- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
wookie
tag
-
wookie
tag
válasz
gaben0211 #17927 üzenetére
A Dazzozo félét használom,de nem kevés utómunkával.
Ugyanis az alap nekem nem jött be.Se kinézetre,se működésileg.
Alap launcher-t Nova Prime-ra cseréltem.Töröltem szinte mindent róla.Az alap app-okból a zseblámpát,a naptárat,a kamerát,a galériát,az Apollo-t és a telefonos/üzenetes app-okat hagytam csak meg.Az alap kernelt Synopsis-ra cseréltem.Raktam fel egy duál swap-ot.A teljesítmény beállításnál az Interactive/Fiops-ra raktam.
Greenify-vel szinte mindent hibernáltam.
Hát így röviden ennyi. -
wookie
tag
válasz
gaben0211 #17923 üzenetére
Hali!
CM13.A hozzá való GAPPS-t pedig itt találod.Válaszd az ARM/6.0/amelyiket akarod.
Nekem a Slimkat nem tetszett,mert fele angol volt,de a CM11-ben semmi baja a kamerának és az is 4.4.4.
Amúgy a modaco-n a slimkat legfrissebbjét sokan visszacserélték régebbire,mert bug-os volt.Ha jól rémlik a "Build 25.09.2015" verziót rakták fel. -
vadkörte
addikt
válasz
gaben0211 #17920 üzenetére
Amíg megvolt az Y300-am talán 2x volt fenn próbaképp a SlimKat. Laggolt, instabil volt. Ment.
A leghasználhatóbb a kigyomlált B209 alapú gyárival volt, természetesen lecserélt kernellel, igaz a gyári kernellel sem volt rossz.
Marshmallow, egy ennyi idős telefonra? Esetleg főzött CM-alapúban. Kérdés, azok milyen minőségűek... -
wookie
tag
válasz
gaben0211 #17582 üzenetére
Hali!
Átérzem a gondod,mert én is ebben a cipőben jártam.Egészen addig amíg rá nem találtam az aláírásomban szereplő összetételre.Ezt merem ajánlani.Annyi,hogy a CM11-ből nem a legfrisebb van fent,mert valami abban nem tetszett.A mellékelt képen van a verziószám a hozzá való gapps-szal és kernellel együtt.A CM romban alapban van Zram,ami nagyon nem jött be.Viszont az is csak akkor jön elő ha fent van a synopsis kernel.(Az is lehet,hogy abban van a Zram).Lényeg a lényeg,azt ki kell kapcsolni és helyette mehet a swap.Lejjebb azt is belinkelem.Könnyű megcsinálni,mert mindegyik telepíthető zip.Csak idő igényes,mert minden egyes folyamatnál ujra kell indítani.Én a CM-et is kiganéztam de úgy izomból.Ehhez is mellékelek képeket.Amik vannak azok meg mind hibernálva a Greenyfi-vel.Na ez az ami legalább annyit segít,mint a swap.Amióta ezt a konfigot használom azóta nincs káromkodás.
De így sem egy gyorsvonat.Viszont én már azzal is beérem,hogy nem tünik el a státusz bár,vagy ha hívnak nem kell fél napig várni,hogy legyen mit elhúznom.
Szóval fel a fejjel és jó próbálgatást!
Ui.: Az aksi nekem is halódik de amennyit ment azon sem csodálkozom.
Ui2.:A zram-swap-os oldalon ajánlom még a Fstrim.zip nevű csodát,ez olyasmi mint a windowsnál a töredezettség mentesítő.Elvileg egyszer kell telepíteni,utána minden újraindítás után dolgozik. -
sgergi
veterán
válasz
gaben0211 #17580 üzenetére
Sajnos, ha a romcsere nem segít, akkor sok mindent nem tudsz vele kezdeni, mert a custom romok tartják életben ezt a telefont, azok nélkül már nem sok mindenre használhatóak. Nem tudom használtál-e előtte swap-ot, de azt még érdemes kipróbálni, az még elég sokat dob rajta, csökkenti a ramhiányból adódó gondokat. A play szolgáltatás meg mostanában nagyon elhízott, kb. 1 év alatt több, mint duplájára nőtt a mérete és az igényei is, de sajnos nem kikerülhető.
-
0xmilan
addikt
válasz
gaben0211 #17472 üzenetére
Ha a gyári ROM-t visszarakod, akkor az nyilván nem lesz rootolva, viszont a BL nyitás nyoma megmarad. Bár ha hardveres a hiba, akkor a szoftveres résszel nem nagyon foglalkoznak.
Szervizeltettem már a telenornál olyan telefont, amiről a recovery partíció egy az egyben törölve volt és nem szóltak érte, gondolom meg se nézték. -
0xmilan
addikt
válasz
gaben0211 #17447 üzenetére
"majd ide leírom hogy milyet keresek aztán majd írtok tippeket hogy melyik az ami tudja is azokat amiket akarok"
Erre van külön topic.
-
0xmilan
addikt
válasz
gaben0211 #17445 üzenetére
a másik hogy billentyűzetnél van egy ujjnyi sáv függőlegesen ahol nem érzékeli a kijelző a nyomogatást.
Ez nálam is előrfordult nemrég a GO Keyboard-dal, bár szerintem app-független, mert a rendszer többi részén se működött ugyanazon a területen. Az e-s-y oszlopot nem érzékelte és szomszédos billentyűket regisztrált. Általában egy kijelző kikapcs-bekapcs. megoldotta.
-
0xmilan
addikt
válasz
gaben0211 #17378 üzenetére
Az SDK-t telepítsd PC-re, a linkelt eszköz az SDK része. Illetve nem árt, ha az USB hibakeresés engedélyezve van a telefonon, különben nagyon valószínű, hogy nem fog működni.
Automatikusan nyilván nem csinál semmit. A Devices menüben van egy Screen Capture menüpont, azzal tudod lekérni a telefon kijelzőjét.
-
0xmilan
addikt
válasz
gaben0211 #17374 üzenetére
Az SDK Device Monintor-ja, illetve azon belül a DDMS képes USB-n keresztül áttolni a telefon képét.
Az eszköz maga az ..\android-sdk\tools\ddms.bat-tal indul.Ha érintést sem érzékel, akkor már kicsit körülményesebb lesz, de megoldható az is az alábbi parancsokkal.
adb shell input tap <x> <y>// (x,y) pontba tapi
adb shell input swipe <x1> <y1> <x1> <y2> // (x1,y1) pontból (x2,y2) pontba szvájpolás
adb shell input text asdasd // "asdasd" string gépeléseAhol (0,0) a kijelző bal felső sarka.
-
sgergi
veterán
válasz
gaben0211 #17353 üzenetére
Az miért nem járható, hogy csinálsz egy saját romot, úgy, hogy belenyúlsz a zip-be, ahogy a hsz-d végén írod. Ezt feltelepíted, majd erről a rendszerről, ami már tetszik neked, csinálsz TWRP-ben egy backupot (még a legelején), majd, ha kell, mindig ezt rakod vissza.
-
xiho
csendes tag
-
aytukabozs
addikt
-
wookie
tag
válasz
gaben0211 #17269 üzenetére
Igen engedi a gyári rom a swap-ot de csak swap kompatibilis kernellel.És igen ha újrarakod a gyári romot,azzal törlöd a CeXstel kernelt.A kernelt a beállítások,a telefonról menüpontban nézheted meg.A swap-ot ha telepítettél azt meg a play-ről ingyenesen leszedhető Disc Info nevű app-al tekintheted meg.
-
wookie
tag
válasz
gaben0211 #17246 üzenetére
Azt hiszem 510-est kell vállasztani.Nagy nehezen csinált is zip-pet de flash-elni nem tudtam anno.Találtam egy másik,bonyolultabb megoldást is de az lett a vége,hogy kerestem stock zip romot és azzal kezdtem dolgozni.Viszont abból azt hiszem b200-as vagy 209-es van csak.206-ost nem találtam.Nekem spec a b199-es jött be.Sokáig azt használtam.
-
wookie
tag
válasz
gaben0211 #17244 üzenetére
Szerintem ha a System Tuner Pro-val a system-ből kitörlöd az app-okat,mint pl a Google+,meg a többi gyári vackot(amit nem használsz),akkor pont azt éred el vele,amit akarsz.Csak te bonyolultabban akarod csinálni.
Arra meg ezt tudom talán ajánlani.
Én anno azt hiszem ezzel nyitottam meg a .APP fájl-t.
Ha esetleg mégis megpróbálnád az egyszerűbb verziót,akkor System Tuner Pro-t elindítod,System ikonra kattintasz,majd a listából katt a törölni kívánt alkalmazás és alul van jobb sarokban az uninstall. -
wookie
tag
válasz
gaben0211 #17240 üzenetére
Meg adjál neki CeXstel kernelt.Így mindjárt 407 mb ramod lesz.Ezzel meg mindjárt tudsz adni 128 mb swap-ot a cache-be.Utóbbit használom én is és sokmindent megoldott.
Amúgy mindkét esetben a letöltött zip-et másold sd-re és mehet fel recovery-ből.
A végén még ajánlom a Greenify-t.
Greenify patch-elt.
Amivel nagyon hatékonyan lehet hibernálni az alkalmazásokat.Ráadásul úgy,hogy mellette még használhatóak is maradnak. -
wookie
tag
válasz
gaben0211 #17240 üzenetére
Akkor meg még egyszerűbb a dolgod.Csak telepítsd fel a System Tuner Pro nevű alkalmazást.Telepítés után amit úgy gondolsz,hogy nem kell neked fagyasztod (Frozen).Utána figyeled és ha nem kiabál,hogy baj van akkor akár törölheted is (uninstal).Elvileg magától csinál törlés elött mentést (backup) az adott alkalmazásról amivel visszaállítható ha mégis kellene.Indítás után az User vagy System ikonra kattintva tudod elérni a telepített (user) illetve a rendszer (system) alkalmazásokat.Van a play-en frissebb verzió de szerintem ez a régebbi sokkal átláthatóbb.
Amúgy ami most nekem van cm 11 az működik rendesen csak előtte kellett ezt azt tanulnom hozzá.
-
wookie
tag
válasz
gaben0211 #17237 üzenetére
Szerintem egyszerűbb,ha leszedsz egy romot amelyik tetszik.Utána Total Commander-ben meg tudod nyitni a zip-et és már takaríthatod is.Vehetsz ki belőle de rakhatsz is hozzá.Én legalább is így szoktam.Igaz nem mindig sikerül elsőre amit kigondoltam de legalább az utána járások alkalmával is mindig tanul valami újat az ember.
A 609 mb-os stock B199-es rom-ot például le tudtam vinni 372 mb-ra de még mindig van benne gyomlálni való. -
wookie
tag
válasz
gaben0211 #17229 üzenetére
Szerintem olvasd végig "FIGYELMESEN" az összefoglalót.És akkor észreveszed ezt a linket,ami elvisz ahhoz a programhoz,amivel pikk-pakk kinyithatod a bl-t.
Aztán olvasd tovább figyelmesen és bármit meg tudsz oldani.Ha máshogy nem,lépésenként: olvasod-csinálod.
Nincs benne semmi nehéz,ha odafigyelsz gond nélkül sikerülnie kell elsőre. -
sgergi
veterán
-
sgergi
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Formula-1
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- További aktív témák...
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest