- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Ekkora lehet az iPhone Air és a Galaxy Slim akkumulátora
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Egy csokor, friss Galaxy S25 render
-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mckangi
senior tag
Én is raktam fel már teszt céljából egy-két romot tesztelésre.Többekközött MIUI-t is.
Na most sajna a MIUI-nak van úgye az a gyerekbetegsége,hogy nem mindegy,hogy milyen típusú a telefonon a baseband.
A MoDaCo-n olvastam,hogy állítólag ha az angol miui oldalról töltöm le a romot,nem pedig kínairól,akkor jó lesz az európai telefonokhoz is.Van valakinek ezzel tapasztalata?
Meg megkérném a hardcore magot,hogy legyen szíves nézze már meg azt,hogy a telefon beállítások nenüben a telefonról almenüben látszik-e a baseband-nál valami sorozatszám?
Az a helyzet,hogy én már nem emlékszem,hogy gyári romon ez látszodott e ez egyáltalan,vagy ott is unknown(ismeretlen) e.
Mivel volt fent a MIUI , ami persze hozta a bugot,a tárcsázóval,ami ráadásul egy idő után még az IMEI számot is elvesztette,de úgy,hogy újraindítás után sem lehetett telefonálni.Aztán Xfusion B03,de rom felrakás után már minden jó lett,annak ellenére,hogy a baseband eu-t külön flashelnem kellett volna.
Ezután felment egy újabb LewaOs amivel minden rendben.
Jobban megnézve a baseband résznél most ismeretlent ír.
Na erre lennék kíváncsi,hogy kinek mit ír erről a telefon az adott résznél.
Köszike!Poco F3
-
- = Zk = -
félisten
vannak naív pillanataim, melyek sokáig kísértenek fejemben
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
suste
veterán
válasz - = Zk = - #5293 üzenetére
dual simes szolgáltatótól???
te nem ezen a bolygón élsz....de legalábis nem ebben az évezredben -
- = Zk = -
félisten
válasz randrew #5292 üzenetére
nem tudom...
azt hittem, idehaza is dual-simes lesz a repertoárban. hát nem. nam indegy.
így a legjobb, voltaképp. (Y)[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
randrew
csendes tag
válasz - = Zk = - #5291 üzenetére
Honnan vetted, hogy kétkártyás Y300-at árul a Telenor? Mindkét szolgáltató -a Telekom és a Telenor is- a sima egy sim-es típust forgalmazza.
--- Elégedett Huawei Ascend Y300, Huawei Mediapad T1 8.0 LTE és LG Leon 4G LTE tulaj---
-
- = Zk = -
félisten
trémobilos, dominos teló függetlenítése min 25-30k... megkérdeztem, szal....
apropó, hogyhogy a telenoros Y300 nem kétkárytás?!....
-
Emberkeman81
aktív tag
Hogy lehet bevarázsolni a hangfelismerőt a billentyűzetbe? Most a perfekt keyboardot raktam fel de nem tudom előhozni.
-
sgergi
veterán
A topikban csak a hivatalos (szolgáltató általi) függetlenítésről lehet szó, hisz az a legális. A saját szolgaáltatód megcsinálja, ha már nincs hűség a készüléken, ha van, akkor pedig, ha azt kifizeted. A függetlenítés díja 11-15k szolgáltatótól függően, a díjszabásukban megtalálható a pontos összeg. Garancia marad, ha a szolgáltató csinálja.
-
csui83
tag
Olyan kérdésem lenne, hogy a függetlenítéssel (ezek a netes kódküldők ténylegesen működő dolgok?) a garancia elveszik? Illetve olyat is hallottam, hogy maga a telefon szolgáltató függetleníti. Ez esetben marad a garancia? Mennyibe kerülhet a szolgáltatónál függetlenítés?
És az esetlegesen Kínából rendelőktől kérdezném, hogy az onnan érkező telóról mit lehet tudni? Minőség, ROM, nyelv, teljes használhatóság/megbízhatóság? Minden tekintetben ugyanolyan jó, mint ha itt venném bárhol? Kínai rendelés esetén kb mennyibe kerülne ez a telefon?
-
theo_76
aktív tag
válasz Emberkeman81 #5285 üzenetére
Mindenképpen kód kell... Amit kapsz mailt tőlük abban benne lesz a nyitás leírása is.
-
ducsidu
senior tag
válasz Emberkeman81 #5283 üzenetére
Addig nem is fog menni a recovery, amíg nincs nyitva a bootloader.
Most akkor a Huawei-től kaptál már kódot? Mert az kell hozzá -
Kinsiinoo
senior tag
válasz Emberkeman81 #5279 üzenetére
Amugy érted is ami oda van írva angolul vagy csak a "Fine"-t olvastad el?
Samsung S23 Ultra 12/512
-
ducsidu
senior tag
válasz Emberkeman81 #5279 üzenetére
Oda van írva, hogy LOCKED, szóval nem sikerült kinyitnod, próbáld újra, nézd meg a drivereket.
-
ducsidu
senior tag
válasz Emberkeman81 #5276 üzenetére
Úgy kell mindent csinálni, ahogy le van írva, csak nem sikerült kinyitnod a BL-t.
-
Emberkeman81
aktív tag
Talán így egy kicsit nagyobb a kép.
KÉP -
ducsidu
senior tag
válasz Emberkeman81 #5273 üzenetére
Ott, hogy nem raktál fel semmilyen recovery-t.
Bár én nem tudom, hogy hogyan néz ki az alap recovery, de se a TWRP-nek, se a CWM-nek nem így kell kinéznie.
(#5276) Emberkeman81: BL biztosan nyitva van? Az Unlocktools mappában (ahol vannak a bootloader nyitásához szükséges fájlok) van egy check_bootloader.bat nevű fájl, azt futtasd le.
[ Szerkesztve ]
-
Emberkeman81
aktív tag
Akármilyen recoveryt rakok fel mindig ugyan ez a kép fogad és a lenti hibával megáll a rom felrakás.
Hol lehet a hiba????
-
-
laximus
tag
válasz ducsidu #5265 üzenetére
igen ment és megy is mindig gond nélkül ...
ES file explorerrel csinálom, pontosabban annak a szövegszerkesztőjével.
kell hogy legyen sd kártya is, furcsamód annak hiányában nem fogja menteni a változtatást
és persze az Es file expl.e-n belül a root explorernek meg kell adni a root jogosultságot és bejelölni a gyökérkönyvtárak mellett, hogy RW a felugró menüben
igy engedi átirni is és menteni is a változtatásokat
[ Szerkesztve ]
-
laximus
tag
válasz FaceThePro #5258 üzenetére
akku kijelzésre százalékban ez a helyes sor
ro.config.hw_battery_percent=false
true-ra átírva - és mentve a fájlt - újraindítás után nekem szépen kibiggyeszti a százalékértéket az akku ikon elé
=)
[ Szerkesztve ]
-
laximus
tag
válasz ducsidu #5262 üzenetére
nem értem miért írod, nekem megy a százalékos akkukijelzés és, ugyancsak feljebb tudtam venni a gombok és a kijelző fényerejét is, azóta is úgy használom
A FusionFx romban is az eredeti érték van - gombok 20, kijelző 67 - átírtam 30 és 150re, és ott is működik
=)
de a transzmitter engem sem igazán érdekel... =D
-
ducsidu
senior tag
Felesleges ezzel foglalkoznod, nem véletlenü lvan minden úgy, ahogy.
FM transzmitter, HA tényleg van, akkor is kellene egy program,a mi működésre bírja, de szerintem nincs, csak benne hagyták ugyanúgy, ahogy a DualSIM-es sort.
A Dual SIM-et értelemszerűen felesleges piszkálni.
A százalékos akkukijelzéssel már volt, aki brickelte a telefont, ráadásul ha nem brickeled akkor sem fog menni.
A beszélgetést így nem fogja felvenni. Megoldás gyári (alapú) romokhoz: [link]
A gombok háttérvilágítása szerintem nem változott miután átírtam.(#5259) Blaza753: Bocs, de ezt fél percedbe telt volna megkeresni. [link]
[ Szerkesztve ]
-
x1port
addikt
Fm.transmitter , nem fm transmitter :-)
-
Blaza753
csendes tag
Szia bocs hogy ide írok valaki tudna adni gy linket ahol megtalálom eszt a telefon forumját?
Huawei ascend p1 -
FaceThePro
tag
Sziasztok!
Immár 3 hónapja vagyok boldog tulaja egy ilyen készüléknek, rootolás, bootloader nyitás, custom romok tömkelege megvolt.
A build.prop-ba én is belenyúltam, és észrevettem pár dolgot, amiket hamarosan ki is fogok próbálni:
ro.button.backlight=30 gondolom a gombok háttérvilágítását lehet vele megváltoztatni
ro.config.camera-afctl.enable=true ennek az autófókuszhoz lehet valami köze (hangja? )
ro.configg.hw.voicerecord=false a beszélgetés felvevéséhez átírjuk true-ra
ro.config.SetStatusbarText=false
ro.config.show_battery_id=false Ehhez kéne egy megerősítés, ez az akku kijelzése százalékban?
ro.dual.sim.phone=false
ro.fm.transmitter=false átírjuk true-ra és van fm transmitterA fenti dolgokat még nem próbáltam ki, de amint sikerül megosztom veletek
Huawei Ascend Y300 & Asus Memo Pad HD 7
-
descence
tag
Működik (be tudok lépni, meg tudom nézni a témákat), de átállítani nem tudom. Kiválasztok egy témát, alkalmaz-->nem történik semmi (a képernyő újrarajzolásán kívül), se az ikonokat, se a hátteret nem cseréli le.
A feloldó hátterét meg ugye a testreszabáson belül kellene, de ha kiválasztom, hogy főképernyő háttere, nem csinál semmit....
-
engé
tag
Sziasztok!
Az másnál is előfordult már, hogy a telefon egyszerűen nem akarja lejátszani a médiatartalmakat? Videókra és képekre gondolok Egyszer betölti, egyszer nem. Ha utóbbi az eset, akkor csak a telefon újraindítása segít. Csak a fekete háttér a galériában és kb. ennyi. Ugyan azt csinálja a gyári valamint a külön feltelepített 4.2-es Android galériája, úgyhogy az gyanítom, valamilyen rendszerszintű folyamattal van a probléma. Nagyon érik egy factory reset emiatt, de ha esetleg tudtok valami megoldást, akkor nem futnék bele a friss rendszerbelakás passiójába.
-
descence
tag
Na, úgy néz ki, a témázó az ami meghalt a telómban :S Nem mintha cserélgetném a gyári témákat, de az a feloldó háttér az bosszant. Jó lenne valami megoldás a két, korábban említetten kívül (az egyik macerás, a másik meg drasztikus...)
Szerintetek, ha kitörlöm a fentebb említett helyen tárolt lockscreen background (vagy mi a neve) képfájlt, akkor mi történik?
-
colonell
senior tag
válasz Emberkeman81 #5245 üzenetére
Elég valószínűtlen mivel a függő telefonok sem vesztik el a függésüket mikor rom van rajtuk cserélve.Ez a beállítás a telefonban van nem a rendszerben.Persze bármi előfordulhat,de a villám is bármikor megcsaphat bárkit
-
Emberkeman81
aktív tag
Ha nem gyári független a teló és felrakok rá másik romot akkor a függetlenségét elveszti?
-
ErMg
csendes tag
Nem tudjatok hogy hogyan lehet a Fusionx b03 ban elohozni a % os akksi jelzest? Mert sehol nem talalom. Telorol voltam
Huawei Ascend Y300-100 T-mobile :))
-
x1port
addikt
Azért mert rohadt idegesítő.
Legutóbb például egy fontos videófelvétel közben dobta be az ablakot , rányomtam hogy MÉGSEM de a felvétel leállt.
Újra kellett indítani.
Online pókerezés közben is beleszaladtam már.EGYÉBKÉNT most nem jelzett be 29%-nál hogy átírtam a build.prop-ban false -ra.
-
Bass
addikt
Miért kell azt kitörölni vagy tiltani?
"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
suste
veterán
válasz Emberkeman81 #5219 üzenetére
TC:
jobb felső sarok kerítés ikon
alul nagygomb
könyvjelző neve pl "SD kártya"
helye:
"/storage/sdcard1/"
új könyvjelző gomb megnyom, és kész a link, amivel eléred az SD-t -
randrew
csendes tag
Egy korábbi hsz.ban volt már egy lehetőség leírva az energiatakarékos mód buherálására és egy fórumozó ki is próbálta (ha jól emlékszem...). Sajnos azóta nem szólt róla Loveless kolléga, hogy nála működött vagy sem.
Ez volt:[3115-ös hsz.]
--- Elégedett Huawei Ascend Y300, Huawei Mediapad T1 8.0 LTE és LG Leon 4G LTE tulaj---
-
ducsidu
senior tag
válasz Emberkeman81 #5221 üzenetére
Akkor valami baj volt letöltésnél, töltsd le újra.
(#5222) x1port: Nem Battery Saver?
[ Szerkesztve ]
-
x1port
addikt
Ez az energiatakarékos mód milyen néven fut?
Hogy a viharba tudnám kitörölni vagy legalább fagyasztani ? -
ducsidu
senior tag
válasz Emberkeman81 #5219 üzenetére
Ugye felraktál már egy másik recovery-t?
Ha igen, akkor töltsd le újra a romot (nálam a Google Chrome-nak nem tetszett a zip, lehet, hogy nálad is bekavar valami vírusírtó).
Total commandert meg nem használok, nem tudom mi a baja.[ Szerkesztve ]
-
PioDVD
senior tag
válasz ducsidu #5207 üzenetére
Úgy rémlik, némi hangosodást sikerült elérni.
De lehet, hogy rosszul emlékszem.Ha ki tudom találni, hogy lehetne viszonylag korrekt mérést csinálni, akkor kipróbálom majd, hogy felveszem a számítógép mikrofonjával ugyanazt a csengőhangot különböző telefonokkal lejátszva és akkor talán kiderül, mekkora is a különbség. Csak meg kell oldani, hogy valóban egyforma messze legyenek a telefonok a mikrofontól.
-
ducsidu
senior tag
válasz Emberkeman81 #5216 üzenetére
Pedig (ha gyári romon vagy) ott kell lennie
Beállítások - Tárhely - Alapértelmezett tárolási hely- = Zk = - és theo_76: CM-ben hangosabb a telefon a visszajelzések alapján, szóval megintcsak a gyári romban van valami korlátozás (esetleg alapból az Androidban)
-
theo_76
aktív tag
Mondjuk én a HiSuite-bol hiányolom nagyon mint pl a Sonynál volt frissítés kényszerítés.... Vagyis, ha nem volt új rom, és a legfrissebb volt a telefonon, akkor rálehetett kényszeríteni, hogy töltse le, majd pakolja fel újra, így bármikor visszalehetett állítani a telefont eredeti állapotra, főleg hogy flashelve tette fel...
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz theo_76 #5213 üzenetére
ááá, ROM-olás.
hát az egyelőre kimarad (Y)" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
theo_76
aktív tag
válasz - = Zk = - #5212 üzenetére
nem volt rá semmi... illetve talán egy kicsit, valaki feltett egy DSP managert... én nem próbáltam mert jó nekem ez a hangerő... Bár a B173-as romnál volt, hogy önállósította magát, és visszavette a hangerőt, a B190-el ezt nem tapasztalatam
-
- = Zk = -
félisten
válasz theo_76 #5211 üzenetére
basszus ....
pedig eskü résen voltam
nah, és? született megoldás, vagy csak annyi, hoyg tényleg halk?!.... mert ha van megoldás, visszalapozok. ha nem, akkor...." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
theo_76
aktív tag
válasz - = Zk = - #5210 üzenetére
pár oldallal előrébb már volt tárgyalva ez
-
- = Zk = -
félisten
válasz ducsidu #5207 üzenetére
Ha megvan a telefon már napok óta, hogy-hogy csak most szembesülsz vele?
az első pillanatban arcbarúgott, hogy halk. csak lusta voltam írni ide
vártam (reménykedtem) vki beírja helyettem... és tessék a rutin.. meg az évek(#5205) PioDVD
há' csak nem[ Szerkesztve ]
-
ducsidu
senior tag
válasz Emberkeman81 #5208 üzenetére
Állítsd át a tárhely beállításoknál az Alapértelmezett tárolási helyet külső SD-re.
-
Emberkeman81
aktív tag
Hali!
Ez mi lenne?
"A készülék nem rendelkezik valódi elsődleges külső tárolóval vagy az elsődleges külső tároló csak emulálva van"
Szeretném a progikat átrakni de semmivel nem lehet.Az alkalmazásokban még csak nincs olyan hogy áthelyezés sd-re.LINK2SD pedig a hibát írja ki.
Valakinek ötlet? -
ducsidu
senior tag
Be lett bizonyítva és a CM a megoldás (Laximus kommentjei alapján hangosabb és josalaito is írta, hogy javított a hangon).
Egyébként szerintem tényleg nem halk a telefon, vagy eddig mindig olyan telefonjaim voltak, amik halkabbak(#5191) x1port: Én nem láttam semmilyen különbséget se fényerőben, se akkuidőben
(#5204) - = Zk = -: Ha megvan a telefon már napok óta, hogy-hogy csak most szembesülsz vele?
(#5206) x1port: +1
[ Szerkesztve ]
-
PioDVD
senior tag
válasz - = Zk = - #5204 üzenetére
Várj egy kicsit, nemsokára megkapod, hogy nem halk, csak a füled rossz.
Tényleg nem tudom, hogy ennyire szórna a hangszóró vagy mi, de a közelemben van 4 féle telefon (Nokia 5230, ZTE Blade 1, Samu buta, másik Samu buta) és mind sokkal hangosabb.
Van olyan vélemény is, hogy talán le van korlátozva a hangszóró, de ez még nem bizonyosodott be, pláne nem jött rá megoldás, ha így is van. -
- = Zk = -
félisten
válasz theo_76 #5202 üzenetére
hát, ezt szomorúan hallom...olvasom
másik telóm egy 5800 XpMusic... üvölt a 2 hangokádója.... hm.
az Ace sem volt "halk"..... szal... "örömmel" olvasom, hogy az Y300 ilyen..." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Laca029
csendes tag
Sziasztok!Tegnap vásároltam egy Y300-at.Az volna a kérdésem, mit lehet kezdeni a hangszóróval ,mert elég halkan szól?A csengőhang is és a Youtube zenék is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Escape from Tarkov
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kompakt vízhűtés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Huawei P Smart Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Black128GB mobiltelefon (2024.12.20. - i vásárlás) 4év garancia + 4 év bztositás
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával