-
Mobilarena
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbit76
tag
válasz
forgonati #12778 üzenetére
Bár meglehetősen ritka eset, de előfordulhat, hogy gonosz emberkéknek sikerül hardver egységek bővítő BIOS-aiba, vagy más nem-felejtő memóriaegységekbe vírusokat csempészniük. Az ilyen módon létrehozott ún. hardver vírusok ellen gyakorlatilag nem lehet védekezni és természetükből adódóan irtani is csak a (memória)egység cseréjével lehet őket. Fontos momentum, hogy a vírus csakis is kizárólag a gyártás folyamán kerülhet bele a hardver egység csak olvasható memóriájába, így pl. video-kártyánkat - szerencsére - sosem fertőzheti meg egy, a rendszerbe más módon bejutott vírus.
Forrás: http://prog.hu/cikkek/21/Tamadasi+es+bejutasi+pontok.html -
Cunaja
addikt
válasz
forgonati #12778 üzenetére
Szívesen!
Reméljük a B839 amit ma kiadott a szeretett Huawei talán jó lesz. Telepítése a szokásos. Gyári recovery és dload mappa, majd 3 gombos.
Más, a témát teljes mértékig lezártnak tekintem, de azért egy tanulmány. [Vírusok fajtái]
Ha véletlenül megtudod a jelenség tényleges okát, írd már meg nekünk.
-
Cunaja
addikt
válasz
forgonati #12776 üzenetére
Ha nem tudsz a hardver vírusról, akkor küldhetek ha kell. Van egy pár itthon. Van telóra való, android, ios, és pc-re is ha kell. A következményt majd megláthatnád. Ezt a nagyon haragosaimnak szoktam postázni.
Amúgy az életben semmin nem csodálkozom. Volt a kezemben olyan telefon (android) ami kiírta, hogy vírus került a rendszerbe és fél perc múlva kikapcsolt. Alaplap csere volt nála, mert nem reagált semmire. A hardver vírus lényege, hogy pörgeti a renszert és állítja a feszültségeket, így kilővi a hardver összetevőket.
Örülök, hogy visszatért az életbe, és sajnálom a hibát, de nem a rom okozta az biztos, hanem valami program veszett össze a lollival. Más telefonokon is produkál érdekes dolgokat, de nem ezt. -
Cunaja
addikt
válasz
forgonati #12772 üzenetére
Ha értesz a telókhoz ahogyan írtad, akkor tudnod kell, hogy ezt a jelenséget hardver vírus okozza. A rom történetében ilyen még nem volt sehol. Amit a romról tudni kell. Semmi rendszer komponenst nem írtam benne át, csak fordítva lettek a programok. Egyedül az nfc összetevőit raktam bele, mert az hiányzott. A rom kínai verziója elérhető a saját oldaláról. A keresőbe beírod, hogy B851 huawei és egyből láthatod a kínai oldalt. Ha azt a romot felrakod, ugyanazt látod mint az enyém, csak kínai szövegben. A power gombot probált többször, mert reagálnia kellene. Esetleg a három gombot egyszerre. Az akku lemerülése után sem lesz jó, akkor hardver vírusod van. Azt is tudod, bekapcsoláskor a rezgés a hardver teszt. Ha idáig eljutt, akkor már flash módszerrel lehet buherálni. Sok sikert, és mondom, ilyet még nem találtam a netten, ha nem volt hardver hiba. A szoftver hibánál a power gombnak működnie kell.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
forgonati #12722 üzenetére
custom romnál be kellett jelentkezni.
itt minden téma megvan. -
Cunaja
addikt
válasz
forgonati #12711 üzenetére
Sajnos, elég kevés időm van foglalkozni a dolgokkal. Az értesítősáv megjelenítése, engem is idegesít, de sajna egyenlőre küzdök vele. Tudom hogyan lehetne eltüntetni a lakatot, csak nem csomagolja vissza az appot az apktool. Az alapértelmezett alkalmazások, már a kínai verzióban sem látszódtak, de azon is dolgozom ha van időm. A harmadik dolog amivel naponta küzdök, az a hívókép növelése.
Azt értsétek meg, hogy nem napi 24 órában van időm ezzel foglalkozni. Legyetek türelmesek.
Örülök, hogy megy az fb. én mondtam. Olvassatok utána, nem a rommal van a gond az fb-nél, magával az android 5.1-el -
Jadro
veterán
válasz
forgonati #12711 üzenetére
Én totál megértem, én is használtam a lehúzást. Másrészt meg Nexus5-ről váltottam amin aztán lehetett mindent módosítani, volt rom dögivel. Ettől függetlenül már megbarátkoztam az ahhoz képest korlátozott lehetőségekkel, cserébe ez másban jó. Nem is romoltam hónapokig.
Cunaja romjával csökkentek a kompromisszumok, de a Oneplus X kicsit más liga ebből a szempontból.
-
Jadro
veterán
válasz
forgonati #12708 üzenetére
Azt nekem sem sikerült rátenni, viszont programozható rá pár dolog. Rövid és hosszú nyomásra is. (rövidre rátettem az alkalmazás bezárás, hosszúra meg a zseblámpát). Nálam dupla kopp a nova launcherben a képernyő lezárás, de még lehet hogy átgondolom most, hogy tele vagyok lehetőségekkel.
Nekem nem okoz gondot, mert Nova launcherben felteszem egy gesztusra a notifikáció lenyitást és csókolom.
-
Cunaja
addikt
válasz
forgonati #12673 üzenetére
Azért írtam az előbb, hogy vegyíteni fogom a két romot. A B851C-ből is hiányoznak olyan dolgok, ami a B839-ben megjelent. Viszont gyorsaságban és memória használatban az enyém magasan jobb. Ha sikerül jelentkezem vele. A másik, hogy az extrák is hiányoznak nekem a B839-ből. Ez megint nehéz feladat lesz, vagy sikerül vagy nem. A tyúklábak azért vannak, mert a systemui-t nem sikerült bontanom, a kódolása olyan, hogy jelenleg semilyen apk buheráló nem csomagolja ki rendesen. Sajnos a kínai cuccok amik megmaradtak a romban, az mind a systemui-ban van. Számomra az is érdekes, hogy némelyik telefonon simán megy minden, a másikon meg nem. Ha még fent van a romom, tehetnél egy próbát. [Gyári facebook huawei] Az előzőt távolítsd el, és a data app mappában keressél fb mappát és azt is töröld uninstall után. Úgy próbáld telepíteni. Másnál ezzel simán megy a fb.
[Flash player] ez meg a youtube hibát javítja.
A 2G-t is meg lehet oldani, ha nagyon hiányzik. A másik romban majd figyelek rá.
Most az a baj, hogy melóban vagyok és itt nem tudom visszarakni a gyári recoveryt. Simán rátolom az enyémre a B839-et és meglátom mi lesz. -
-
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
forgonati #12437 üzenetére
Amúgy igen, egyszer a munka miatt, másodszor a használat miatt.
Amikor ilyen tokot használtam a cél a videó nézegetés volt.
Kinyit, kitámaszt videót indít és néz. Nem kell pohárnak vagy, egyéb dolognak támasztani.Amúgy, electrodroid, programmal, jól lehetett dolgozni kitámasztva, miközben a kezedben a forrasztópáka, fejeden nagyítós szemüveg, brutális fény, hogy lássak, és nem kell kézbe venni a telót, hogy a lámpa ne tükröződjön a kijelzőn.
Sokszor hasznos egy ilyen tok.
Amúgy meg most egy normál fekete, csúnya szilikon van rajta. Ami azért is jó, mert a kezemből kieső vasdoboz, aminek a sarka a hasamon lévő zsebben a telefonnak csapódott, nem törte össze. Ugyanakkor a rossz térerő viszony miatt a szép üvegtok, ami már repedezett lenne ahányszor eltaláltam, lefojtaná, és nem tudnék még 2G vel sem beszélni. Ja és nem csúszik.
Szóval van ami csúnya és hasznos, valami szép és kb ennyi.
Ismerős ugyan itt, 2 nilkint, és 3 üveg fóliát amortizált le 1 év alatt. 3 hónapja vett egy erez forintos szilikont és működik a dolog.A hegesztéskor, flexeléskor érkező szikra mag a védő fóliánál megakad. 900ért kicserélik, de alatt az üveg hibátlan. Az üveg előlapú védőkbe, meg szimplán beleégne. Még a gg5 be is bele égett. Másik ismerős nem hitte el, hogy a GG. üveg nem szikra álló.
Szóval leginkább a lényeg, hol használjuk a telót.
Tudtátok, hogy jól bírja az elektromágneses teret a P7?
A ponthegesztő 50cm ről rángatja az alkatrészt, de a p7nek semmi baja másfél éve. -
Cunaja
addikt
válasz
forgonati #12270 üzenetére
Aki nem vodás, az B609 tol B830. Nem kell a vendor tartalma.
Nálam megy rendesen a B830, vagyis fél napig a B851 is, de sajna nem tudtam tesztelni teljesen, mert kell a telefon és visszaraktam a B830-at. Ha van időm csinálom tovább.
Egyenlőre senki ne tegye fel, mert nem érdemes. A fél rom, kínaiul van írva.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
forgonati #12230 üzenetére
ez az egyetlen módja, hogy a gyártó/szolgáltató biztosan elérjen mindenkit.
az más kérdés és erősen kérdőjeles, hogy minden OTA fájl kisebb, mint amit manuálisan telepíthetsz, ezáltal nyilván kevésbé stabil.szerk:
felteheted a 830-at, ha esetleg kíváncsi vagy rá, de előtte olvasd át az összefoglalóban a visszaállítás menetét 3.0-ra. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
forgonati #12207 üzenetére
amit még próbálhatsz, hogy átnézed a program jogosultságát, hogy mindent megkapott-e.
plusz az ilyet nem árt betenni az automatikusan induló programok közé.és akkor még ott a buktató, hogy töltés közben ki lehet dobni a kukába az egészet, mert nem lehet rendszerszinten felülírni, hogy ne a töltést jelezze
-
Cunaja
addikt
válasz
forgonati #11871 üzenetére
nyomtál Wipe-t? Hidd el nem írnám ha nem lenne jó! A facebook-ra meg már többször írtam, hogy nincsen. Annyira utálom, hogy még kipróbálni se akarom. Amúgy más készülékeken is panaszkodnak rá.
Egyszóval mindenki azt telepíti amit akar.
Ja és még mindig mondom, hogy a B830 igen érdekes , mert két verzió van kint belőle. Egy update és egy generál ami 1 gigával nagyobb.
-
Cunaja
addikt
válasz
forgonati #11865 üzenetére
Kicsit jobban olvass utána! Amiről panaszkodnak, az a B815 béta frissítése volt B830. Ez tegnap jelent meg és akkor nem írhattak már róla tegnap előtt. A link azért az, mert kicserélték. Semmiféle youtube hiba nincs nálam.
Hogyan raktad fel? Mert ha a helyi frissítést választottad, akkor nyomj utána Wipe-t. Elvileg a három gombos letöröl mindent, de ha nem akkor ott is nyomj egy wipe-t.
Amíg teljesen fel nem áll a rom ez kb 2-3 ki-be kapcsolás, addig laggos,de utána nem.Az akku is egy két töltésig gyengébb lesz. -
Cunaja
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iphone 13 Pro Max 128 GB /// 86% Akku // Számlával és Garaniával
- Iphone 12 Pro Max 128 GB /// 88% Akku // Számlával és Garanciával
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged