- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
-
Mobilarena
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t181
senior tag
Én azt akartam írni, hogy elég esélytelennek látom, mert már az MM is csak azért ment viszonylag egyszerűen, mivel a Nexus 7-ben (ami megkapta hivatalosan) szinte ugyanez a hardver van, mint a N4-ben, de...
Spezi77 azt írja, hogy rajta vannak az ügyön, de egy-két nappal le vannak maradva zaclimonnal szemben. Ha nem ismernétek őket, mindketten elég nagy nevek.
-
Tuti nem Nexus 4 függő dolog. A lentiben több, nem is pici probléma van, például "paly.google..." holott a helyes alkalmazás a "play.google..." lenne. A leírásban szerepel a secureme, ami egy Google Play-ben megtalálható alkalmazás (a Pro verzió fizetős). Ha fent van ez a secureme app, szedd le szerintem.
Egyébként pedig másik böngésző és/vagy adblock használatát javaslom.
-
A topic eléggé lagymatag életet él, általában a Chroma az elsőnként ajánlott. Én is ezt használom jó ideje, és teljesen elégedett vagyok vele.
Régebben még a Frank N4 Rom volt népszerű, de jó ideje teszthalott állapotban van. De természetesen még mindig sok főzött ROM létezik, vannak unofficial CM13-as ROM-ok, meg például Pure Nexus 6.0.1, szóval még mindig lehet válogatni a főzött ROM-ok közül, noha érezhetően lassul a fejlesztés. Nemrég A Resurrection ROM fejlesztője panaszkodott, hogy annyira kevés letöltése volt a legújabb 6.0.1-es ROM kiadásnak, hogy komolyan elgondolkozott azon, hogy foglalkozzon-e a további fejlesztéssel. A Chroma fejlesztőjének sincs már pl. N4-ese, de a topiclakók kérlelésére továbbra is portolja bőszen a verziókat.
-
Ha elégedett vagy az 5.1.1-el, akkor felesleges bolygatni.
Én cirka fél éve használok 6.0/6.0.1-et, és elégedett vagyok vele minden szempontból.
A 6.0 mélyén lévő dolgok közül elviekben minket csak a 'Deep sleep' mód érint, amely jobb aksi kihasználást takar, a többi vagy kozmetikai, vagy pedig minket nem érint (újjlenyomat-azonosítás, USB-C támogatás, android pay, stb.).
-
t181
senior tag
A hálózaton lévő eszközöknél van.
Illetve van egy másik módszer, nem tudom, hogy ez csak Ultimate Prime-on működik-e: van a tab-oknál egy sor, ami az elérési utat mutatja. Itt a '\c' (vagy akármilyen meghajtó) előtt van egy lefelé mutató nyíl. Erre rávíve a kurzort ki bírod keresni a Belső tárhelyet.
szerk.: Elolvastam még egyszer a problémát, nem valószínű, hogy megoldás, amit írtam...
-
t181
senior tag
Hát, fb messengerhez nekem sem sikerült sajátot beállítani, de rendszerhez igen. Amikor rámegyek a beállításokban, felajánlja, hogy választhatok a rendszer sajátjával, illetve es file explorerrel, és az utóbbival sikerül is. Bár, ha a media/audio/notifications mappába bemásolod a hangot, simán látnod kellene.
-
Pompi
nagyúr
Ha nem akarsz beállítgatni, meg mentegetni, akkor működik az amit NTonee idézett tőlem. NRT-vel gyorsan meg lehet csinálni, a visszarootolás is ment simán. Adatvesztés nuku. Aztán ha mégis valami gebasz lenne menetközben (nálam egyelőre nincs kopp-kopp), akkor még mindig lehet csinálni egy factory resetet.
-
NTonee
veterán
A root jog sehogy sem marad meg, mivel felülírod a system könyvtárat a frissítéssel.
lehetőség 1, utána újra lehet rootolni (akár NRT-vel)
lehetőség 2, de ugyanúgy újra kell rootolni.
5.1 factory image
5.0.1 ->5.1 sideload verzió -
ktommy91
addikt
Nem tudom, nem használok más hasonló alkalmazást. GravityBox auto 2G-re váltással kb rendben van az üzemidő 21 hónapos akkumulátorhoz képest.
mod: Innen kell felrakni: [OFFICIAL] Xposed for Lollipop
-
heidricha
őstag
Nem kell, hogy bármi tekerjen, elég ha ébren tartja. Traffi hunter futott végig? Jó sok app-pal jártam már úgy, hogy nem elég neki a hálózat alapú hely, GPS-t akar, de azt az ágy alatt sosem kapja meg, így egész éjjel is próbálkozik - neki semmi se drága. Ez is olyasminek tűnik.
-
niof
veterán
Sanszos, hogy az akksi a végét járja. Én nemrég rendeltem (másodjára) új akksit a telóba, ez most úgy tűnik jó is.
Innen
Az első csereakksim ebay-es volt, 4 hónap alatt tönkrement. Az új akksi hátulján, nem értem miért, de Sony felirat van, elöl Nexus 4 címkével. De mindenhogy stimmel a telóba, és átlagos használattal 50% körül szoktam vele hazaérni. Az ebay-essel meg vagy ki is kapcsolt, vagy olyan 15-20%-nál tartott olyankorra. -
pcnet
addikt
-
petipetya
nagyúr
Még a 4.2.2-vel vettem a telefont tavaly nyáron, az szerintem elég jól összerakott rom. Ráadásul a kinézete még a klasszikus sötét/cián stílusú Holo felületből építkezik, ami szerintem elég szép - a tárcsázó pedig a legjobb kinézetű benne, amit az eddigi 4 és háromnegyed éves Androidos pályafutásom alatt láttam.
-
ktommy91
addikt
Akkor app kell hozzá... Pl. ez : WiFi Priority Lite
-
-
petipetya
nagyúr
2. Kell a Facebook alkalmazás és a Facebook Messenger egyaránt. Hogy mit értesz háttérben való futás alatt, az nekem nem világos. De ne lődd ki semmilyen task progival, ha ez a kérdés.
3. Ha nem zavarnak a piktogramok, akkor hagyd rajta, vagy rakass rá egyet. Bármikor megkarcolódhat, hiába vigyázol rá. Szerintem egy 2ezer Ft-os fólia nem tétel annak tudatában, hogy nem szívod majd a fogadat, ha gebasz történik.
4. Ezek vannak telepítve, kérdezz ha érdekel valamelyik: kép1 kép2 kép3
5. Nekem a piros szolgáltatói sim alapból betett több apn beállítást: net, live, feltöltőkaris és 2db mms-t. Ezek közül csak a netet és az egyik mms-t hagytam meg, míg a többit töröltem.
6. Ezeket érdemes aktiválni:
- Beállítások / biztonsági mentés és visszaállítás
- Beállítások / Google / xy@gmail.com / alkalmazás adatok és személyi adatok.
Nekem ezek vannak beállítva, így egy gyári beállítások visszaállítása után a Play visszatelepíti az utólag letöltött alkalmazásaimat.7. Ezeket szoktam beállítani:
- Beállítások / fejlesztői lehetőségek / mindhárom animáció értéke 1 helyett 0,5.
- Beállítások / kisegítő lehetőségek / a bekapcsoló gomb megszakítja a hívást
- Beállítások / biztonság / modulengedélyezések be
- Beállítások / tartózkodási hely / mód / energiatakarékos be, illetve beállítások / wifi / speciális / keresés mindig elérhető ki (Google Now miatt).
- Beállítások / biztonság / hozzáférés értesítésekhez / Lightflow be + beállítások / kisegítő lehetőségek / Lightflow be (Lightflow miatt). -
qltsar
veterán
El lehet, vagyis eddig el lehetett, csak le kell tiltani a Google Search alkalmazást. Ezután lehet, hogy kell egy restart, mert ha jól rémlik nem lehet force-stop-olni a gyári launchert.
@NTonee: na...én meg felraktam a beta-t Nova-ból (4.3 alá), erre elveszett az átlátszó status és notibarom
, mindig odarakja a drop-shadow-t, nem lehet kiszedni
-
NTonee
veterán
persze, másik launcher-el.
A stock launcherből nem lehet leszedni, de a Nova Launcher Beta ajánlott ehhez, mert azzal az átlátszó dolgok is megmaradnak.
-
-
randras_83
addikt
1. álmodozás funkció tud ilyet a de csak töltés vagy dokkolás közben. Beállítások - Megjelenítés alatt van, töltés nélkül szerintem is enné az akksit.
2. az fb fut, ha fagyasztod, akkor nincs push üzenet - erre jó a Greenify app amihez root kell, ennek van donate verziója, ahol működik a push fagyasztott programoknál - nem próbáltam
3. én levenném, mert szerintem csúnya, de ízlés kérdése, nekem nem karcos sérült stb.
4. passz, ami neked kell.
5. APN beállítások miatt szokott kiabálni a Telenor, ha az APN net-re van állítva akkor kiabált nálam, online-n nem csipog. Ha WiFi-re csatlakozik a telefon, akkor a mobilnet inaktív, annak ellenére, hogy kapcsolod-e vagy sem.
6. én akkor szoktam, ha valamit módosítani akarok, a google vissza tudja szinkronizálni az alkalmazásokat, bár egy FR után ez még nem sok, mert az adatok nem lesznek meg.
7. én a kínai hindi meg mittudoménmilyen billentyűzeteket tiltottam, mást nem.+1 üdv a klubban.
-
membrandj
nagyúr
1. részemről passz, de biztos enné az akksit szépen.
2.Magának a folyamatnak futnia kell. Ha arra gondolsz,hogy a jobb szélső gombot ha hosszan nyomod és előjön a multitasking felület, akkor ott kilőheted.
3. Nekem is még a gyári van rajta,de érdemes rendelni hozzá fóliát, pár szár ft neten.
4. Nekem a nagy kedvencem, a cool reminder. Power toogles is hasznos.
5. Adatok engedélyzése mellett ne legyen pipa.
6. Nem tudom,hogy mennyit/mit ment le, majd valaki hátha..
7. passz.
-
HardRic
addikt
A halvány időkijelzés valószínűleg megoldható, de ez LCD, nem AMOLED, itt enné az akksit masszívan.
Az appok amiket én kezdésnek tudok ajánlani:
QuickPic - ezzel sokkal jobb hátterek beállítani, és szerintem képnézegetőnek is jobb, mint a gyári.
Chrome helyett ajánlatos a Chrome Beta, sokkal folyékonyabban működik. [link]
Fájlkezelőnek, tömörített fájl csomagolónak az ES File Explorer nagyon jó.
Videolejátszónak MX Player vagy Dice Player.A telefon appban ha még nem tetted, akkor a beállításokban engedélyezd a hívószám kijelzését. Amikor romolgatok mindig elfelejtem ezt, aztán mindig csodálkozok hogy nem tudják az emberek hogy én hívom őket.
Facebooknak futnia kell, igen.
Mobilnetet akkor biztos kikapcsolódik ha sehol sincs pipa, de már az is elég ha a Data Enabled nincs kipipálva. Ez magyarul nem tudom hogy van lefordítva.
-
NTonee
veterán
,,én eddig elképzelni sem tudtam, hogy egy telefont is értékesítenek pl egy nájlon zacsiban...
"
pedig sajnos bőven van példa erre. Hogy aktuális legyen a dolog, Nexus5 például GSMHome-ban:
Light Box 132 989 Ft : töltő és minden tartozék nélkül,1 év garival
Full Box 140 989 Ft : töltő és minden tartozékkal,1+2 év garival
Original Box 151 989 Ft : töltő és minden tartozékkal,1+2 év garival + 27%áfávalhuan fórumtárs kérdezett rá telefonon.
-
Pőze
aktív tag
számomra pozitív:
Nagyon gyors
Megfelelő a mérete
Szép a kijelzője
Sokat lehet vele mókolni: ROM stb.
Hamar kapja a frissítéstnegatív nem sok van talán számomra annyi hogy üveg és el kell rejtenem egy tokkal hogy ne törjön össze egy leejtéstől. Ja és nincs lehetőség memória bővítésre.
-
SamS20
senior tag
negatívum : karcolódik a hátlap, egyeseknek az eleje is (én fólia nélkül használom de komolyabb karc nincs rajta csak ha agyon van törülgetve akkor látszik viszont működés közben egyáltalán nem látszik)
van akinek melegedik, első széria kijelzője sárgult a melegedés miatt.
ja nekem az értesítő led Gnex után halványabb / tompábbpozitívum : remek ár érték arány, gyors frissítések és kb nyárig még kapja a frissítéseket (akkor lesz nagyjából 18 hónapos a készülék), IPS, remek támogatottság, 2 ram
egyéb finomságok, de ezt úgyis egyénfüggő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- PlayStation Plus Premium előfizetések
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest