- A HMD visszalép az USA piacáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Huawei Ascend Mate7 Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MeGabee
senior tag
Hidd el,annak semmi köze hozzá.Nálad már valami kernel hiba lesz,azért nem tudtad te sem egyik módszerrel sem feltenni.Gondolom a twrp módósította,a gyári recovery meg nem tudta helyreállítani.A Huawei szervízébe vidd,ne sufni gsm-be,mert azok se fogják tudni helyrehozni.
-
szornyu1
tag
-
szornyu1
tag
Leírom még egyszer: a gyári romot nem tudod ADB-n keresztül felrakni. Ha nyitva a bootloader, akkor tedd vissza a gyári recoveryt. Ezt a csomagot töltsd le, csomagold ki valahova. Csatlakoztasd a készüléket fastboot módban majd indítsd rendszergazdaként a bat fájlt. A menüben a 2. pontot kell választani, ez teszi vissza a gyári recoveryt (először lehet egy felsorolást kapsz). Ha ezzel a segédprogrammal nem sikerülne, akkor ebből a csomagból másold a RECOVERY_ori.img fájlt a platform-tools mappába, ismét fastboot módban legyen csatlakoztatva a teló. Ugyan ebben a mappában nyiss rendszergazdaként egy parancssort, majd add ki a következő parancsokat:
fastboot devices
fastboot flash recovery RECOVERY_ori.img
Ha sikeres volt a művelet akkor az SD-re csinálj egy dload mappát, ebbe másold a B137-es rom UPPDATE.APP-ját. Azután mehet a három gombos kényszerített frissítés. Csak a gyári recoveryvel tudod a gyári romot visszatenni. -
szornyu1
tag
Nem tudom mért nem keresgéltek a Google-n. Ezeket 2 perc alatt szedtem össze:
Huawei Product ID Generator
Ezzel csinász egy product id-t. Típusnak az y300-0000 válaszd add meg az IMEI-t és amit még kér.
Az összefoglalóból:
Emotion UI-Unlock Bootloader
Ide regisztrálj be, majd add meg a készülék adatait és kapsz egy kódot. Ezzel a kóddal ki tudod nyitni a bootloadert. Onnantól pedig vagy visszarakod a gyári recoveryt és a gyári romot, vagy felteszel egy custom recoveryt meg egy custom romot. De szerintem válaszd az első lehetőséget és ne piszkáld többet a telefont. -
atike
nagyúr
Nem kicsit jártad meg ezzel a navibárral ahogy elnézem....
Sajnálom, rossz lehet így kezdeni az ismerkedést ezzel az amúgy brutál jó kis telefonnal...
Egy "jó" oldala van a dolognak... Szintet lépsz a PH-n... azaz rangot...
Nem követtem végig, hogy pontosan mit és hogyan csináltál, de külföldi fórumokat nem nézegetted esetleg megoldásért...? Talán az XDA-n is lehetne keresgetni valami megoldásért...
-
szornyu1
tag
USB kábellel?
Félre a tréfát, a platform-tools mappában nyiss egy parancsort rendszergazdaként, majd add ki a következő parancsot:
fastboot devices
Ha itt megjelenik a készüléked, akkor rendben a kapcsolat. Ha nem akkor telepítsd még fel a Huawei Handset drivert. A készüléknek megfelelőt válasz. -
szornyu1
tag
Ha indul fastboot módban (hang le +power) akkor megpróbálhatod visszaflashelni ADB-n keresztül a gyári recoveryt. Ha sikerül akkor már menni fog a kényszerített frissítés. Ha viszont sérült a bootloader akkor necces. Az összefoglalóban megtalálsz majdnem mindent, kivéve a gyári recoveryt.
Van egy segédprogram amivel ki lehet csomagolni a Huawei UPPDATE.APP-ját, 4.4.x alatt használtam, felette nem próbáltam. Azt hiszem a MoDaCo oldalán van valamelyik Huaweis topikban. De szerintem az XDA-n is megtalálható, csak a nevére nem emlékszem. Lehet meg is van: link -
left177
csendes tag
A bootloader nyitás után ezt a linkelt KangVIP rom tudja. Működik vele az xposed is, nem cseszi szét a emui témázást. Kérlek olvas utána a dolgoknak mielött neki ugorsz valaminek. Ha valami nem tiszta kérdezz, aki tud segíteni fog! Megspórolsz pár óra idegbajt
(én is jártam már úgy mint te
)
-
Skimaster
senior tag
-
left177
csendes tag
Download módban kell indítani azt hiszem. Az a bekapcs+ volume le vagy a fel gombok együttes hosszas megnyomásával. Pontosan nem tudom melyik kombó idítja el a recoveryt és melyik a download módot. Telefon persze gépre van dugva. Progi elindítva. Ha jó neki amit csinálsz, akkor bejön egy lista és ott az original recoveryhez tartozó számot megnyomod és kész is.
-
szornyu1
tag
Ha 5.1 volt fent és vissza akarsz térni 4.4-re akkor elsőre a B300-as, majd a B137-es. De szerintem a B317 elég jó már napi használatra, fele annyit nem szenvedek vele mint a B308-al.
B317 LETÖLTÉSE
B308 LETÖLTÉSE
B317 LETÖLTÉSEFelhívnám mindenki figyelmét hogy a B317 nem megy fel a B312-es romra. Csak a B308-ról telepíthető!
A B308 pedig ajánlott a B137-re telepíteni! Frissítésként is telepíthető a frissítő alkalmazásból, így nem okoz adatvesztést. -
szornyu1
tag
A készülék visszaállítása gyári állapotra:
-Letöltöd a b137-es romot ami egy UPPDATE.APP
- Az SD-n létrehozol egy dload mappát, ebbe be másolod az UPPDATE.APP-ot
- A készüléket a következő módon indítod: hangerő le és fel + power gomb
- El kell induljon a frissítési folyamat, melynek végén gyári állapot kel fogadjon. Ez vissza írja a gyári recoveryt is, viszont a bootloader nyitva marad ha nyitottad. Gondolom nyitottad ha recoveryt tudtál cserélni.
Hozzátenném, ha már 5.1 volt fent és így akartál romolni, akkor először a B300-as rom kell, majd a B137.
Nem nagyon erőltetném az xposedet. mert nem minden kiegészítő működik.
Nem árt tisztában lenni azzal hogy mit akarsz csinálni, mert nagyon hamar lesz egy nagyon drága téglád. Fontos utána olvasni, legyen mentésed mindig.Lehet összedobok egy összefoglalót az első hozzászólásba.
-
MPeter87
őstag
Én egy darab olyan romot sem találtam, amit simán twrp-ből lehetne telepíteni.
Minden custom rom, miui vagy akár cyanogenmod rom esetén is nyitott bootloader a követelmény, ami ugye egy plusz lépés recovery telepítés előtt. Szóval innen nagyon passzolom a dolgot, de majd hátha Lecs@ vagy valaki tud mondani valami okosat az ügyben. -
alex73
tag
http://forum.xda-developers.com/mate-7/general/twrp-mate-7-t2878619
http://www.android-hilfe.de/forum/root-custom-roms-modding-fuer-huawei-ascend-mate-7.1970/
http://www.movilzona.es/foro/twrp-t18072.htmlhttp://forum.datadevelopement.com/mate-7/help/qa-twrp-2-8-7-0-mate7-android-5-1-t3159585
Mate s.
http://www.carbontesla.com/2015/09/huawei-mate-s-twrp-2-8-7-0-twrp-custom-recovery/Sajnos mást nem tudok. Max google forditóval valamit kihámozni a leirásokból.
Sok sikert. -
alex73
tag
Twrp Ez egy érintőképernyős -képes felület, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy telepíthet harmadik féltől származó firmware ha jól értem és ez bizony root módot feltételez. Akár csak ClockworkMod.Bizony ilyen dolgokat csak saját felelőségre.......Ez ügyben biztos van itt olyan forum társ aki root dolgokat is buhert a telon. De nem árt ha a http://forum.xda-developers.com/mate-7/ forumon is segitség után nézel kitudja. Rosszabb esetben tégla. Vagy szerviz drága pénzen mer ugye igy a gari ....
Remélem sikerül max gyári állapotba hozni. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A HMD visszalép az USA piacáról
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fali konzol lapos tévékhez
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mac vagy Windows? Az egér nem ugyanúgy működik… – Tech Percek #17
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest