aryon87 #48376 üzenetére
Sikerült megkerülni a dolgokat, be tudtam lépni a fiókommal. Youtubon minden fent van, vicc. Már van különbség a 2 teló közt, és meglátik hogy kínai vs original..
Kapásból a 2 szoftver más. Míg a kínai az 2015-ös biztonsági szinten van, és nem is ajánl frissítést, az eredeti az 2016-os szinten van, és már fel is dobta az újabb frissítési lehetőséget.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
SkyLine3000
addikt
válasz Aryon87 #48367 üzenetére
Én ezt vettem aliról: [link]
Bár, most, hogy mindent vámolnak, meg áfáznak, nem tudom, hogy jönne ki? De Spanyolból és Ruszkiból is jöhet, de unió miatt spanyol jöhet inkább szóba.Újra raktam a telót. A root megmaradt. Legalább azzal nem kell szaroznom. Viszont az az érdekes, hogy több alkalmazás, ami idáig simán ment a telón és frissítette is a play, most nem kompatibilis az eszközzel... Pl jófogás, ez-az. Hirtelen a napokban frissítették őket és már nem is kompatibilisek az 5ös droiddal, vagy mi a 3,14csa?
Ez a "fícsör" megmaradt, hogy ha kikapcsolt telónál dugom töltőre, az magától bekapcsol...[ Szerkesztve ]
-
kuyarashi
őstag
válasz Aryon87 #48367 üzenetére
Gyári FinjunFeng.
Vettem itthonról "gyárit" G2-höz, mert a kb. 3-4 éves utángyártott meghalt (megjegyzem, ritka korrekt eBay akku volt). Az újjal alig tudtam bekapcsolni a telefont és egy nagy nulla volt az egész, de botrányosan. Konkrétan gyengébb volt, mint amit váltott volna. Persze vissza akartam küldeni, mondván, hogy ez biztosan nem gyári, de minimum éveket állt a polcon és visszateszem a sok éves kamu akkumulátort, mert még az is jobb.
Szóval a webshop azt mondta, hogy higgyem el, hogy gyári, de ők is tudják, hogy ez már nem ugyanolyan, mint az eredetiek. Ugyanabban a gyárban készül, stb. Egyébként voltak eltérések ránézésre is. Azt mondták kicserélik, ha visszaküldöm, de persze a postaköltséget én állom. Nem érte volna meg, úgyhogy elengedtem a dolgot.
A régi telefonokhoz sokszor már csak elöregedett akkut találni. Még ha gyári is, nem valószínű, hogy hasonló lesz a kondíciója, mint egy olyan akkunak, amit a készülékkel egy időben adtak ki.iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
SkyLine3000
addikt
válasz Aryon87 #48365 üzenetére
Nem sokon múlott...
Aksiból én Nohon márkájút vettem aliról és meg vagyok vele elégedve. 4e körül volt valahogy. Itt vett valaki és belinkelte, honnan. Onnan vettem én is és el is mentettem az eladót. Ha nem nyomogatom folyamatosan a telót, két napot simán elmegy és akkor is marad benne 20% körül. Persze bő másfél év után érezhető, hogy már kicsit kevesebbet bír, de ez természetes. Asszem azért vettem én is ilyet, mert itthon nem nagyon találtam eredetit, vagy csak qrva drágán. -
-
SkyLine3000
addikt
válasz Aryon87 #48361 üzenetére
Nincs kizárva. G3-on meg 5.0-án vagyok. Ott nincs semmi ilyen. Csinálok egy fr-t és ha akkor is megmaradnak ezek a marhaságok, akkor abban valszeg az szoftver lesz a ludas. Csak rohadtul nincs kedvem belakni megint az egészet (mondjuk most csinálok backupot a rendszerről), meg rootolni, kipucolni a felesleget, stb.
[ Szerkesztve ]
-
SkyLine3000
addikt
válasz Aryon87 #48357 üzenetére
Hiába kapcsolom ki, visszakapcsol. De ezt csak, mint furcsaságot említettem meg. nem zavar különösebben, de eddig egy telóm sem volt ilyen.
De, éjszakára kikapcsolom. Nálam soha nincs bekapcsolva éjszaka a telóm. Ez mindig így volt és mindig is így fog maradni. Mi ebben a fura? Miért is kéne akárkivel éjszaka telefonálnom? Én akkor alszom. Hadd pihenjen a teló is. Jót tesz neki.
Ha valaki akar tőlem valamit, akarja nappal. Elég, ha az asszony telója be van kapcsolva non stop. Mondjuk, ha az is megcsörrenne éjszaka és arra ébrednék fel, tuti kibasznám az ablakon. Úgy sem szereti azt a Xiaomit. Szívességet tennék neki...[ Szerkesztve ]
-
SkyLine3000
addikt
válasz Aryon87 #48349 üzenetére
Én sem értem. De tele a tököm vele. Bármit csinálhatok, akkor sem lesz aktív az első 3 opció.
Biztos ezért a szarért nem csinálok FR-t. Rootolva van és ki van pucolva a rendszer. Akkor bebaszom a fiókba, hogy ne is lássam és előveszem a lányom levetett Xiaomi Mi A1-ét. Vagy az egyik G3-at.[ Szerkesztve ]
-
SkyLine3000
addikt
válasz Aryon87 #48347 üzenetére
Igen, ilyen egyszerűnek kellene lennie. De nem. Engem meg kurvára zavar a macera, hogy feloldáskor bohóckodni kell mindig valamivel. G3-nál nem volt ilyen. Simán ki lehetett kapcsolni. itt meg akármit próbálok, semmi...
Sokáig nekem is a húzás volt beállítva, aztán nemrég azt is kilőttem és a Semmi lett beállítva.
Érik a földhöz baszás.[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz Aryon87 #48345 üzenetére
Beállítottam PIN-t, és ki is tudtam kapcsolni. Nekem a húzás van, és a "fény részecske" effekt van beállítva. Így azok is aktívak, amik nálad inaktívak.
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
SkyLine3000
addikt
válasz Aryon87 #48345 üzenetére
Elég gáz, hogy beállítók egy képernyőzárolást, aztán utána nem lehet törölni. Még a tanúsítványok törlésével sem. Már 1000 videót megnéztem, meg mindenféle leírást és semmi.- Ugyanúgy inaktív az első 3 opció. Nehogymá ezért FR-t kelljen csinálnom, mert akkor tényleg kinyírom ezt a szart...
semmi extra nem volt beállítva. Utoljára konkrétan a Semmi. vagyis nem volt semmilyen zár. Beállítottam a pint, aztán azóta nem tudom törölni a zárat. Már próbáltam feloldómintával és jelszóval is, de ezek beállítása után sem aktív az első 3 opció. A tanúsítványokat már annyiszor töröltem, hogy többször talán már Chuck Norrisnak sem sikerülne...[ Szerkesztve ]
-
-
andor80
senior tag
válasz Aryon87 #48330 üzenetére
MErt nincs soha nem is volt.
Sehol egy érdemi tesztben nem volt jelezve én se találkoztam vele soha.
A kolléga aranyos de olyat lát oda ami nincs.
Szemészet vagy monitor kalibrálás segíthet szegény helyzetén.[ Szerkesztve ]
Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
-
törölt tag
válasz Aryon87 #48328 üzenetére
Nem csak a Mate 10 idejében volt ez probléma.
[link]Another typical problem is heavy color vignetting (as present with P30P and I assume P40P). You cannot set colors properly without first devignetting the DNG. And not only BW de-vignetting but primarily Color de-vignetting. It can be done externally e.g. with free Cornerfix app for PC - which does just this one thing. There are others (AFAIK it can be done directly in LR with additional Plug-In) - but I use this one. Once you level neutral color across the frame you can continue with color tweaking.
De a korábbi hozzászólásomban lévő linken és a mobilarénás P40 Pro tesztben lévő dng-ken is lehet látni, hogy ugyanúgy jelen van még mindig.
Ráadásul a P40 Pro-n az egész kép zöldes, viszont a "tint" már alapból +150-re, a lilához van húzva (ha rákeres valaki, láthatja, hogy ezzel is tele van a net).
Úgyhogy abból még emiatt is nehezebb normális színeket kihozni, Bone sem hiába írta úgy a tesztben, hogy a "szokásosnál több munkával" vannak feldolgozva.Mondom, ez nem azt jelenti, hogy rossz, de aki raw-ban fotóz, az jobb ha tudja vásárlás előtt, hogy Huawei-ekkel ez nem olyan egyszerű történet.
-
SkyLine3000
addikt
-
dkovizoli
addikt
válasz Aryon87 #48302 üzenetére
Így van ahogy írod. Csak csodálkoztam, hogy még gyártották két éve. Az enyém az 511 volt és 17 januárban érte el a nyavalya és akkor kapott 701-es alaplapot. Ami köszöni jól van azóta is. amúgy , mint írtam itt kdz file-ok voltak és talán az LGUP volt, amivel felraktuk. De tuti találsz ahhoz is leírást. Elég sokan szórakoztunk anno a romokkal. Jók voltak a Lions romok is és sezersimsek romok is, stock alapokon.
[ Szerkesztve ]
-
dkovizoli
addikt
válasz Aryon87 #48297 üzenetére
Hali. Gyártották volna még 2019-ben? nekem fura. A frissítéssel kapcsolatban, emlékeim szerint, valakinek bejőtt a 7.0 , van akinek nem. Arra konkrétan nem emlékszem, hogy egyáltalán hivatalosan itt is kijött volna a 7.0. Talán a lengyelek kapták meg OTA és utána leállt valamiért. Nekem legalábbis így rémlik. V29A a verzió, de azt hiszem azt már én is KDZ file-ból raktam fel. Persze nem hivatalos, újabb custom romok elérhetőek voltak, de engem nem érdekeltek.
-
outdoor
aktív tag
válasz Aryon87 #44267 üzenetére
Éjnek idején is előszeretettel hajtogatod a kis monológodat. Egy a lényeg: a hülyeség akkor is hülyeség, ha százan mondják. Öten pedig erősnek érezheted magad, de hülyeséget állítasz. Ez egy jó fényképezős gép topikja, ne itt dicsérd a sz@rt. Nézegesd otthon.
A proper digital assistant could be my best friend
-
GEIL
addikt
válasz Aryon87 #44236 üzenetére
LG V30 volna jó....
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
GEIL
addikt
válasz Aryon87 #44232 üzenetére
Ez gáz.-...89.000 volt a G4 tavaly márciusban.....nincs most olyan amit szivesen hoznék ki.... s8 szimpi volt eddig...de fogtam kézben azóta többször is...elment a kedvem tőle...
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
meszeske
tag
válasz Aryon87 #42788 üzenetére
Az Lg márkaszervizre gondolsz a Váci út 33 alatt ?
És mibe kerül egy ilyen javítás ? / már nem garis a készülék - 1 hónapja telt le a 2 év !! /Állítólag van egy szervíz a Weiner Leo utcában az A+GSM &Cafe ahol nagyon korrekt az ügyintézés a bevizsgálás ingyenes ?
Érdemes velük próbálkozni ? -
Vikooo
addikt
válasz Aryon87 #42640 üzenetére
Pedig nagyon oda voltál meg vissza a G6 -tol, hazaértél, megérkeztél, S8vero kamera stb. Lehet, hogy ismét lesz G6 -od vagy a inkább S8 ami erős hátránnyal indul nálad.
Nem hiteles innentől fogva amit bármelyik telefonról állítasz illetve követhetetlen minden lépésed.Amúgy azt is megértem, hogy befejezted az LG -vel de akkor miért hypeoltad a G6 -ot annyira? Nagyon kevés időt adsz egy típusnak, ennyi idő alatt szerintem nem lehet végső következtetést levonni.
Én is gondolkodok, hogy melyikre cserélném a G4 -et illetve, hogy cserélném e egyáltalán így lassan 2 év után de amire váltok, az marad 2 évig tehát jól megfontolom a döntésemet mert sok pénzről van szó és ez 100ad rangú dolog számomra.
Nem akartalak megbántani, remélem nem annak vetted, remélem mostmár tényleg megtalálod a szamitasaidat 1 vagy 2 évre.
[ Szerkesztve ]
-
bghistvan
senior tag
válasz Aryon87 #42629 üzenetére
Ezek szerint ezzel nem vagyok egyedül ...................de őszintén,tényleg ezen múlik egy készülék garanciáztatása......hogy ki ül a pult mögött???????
Pofavizit....rossz idő van ..... front van.......rosszul ébredtem hozzáállás a részükről?????
Egy biztos,ez a készülék szerintem nem volt rentábilis a gyártónak,pedig lehetett volna sokáig ütőkártya,de a hibái,és az itthoni "vegyes" szerviz hozzáállásból eredő tapasztalatok erősen árnyalják a képet -
Stauffenberg
nagyúr
válasz Aryon87 #42552 üzenetére
Ja... sok csereutalványos ember választotta a Honor 8-at.
Nekem viszont visszalépés lenne, ki is fejtem miért. Öcsémnek már a bemutató után 48 órával a kezében volt a OnePlus 5, gyönyörű telefon, atom gyors, kijelzője pazar, remek az üzemidő (najó, talán nem annyira mint a Honor 8-nak), a kamerája szerintem jobb, mint a G4-nek, egyetlen dolgot leszámítva: Nincs optikai képstabilizátor.
Arra akarok ezzel kilyukadni, hogy hiába a jó kamera, könnyű megszokni a jót és sajnos az optikai képstabilizátor még mindig eggyel magasabb ligában elterjedt, nem a Honor 8 meg a OnePlus 5 szintjén. Optikai minőségben amúgy a OnePlus 5 köröket ver a G4-re (a Honor 8 viszont nem), de videó és fotózás közben is borzasztóan hiányzik az optikai stabilizátor.
Persze aki nem veszi túl komolyan a mobilos fotózást/videózgatást, annak tök mindegy. A Honor 8 tényleg jó telefon (hát még a OnePlus 5), de azért még mindig van amiért mélyebben a zsebbe kell nyúlni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
- Iphone 13 128GB Blue 84% Akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest