- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Yettel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
-
Mobilarena
LG G4 téma-összefoglaló
[ Gyakran Ismételt Kérdések, Tippek, ROM-ok, Letöltések ]
Hivatalos OFF-topik: G4-csúcstalálkozó
Új hozzászólás Aktív témák
-
slyowich
csendes tag
Csak annyit tennék hozzá h kulfoldon voltam igy nem birtam hasznalni a mobilnetet. Reggel 7kor indult a gep tehat 5 ora fele leszedtem a toltorol a telot. 9 ora fele mikor megerkeztunk lekapcsoltam a data- t mert kicsit draga lett vna. Gepen kis játék, pár kép, pár videó , telefonálás kb 20 perc. Másnap 10 óra fele mikor felébredtem 48%-on volt az akksi. Normál esetben reggel 7kor leszedem a toltorol mikor megyek melozni es sajnos mire hazaérek délután fél6kor általában 30-50 % között az akksi de volt már példa 20% alatt is és őszintén mondom h szunetben felhivom a bnőm 5-10 percre vagy ha valaki ír valamilyen chatprogin akkor valaszolok egyebkent nem hasznalom a telot mert dolgozok.Szoval csak arra akarok célozni h nem hiszem h az LG optimalizalasaval van a gond de lehet tévedek.
-
hard74
senior tag
válasz sszemtelen #29692 üzenetére
Nem kell újrarakni semmit.Upgrade-fel rakd fel, és minden marad ugyanúgy, ahogy eddig.Én d-ről tettem így f-re, f-ről h-ra, most pedig h-ról az "új" d-re. Semmi hiba nincs.
LG K990 Viewty-->LG P920 Optimus 3D-->LG G2-->Lenovo Vibe Z2 Pro-->LG G4(G2)-->O+3-->Huawei Mate 10Pro-->OnePlus 7pro-->OnePlus 8T-->Asus Zenfone 8-->Pixel 7-->Pixel 9
-
hard74
senior tag
válasz sszemtelen #29688 üzenetére
Miért nem rakod fel?LGUP-oal sima ügy.
Nálam már fenn is van, sima upgrade-del minden ok vele.LG K990 Viewty-->LG P920 Optimus 3D-->LG G2-->Lenovo Vibe Z2 Pro-->LG G4(G2)-->O+3-->Huawei Mate 10Pro-->OnePlus 7pro-->OnePlus 8T-->Asus Zenfone 8-->Pixel 7-->Pixel 9
-
hard74
senior tag
Hátha valakit érdekel.Van már júniusi security patch-el kiadott 20d kdz is, igaz Twn,de elvileg semmi gondot nem okoz.Ha lejött fel is tolom.
http://forum.xda-developers.com/g4/general/lg-g4-twn-june-security-patch-update-t3407694LG K990 Viewty-->LG P920 Optimus 3D-->LG G2-->Lenovo Vibe Z2 Pro-->LG G4(G2)-->O+3-->Huawei Mate 10Pro-->OnePlus 7pro-->OnePlus 8T-->Asus Zenfone 8-->Pixel 7-->Pixel 9
-
Quqesz
nagyúr
Egyet esetleg próbálj meg: az lgup-al rakd fel újra a v20d-t reburbis-el. A telenorosra független rom kell, egyszerű az eseted ilyen téren(eur-xxx a független). Volt akinek ez segített, lehet a rom telepítése nem volt tökéletes.
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Bass
addikt
válasz DonMaster #29681 üzenetére
Olvass vissza mert nem tetted. Nem a hw fogyasztasaval van a a bajom. Hatter amikor semmi nem tortenik, a hw tudom hogy jobb a g4-ben,nem azt kifogasolom hogy egy jatek jobban meriti hasznalat kozben az rendben van. Gondolom a hatter feladataihoz a snapi 808 nem porog maxon 😀 De hagyom is ezt a temat,gondolom bootloopppp mehet reggeltol estig 😀 Na szep napot. Ma azert meg meritem es holnaptol fr utan egyesevel tolok vissza mindent.
"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
DonMaster
addikt
rakj akkor fel custom romot vagy ted vissza az 5.1-et
de vicces összehasonlitani egy kirin920-at egy snapi808-al és melete a kijelzö és akku sem ugyan az LG nagyobb kijelzöben és itt nem csak méretre gondolok hanem 1080 x 1920 pixel (445 ppi) honor 4g 1440 x 2560 (538 ppi) g4 5,5" honor6 5"
honor6 IPS-LCD kapacitív érintőkijelző
g4 Quantum IPS kapacitív érintőkijelző
honor6
1,3 GHz-es, négymagos ARM Cortex-A7 + 1,7 GHz-es, négymagos ARM Cortex-A15
g4
1,44 GHz-es, négymagos Cortex-A53 és 1,82 GHz-es, kétmagos Cortex-A57itt is 0,14GHZ ami azért fogyaszt.
honor6
3100 mAh-s lítium-ion
g4
3000 mAh-s lítium-ion100mAh -val több a honor6 és a procija kisebb orajelen fut még a háttérben is tehát kevesebbet foygaszt, képernyöfelböntása és képernyöje kisebb tehát emiatt is kevesebebt fut, ergo elvárhato hogy a kettö telefon között , SOT idöben a honor6 teljesitsen android6.0-lán jobban mivell nagyobb akksija van és kisssebb a fogyasztása mint a G4-é.
ha ezeket a HW-s dolgokat is figyelembe vesszük és nem csak a placebos szoftveres különbségeket akkor rájöhet bárki hogy már HW-san is nem kis elönyben van a honor6 SOT nál a G4-el szemben.
emelet még a honor6-ot 4.4-el adták ki a g4-et 5.1-el a honor6 már a 6.-ig kapot azaz 2. darab frissitést ami valjuk be 2.-jára már lehet azért elég rendesen optimalizálni mindent. addig LG-nél csak 1 jöt még ki a 6.0 de várhatoan a kövi 7.0 vagy ami jön a Google-töl avvla már sokkal jobban lesz a G4- is,. viszont ettöl függetlenül hw-san nagyon sok elöyne van a honor-nak az Lg-vel szemben fogyaztási szempontbol.
és itt megint jöhet az hogy app-ok ezen okésak azon nem . ennek oka lehet az is hogy amég a hono6 futatja simán a fhd-s appokat addig g4-felkel skálláza hogy teéjes képernyös legyen, ami megint csak több foygasztást eredméynes mivel több proci gpu munka, tehát még 1 pont a honor6-nak az Lg-vel szem,
az megint más hgoy szüz rendszeren olyan mint a nexus rendszeren jobban fut bármelyik android telo, ez nem is kérdés. cm pl szinten szüz nexus rendszer, az Lg -hez képest. honor6-meg a motion ui-n kivül ugyan ugy szüz android semmi extra addig Lg-nél nem csak az ui van változtatva hanem elégé át van szabva, ami szeirntem nem baj mert egyedibbé teszi a tömeg termékü nexus rendszerekhez képest.Quqesz
teéjesen egyet értek veled, én is találkoztam olyannal, de vicces hgoy az LG-t szidjuk közben meg az app szar, itt most böven kifejtettem egy összehasonlitást honor6 vs lg g4 hw és szoftveresen
és igen szoftveresen a honor6-nél leszarták tettek rá egy motion ui-t és csö azon kivül szüz nexus rendszer
LG-nél nem csak lg ui-van rajta hanem egyedivé is van szabva az egész rendszer, de hát ezt nem kell fiygelembe venni meg azt a 100mAh-át sem, csak azt amit látunk vicces már téynelg .[ Szerkesztve ]
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
Quqesz
nagyúr
Csak kérdezem: a honor szoftvere nem kevesebbet lett változtatva a sima androidhoz képest, mint az lg ui?
A másik az utólagos appok esetén amit Stauff is mond: volt G2 esetén olyan játék(asszem Real Racing), hogy mindenre rá volt optimalizálva, de a G2-re letölteni sem lehetett, mert nem volt kompatibilis. Sokszor volt már ilyen, hogy lg telefonokra nem volt jól optimalizálva utólagos app, ez okozhat hibát/merülést. De ez nem az lg hibája volt...
Custom rom
Ezz eddig szinte minden készüléken üzemidő növekedést hozott, nem tartom mérvadónak. Persze jó hír ha vannak ilyen lehetőségek.[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz #86973952 #29678 üzenetére
"Szerintem meg marha unalmas már..."
Én már ki is szállok belőle. Leírtam egy valagnyi tanácsot, hogy mit lehet tenni, aztán mindenki úgy fikázza tovább a készüléket, ahogy akarja.
Nekem belakva, 5.1 óta factory resetet még mindig elbliccelve is jól pörög, hozza üzemidőben amit kell. Ha egy app többet fogyaszt a kelleténél, akkor lecserélem vagy elfogadom, hogy csökkenteni fogja az üzemidőt, nem nyekergek azon, hogy "bezzeg más készüléken...".
-
törölt tag
Szerintem meg marha unalmas már ez a napok óta tartó összehasonlítás 2 olyan telefonról, aminek hardveres tekintetben teljesen más a fogyasztási, erőforrás igénye (mindkét "tábortól").
Gyári ROM -ot hasonlítani a mókolt ROM -okhoz meg tök felesleges. EMUI -t kipucolva, pár helyen megnyúlkálva ugyanúgy növelhető (akár duplázható) a képernyő idő.
Mellesleg a magok kezelése is teljesen más EMUI alatt, elég ritkán pörög fel az "összes" mag (4 magig is), főleg az órajel. Igaz ez a GPU -ra is, ami a két telefonnál megint nem összehasonlítható. Ezért szoktam EMUI alatt saját kedvem szerint állítani a magokat és az órajeleket, mert akkor sem kapcsol fel, ha már kellene. Nagyjából hasonlóan csinálja a Sony is.
Az EMUI agresszív háttérkezelése természetesen sokkal jobb fogyasztás tekintetében, de itt az alapvető fogyasztási különbségek nem csak ebből, illetve a fentiekből erednek.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
Én tökéletesen értem, hogy miről beszélsz, régen jó volt az üzemidőd G4-en, most meg nem.
Értem én. Esküszöm bármire, hogy értem.
Azt is értem, hogy ugyanazokat az appokat használod Honor 6-on meg LG G4-en is.
Értem én. Esküszöm bármire, hogy értem.
De te meg azt nem akarod megérteni, hogy attól mert 6.0 fut mindkettőn, nem ugyanaz a rendszer, nem ugyanaz a hardver. Pont most teszteled, hogy utólag telepített appok nélkül megint jó az üzemidőd G4-en. Valamelyik appod okozza. Okozhatja ezt annak ellenére is, hogy Honor 6-on nem okozza.
Nekem is van ilyen, például a Snapchat sokkal jobban merít, mint más készülékeimen. Van ilyen, ez az app fejlesztőjének sara. De említhetném még az Endomondót is, ami rendszeresen beakadt és háttérben merített, más készülékeimmel nem csinálta. Áttértem miatta a Runtastic-ra, azzal már megint békesség van.
A Honor 6 meg mindig is híres volt az átlagon felüli üzemidejéről, kár a G4-hez hasonlítani.
Igen a Honor 6-on sokkal több a szabad RAM, mert agresszívabb a memóriakezelés. Mint ahogy a Samsungok esetén is. Gyorsabban üríti a RAM-ból a háttérben futó folyamatokat, így spórolhat a fogyasztással, ha sok a készenléti idő (ha meg kevés a készenlét, ott a G4-féle megoldás jön ki jobban, mert nem kell újratöltögetésekre pazarolni az erőforrásokat).
-
Bass
addikt
válasz Stauffenberg #29671 üzenetére
A honoron is android 6.0 van es mindenki a sajat kepere formalja ,ezek szerint nekik jobban sikerul.Nem erted illetve ertitek(tisztelet a kivetelnek). Az alap rendszer jó ,de hogy maradjunk a honornal mind ket telefonon ugyan azok az appok mert mindegyik telomon ugyan azokat hasznalom mert en ilyen megrogzott negyvenes vagyok. A honor tud mit kezdeni belakva az appokkal az lg rendszere nem sajnos,de emlithetnem a xiaomit is. Egyebkent az a helyzet hogy sokan nem ertik a problemamat ami szerintem nem csak engem erint. Es a problema esetleges megoldasara tennek kiserletet. Ahogy annao megoldottam az f6 downgrade problemait is-ugy megtalalom remelhetoleg ennek az okat is.
[ Szerkesztve ]
-
SharpSA
veterán
válasz DonMaster #29673 üzenetére
Na akkor az én véleményem: valóban volna mit optimalizálni a rendszeren az LG-nek. Írom ezt így, hogy nekem van tapasztalatom nem gyári ROM-mal. Én nyitottam a bootloadert és volt rajta az Imperium 3.1 ROM, amivel bizony sokkal kedvezőbb a készenléti fogyasztás, mint a gyárival volt. Talán még a normál használat közben is kedvezőbben alakult az akku idő. Gyári ROM-mal ugyanolyan használattal jellemzően 50% alatti vagy sokkal kevesebb akkuval értem haza 1-1,5 óra képernyővel, míg az Imperium 3.1-gyel volt hogy 70%-on vagy még picit felette volt. Hogy lehet ekkora különbség (min. 20-25%)? És persze ez nem csupán 1 alkalommal volt így.
[ Szerkesztve ]
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
DonMaster
addikt
válasz SharpSA #29672 üzenetére
e irta, nem néztem hogy réggeben rita volna, forumon leirásban csak 5.1-et láttam a honor6-nál de ez van akkor enm elég friss a forumok, nem az én hibám,
de az hogy a 6.0 nem let a legjobb a google-töl az téyn kár is tagadni,
az meg hogy leirta hogy a rendszer gyári appokal megy tökéletesen , és még igy is a rendszert szidja,
az miért az LG sara? szar alakalmazást ha használ valaki akkor ez van, még fizetösök között is van olyan ami nagy rakás .... , szovla mint ö is irta a rendszer fut nagyon jol amit az LG babrált rá a google-töl. viszont valamelyik third app el... az egészet. Az miért az LG sara?
jah mert pc-nél is amikor kijön egy uj játék a windows-t szoktuk anyázni hgoy menynire nem optimalizált a rendszer a jűáték hoz nem pedig a játék kiadokat.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
SharpSA
veterán
Röhejesek vagytok. Bass már többször írta (én megértettem), hogy a Honorokon is 6.0 van. Miért nem figyeltek oda?
Persze nem teljesen ugyanaz a 6.0, mert más felület, más driverekkel, gyártónként más módosításokkal. Talán emiatt ugyanaz az utólag telepített program viselkedhet másként készülékenként.[ Szerkesztve ]
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
Stauffenberg
nagyúr
"Most hogy csokkentett modban van a telo tobbek javaslatara isteni a fogyasztasa es erezhetoen gyorsabb is"
Na, ezzel kiszűrtük a rendszert önmagát a tényezők közül. Tehát nem a rendszer önmaga okozza a gyors merülést, hanem valami third party app.
"de azert az meg sem helyen valo hogy a gyari cumokon kivul ne legyen rajta mas."
Senki nem mondta, hogy ne rakj fel third party appokat, csak ki kell fésülnöd közülük a nagy fogyasztót/fogyasztókat.
"Es ez az lg sara."
Miért is? Most írtad le, hogy third party appok nélkül semmi bajod az üzemidővel.
"Most szepen lassan elkezdem belakni egyszerre egy appot fogok feltenni es par nap hasznalat utan a kovetkezot es igy tovabb aztan majd meglatjuk."
Ezt kell csinálni. A Honorral meg hiába példálózol, nem ugyanaz a rendszer fut rajta, nem ugyanaz a hardver hajtja. A hibás appod fejlesztőjénél reklamálj, hogy optimalizáljon normálisan G4-re, ha nem hajlandó rá, akkor keress egy másik appot arra a feladatra.
-
Jumbozorz
senior tag
Sziasztok. Ki lehet kapcsolni az automatikus feloldása,ha flip tok kinyílik?
-
Bass
addikt
válasz DonMaster #29667 üzenetére
Tenyleg nem 6.0 van rajta? Akkor nekem veletlenul kuldtek a frissitest. Akkor hulye vagyok,ez a ph/arena kezd egyere nevetsegesebb lenni. Ha valakinek mas velemenye van mint ami itt par embernek tetszik az mar renitens,hozzanemerto stb vicc. 14 eve vagyok tag de regen nem.volt ez a stilus azt hiszem lemaradtam es igazodnom kell 😀😀😀 Honor 7 android 6.0,honor 6 android 6.0, volt 5x-m is azon tenyleg 5.1 van(még) ezert nem irtam pedig abban is akkora akku van mint ebben es 5 ora kijelzo ido is meg van,oke az csak full hd de ebben elvileg takarekosabb viszont itt a hatter feladatok korlatozasaval van a baj nem a kijelzo fogyasztasaval. De neked van/volt honorod? Nekem igen de annyira okos vagy nezz utana jobban mi van rajta.
-
Quqesz
nagyúr
-
DonMaster
addikt
te detto téynelg nem érted, hgoy nem az LG baszta le hanem a Google az android 6.0-láűt
honor6-on 5.1 van ne magyarázd már meg , hogy az LG cseszte el, amikor minden telon amin 6.0 van szarul megy azota az akksi magas lett a fogyasztása. ne magyarázd itt a marhaságodat, honor6-on 5.1-van nem 6.0
megnéztem a honor6-os forumot .
továbbra is ott tartunk hgoy hasonlitasz egy xp-t egy win7-hez szindroma csak androidban 5.1-et hasonlitod a 6.0hoz.
ted fel az 5.1-et a g4-re és lás csodát jobb lesz az akku fogyasztása, de ezt már sok zsor leirtam és még sokan mások is leirták de mondhatod a magadák elörébb nem leszel, mindenki tisztában van avval hogy szar a 6.0 nák az akku kezelése mert a google elkurt valamit és emiatt nagyon fogyaszt lásd samsung topicot is, s5-s4-nél is akik feltették a 6.0lát 5.1-röl azokn ak csökkent az üzem ideje.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
Bass
addikt
válasz ADAM1337 #29656 üzenetére
+1 Ezt irom en is ,Honor 6-m ugyan igy belakva klasszisokkal jobban kezeli az appokat ,nem a szabad ram mennyisegere gondolok hanem hogy nem merul ugy tehat jobban kezeli a hatter folyamatokat. Most hogy csokkentett modban van a telo tobbek javaslatara isteni a fogyasztasa es erezhetoen gyorsabb is de azert az meg sem helyen valo hogy a gyari cumokon kivul ne legyen rajta mas. A multitasking is jo azon a telon,honor 7 detto. Lehet irni hogy siras van ezen a teren de az igazsag.Es ez az lg sara. Most szepen lassan elkezdem belakni egyszerre egy appot fogok feltenni es par nap hasznalat utan a kovetkezot es igy tovabb aztan majd meglatjuk.
-
-
Aryon87
félisten
válasz ADAM1337 #29660 üzenetére
De nem is lassul be a G4.
Nalam kb 400-300mb szabad ram volt, sose ereztem hogy gondot jelentene.G5 eseteben jelen pillanatban 1gb a szabad ram, 1.8gb a rendszere, a maradek pedig az alkalmazasoke.
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Flashback
addikt
Az alap galériában rámegyek a szerkesztésre, beállítom a fotót, majd elmentem. A telefon kiírja hogy mentette a képet, de azon semmi változás nem történik... A képet nem találom máshol/más néven.
Találkozott már valaki ilyennel? Mit tehetek?
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
zombinyul
addikt
válasz ADAM1337 #29656 üzenetére
A ram arra való, hogy fel legyen használva.
Fogadni mernék, hogy a G4 jobb multitaskingba, mint a Honor. Pont azért, mert kihasználja a 3 giga ramot.
Exem P8-asába is 3GB ram van, de fasorba sincs a G4-hez, ha multitaskingról van szó (mondjuk másba se). Mindenféle elfogultaágtól mentesen mondva.[ Szerkesztve ]
Honor 90 12/512GB / Honor Magic Watch 2 / Samsung A13 3/32GB
-
ADAM1337
nagyúr
válasz ctvagyok #29653 üzenetére
Az az igazság, hogy amikor a g4-et belaktam direkt nem szedtem le a 2 kártyás honor-rol a cuccokat, és ugyanúgy jelzett navigáltam vele, és úgy is jobban bírta.
Ez van, jobban van optimalizálva az egész rendszer, szabadon hagy 2gb ramot, az lg meg fél gigát.
Érdekes de ne menjünk nagyon bele, más téma, amire kell az lg nekem jó, amire meg a honor arra tökéletes, csak sos telefonként megbizhatóbb, 2 kártyával tovább bírta jóval a napi nyüstölést. -
Reinkz
senior tag
válasz Stauffenberg #29652 üzenetére
Igen ezzel tisztában vagyok, bár spotifyból is 4.8-as verziót használok miközben az originál már 5.7 es verziónál tart(:
Nem rajtam múlik én alapvetően mindig frissítek, de ha nem marad használható én nem szivatom magam vele, vissza rakom régit azt meg várom míg javítják.
[ Szerkesztve ]
-
ctvagyok
őstag
válasz ADAM1337 #29634 üzenetére
Majdnem igaz is lenne, ha nem 28 nm-en készült volna a Kirin 920. Legalábbis minimális lehet az A7 magok előnye így az A53 magokkal szemben. A 808- nem a legjobb konstrukció ettől még, de ha azonos teljesítményre (alacsonyabb órajelre) lenne belőve valószínűleg ugyanolyan fogyasztást, ha nem jobbat hozna mint a Honor 6 SoC-je. A sebesség ára a magasabb fogyasztás az s808 esetében. Ez legalábbis akkor igaz ha meg van hajtva a rendszer, ha IDLE akkor valószínűleg az A7 magok a nyerők.
(#29640) pusihusi
Hát a G4 könnyen karcolódó kerete helyett acél kerete van. A kijelzőt GG4 védi, nem GG3. Korlátozottan ütésálló a V10. A hangszóró jobb helyen van. A HiFi DAC a V10-ben elvileg egy belépő szintű lejátszót hoz. Van benne ujjlenyomatolvasó, és plusz 1GB-RAM. Ja és lehet nem lesz bootloopos, ami a G4-ről nem mondható el. Van manual videófelvétel is. Állítólag jobb is egy fokkal a lencserendszer, mint a G4-ben. Nagyobb a kijelzője, ami ha belefér a méret az nagy plusz, meg mellé a kis kijelző. A két különböző szelfi kamera nekem parasztvakítás, de az is van.
A G5-ben ott a fényszivárgásos szarul kalibrált kijelző, elég rossz kijelző keret aránnyal. Sérülékeny borítás az alumínium házon (ez relatív), cserébe néhol nem is egyenletes. Ritka szar összeszerelés sokaknak, nagy minőségi szórás. Az ujjlenyomat olvasó sem a legszuperebb, arra is olvastam már panaszt. Az alsó modul ami csoda ha jól illeszkedik. Ezek javíthatók lehetnek, ha foglalkozna ezzel az LG. Talán kásőbbi szériáknál nem lesznek ezek a hibák jellemzőek. Talán a legújabb gyártásúak már jobbak.
Ami jó benne az az s820, meg a két kamera. Igen, a G5 jobb mint a V10, de csak az s820 miatt. Cserébe tele van számomra idegesítő hibákkal. Lehet észre sem venném ezeket, de a tudat zavarna.
Nem csak attól jó egy telefon, ha a legjobb hardver van benne, kivéve ha valaki antutu huszár.[ Szerkesztve ]
-
moti07
tag
Van mód arra hogy visszarakjam az 5.1-es androidot?
-
pusihusi
addikt
A harmadik kezdőlapnak mi a neve, s honnan lehet letőlteni? Köszi
Üdv. Feri!!
-
-
Quqesz
nagyúr
válasz Stauffenberg #29628 üzenetére
Mehet összefoglalóba!
És csatlakozom, az elsők közt volt fent a v20D és azóta is elégedetten használom(és asszony is az övén)[ Szerkesztve ]
-
Reinkz
senior tag
Ha már így a softver verziókról beszélgettek, most jut eszembe hogy milyen gány lett a facebook messenger, és a snapchat is frissítésről frissítésre rosszabb lesz, konkrétan már akadt nálam.
Tegnap pont találkoztam iphone-os ismerősömmel, rá is kérdeztem hogy náluk mi van a snapivel, egyszerűen csak azt közölte hogy fogalmam sincs mert ő nem frissíti és az a baj hogy mennyire igaza van, ma leszedtem az apkmirror-ről csak egy hónappal régebbi snapchatet mint a playstore-ban fönt van és érdekes mód olyan vaj simán megy..
Az ilyeneken nagyon feltudom magam húzni, most már inkább várok egy hetet még visszajeleznek az emberek hogy lássam nem rontottak el semmit a nagy update meg patchelgetés közben.
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
válasz Stauffenberg #29637 üzenetére
Ez általában így van, a topicokban mindígis hangosabbak az elégedetlenkedők. Akik elégedettek, azok sokall kevésbé érzik szükségességét hogy hangot adjanak elégedettségüknek, ellentétben a másik táborral. Ez kb. a topic témájától teljesen független történet.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
pusihusi
addikt
válasz OPiiPO #29625 üzenetére
Komolyan gondoltam! Mivel jobb? Ugyanaz a proci mint a G 4, nagy batár+1 gb. ram? Untig elég 3 gb. Akku ua. G4! Nos valami indok!? Hát akkor inkább a G 5 820 proci, 5,3" már 139-ért lehet kapni üzletben. a nagy batár is majdnem annyi, de a nyomába sem ér!
[ Szerkesztve ]
Üdv. Feri!!
-
moti07
tag
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy mióta felraktam az android 6.0-át azóta érezhetően jobban merül illetve lollipop alatt csak 1,5gb memóriát használt a telo most meg 2 vagy akár 2,5 gb-ot is ez normális? Amúgy minden jól működik sőt a 6,0 óta talán még egy picit gyorsabb is bár a sebességgel nem volt soha bajom.
-
dkovizoli
addikt
válasz Stauffenberg #29637 üzenetére
Nekem is fura, hogy ugyanazoknál nem jó. Nekem semmi bajom vele. Török régiós 6.0 fut rajta, amúgy telenoros. Semmit nem tiltottam, ha nincs wifin, akkor 4g. Egyedül a helyzetmeghatározás van takarékoson. Jó ha egy héten kétszer töltöm, igaz nem ez a fő teló, de mindig be van kapcsolva és mindig nálam van. Pedig elég sok minden van rajta és minden szinkronizál folyamatosan. G+, fotók, face, face groups, messenger stb. Szóval nem értem.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz nünüke1975 #29635 üzenetére
Még mindig ugyanaz az 5-6 ember jár vissza a topikba kritizálni a 6.0-át. Sokunknál (köztük például nekem) az égvilágon semmi bajunk vele. Nem csökkent a sebesség, nem csökkent az üzemidő, nem csökkent a stabilitás.
Az tény, hogy van néhány játék, amiben visszaesett a teljesítmény (én nem teszteltem, nem nagyon játszom mobilon), de ez nem a 6.0, hanem a fejlesztők sara.
-
Libretom
aktív tag
Köszönöm a gyakorlatias tanácsokat! Nagyon jól jöttek a kapaszkodók.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz Stauffenberg #29633 üzenetére
Igen, csak annyi hogy részeletesen másszunk bele az alkalmazásokra rátekintve, hogy tényleg szükséges-e a szinkron.
De jó a leírás.Nekem szerencsére ez a privát, de cégesnek nálam elvérezne a G4, a honor 6-omnak jobb az üzemideje, úgy hogy többet használom, de ott 8mag van és 4db A7-es az kevesebbet eszik, mint a G4 magjai, gondolom ez is befolyásoló.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz ADAM1337 #29631 üzenetére
Igen, ennyire részletesen nem fejtettem ki, csak annyit írtam, hogy szinkronizálási beállításokra rá kell nézni. Csak azt kell hagyni szinkronizálni, ami tényleg fontos.
Nálam a céges Google fiók is fel van véve, de abban csak a névjegyeket és az emaileket engedem szinkronizálni. A terrabájtos nagyságrendű Drive dolgokat nem, főleg mivel folyamatosan babrálunk vele a kollégákkal és így folyamatos feladatot adnék a telefonnak. Ellenben a saját privát Drive tárhelyem szinkronizálása mehet bátran, mert azt nem csesztetem annyit.
-
mouzrr
őstag
En is meghallgatnek par tapasztalatot a 6.0nal regebbi rendszerek hasznaloitol, en is csak ezzel használom miota megvan a G4 Elore is koszi!
-
ADAM1337
nagyúr
Jó lesz.
Még a beállítások Fiókok és szinkronizálás alatt érdemes átfutni az általunk használt appokat, és a google fiókot is, hogy biztos mindenre van szükségünk.
Teljesség igénye nélkül:
Amire átlagos felhasználónak nincs igénye:
Diák
Dokumentumok
Drive
Google Fitnesz adatok (én spec endomondot használok, de az nem push update, egy egy eseményt feltöltök)
Google Play Filmek, Könyvek, Zene, újságos
Google+ és a Google+ Fótok
Google+ feltöltésekEzek hirtelen nekem feleslegesek, és az automata mentés de azt beleírtad.
-
ctvagyok
őstag
válasz TeeJay #29611 üzenetére
Szerintem megéri a felárat a V10, ha nem gond a hatalmas mérete. Egyedül az aksi gyengébb a G4, de az összeszerelése ezerszer jobb a V10-nek. Még talán a bootloop hiba is elkerüli, ami azért elég nagy gáz tud lenni a G4 tulajoknak. Rohangálás a szervizbe meg hasonlók. A plusz 1GB RAM, a HiFi DAC, a mini kijelző, az ujjlenyomat olvasó sem rossz extrák.
Tudom a pénz nagy úr, de a G4 egy full műanyag telefon, ha nem számítjuk a bőr hátlapot. A V10 pedig acél kerettel készült. Nem egy kategória az anyaghasználatban.
Ha most lehetne azt választani, hogy 30 at ráfizetek a G4-re, és kapok egy V10-et, biztos belemennék.Sőt a G4-nél még lehet jobb vétel a 32GB-os Nexus 5X, ha elég az 5,2"-es kijelző.
Bár a V10 áráért lehet már OP3-at is venni, ami hardverben sokkal jobb, mint az S808-at felvonultató tavalyi flagshipek.
G5 számomra nagy csalódás volt, szar kijelző, fényszivárgás, szar összeszerelés, aksiból sem sikerült egy nagyot belerakni, kijelző ház aránya sem a legjobb. Esetleg ha annyi lesz, mint a OP3 akkor kipróbálom. Hátha a későbbi szériák nem fognak tartalmazni összeszerelési hibákat.
Nagy látószögű kamera viszont nagyon jópofa dolog, na az bejött a G5-ben nagyon.[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
A sirámok visszhangja alapján fogant villám FAQ
Miért merül gyorsan a telefonom?
Mert úgy használod! Ez egy végtelenül bonyolult kérdés, amire gyakorlatilag nem adható egyszerű válasz. A gyors merülést az esetek többségében a helyadatok folyamatos monitorozása, backup és szinkronizáció folyamatos futása okozza, de jelentős tényező lehet egy-egy rosszul megírt alkalmazás is, ami a háttérben vagy éppen az előtérben rosszalkodik. Ezen túlmenően meg kell említeni azt is, hogy a mobilnet többet vesz ki az üzemidőből, mint a Wi-Fi, nem tesz jót a gyenge térerő és az adótornyok közötti sűrű váltás sem. A nem a készülékre való ROM használatáról már nem beszélve, ami szintén megviccelheti a felhasználót.
Pár hónapja még tökéletes volt az üzemidőm, most meg nem. Mi történt?
Az pár hónapja volt. A rendszer folyamatos változásban van, hiszen ha magát az Androidot nem is frissítetted azóta, jó eséllyel az appokat igen. Láttunk már olyat, hogy egy app fejlesztője olyan funkciókat pakolt be egy-egy frissítéssel, ami nem tett jót az üzemidőnek. Ne felejtsük el azt sem, hogy az Android 6.0 még csak a készülékek töredékén fut, némely fejlesztők ezt csak késve reagálják le optimalizációs oldalról. Emiatt a fejlesztők asztalát érdemes csapkodni.
Honnan tudom, hogy valamelyik app okozza a gyors merülést?
Amennyiben az akkuhasználati statisztikában nem jelenik meg közvetlen fogyasztóként az adott app, akkor elég nehéz a helyzet. Az appok gazdafolyamatokon keresztül (is) hozzáférnek rendszerfunkciókhoz, így ha mondjuk az alkalmazásod a Google Helyelőzmények funkciót használja, azt a "Google Play-Szolgáltatások" segítségével éri el. Ebben az esetben az akkuhasználati statisztikában a "Google Play-Szolgáltatások" aktivitása lesz magasabb, észre sem veszed, hogy azt valamelyik appod "triggerelte".
Mit lehet tenni?
Ki kell szűrni, hogy mi okozza a gyors merülést. Ha "csökkentett módban" (lásd: Topik összefoglaló) újraindítod a telefont, akkor az nem tölt be egyetlen külső (tehát utólag telepített) appot sem. Használd így egy napig, ha továbbra is gyorsan merül, akkor a beállításokkal (helyelőzmények, backup, szinkronizációk), térerővel, használt ROM-mal lesz baj.
De nem zárható ki a hardveres hiba sem, az akkumulátorok idő előtt megfáradhatnak a rossz minőségű (utángyártott vagy egyenesen hamisítvány) gyorstöltőktől vagy az időjárási körülményektől. Például autós tartóban tűző napon az előírt maximális üzemi hőmérséklet fölé mehet. Használj árnyékolót és lehetőleg a szellőző rácsra tedd a telefont, hogy hűtse a hátulját.
-
bigdigit
addikt
válasz Vikooo #29581 üzenetére
Egyértelműen programok ragadnak be és pörgetik a procit is.Este direkt kipróbáltam,hogy restartoltam a telót töltés után de a mobilnet is bekapcsolva maradt.Ezután már semmit nem nyitottam meg és reggelre nem 50%-ot hanem csak 10-et merült.Ráadásul az android rendszer is csak pár percig maradt ébren.Nem úgy mint korábban az egész töltéstől számított időben ébren is volt a rendszer.
-
pusihusi
addikt
Hát a V10 egy nagy f.. , inkább G5, az se sokkal drágább A G4 is 100x jobb nála!
Üdv. Feri!!
-
ADAM1337
nagyúr
Utána kéne járni nekem már túl nagy méretben a V10, de hogy ott is van-e bootlop, mert akkor minél több garis készüléket választanám.
Viszont elgondolkodtató, ujjlenyomat olvasó, +1gb ram, +jobb dac nálam ez számítana (ami szubjektív a méret, nekem már a g4 is határ eset, és akkor nem beszéltünk a V10 méretéről: [link] valamint a kinézet is)Én őszintén akkor vacillálnék rajta, ha jobb chipset is került volna bele.
-
pusihusi
addikt
Azt szeretném kérdezni hogy mit lehet letiltani, de azért ne álljon le a rendszer , nincs valami lista? A google zene, játék stb, ezeket tudom.....
Üdv. Feri!!
-
Libretom
aktív tag
Szerintem ez egy szuper telefon, de érthetetlen, hogy az első két hónapban (azonos használati szokások mellett) kb. 2 %-ot merült óránként, aztán hirtelen a duplája lett. Kipróbáltam másik, 100 %-os akkuval. Az eredmény ugyanaz!! Mi történt? Szinte semmi nem fut a háttérben, nincs adatkapcsolat, alig megy a kijelző, stb. Minden app-nál szinte 0 %-os akku használatot jelez a mobil, kivéve az android rendszert, meg a kijelzőt.... Olvastam itt, hogy lényegesen javul a helyzet a V20e, vagy f verzióval. (!!?) Egyelőre 20d-vel használom.
-
Bass
addikt
válasz Quqesz #29618 üzenetére
A hatos sebessegevel nincs bajom ,lehet eloszor fr lesz. Csak az utobbi idobe amik megfordultam a kezembe telok jobban hasznaltak a keszenleti modot ezeken a rendszereken es az a vicc hogy kinai telokrol beszelunk. 10 ora alatt total lemerul 1,5 ora kijelzo idovel ez nem normalis. Hazaèrek csinalok egy fr-t es majd meglatjuk.
-
Bass
addikt
válasz nünüke1975 #29616 üzenetére
Èrdemes lenne visszaternem ra? Èn már 6.0-val vettem a telenornal igy nincs osszehasonlitasi alapom.
-
pusihusi
addikt
Én visszaraktam az 5.1-et a d végűt, a gyorsaság majdnem 1 1/2-rese a 6.0-nál. Próbáltam egy tesztet is 66000 antutu. Akkor nem csak nén láttam gyorsabbnak. A 6.0-nál valamit elszúrt az LG a belerakott dolgainál.Azt hiszem maradok ennél, majd még az üzemidőt meglátjuk
Üdv. Feri!!
-
Aryon87
félisten
válasz TeeJay #29613 üzenetére
Nekem az Xperia SP volt mint konkurens az F6-nak (ha jol emlekszem, szemeztem is vele).
Az nem kifejezes hogy feludules lesz a G4...
Nekem is a G4 volt az elso csucstelom, a G5-el fokoztam (csereutalvany a szerviz jovoltabol)[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
TeeJay
félisten
válasz Aryon87 #29612 üzenetére
akkor két G4 lesz jövőhéten rendelve
párom továbbra is elől hátul fehéret akar de mondtam neki vegyen ahol akar én mobilker.-től megveszem a fekete bőrt és kész.reméljük a bootloop már nem fog megjelenni a 2016 mostanában gyártott modelleken elvégre 1éve jelentették be azóta már minden gyártási hibát illene kijavítani
powerbank-ot rendeltem már mindkettőnknek (Xiaomi 10000) szóval az akku kérdés nem nagyon izgataz Android N meg majd jön valamikor reméljük stabilan és tovább javítva a telefont
sosem volt még csúcstelefonom az LG F6 után felüdülés lesz a G4 annyival durvább a hardver benne
az F6 is jó lenne még 1évig csak a facebook viber messenger trió meg pár alkalmazás amit használok szépen megrángatja és már nem éppen röccenés mentes a dolog
valljuk be egyre kevesebb az az 1GB RAM meg a sima snapdradon 400Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Aryon87
félisten
Lassan a G5 is jó árban lesz
V10 más ligában játszik, a G4 pedig még mindig helytálló telefon (ha a bootloopos problémát figyelmen kívül hagyjuk), főleg hogy nagyon jó árban kapni.
V10 sztem nem ér +30-40k felárat csak hogy elélvezzek hangminőségem legyen. Viszont az ujjlenyomat olvasó, a strapabírósága viszont már csábító.
Valamikor megkapjátok az N-t, úgy újév környékén (G3 legalábbis akkörül kapta az MM-t)Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
TeeJay
félisten
jövőhéten eljön a kánaán meglett a pénz az új csúcstelóra
G4 96körül megvan a mobilkereskedes-nél
viszont 128-ból meg a V10 is meglenne és 1x tapiztam Media Markt-ba azóta fáj a fogam rá
reálisan viszont mivel jóformán ugyanaz a proci csak +1GB RAM meg 0,2"-al nagyobb kijelző és kis extra kijelző ezért nem biztos hogy 30ezer felárat kiadnék ja tudom van még HIFI DAC benne de sose hallgatok zenét telefonon amikor meg félévente 2órát vonatozok akkor elég nekem a sima zeneminőség isnehéz dönteni melyik legyen
az eszem a G4-et súgja mivel LG F6 után az is egy Ferrari lesz
de a V10 viszont még jobban csábíta G4 ugye meg fogja kapni még az N Droidot?
tehát lehet számítani arra hogy jobban fogja bírni akkuval az újításokkal amit az tartalmaz?Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
brd
nagyúr
Sziasztok!
Van valakinek ötlete, hogy az "Android System" nevében elbújó programok közül mi lehet, ami konstans 9-10%-os akkuevést generál (csak ha a kijelző is működik, akkor eszi), vagy hogy hogyan lehet kideríteni? A sima "melyik app eszik akksit"-féle megoldások nem megfelelőek erre, mert azok csak ugyanazt tudják általában (én a kivételt keresem. ), mint az Android 5.1-ben alapból is elérhető statisztika.
The only real valuable thing is intuition.
-
Aryon87
félisten
Hm, akkor passz.
Nalam a telo utolso heteiben 3.5-4 oras kijelzoidoket produkalt a backup kikapcsolasaval.
Lehet kellene neki egy FR..[ Szerkesztve ]
-
Bass
addikt
válasz ctvagyok #29602 üzenetére
6.0 van fent vagy 5.1? Nemtom mi lehet de nagyon halvany a teljesitmeny. Kiprobaltam ha pl netezek kb 60%-s fenyerovel 3,5 ora kijelzo ido meg van ez rendben de ha neha neha hasznalom ala csak keszenletben van akkor kb 1-1,5ora max es mar csipog a 15%
[ Szerkesztve ]
-
ctvagyok
őstag
Nálam facebook messenger megy meg egy gmail, és kb semmit nem merül ha nem nyúlok hozzá. Kivéve ha valami app beragad. Mostanában elő-elő szokott fordulni, de ha megnyitom az appot ami be van ragadva, egyből nem fogyaszt tovább. Helyadatok ki vannak kapcsolva, meg a google biztonsági mentés. Wifi és mobil net folyton be van kapcsolva. Nálam google biztonsági mentés nem hozott igazából semmit. A Helyadatok szívnak mint állat, de én nem is használom.
De még ha be van ragadva valami, akkor sem merült 30%-kat. Ott valami szar. Vagy a készülék vagy valami program.[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
A tobbszor emlitett backup-ot kikapcsoltad? (Biztonsagi mentes es visszaallitas)
Ha igen, fullra toltsd fel a telot, es par ora mulva mar jobb lesz.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Hirdetés
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
- iPhone 14 Pro 128 Gb
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest