- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janaboy
veterán
válasz
asturel #16342 üzenetére
Basszus ezen jól átsiklottam! Köszi!
De végülis megoldottam úgy, hogy a 0228-asból kiszedtem a boot.img-t áttettem a 0329-be és így működik!
Így már nem kezdek bele az újratelepítésbe, feltéve hogy van egyáltalán értelme!?Viszont egy dologban még szeretnék kérni segítséget! Ha fix fényerőre állítom a háttérvilágítás erejét, akkor nagyon nehezen kapcsol be a home/back/settings 'billentyűk' világítása..próbáltam erre keresni beállítás, de nem sikerült! Van arra valami opció, hogy ne a fényérzékelés alapján kapcsolja be, hanem mindig égjen ha használom?
Köszi!
üdv -
Tityahome
aktív tag
válasz
asturel #15905 üzenetére
,,debug.enabletr=true" --- ez parancs nekem időközönként lefagyasztja a tabot
más:Anno volt egy olyan probléma hogy a nyitott alkalmazásokat mikor elő hozom a home gomb folyamatos nyomvatartásával a megjelenő kis ablakokban csak félig látszanak az alkalmazások képei.
Az alja mindnek hiányzik!
Nem emlékszik valaki hogy ez hogyan lett orvosolva anno mert nem találom a fórumban?! -
Tityahome
aktív tag
válasz
asturel #15859 üzenetére
hát már most esküszöm elbizonytalanítottál.A napokban teszteltem a 10-et is ezért nem vagyok biztos benne.
Ezt nem lehet úgy megoldania hogy cm9-be CWM-ból fel tudjam rakni? Én örülnék neki ha működne a 9 alatt is mert én nem tablet módban használom ezért az eredeti funkció gombokat szoktam nyomkodni. -
Tityahome
aktív tag
válasz
asturel #15857 üzenetére
Nem olyan lényeges amúgy... csak egy kósza ötlet volt.
Én is maradok a cm9-nél úgy döntöttem.
Azt áruld már el nekem hogy a funkció gombok rezgését hogy oldottad meg cm10.1 alatt mert az sem a 9-ben sem a 10-ben nem működik csak a 10.1-ben. Valamit a build.prob-ban kell módosítani?
Egyébként a kamerát én amúgy sem használnám...arra ott a telefon...mindig kéznél van.
Míg 2.2 alatt működött addig is csak egy próba képet lőttem vele. -
Tityahome
aktív tag
válasz
asturel #15853 üzenetére
Inkább a rendszer ébredés és a programok elindításánál érződik nagyon a különbség.
...vagy mondjuk ha a háttérben fut egy tunein rádió. Bár azt hiszem így is ki hoztad a maximumot a tabból!
Egyébként most raktam vissza a cm9-et és cm10.1 után egyből feltünik a különbség. -
drmotto
őstag
válasz
asturel #15840 üzenetére
Erre ezt írja:
~ # e2fsck -c -y -v /dev/block/mtdblock2 && e2fsck -p -v /dev/block/mtdbolck2
e2fsck -c -y -v /dev/block/mtdblock2 && e2fsck -p -v /dev/block/mtdbolck2
e2fsck 1.41.14 (22-Dec-2010)
e2fsck: Attempt to read block from filesystem resulted in short read while tryin
g to open /dev/block/mtdblock2
Could this be a zero-length partition? -
-
simbazz
aktív tag
válasz
asturel #15784 üzenetére
Újabb tesztek folytak a cm-10.1-gyel, rtsp stream-ekkel (MinDig TV), íme:
VPlayer: ahogy korábban említettem, a képminőség nagyon leromlott a cm-10.0-hoz képest, hangyás, kockás, mint valami régi analóg tv adás slusszdrótos antennával. Csináltam screenshotot, de az meg teljesen jó lett
Leesett, hogy PC-n, régebbi videókártyáknál már belefutottam ilyen jelenségbe, ott elég volt kikapcsolni a video overlay-t. Itt, cm-10.1-ben is bejött ez a trükk, Android Developer Menu-ben HW fedvények tiltása és lőn, a kép rendbejött (stream is, helyi videók is). De nem olyan smooth a videó, mint amilyen 10.0-n volt.
BSPlayer: kép/hangminőség rendben van, szinkronban vannak, nem akad. Csak macerás letárolni a stream url-eket, kézzel kell playlist-et csinálni (m3u és pls is megy). Most ez a nyerő.
RockPlayer: kép rendben van, de állandóan gyorsul-lassul, mert próbál szinkronban maradni a hanggal. Ez a player sínylette meg leginkább a hw mód hiányát. 10.0-n ez volt a preferált helyi videó player.
RTSP Player: gyenge képminőség, nincs tárolás, nincs playlist.
VLC: kép van, de akad, hang legtöbbször nincs, vagy nincs szinkronban.
MX Player: lásd BSPlayer, de playlist-ből nem tud stream videó lejátszást.
DicePlayer: nem találtam stream lejátszási lehetőséget. Helyi videókat, vagy playlist-ből stream videót indítva hw módban akart lejátszani, ezért kilép, nem találtam sw mód beállítási lehetőséget.
RTSP Player-t és Dice-t kivéve mindegyik rendesen vitte a helyi videókat, xvid-et és h.264-et próbáltam.
A fentiek alapján most a BS-nél maradok, minden frankó
-
simbazz
aktív tag
válasz
asturel #15777 üzenetére
Igen, a cm-10.1-20130809_2 produkálta a frame pingpongot. Csak akkor jön elő, ha nagyon le van terhelve a rendszer, sok widget és app fut a háttérben. Scrollnál most nem csinálta, viszont képernyő elforduláskor többször megfigyelhető. Fordítok a táblán 90 fokot, a képernyő elfordul, viszont láthatóan még nem ért véget a művelet: a képernyő még némileg áttetsző és ghost-ként visszaköszön a háttérben a még csak kb. 70-80 fokkal elfordult képernyő is. A két frame pingpongozik pár másodpercig, aztán helyreáll a rendszer. Ritka jelenség, csak le/túlterhelve, akkor is csak kb. 5-ből egyszer.
Csináltam egy "gyors" összevetést a gyári 2.2.2 ROM-mal, és a cm-ekkel: cm-9-20121214_v2, cm-10-20130329, cm-10.1-20130809_2. A versenyzők: HBO GO, MinDig TV, VPlayer (az egyetlen médiaplayer, ami tisztességes minőségben le tud játszani rtsp stream-et, próbáltam legalább 10 másikat is), és UC Browser (Dolphin volt előtte, most ez a favorit). A UC Browser érdekes módon flash player telepítése nélkül lejátszik flash videókat, teljesen meg vagyok elégedve vele. Mint most kiderült, az Adobe Flash Playert telepítve a UC is kifekszik a flash-től, 2.2.2-n kevésbé, cm-eken teljesen. Így a továbbiakban nem szükséges feltennem a flash playert, amire kellett, azt a UC Browser tudja.
2.2.2:
HBO GO: ok
MinDig TV: ok
VPlayer: ok
UC Browser: okcm-9 és cm-10:
HBO GO: -
(korábbi hozzászólásomban azt írtam, hogy cm-9-en még ment, de mégsem, rosszul emlékeztem)
MinDig TV: -
(dettó, Error: 100 with url:rtsp://... hibával leáll)
VPlayer: ok
UC Browser: okcm-10.1:
HBO GO: -
MinDig TV: -
VPlayer: rtsp és egyéb videólejátszás is működik, de nagyon leromlott a képminőség a korábbiakhoz képest
UC Browser: okrtsp lejátszás teszthez itt a Duna World MinDig TV-s stream-je:
rtsp://web13.connectmedia.hu/live/dunaworld_mq.streamA Developer menü meglett, kösz a tippet. Host név beállítva. Ha a VPlayer kínjára is lesz orvosság, akkor még nagyobb heppiség lesz
-
simbazz
aktív tag
válasz
asturel #15770 üzenetére
Én is feltettem a 10.1-et. Egészen kiváló lett, a sebesség valóban jobbnak tűnik, a scroll kevésbé hajlamos akadni, a képernyők közötti lapozgatás is gyorsabb. Viszont az említett előző és következő frame közötti ugrálás időnként előjön scroll vagy képernyőlapozás közben. Flash videós teszteknél viszont állandó ez az ugrálás, de ez már a 10.0 óta így van. Videó indításkor, pl. videa.hu a hang általában elindul, de vagy nincs kép, vagy hangyák háborúznak, vagy 2 frame között ugrál oda-vissza. Ugyanez igaz a flash-t használó online tv kliensekre is. Ugye a Mindig TV app tv-s része (nálam) nem megy, viszont a 10.0-val az adások rtsp stream-jeit gyönyörűen vitte a VPlayer. 10.1-en nagyon gyenge lett a stream lejátszás képminősége, igaz, most az offline videókat is hasonlóan hangyásan viszi a VPlayer - talán a hw dekóder hiánya miatt. A Youtube kliens kép/hangminőségével nincs gond, más médialejátszók, pl. BSPlayer, RockPlayer is látszólag rendben működnek.
A fentieken kívül a 10.1 is a 10.0-val megszokott funkcionalitást hozza. Újdonság, hogy a 3 hardware gomb világítása rendbejött, most már nem kell trükközni a fényerőkkel. A kék led viszont (nálam) továbbra is meg van bokrosodva, ritkán van nyugalomban, legtöbbször villog. Ennek milyen funkciója van, mit jelez?
A kamera nélkül pedig elvagyok. Fényképezésre valóban nem igazán volt alkalmas. Más is említette, hogy a Skype-hoz jól jött, ezt kiegészíteném még egy hasznos felhasználási lehetőséggel: IP Webcam. Távoli kamerának használható így a Slim, akár bébiőrnek vagy megfigyelő kamerának is. PC-n nézhető az "adás". Próbáltam, vicces volt. A tinyCam Monitorral pedig másik Androidos készüléken is nézhető a műsor.
Kb. ennyi, reméljük a 10.1 is beválik.
Szerk.: Ami nekem hiányzik a 10.0-hoz képest: nem tudom átállítani a Slim LAN host nevét. Emlékeim szerint ez a lehetőség a hw finomhangolásoknál volt, ahol órajelet, CPU governort, stb. lehetett állítani.
-
drmotto
őstag
válasz
asturel #15767 üzenetére
Rendben, köszi.
Ha meg tudom győzni a kölköket itthon, hogy a kamera annyira nem fontos, akkor feldobom.Más.
Az újraindulós problémám továbbra is fennáll. Mindegy milyen rom, újraindul random, ha bármilyen játék megy. Ma pl az Angry Birds negyedik pályáján tette ezt, úgy, hogy előtte tettem fel a gyári romot, és semmi más nincs rajta. Szervizbe nem viszem, nem garanciális már, amilyen árakat hallottam, abból újat veszek...
Valakinek ötlete van esetleg? -
pawky
csendes tag
válasz
asturel #15760 üzenetére
igazi örömhír, jól jönne egy új rom erre a vasra. egy újabb android új életet lehelhetne ebbe a halott tabletbe. én szeretem és használnám is, csak azért vannak gondjai. pl nem működik a skydrive, mert csak 2.3-tól lehet telepíteni, a másik, hogy nem tudok NTFS pendriveot csatlakoztatni, pedig hasznos lenne.
Ha lesz valami új menőség, amin minden működik, feltétlenül szóljatok, köszi -
eladohardver
őstag
-
qwer1980
csendes tag
válasz
asturel #15467 üzenetére
Helló!
" Hardveres dekodert sikerult megcsinalni, hogy mukodjon az osszes containeren (mkv, avi, stb..)
http://goo.im/devs/asturel/s7_slim/cm10/new_hwdecoder a zip tartalmat /system/lib/ be kell masolni majd rebootolni. (AC3 hang tovabbra se megy)"Bemásoltam a fájlokat totalcommanderrel oda ahova kell, de mostmár nem kapcsol be. CyangenMod -os kék logó forog az elején és ennyi. Nem kellet volna felülírni az utolsó fájlt?
-
LJ.
tag
válasz
asturel #15447 üzenetére
Itt egy ebay link: http://www.ebay.com/itm/1-5M-HDMI-TO-MICRO-HDMI-GOLD-TYPE-CABLE-FOR-Phones-HDTV-HTC-EVO-4G-/221204046884?pt=US_Video_Cables_Adapters&hash=item3380c9e424
Bár most olvasom, hogy hiába a mkv HD film és a HDMI, a kimeneti felbontás csak 800x480 lesz... Szóval TV-re kötve erőteljesen gyér a felbontás... Na sebaj, nemtudom miért gondoltam hogy 720p-ben fogja kiküldeni a jelet
-
gretzky77
veterán
válasz
asturel #15412 üzenetére
Szia nem tudnál abban segíteni, hogy egy 4.1.1es gyári droidot,hogy tudnék rootolni! Arra kéne rábirnom,hogy lássa a joikuspot által sugárzott adhoc wifijelet! A huaweien meg tudtam oldani ugye a wpa suplician fájl cserélésével ezt szeretném kipróbálni egy funtab hydra tabon amin 4.1.1 gyári rom van! Ha van más megoldás erre a problémára az is érdekelne! Köszi
-
turai_
tag
válasz
asturel #15323 üzenetére
Szituacio a kovetkezo: adott a tablet, csak 3G-s. Ha mozgasban vagyok, es osszeomlik valami, kell SSH vagy RDP, ott, azonnal, kulfoldi munkaado tud am harapni rendesen. Telefonomon van 500Mb, aminek felhasznalasaban vegre meglattam a fantaziat. Bluetoothon osszekapcsolom, internetmegosztasm aztan sajnos semmi, IP-re sem tudok csatlakozni, oldalak nem jonnek be, ping nem megy. Ezt szeretnem megoldani, de nem eletbevago, csak ha nem muszaj, nem cipelek mindenhova laptopot.
Szoval, aki esetleg felreertette volna, nem a tablet netet szeretnem megosztani.Balint: Nem vitanak szantam, csak leirtam az allaspontomat, de koszonom, hogy a segitsegnyujtassal megprobalkoztal
-
asturel
őstag
válasz
asturel #15313 üzenetére
Egyelore: https://www.dropbox.com/s/dha1opj8wdnw8l5/android.policy.jar (remelem ezert nem fogjak letiltani megint a dropbox accountom), remelem igy mukodott regen is.
install: adb remount rw && adb push android.policy.jar /system/framework/ && adb shell "chmod 644 /system/framework/* && reboot"
-
Tityahome
aktív tag
válasz
asturel #15304 üzenetére
Az utolsó build nagyon patent lett! Szinte tökéletesen muzsikál! Még tesztelgetem de egyenlőre tetszik!
Esetleg meg tudnád azt oldani ami a stock romban is van hogy mikor megéríntem oldalt a három világító gomb közül az egyiket az is rezeg.Sokszor nyúlok mellé és nem veszem észre egyből csak mikor várok egy kicsit és nem történik semmi. -
turai_
tag
válasz
asturel #15294 üzenetére
Nem csak ezt nem lehet reprodukalni. Nekem a a fajlmasolos problemam meg mindig megvan peldaul, masnal pedig ilyen nincs (amit androidtablets-en irtam, talan emlekszel), stockal egyebkent nem, de mar kezdem megszokni. Semmi nem segit rajta, ujra is particionaltam, formaztam, semmi, CM alatt megvan a hiba
-
Tityahome
aktív tag
válasz
asturel #15283 üzenetére
02.22 volt előtte de abban is fagyott az értesítési sáv.
Volt már fent a 10.18 és azzal nem volt ilyen probléma. Most a 10.10 van fent és szerencsére ezen sem fagy az értesítési sáv bár kicsit módosítottam a build.prob-ban hogy jobban kezelje a memóriát mert ez is lassúlgatott. -
Bálint OS
tag
válasz
asturel #14785 üzenetére
Az AOSP-s linaro mitől más mint a többi linaro?
Egyébként én ezt a versióját használom a CM10-nek(20121127) de ez goo-ról valamiért eltünt.Ez ugye 27 óta fent van és ez eddig szerintem a legjobb("hibátlan").Minden úgy megy ahogy kell ,azt kivéve hogy néha isszonyúmód belassul (valószínű valami háttérfolyamat miatt). Na min1 nem ez a lényeg ,hanem hogy miért lett leszedve.
-
mkRoland
senior tag
válasz
asturel #14785 üzenetére
Tettem néhány próbát a linaro-s CM10-ekkel, de valamiért mindegyik elkezdett lassulgatni egy idő után (valószínűleg olyan programokat használok, amik hajlamosak erre ennél a rendszernél), úgyhogy visszatértem a "sima" CM10-re, meghozzá a 20121018 verzióhoz. Igaz, ebben nincs "Adatforgalom mérés", de eddig ez a legjobb számomra. Aki nyűglődik a lassúlásokkal, az tegyen egy próbát. Két slim-mel is próbáltam (201u és 201w), már pár nap és tobb tíz óra folyamatosan bekapcsolt állapothoz kapcsolódó tapasztalat mellett azt merem írni, hogy gyors, azonnal elérhető minden (nincs a képernyőzár miatti vagy feloldása utáni várakozás, azonnal indul az Opera Mobile, Madden NFL 2012), jó az akksi idő (repülőgép üzemmód használata nélküli folyamatos 2G, Wifi nem kikapcsolóra állítva, 11 órája húzva le töltőről, kb. fél óra netezés - jelenleg: 85%).
-
bakter24
őstag
válasz
asturel #14736 üzenetére
Üdv, az oldalamon kértek tőlem segítséget, egy ilyen hibaüzenetbe futnak többféle CM9/CM10 romoddal is:
assert failed : getprop ("ro.product.device" )=="S7" getprop("ro.build.pr oduct") == "s7"
E: error in /sdcard/room/cm-9-...........
(Status7)
installation abortedÖtlet, hogy mi okozza ezt?
-
válasz
asturel #14689 üzenetére
Én ezt értem, hogy téged nem izgat a kamera, de amikor elkövetted azt, hogy a nagyérdemű számára publikáltad, onnantól a pakliban benne van, hogy elvárások keletkeznek
Persze mivel ingyen csinálod, itt nem szigorú értelemben vett teljesítésre gondolok, inkább csak kérésre.Nem gondoltál még rá, hogy egy kis weboldalt összedobj, ahol lehet paypal támogatást dobni valami minimális összegben? Csak akkor onnantól nem mondhatod egy funkcióra, hogy neked nem kell, akkor nem foglalkozol vele
-
-
KPistike
aktív tag
válasz
asturel #14672 üzenetére
Üdv Mester!
Többszörös újraindítás után a T-s kártyámmal felvett APN-ekkel működik a mobilnet.
Annyi trükköt bevetettem, hogy a "T-Mobile HU" nevűben kiszedtem az mms-re vonatkozó bejegyzéseket, valamint az APN mezőben átírtam "internet"-re a "wnw"-t.
Már telepítés utáni első induláskor működött a mobil kapcsolat a "T-Mobile NET GPRS"-sel, fenti szerkesztés óta mindkettővel.Nemsoká lesegetem a hotspot-ot is, most épp gapps frissítését várom meg.
-
mkRoland
senior tag
válasz
asturel #14633 üzenetére
Paranoid Android esetében is már linaro-s verzióról beszélünk? Éppen a napokban terveztem váltani a régebbi nem linaro-s CM10-ről az újra, és ha már úgyis full wipe kell neki, akkor lehet, hogy inkább a paranoid androidot használom. Egyik hölgyismerősöm gépére tegnapelőtt a 2.99-et tettem fel, direkt nincs ennek bootscreen-je (na nem mintha tetszett volna a régi PA-s idiótaság, sokkal komolyabb a CM10-é)???
A PA-fejlesztésre is látsz még esélyt, vagy inkább csak a CM10-re akarsz koncentrálni, mert aszerint választok ROM-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Könyvajánló
- Facebook és Messenger
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 11
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- EAFC 25
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- HP ProoBook 430 G5 laptop (Kijelző törött)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest