- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- iPhone topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
~~~ HUAWEI P8 ~~~
Főbb szabályok:
1. Olvasd el az összefoglalót! | 2. Használd a keresőt | 3. Kérdezz, válaszolunk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bojtix
tag
válasz
grafnet #14391 üzenetére
Én ha nem használtam komolyabban, akkor sem bírt ki egy komplett hétvégét, de 1 napot viszont nyüstölés (2-3 óra beszélgetés + folyamatos net kapcsolat mail, chat stb szinkronnal) mellett is elketyegett.
Legalábbis eddig, mert szinte napra pontosan a 2 év letelte után rohamosan esik az akku kapacitásaNem fogom beadni a szervízbe
1- lejárt a gari
2- ráadásul nem is lenne garis, mert a nyáron kamerát cseréltem benne. 1 hétig "rohasztották" az asztalon és vissza sem szóltak, hogy nem bontják meg a ház "görbülete" miatt, hanem én kezdtem érdeklődni, hogy mi van a telóval... mindegy megcsináltam inkább magam....Valakinek van esetleg jó állapotú gyári akkuja vagy vettetek már kínából?
Előre is köszönöm a tippeket!
-
Caldera
senior tag
válasz
grafnet #14388 üzenetére
Ha éjszakára nem teszem repülőbe és folyamatosan be van kapcsolva a mobilnet (most csak akkor kapcsol be, ha felébresztem) akkor is megvan a 2,5 nap. A folyamatos WiFi-nek akkor van értelme, ha mindig van ismert hálózat hatókörben, mert ha kikerül belőle keresi a kapcsolódási lehetőséget, ami nagyom meríti.
Akkor nekem szerencsém van a telefonnal, bár használtan (új állapotban) vettem, de az előző gazdájának csak másod telefon volt és ezek szerint gondosan kezelte. -
válasz
grafnet #14306 üzenetére
Áh, már értem. Lehet felpattintom tokra, sokat olvasok és eléggé elfárasztja a csuklóm a teló tartása.
Neem, a beazonosításomhoz, mert csak mailt, meg nevet adtam meg. (Gondoltam elég a mail cím- név páros, úgy is csak 1 telót adtam be, a garanciakérvényes lapnál meg feltüntettem a címet.)
-
válasz
grafnet #14301 üzenetére
Bocsi a pár napos kihagyásért, nem voltam gépközelben, telóról meg egy szenvedés számomra a fórumba írni - főleg ha képet akarok mellékelni.
Lényegében miután írtam az első hozzászólásomat, utána javaslatotokra küldtem egy mailt is.
Másnap egyidőben érkezett az SMS, hogy vehetem át a postán és a mail, hogy amúgy kéne még adat, mert nem küldtem elegendőt a beazonosításhoz.Postán átvettem, cserélték a kijelzőt és az akkumulátort. Kis ragasztó (szvsz valamilyen szilikon) maradt a ragasztásból hátra a kijelző alján, de körömmel röhögve lekapartam.
Kaptam egy üvegfóliát is rá -amit eddig nem tudtam leszedni
-benne egy hajszálrepedéssel, ami remélem, hogy csak a fólai és nem a kijelző - ezért is akarom lekapni, hogy wtf.
Plusz karcot nem tapasztaltam + eddig nem produkált semmilyen rendellenességet működés közben.
FW nem tudom már mi volt rajta előtte, most GRA-L09C432B394-el kaptam vissza.
+ jött vele egy ajándék, de egyelőre nem jöttem rá az értelmére:
-
-
-
milu44
aktív tag
válasz
grafnet #14136 üzenetére
Sajna nincs a telefonon.
De keresgéltem a neten és elvileg ezen az oldalon fenn van bár elvileg a teljes rom csak, nem az update.
Nemtudom mennyire megbízható egy oldal.
https://easy-firmware.com/home/browse/category/id/2196/
Itt a hivatalos bejelentése:
https://www.huaweiblog.de/news/firmware-updates-fuer-mate-9-p9-plus-nova-2-p8-lite-2017-und-p8/
Itt meg jó páran azt írják ha jól veszem ki akkor csak B398 nál adta be, bár német tudásom silány.
https://www.android-hilfe.de/forum/original-firmwares-fuer-huawei-p8.2289/huawei-p8-b520-sicherheitspatch.869770.html -
Micsurin
nagyúr
válasz
grafnet #14126 üzenetére
Portoltak rá custom MIUI-t.
De a srác mintha eltűnt volna XDA-ról.Keresgélj még a pool tetején a téma. !
Itt is van. Kár érte, NAViDart romjai ált. jók. -
söncö
tag
válasz
grafnet #14096 üzenetére
Nem az app váltóban. Normálisan megnyitja az alkalmazásokat.
Ha pl a kezedben van a telefon és a play a háttérben frissíti a gmail appot te meg a tárcsázóban nézed a telefon számaidat akkor amikor befejezi a gmail frissítést minden előzmény nélkül megnyitja a gmailt. A tárcsázót meg multitaskba küldi.
Ha meg lezárt kijelzőnél frissít akkor kijelzőzár feloldás után a legutolsó frissített alkalmazás nyílik meg a kezdőkép helyett. -
ricsi8800gt
addikt
válasz
grafnet #14037 üzenetére
Szabcsizz..........Igen P8 max é nem plusz bocsi,még valamikor decemberbe kérdeztem itt és azt a választ kaptam hogy jön rá majd januárban az Oreo de aztán nem jött
grefnet......hiába felső kategória de régi széria és nem biztos hogy a mate 8 meg kapja,sőt úgy is volt hogy nem jön rá,csak a Mate 9 meg attól felfele,És a minap olvastam a mate 8 forumba hogy jön rá de hát ki tudja meg látjuk
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
grafnet #14037 üzenetére
Hiába felső (üzleti) ketegória a Mate sorozat, másfél éve amikor vettem a P8-amat, eredetileg Mate 8-at akartam venni csak elfogyott a telekom készlete és fura módon meg is szüntették a forgalmazását, pedig nem sokkal előtte jelent meg a Mate 9. Szóval totál érthetetlen volt számomra, hogy miért nem forgalmazták tovább, amikor P8 és P8 lite-ot még fél év múlva is árulták.
Az egyetlen magyarázatot abban látom, hogy ha tovább árulták volna a Mate 8-at akciós áron, az betett volna a Mate 9-es eladásoknak, így pusztán a profit miatt nem árulták már később.Aztán Mate 8 is úgy el lett felejtve mint a csuda Huawei részéről is, csak google biztonsági frissítések és kisebb javítások jelentek meg rá azután. Arra se fog kijönni már 8.0-ás droid, maximum mókolva lehet majd valahogy rátenni, de hivatalosan tutira csak Mate 9-re lesz esetleg lehetőség frissíteni.
Huawei-nél mindig csak 1 androidnyi frissítés van a telefonokra, legyen az felső vagy közép kategória.
Az alsó és alsó-közép kategóriás készülékekre meg általában nem is adnak ki android frissítést. -
rolee9309
csendes tag
válasz
grafnet #14005 üzenetére
Köszi a választ, megpróbálom ott is. Azért írtam ide elsőnek, mert azt gondoltam, a telefon hülyesége lehet, hogy fogja magát, és lezárja a kártyát
Rufus semmit sem lát.
Még talán a második, vagy harmadik napon lett másik telefonba behelyezve, de soha nem jelzett előtte semmit.
Kártyaolvasó ugyanaz, használat annyiban merült ki, hogy zenét hallgattam, de jelentős mértékű írás nem törtét rajta (leszámítva azt a havi 1-2 képet maximum, amiket csináltam).A kártya meg Verbatim.
Ui.: bocsi, ha katyvasz volt, amit írtam, csak nagyon hirtelen jött, és nagyon felbosszantott.
-
szemesi69
addikt
válasz
grafnet #13991 üzenetére
A kérdés ez volt: "Hello
Honnan lehet megtudni,hogy dual simes-e a P8-om?"Ebből ki indulva, úgy gondoltam alap gyári állapotról beszélünk
, ott pedig egy dual alapból két imei számmal rendelkezik. Azzal tisztában vagyok, hogy lehet dualosítani, de akkor egy imei van
Tehát a válasz helyes volt
Én sem akarok kötekedni
Van itthon egy T-mobilnál vásárolt P8 ami gyári független és egy imei száma van és csak egy sim kártyát kezel, mivel alapból single sim
A sim tálca ugyan az a single és dual változatnál is -
Anonymus95
senior tag
válasz
grafnet #13979 üzenetére
Tipp:
A fejlesztői lehetőségekben a Korábbi DHCP kliens használatát érdemes bekapcsolni. Így stabilabb és kicsit gyorsabb a wifi. Bluetooth bekapcsolásakor is kisebb a sebesség veszteség és a sebesség ingadozása/instabilitása.
Továbbá csodálkozva konstatáltam, hogy 72 Mbit/s-es a sebessége a P8-nak, míg pld a P9 lite -nak 150 Mbit/S
Látszik is. 120/10-es UPC wifi az albérletben és kb 51-52 Mbit legjobb pillanatában, míg a P9 lite olyan 90-100 Mbit/S
Laptop 2,4 Ghz-en 110 míg a másik laptop 5Ghz-en 110-118 is volt.
És pld valamiért a telefon szereti az 5-ös csatornát, de a gépem nem képes 54-nél magasabbra viszont 10-es csatornán mutatta azt a 100-110-et és szerencsére a telefon is jól viselte, de mondjuk még mindig kicsit kevesellem az 52-őt. De tény hogy örülök, mert ez nagyon jónak számít.Lehet sok volt az infó, de hátha érthető volt.
Nálatok is 72 a wifi sebessége? Amikor csatlakozva vagy egy wifire, bökj rá a nevére és ott mutatja. Nálam otthon is és az albérletben is 72.
Illetve mennyi a max sávszélesség amit kitudtok hozni a telóból? És végül a DHCP kliens átállítása segített e?
Köszi a válaszokat illetve aki kipróbálja. -
csipszikutya
senior tag
válasz
grafnet #13977 üzenetére
Haverom akinél Debrecenben meg szoktam aludni a közeli kocsmában már van számlája, butornak, törzsvendégnek számit. Kivételes alkalmakkor beszerzési áron adják neki a köbambit. És mivel vasárnap szülcsinapcsim, óccsé lett volna a finom nedü
De sajnos nem lehetek ott mert asszonyállat kitalálta, hogy ö süt nekem sütit, de dolgozik is, szoval haza kellett jönnöm... szoval amig ö dolgozik én meg nyamnyogok a sütin, ahelyett be is italozhattam volna, de hát ki érti a nöket... -
Micsurin
nagyúr
válasz
grafnet #13941 üzenetére
Néha annyira kincsi lennék mik az a "tartós programok" ilyen esetben. Végig jártam az összes Customot, most megint gyárin vagyok 399-en, launcher is fut, és mégis stabil. [...] talán mert nincs fent a messenger?
Ami tovább települ mint egy 3,5GB-s játék, és 2x annyi jogra van szüksége mint a Wazenak.
-
etrop01
tag
válasz
grafnet #13919 üzenetére
Van egy rpi3 amin kodizok gondoltam kipróbálom azzal is, ugyanezt csinálta alig akarta betölteni a filmet amíg kapcsolódva volt a Bt hangszóró amint lecsatlakoztattam gond nélkül ment ugyanaz a film.
Ezt a másik csatornát a rouernél kell állítani ugye? Mindegy mire csak más legyen vagy van ajánlott? -
Micsurin
nagyúr
válasz
grafnet #13815 üzenetére
Kijelző az egyetlen dolog amit nem, vennék kintről, ezt a boltot se reklám miatt írtam be név szerint. Egyetlen GSM akikkel valóban tapasztaltam, hogy GYÁRI alkatrészt árulnak. (Nem tudom honnan szedik.... ha mégse gyári akkor viszont extrém jó minőségű után gyártott.)
-
Micsurin
nagyúr
válasz
grafnet #13812 üzenetére
Hello ne vegyél kintről! Van itthon KÉSZLETRŐL.
13.Ker Speedshop, nem egész kilenc ezer volt a szürke.Mindjárt adok linket is. [link]
Ha "fehér" kell, akkor meg: [link] Itt egy tízes, de maga az alkatrész olcsóbb. Kis vita után mindig adnak el alkatrészt is, csak hallgasd végig mennyire eltudod k*rni a telod ha nem értesz ahhoz mit kéne csinálni.
Ali: [link]
Battery Cover / Back Door-ként keresd.
Szerelésben és egyebeknek PÜ-ben szívesen segítek ha kell továbbra is annak aki ír.
Ha a Prestige Black az, ami teljesen matt fekete arról egy linket nagyon megköszönnék, egy ideje vadászom de nem találtam max csak aftermarketet amiben nem volt NFC és nincs polírozva a ház széle.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
grafnet #13640 üzenetére
Off nem off... lassan baráti körre zsugorodik a topik úgyis!
@csipiszkutya: Nexus9: 1.gen screen bleeding.... csere.... 2.genes meg egy hete a gari leteltével vagy alaplapos vagy akku problémás... Sony Vaio laptop.... nem sorolom! 😁 Nem vagyok szerencsés ember....bár mociból ár alatt hoztam el egyet 23.000 kmmel!
ON:
13.Ker SpeedShop
Hatalmas up nekik! Múlt hét hétfőn rendeltem tőlük házat, 8840, ma vettem át rendes oem gyári titanium grey. Elnézést kértek, hogy nem tudták tartank az 5 munkanapot (...pedig csak levélben érdeklődtem mikorra várjam.)
Átveszem, meglepve tapasztalom, hogy NFC antenna is volt hozzá a kis légbubis csomagban. Srác reakciója nagyjából takarta, hogy ebbek így kell lennie. (Duna GSM 5+10 ezerben akarták ugyan ezt plussz szerelés mert alkatrészt ők nem adnak ki...) -
<>jana<>
senior tag
-
TGa
tag
válasz
grafnet #13401 üzenetére
Hátulja hibátlan, tokban volt. Meghajlott ugyan, de hívható volt és kommunikál a géppel. A Huaweinél érdeklődtem és 30 ezer egy kijelző csere, persze csak akkor marad garis ha a bevizsgálás során megállapított összes hibát javíttatom, mert maradhat mikro repedés...
Rákerestem a nevedre a topikban, de csak azt hozza ahol megemlítésre került a neved. A hozzászólásokat sajnos nem látom.
-
szemesi69
addikt
válasz
grafnet #13172 üzenetére
Mivel van bőven szervizes tapasztalatom, ha javítanak a szoftot is újra húzzák, az utóbbi pár évben ahányszor szervizbe volt a telefonom teljesen mindegy milyen hibával, akkor újra húzták.
Példák, usb csati csere, hangszóró csere, minden esetben, a szoftot is újra húzták, alaplap cserénél egyértelmű, hidd el hozzá nyúlnak -
Anonymus95
senior tag
válasz
grafnet #13096 üzenetére
Személyes cuccok (képek, zene, videók, dokumentumok) PC és lemasolod róla, az appok ilyenek, azokat pedig a Huawei Backuppal lehet és utána aztán fájl lemented gépre. Viszont sajnos 5-ről 6-ra történő frissítés után nem ajánlatos backupból visszatenni azokat. Így eleve nincs más mint újból belakni. De a személyes cuccokat leszeded majd frissítés után visszateszed. (Bár nem fog törölni semmit. Minden megmarad.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
grafnet #13048 üzenetére
Hát nem tudom.... volt már egy adag eszközöm. Tabletek ETC, csak a Nexust 2 évig nyüstöltem majd lepasszoltam anyámnak (Azóta reggel néha a kávés csésze is rajta van. Karcmentes. Mondom annak mondjuk elpusztíthatatlan az előlapi üvege... pedig elvileg nem is Gorilla hivatalosan.)
A P8-nak se lett egy micro karcot leszámítva eddig semmibaja. Azt a saját balfaszságom okozta... Pedig nálam tényleg rideg tartásban vannak a telefonok, akármennyire is azért figyelek rájuk.Mellesleg... a gyári fólia is csak foltot hagyott a kijelzőn.... három szép foltot amit semmi se hoz le.
-
Anonymus95
senior tag
válasz
grafnet #12985 üzenetére
Mennyiért adnád? Privátban beszéljünk már.
csipiszkutya.
Én is hallottam sokat a felválásról, de szerencsére nekem sincs gondom vele. Nagyon nagyon picit látható a jobb felső sarokban. Annyi hogy jobb oldalt közepén berepedt egy balesetnek köszönhetően (sötét volt és véletlen rákönyököltem a telóra. Vérzett egy kicsit..meg ott berepedt a fólia..ennyi történt.) De le sem merem szedni mert nagyon jól rajta van a telón. De szeptemberre jó lenne egy újat venni rá. -
-
EzFoglaltNév
csendes tag
válasz
grafnet #12196 üzenetére
Szia, ugyanerre jutottam én is, amit te felsoroltál.
Jelenleg a Huawei ügyfélszolgálatával állok levelezésben, pontosabban várom, hogy érdemben válaszoljanak valamit.Nem tudom, létezik-e arra módszer, ami objektíven megmondja, mikor kérték le a kioldó kódot, vagy neadjisten arra, ami azt is megmondja, hogy mikor unlockolták a telefont. Tehát nem olyanra gondolok, hogy a TMX-es hátramegy, elszív egy cigit, majd előjön, és mond valami számomra károsat.
Mindenesetre, ha nincs ilyen objektív módszer, akkor ez óriási aránytalanság a gyártó/forgalmazó és a vevői oldal jogai között. Az ellenoldal azt mond amit akar, a vevő meg vagy elhiszi, vagy tökmindegy.
Beszámolok majd, ha lesz fejlemény.
-
Bkrisz9
őstag
-
csipszikutya
senior tag
válasz
grafnet #12053 üzenetére
Én komolyan mondom nem tudom, de épp ésszel fel sem birom fogni. De már nem lényeg, remélem 3 krvát is hivtak a pénzemböl vagy ellopták vagy szivart gyujtottak vele vagy bekátyuzzák az M3-ast belöle de leszarom.
Vettem 8 db Nokia 3310-et toknak, 140 tonnás péncélszekrényben hordom már a telefont, eladtam a kocsit és tankot vettem a helyére, hogy biztonságban legyen a drága kis telefonom.Persze ha telefonálni akarok akkor bemegyek az egyik atom bunkerem 250%ban gumival és plüssel meg fiatal szüz lányokkal bélelt szobájába, hogy ha véletlen kicsuszna a kezemböl akkor nehogy megsérüljön, mert ha valami baja lesz nincs kedvem megint házat cserélni.
Persze elöbb kiszállok a tankombol, a páncélszekrényt elviszem a kibélelt szobámba és ott veszem ki csak a széfböl, majd bontom ki a 3310es tokbol. De lehet benézek a valamelyik biztositohoz és valami fasza biztositást is kötök rá mondjuk 213ö944utör8eg csilliárt forintért.Uhh, elnézést...
-
Micsurin
nagyúr
válasz
grafnet #12014 üzenetére
2,5 hónapos készülékről beszélünk azt hittem leülök seggre amikor meghallottam.
Magán GSM-ben 13.... csak a poén magamnak megoldom lazán... sőt.... gomb csere kamera csere szinte bármit és mint néztem alkatrész van dögivel, csak a garancia nah.. mégis.De nekem nem csak ház csere lett felírva, NO NO! A ház és a kamereVÉDŐÜVEG az két KÜLÖN darab szerintük.
Plusz nem is vészes azért, csak na triggerel az a pici sérülés....
-
AthlonXP
őstag
válasz
grafnet #11882 üzenetére
Így már sikerült, köszi.
Azt hittem az elsötétítés mértéke fix és valahol lehet állítani, vagy ilyesmi.
Az előző Xperia Z-n fix volt az érték, mindegy mekkora fényerő volt beállítva alaphelyzetben, mindig az adott értékre vette vissza, sötét helyen, vagy kevés fény esetén.Kb két hete van meg a telefon, de még mindig a megszokás fázisban vagyok vele. mindig van új dolog amit felfedezek rajta.
Pl. fura volt kicsit, hogy nincs hozzá semmi progi a gépre, amivel kezelni lehet a telefonon levő adatokat, biztonsági mentést lehet vele csinálni, frissíteni, stb. A Sony-nak ere van külön progija, ami tök jó ( igaz, nélküle nem is lehet használni a telefont PC-n, csak tölteni. ).
Erre ma reggel, ahogy csatlakoztattam a telefont a géphez, észrevettem, hogy lett egy új meghajtóm a TC-ban, egy pár megás, néhány fájlt tartalmazó.
Azon volt ez a "Hisuite" nevű cucc, amit feltelepítve egy komplett kezelő felület fogadott, amin keresztül elérve a telefont, egy csomó dolgot lehet csinálni vele!
Baromi jó és ezt eddig észre sem vettem, pedig többször is volt már gépre kötve a telefon, de mivel a belső tárolót a program nélkül is el lehet érni, azt hittem ez ilyen.
Nagyon jó ez a telefon, abszolút megérte a vételt! -
Murdock1981
tag
válasz
grafnet #11335 üzenetére
Még mindig nem értem. Azt írják:Az árak bruttó árak, 27% áfát tartalmazzák.
A lényeg,hogy kiváló minőségű a termék.
Néhány kártyát már rendeltem kintről, de mindig át b@sztak, mert a kapacitása jócskán kevesebb volt, mint ami rá volt írva: 32gb tesztelés után 8 volt a valós, az is megbízhatatlan. Én megfogadtam,h kintről kártyát, pendriveot nem rendelek. Érdekes, hogy a PC-be vett 4gb ddr3 RAM 3000ért tökéletesen működik, mondjuk 1600mhz-esnek hirdette, de 1333, viszont bírja az 1600-at.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kuponkunyeráló
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gaming notebook topik
- Bittorrent topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Nintendo 3DS és DS topic
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest