- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
addikt
válasz zragon18 #55793 üzenetére
A toolkit azt is tudja. Végigvezet azon, hogyan szabadulj meg minden szükségtelen drivertől, ami csak bekavarna, és cserébe segít feltelepíteni a megfelelőket helyettük. Maga a toolkit le is tölti, és telepíti is a megfelelő drivereket.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
wttfw
tag
válasz zragon18 #55793 üzenetére
szia!
nekem 8.1-en ez a leírás segített.
Valami hasonló lehet itt is: http://blog.garethjmsaunders.co.uk/2014/08/23/problem-connecting-my-google-nexus-4-to-windows-8-1/[ Szerkesztve ]
-
ifkopityu
csendes tag
Érdekes dolgot találtam. (Asszonykám találta.)
A csengőhang választásnál nem adja fel a gyári csengőhangokat, hanem egyből egy könyvtárból akarna választatni... Ez normális dolog?
Nem állítottam eddig a csengőhangon, szóval meglepetésként ért a dolog. Pláne mivel nincsen fent sok csengőhangom, szoval kellene az a gyári lista.
Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz! :)
-
niof
addikt
válasz zragon18 #55790 üzenetére
Keress rá a Wug Nexus root toolkit-re! Gyakorlatilag egy kattintásos benne szinte minden. Jó, az elején kicsit el kell mojolni a beállításokkal, meg a megfelelő driverek felrakásával, de a progi lépésről lépésre végigvezet a dolgokon. Angol tudás szükséges! Az akksira meg a Percent Enabler kell. Keress vissza, nem olyan rég linkelte valaki.
-
zragon18
tag
Sziasztok! Én is boldog Nexus 4 tulaj lettem.. Lenne egy két kérdésem...
5.0-át lehet-e Rootolni? illetve ha igen akkor kérhetnék-e egy linket..
és az akku %-ot ki lehet-e fentre tenni mert nem találom.
Illetve ha usb-n gépre dugom akkor felismeri a gép de kezeli háttértár ként? mert nem találom a sajátgépben...:/
Válaszotok előre is köszi...[ Szerkesztve ]
-
Nyx89
aktív tag
Valaki tapasztalt Android 5.0 alatt térerő problémákat?
Konkrétan 1, nagyon max 2 órára a zsebemben hagyom, és mikor előveszem nincs térerő, Airplane mód be/ki megoldja, de elég zavaró.
-
-myself-
tag
Sracok, akkor az eddigi hozzaszolasokat tekintve nem eri meg nyalokara valtani. Nekem a 4.4.4 atom stabil, es nem vagyok hozzaszokva a kellemetlensegekhez :-)
Ja, es mint meretben, mint tudasban nekem nagyon bejon ez a keszulek, nincs ingerem levaltani, mert talan csak aksiban jobbak az uj keszulekek... de a kulonbseg nem napokban merheto, hanem csak orakbanNexus forever...
-
Bambalazs
senior tag
Jó tanács azoknak, akiknél szintén tapasztalható wakelock 5.0 alatt (Play Services, Android OS, Phone Idle), ezért készenléti állapotban is veszettül merül a telefon:
Recoveryben töröljétek a Cache partíciót.
-
dergander
addikt
Google asszisztens indítóval az időkép widget-jei nemjelennek meg csak 3x2-be ami nagyon zavaró
-
niof
addikt
válasz dergander #55775 üzenetére
Kicsúsztam az időből, inkább ez az Eye in the Sky...
-
niof
addikt
válasz gipsztigris #55755 üzenetére
Én is gondoltam rá, hogy Zooper-ben megírom, nem egy bonyolult valami, csak úgy az oldalsó fülek funkcionálisan nem működnek. Mint ahogy a linken szereplő videóban lévőnél sem. A Droid Turbo-s változat pedig pont úgy működik, mint az eredeti, megegyező funkciókkal.
@dergander:
Volt ilyenem, de nem tudom pontosan melyik is ez. Használtam vagy 10-15 félét, mire a Bright Weather-nél megálltam...De ha tippelnem kellene, akkor a 1Weather-re tippelnék
[ Szerkesztve ]
-
dergander
addikt
Valaki tudja hogy a képen milyen időjárás widget van?
-
w333
félisten
Nekem a G2 azért lenne jobb a N5 -től mert ...
Sokkal szebb és nagyobb kijelző, sokkal erősebb akku, fm rádió, távirányító, gyári rom + beépített finomságok, beépített dac erősebb, hangszóró erősebb, hívások alatt a hangminőség jobb, dupla kopp képernyőfeloldás, kamerában kicsit jobb, főzött romok + támogatás !
LG G2 -ből szoftversen tudok csinálni egy N5 -t ... de sajnos a N5 -ből egy G2 -t nem, mert ez ugye fizikai képtelenség
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Nexus 4-ről váltottam Nexus 5-re. Óriási a különbség felhasználói élményben. Ennél - legalábbis hardveresen - egy kicsit még jobb a G2, mert ott még nagyobb a kijelző (már akinél ez plusznak számít), és jóval nagyobb az akku. Persze szoftveresen bele lehet kötni a G2-be, de le lehet az OS-t cserélni AOSP-ra vagy CM-re, azok meg már elég közel vannak a gyári androidhoz.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Cseri0058
őstag
válasz A_ScHuLcZ #55769 üzenetére
Igen híváskezdeményezésnél várni kell. De szerintem nem lassú csak valamiért késöbb nyitja meg...a memória nekem is kb 1 hét alatt elfogy és folyamatosan töltögetni kell a régebben megnyitott appokat. Ilyenkor mindig újra indítom. Illetve nálam van az a hiba is hogy mikor nem youtube appban nézek meg egy videót hanem valamilyen weboladalon pl. akkor egyszercsak nem játsza le a videót. Ezután sehol semmilyen videót nem játszik le. Ez mindig tök random szokott elő jönni. Ilyenkor is csak az újraindítás használ. Remélem ezeket a hibákat mielöbb javítják.
-
törölt tag
Mivel itt (is) jó az OS (és a custom support), nem éri meg a(z ár) sebességkülönbséget a G2. De ha kell nagyobb kijelző, jobb kijelző, jobb akku idő, jobb kamera, jobb DAC, microSD, stb, akkor saját igényekre levetítve simán megérheti az árkülönbséget. Egyébként nem, ahogy nekem sem, ezért mégsem váltok.
[ Szerkesztve ]
-
A_ScHuLcZ
addikt
Az utóbbi héten időhiányban nem tudtam olvasni a topicot, viszont muszáj leírnom, hogy nem teljesen vagyok elégedett az új rendszerrel.
Jelenleg gyári 5-ös Android fut rootolva, csak a kelnelt cseréltem Hells Core-ra, szerencsére így az akku idő már jobb lett.
A rendszerben több hasznos funkció is elnyerte tetszésemet, tulajdonképpen jó (is lehetne), ha nem lenne tele lassabbnál lassabb animációkkal. Olyan érzése van tőle az embernek, mintha nem futna rendesen a telefonon a gyenge hardver miatt. Példának okáért egy hívásindításnál mostanában minimum 3mp-et kell várni arra, hogy megjelenjen a hívott képe onnantól kezdve, hogy ráböktem a telefonkönyvben/előzményekben a visszahívásra, többször belezavarodtam már, mert azt hittem nem nyomtam meg rendesen, pedig csak ennyire lassan vált át.
Továbbá a memóriakezelés nálam nagyon nem akar összejönni. (nem használok külső programot, az Androidra van bízva) KK alatt az átlag memóriafogyasztás 700Mb-1Gb között mozgott, tehát durván a fele minden esetben szabad volt. 5.0 alatt sajnos közel sem ez a helyzet, amit onnan vettem észre, hogy hosszabb üzemelés után meglassul a telefon, a futtatott programok gondolnak egyet és maguktól bezáródnak használat közben, a 3D igényes alkalmazások akadozni kezdenek. Az utóbbi napokban külön figyeltem a memóriahasználatot, és közel sem olyan fényes a helyzet, mint KK alatt, pedig gyakorlatilag nem több, hanem kevesebb app került vissza ROM cserélnél, újat pedig nem töltöttem le az elmúlt hetekben, tehát nem valamilyen újonnan felrakott app okozza.Jelenleg a szabad memória a 400Mb-ot sem éri el, és érezhetően lassabban reagál a készülék is, mi történne, ha mondjuk most indítanék rá egy memóriaigényes játékot, miközben csak az alap háttérfolyamatok, szinkronizálás és a böngésző fut?Számomra érthetetlen, 1 héttel ezelőttig éveken keresztül nagyon elégedett voltam az Android erőforrás gazdálkodásával, de itt most valami biztosan nem oké.
Kérdésem az lenne, hogy egyedi a hibajelenség, vagy más is tapasztalja LL óta?
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
sompetike
aktív tag
Én váltani csak nexus6ra fogok,ha egyszer lesz itthon,vagy esetleg Motorola droid turbo...
n450-n1610i-e318-e628-e688-n3210-e10-e20-e28-er310-et65-sm35-sme45-n3650-n6220-mv360-n6230-n6230i-mitacmio a701-n5630xm-n8-NEXUS 4-mate7-Honor 7 Samsung Note7-S7edge-Huawei MATE 10 PRO-Samsung Note10–Iphone 13PM
-
törölt tag
Maradok a topicban, nem lesz upgrade. Nem fizetem ki az eladási ár dupláját egy G2-re.
-
ifkopityu
csendes tag
Szia! Köszi a választ.
Smart lock- ot kikapcsoltam. Igaziból ezt szerettem volna kipróbálni (arcfelismeréssel), ezért kapcsoltam be a mjntás azonosítást.
Vpn-em nincs.
Exchange fiókom az valóban van, de akkor is volt, mikor még sima swipe-al nyílt a képernyőzár.
Nem lehet ezt valahogy visszacsinálni?Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz! :)
-
-
HZoli87
veterán
-
gipsztigris
addikt
válasz MartOOn #55750 üzenetére
Csináld meg [ENNEK] alapján!
Bemásolod a system/priv-app mappába a CommandCenter.apk-t, majd megadod a jogosultságokat, utána a com.motorola.commandcenter.library.jar fájlt bemásolod a system/framework mappába, itt is jogosultságok beállítása, majd restart!
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
MartOOn
addikt
-
NTonee
veterán
válasz Mzombi #55747 üzenetére
A BetterBatteryStats appot jobban szeretem, de az is jó lesz, ha működik.
Amúgy a stock akkustatban is látszik, ha valami ébrentartja a telót az awake sorban (angolul legalábbis awake). Csak az nem fog kiderülni belőle persze, hogy pontosan mi okozza. Ehhez már kellenek az említett appok.[ Szerkesztve ]
-
petipetya
nagyúr
válasz focvis #55745 üzenetére
Igen, több színben tud jelezni. Gyárilag fehéren villog, kivéve némelyik alkalmazást, amely egyénileg vagy általad tudja megváltoztatni (például Facebook Messenger vagy WhatsApp). Ám egy led kezelő app segítségével teljesen egyedire tudod szabni és mindehhez root sem kell.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
veterán
+heidricha
Oks, köszönöm, megrendeltem az N4 16-ost, talán holnap itt is van.
Szeretem a G-t, nagyon jó, de
- enyém csak 8 GB, kezd kevés lenni,
- ha már csere, akkor valami mást is kipróbálnék (X érdekel, Nexusok, i5s-en is elgondolkodtam, de az 120, ami sok egy rüves telóért)
- kamerát már megszoktam, de tudom, hogy gáz,
- GPS nekem is beakad.Tetszik az N4 üveg hátlapja, az akksival remélem nem szívok nagyot. Igen jó áron van most (refurbished 56)
Az értesítő LED ugye RGB?
[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
Ezt most applikáltam innen:
Nagyon megtetszett ez a Droid Turbo-s widget, gondoltam, talán nem én vagyok az egyetlen, és utánanéztem. Alábbi lett belőle.
[ Szerkesztve ]
-
heidricha
őstag
- Akku szerintem nem kicsit gyengébb, hanem sokkal. Persze egyedi is lehet, meg aztán a felhasználáson is múlik, de pl. Ingress-el érzésre kb. 4x annyit bírhat a MotoG. Ezen a téren csak az a gond MotoG-vel, hogy majd' minden GPS használat után megugrik a standby fogyasztása, újra kell indítani. Ha viszont ezt nem felejted el, akkor jelentősen jobban bírja a gyűrődést.
- Hajszállal a GPS is gyorsabb, de ez a Nexus-on is remek.
- A kijelző is jobb szerintem a Moto-n. Jobbak a színei, és világosabb is.
Aztán itt vége... A MotoG a gripshell-ben pont akkora, mint a Nexus pucéron. Csak szerintem jobb a fogása a gumis keret és a domború háta miatt. Azért ez megszokható.
-
veterán
válasz Morph33 #55731 üzenetére
Sziasztok!
Elgondolkodtam, hogy a Moto G-t lecserélem vmire, és most igen jó áron van refurbished N4.
Pár egyszerű kérdésre keresek választ és túl nagy kihívás lenne 55 000 hsz-t végigböngészni...1.Ha valaki használt mellette Moto G-t, akkor milyen a 2 kamera minősége egymáshoz képest?
2. Nyugodt felhasználás mellett mennyit bír az akksi? (Csak telefon, kevés böngészés, e-mail, kevés screen idő)@Morph33:
Ilyen abszolút kímélő üzemmódban neked mennyit megy el? Úgy kérdem, hogy én a Moto G-t ha csak telefonként hasznalom, akkor az olyan 3-5 napot bír bekapcsolt adatkapcs/ wifi mellett. Tudom, hogy az N4 ebben gyengébb, de mégis mennyivel?Koszonom előre is!
[ Szerkesztve ]
-
ifkopityu
csendes tag
válasz Styleair #55435 üzenetére
Szia!
Nem találom, hogy lett erre megoldás?
Most én is ezzel küzdök, hogy nem tudom kikapcsolni a biztonságnál a "minta"-t a képernyőzárról.
Nálam is szürke lett a "nincs" és a "söprés" opció.Bocs, ha volt rá válasz, de nem leltem .
Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz! :)
-
Morph33
tag
Olvasom itt az akkuidő problémákat. Nekem a Lollipop frissítés óta jelentősen javult a készenléti fogyasztás. A telóm teljesen stock, nincs rootolva sem, csak a bootloader van nyitva és még csak gyári beállítások visszaállítását sem csináltam rajta soha. Reggel 6-kor leveszem a töltőről, délután 5-kor, amikor hazaérek a melóból még 93%-on szokott lenni. Régebben 70% alatt volt már 5-re, úgy hogy hozzá se nyúltam a telóhoz egész nap. Mivel a fő telóm egy Z2 amikor Németországba vagyok és a Nexus 4-be a magyar SIM kártyám van, amin ritkán keresnek, így alig használom.
-
NTonee
veterán
válasz sompetike #55728 üzenetére
Mint sokan, te is félreérted a lényegét. Amit az alulfeszelés által megtakarítasz az akkuban, az semmit nem ér, hiszen ahogy írtad, estére úgyis töltőre kell tenni, mert a másnapot már nem bírná ki. Olyan minimális nyereség van, hogy ennek valóban kevés az értelme. Van viszont más pozitív hatása. Sokakat zavar a telefon melegedése. Itt is volt már szó többször is, hogy játék/navi alatt nagyon forróvá tud válni a készülék, aminek akár káros hatásai is lehetnek. Erre jó az undervolt opció, hűvösen tartja a telefont, nem fűt annyira.
Mzombi: ha ezért csinálod, akkor nyugodtan abba is hagyhatod. Máshol kell keresned a problémát. Nézz utána, hogy ébren tartja e valami a telefont. Szerintem igen.
[ Szerkesztve ]
-
sompetike
aktív tag
Én nem értem,hogy miért csináljátok ezt a under volt bizbaszt,ha nap végére úgyis lecsökken az akku x%-ra,az már a holnapi napot úgysem bírja ki...igy úgyis töltöre kell tenni...akkor most van plusz 10% az akksiban ugy hogy aláskálázva van a feszültség,plusz kísérleteztek vele,megy vele az idő...
Venni kell akkor egy olyan telót ami nem pörög ennyire...
n450-n1610i-e318-e628-e688-n3210-e10-e20-e28-er310-et65-sm35-sme45-n3650-n6220-mv360-n6230-n6230i-mitacmio a701-n5630xm-n8-NEXUS 4-mate7-Honor 7 Samsung Note7-S7edge-Huawei MATE 10 PRO-Samsung Note10–Iphone 13PM
-
zooom3r
tag
Sziasztok!
Volt már valakinek dolga EazyGuard fóliával? Megéri megvenni? -
őstag
Sziasztok!
Bootloader kinyitás előtt lementettem gépre az összes fotómat, mégpedig úgy, hogy meg is maradt az összes képhez az eredeti "létrehozás dátuma". Viszont ha visszamásolom őket a telefonra, akkor ezek a dátumok elvesznek, és a másolás időpontjával íródnak felül, így galériában (QuickPic) össze-vissza vannak a képek.
Próbáltam már azt is, hogy egy rar-ba raktam gépen az összes képet, így a rar-ban megmaradtak az eredeti dátumok, de ha a telefonon kicsomagolom (ES File Explorer-rel, vagy RAR-ral), ismét abba a problémába ütközök, hogy az aktuális időpontot kapják meg a fájlok "létrehozás dátuma"-ként.Nincs erre valami megoldás, hogy úgy tudjam visszarakni a képeket, hogy megmaradjanak az eredeti "creation date"-ek?
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
Sanya
nagyúr
válasz EszesNorbi #55705 üzenetére
Ha Cserit megkérdezed, akkor biztosan főpanel hiba, ha jobban megnézed, akkor elsősorban akkumulátor probléma. Lassan cserélni kell az aksit.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
GGMPC
őstag
válasz EszesNorbi #55705 üzenetére
Gyaluld le!
És azt javaslom mindenkinek, hogy 5.0 felrakás után gyalu - különben problémás lehet az eszköz!LG G3 32/3 Titanium, iPhone 4S, Motorola V3xx, Motorola K1, Motorola V60, MacBook Pro 15' - 8GB RAM - 500GB SSD, iPad Mini 32GB LTE...
-
Winne
nagyúr
Kérdés:
a telefonon mindig letiltok mindenféle hátteret és ehhez kapcsolódni látszó bármit, hogy csak tök fekete legyen a háttér. Ma estefelé úgy merült le a telefon, hogy kikapcsolt, azóta úgy indult el, hogy újra van háttér. Erre valakinek 5lete, hogy most hogy tudom kilőni? Valamit visszakapcsolt volna magától?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
próbakocka
senior tag
átgondoltam ...
[ Szerkesztve ]
/// DS918plus + Chromecast 1/2/Ultra
-
petipetya
nagyúr
-
Pipaszutyok
csendes tag
Sziasztok!
Bocs ha már volt,de webes felületen a videók lejátszása másnál is szaggat? Stock rom. -
Hitch
senior tag
Sziasztok!
Böngészés közben néhe ha valami szövegre nyomok, kijelöl bizonyos részt s alul felvillan a google search. Ezt hol tudom kikapcsolni? -
NTonee
veterán
válasz Mzombi #55704 üzenetére
semmilyen különösebb oka nincs, egy a sok közül. Láttam xda-n, olvastam a leírást, gondoltam kipróbálom, aztán rajta maradt. Tud mindent, amire szükségem van, de ez sok más kernelre is igaz. Az általam használt LiquidPop rom CAF forrású kernelt használ, így erősen csökkent a versenyzők száma esetemben. Legutóbb a ProMax-ot szúrtam ki a leírása miatt, le is töltöttem, de még nem raktam fel.
szerk: a HC-t egyébként azért cseréltem le korábban, mert több egymás utáni verzióban tapasztaltam, hogy sokkal lassabban tölt a telefon, mint kéne. (a töltésvezérlés is a kernelben van) Hogy most mi a helyzet ezzel, nem tudom, de akkor elment a kedvem tőle.[ Szerkesztve ]
-
EszesNorbi
tag
beletörödtem de azért megmutatok egy képet akksimról, egész éjszakás töltés után ( mostmár direkt kikapcsolt kijelzövel, normálisan )) reggel ránézek 100% örültem mint majom a farkának, lehúztam a töltöröl abban a pillanatban 93%, na komoly mondom visszadugtam lekapcsoltam a kijelzöt 10 perc mulva 100% levettem maradt is annyin aztán fél óra mulva megint leugrott ezután szépen merül le 0 % ig , íme a kép
[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz Mzombi #55702 üzenetére
HCR PRO a neve, egész normálisan működik, de én már nem kínlódok ezzel az akkukímélős dologgal. Reggelre feltöltöm a telót, estig húzza ki. A másnapot már úgysem bírná ki, így megy töltőre ismét. Ha napközben is lemerül, akkor úgyis pc mellett dolgozok, van usb. Lehet venni powerbankot is, szóval van megoldás az akku gyengeségére.
A kernel piszkálásával nem fogsz tudni értékelhető javulást elérni szerintem. Kijelzőidőben számolva is max megdob 20perccel,de ennyi. -
-
NTonee
veterán
válasz Mzombi #55700 üzenetére
azon szerintem nem fogsz tudni javítani. Voltak hasonló gondok franco kernelénél is és tippek is voltak, hogy hogyan lehet megoldani, de egyik sem működött nálam. Én már egy ideje nem HC kernelt használok, így nem is tudnék ránézni most, hogy milyen, de amit én használok az is késik egy picit alvó állapotból ébredve.
Egyébként a leírt beállítások amúgy sem fognak olyan látványos változást hozni. Kicsit túl van ez fújva.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Milyen monitort vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Lexus, Toyota topik
- Androidos tablet topic
- PlayStation 5