- Bemutatkozott a Redmi Turbo 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- One mobilszolgáltatások
- Asus ROG Phone 9 Pro - erős kezdés az Elite ligában
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem biztos, hogy ez a belépőszint kulcsajánlata
- Yettel topik
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
-
Mobilarena
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dannyl
addikt
Van értelme CyanogenMod fiókot létrehozni?
-
t181
senior tag
válasz dannyl #57894 üzenetére
Nem tudom pontosan mit csinál az NRT-s root, inkább rakj fel egy TWRP-t, és onnan flashelj egy SuperSU-t.
ROM, kernel telepítéshez itt van a leírás. A lépések Nálad is ugyanazok, csak annyival változnak, hogy a harmadik és negyedik lépés között flashheld az UKM-et.Lassú voltam.
[ Szerkesztve ]
Nikon D3200 // Acer Aspire 5 A515-51G-51JP // OnePlus 3 // Nexus 4
-
dannyl
addikt
válasz Just_Reboot #57896 üzenetére
Király vagy! THX
-
janosibaja
őstag
Sziasztok, nem hittem volna, hogy valaha is szükségem lesz ilyenre, de most... Valaki írt már a fórumon arról, csak nem találom, hogy rootolatlan Nexus 4-en hogy tudok letiltani egy vezetékes és egy mobil számot, hogy ne is lássam többé sem az sms-eket, sem a hívásokat. Aztán majd néhány hét múlva visszakapcsolom ezt a két számot.
-
dannyl
addikt
Ha nyitva van a BL, de nincs rootolva a teló, akkor a nexus toolkitben, ha rootolom, akkor nem wipe-ol, ugye?
Ha valaki tudna linkelni egy leírást CM 12 + kernel cseréhez, az nagyon nagy segítség lenne. Köszönöm előre is. -
veterán
-
veterán
-
niof
addikt
válasz TheBikerider #57885 üzenetére
Nagy +1 a SAOSP-nek részemről!
Üdv a klubban!Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
dannyl
addikt
Kedvet kaptam egy kis ROM cserélgetéshez. Mikkel érdemes próbálkozni? MIUI, CM? És milyen kernellel érdemes ezeket párosítani?
-
ifkopityu
csendes tag
válasz Just_Reboot #57882 üzenetére
Szia!
Köszi a választ. Sajnos ezt a Gapps-ot is próbáltam, de nem megy fel.
A rosszabb, hogy meguntam a vacakolást és Pőze leírása alapján feltettem a gyári romot. Ez épp felment, de nem tudok frissíteni. Még az OTA frissítés (4.3-ra) is telepítés után fekvő android-os hibát dob.
Szóval most guglizok.
[ Szerkesztve ]
Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz! :)
-
Just_Reboot
addikt
válasz TheBikerider #57886 üzenetére
Szívesen
A home screen-en fekete? Mert akkor le kell tölteni playről a google now launchert. De akkor már inkább Apex vagy Nova.
-
veterán
válasz TheBikerider #57885 üzenetére
A szoftveres gombok háttere eltűntethető,vagy nem.?
Holnap neki is állok digicselni (mókolni)vele egy kicsit.HARLEY-DAVIDSON
-
veterán
-
Just_Reboot
addikt
válasz TheBikerider #57883 üzenetére
Először olvasd el az össze foglalót + ez az írás is jól jöhet:[link]
Egy Cyanogenmod vagy egy Siple Aosp nem bug-os.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Just_Reboot #57882 üzenetére
Ha többet tudnak,akkor jöhetnek...csak ne legyenek teli bug-gal.
És számítógépen keresztül tudok mókolni?
Van olyan progi,amivel le tudom tölteni és újra telepíteni a gyári rom-ot,illetve olyan másik prog.,amivel meg főzött cuccokat tudok cserélgetni,plusz leírás?
Sokat kellene visszaolvasnom itt?
De mondjuk,ha lenne egy link vagy valami....[ Szerkesztve ]
HARLEY-DAVIDSON
-
veterán
-
ifkopityu
csendes tag
Sziasztok!
Olvastam, hogy páran a CM12-t használjátok.
Én is megpróbáltam felrakni, nem is jelzett hibát. Azonban a gapps nem ment fel. Próbáltam többfélét is, de mind hibaüzenetet adott a recoveryben való telepítéskor.
Ti melyik CM12 verziót használjátok melyik gapps-al? Kérhetnék linkeket?
Előre is köszi.
szerk: Persze a gapps telepítés hiba miatt a rendszer induláskor sorra dobálta az ablakokat, hogy melyik google alkalmazás nem tud elindulni, így a rendszer el sem indult .
[ Szerkesztve ]
Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz! :)
-
Diokhan
addikt
Elnézést már nem tudom módosítani, de megoldottam ! A kijelző védő fólia takarta a közelség érzékelőt!
[ Szerkesztve ]
Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
Diokhan
addikt
válasz Diokhan #57876 üzenetére
És rögtön egy kérdéssel fordulok hozzátok! Legújabb lolli van a telefonon és hívás alatt teljesen sötét a kijelzo és nem is érzékel, de amint a hívás megszakad vissza jön! Ez mitől van?
Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
veterán
-
Diokhan
addikt
Sziasztok! A mai napon en is beleptem a nexus 4 tulajdonosok taboraba remelem bevalik
-
gtr8
csendes tag
Üdv. Tudtok olyan hivás rögzitő progit ami müködik nem rootolt telon? Köszi
-
pkaresz
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, használja valamelyikőtök a UPC Horizon Go szolgáltatást 5.0.1. Lollipoppon?
Nem mintha nagyon szeretnék TV t nézni telón, de kitudja."Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
veterán
-
dannyl
addikt
válasz TheBikerider #57868 üzenetére
Főverzió nem lesz. Tehát 6.0 már nem, de pl. 5.4.4 még jöhet simán.
-
veterán
-
t181
senior tag
Sziasztok!
Készül (illetve kész van) az AK Kernel Updater program CallMeAndy jóvoltából. Lehetővé tette, hogy lefordítsuk a programot saját nyelvünkre. Én minden sort lefordítottam, csak arra kérlek Titeket, hogy egy +-szal szavazzatok az Én fordításomra, mert jelenleg a program fele a CallMeAndy által Google Translate-tel lefordított formában fog megjelenni. Ha bármilyen hibát találtok, kérlek javítsátok ki. Lehet, hogy nem minden tökéletes, mert nem mindig tudtam elképzelni, hogy az adott szöveg milyen környezetben fog megjelenni.
Itt találjátok.
[ Szerkesztve ]
-
Amarton
tag
válasz lacika31 #57863 üzenetére
Lehetséges, hogy a távolság érzékelő rakoncátlankodik.
Kipróbáltuk, hogy letakartuk a szenzort és híváskor csak felvillan a képernyő egy kis időre, utána sötét marad a kép, amíg le nem vesszük a takarást a távolság érzékelőről.
Azt nem tudom, hogy a gyári rendszer is kikapcsolja-e a képernyőt híváskor vagy ez CM sajátosság.Összehasonlítottuk egy phone test nevezetű alkalmazásban a két telefont és az enyém sokkal később reagál a letakarásra, mint a nejemnél.
Néztem ebayen 12$ a szenzor. Ha sokat csinálja a telefon, akkor kicseréljük a szenzort.
http://kodolas.skoda-muszerfal.hu
-
bruxelles
tag
válasz TheBikerider #57864 üzenetére
Mi miatt váltottál ha megkérdezhetem? Igen, ez a legfrissebb. Főverziót már biztos nem kapunk tudomásom szerint.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok.
N4 tulaj lettem.Nagyon szuper kis telefon.
5.0.1 van rajta.Ez a legfrissebb verzió?És lesz további frissítés is rá?Rég volt már androidos telefonom és nem nagyon követtem,hogy hol tartanak szoftverileg.Egyébként nagyon szépen működik.Iphone 5-ről váltottam.
[ Szerkesztve ]
HARLEY-DAVIDSON
-
Amarton
tag
válasz adamfriday #57860 üzenetére
Persze. Minden egyes új nightlynál van wipe. 2 héttel ezelőtt pedig már volt factory reset is.
És nekem sem csinálja.[ Szerkesztve ]
http://kodolas.skoda-muszerfal.hu
-
Amarton
tag
Nejemnek és nekem is CM12 van fenn a legújabb nightlyval.
Nekem jól működik (bár én lényegesebben kevesebbet telefonálok), neki azonban minden nap van olyan, hogy csörög a telefon egyszer felvillan a kép és utána sötét marad a kijelző, a telefon meg csag csörög-csörög, amíg a másik fél le nem rakja.
Találkozott már ezzek a hibával valaki?http://kodolas.skoda-muszerfal.hu
-
mihione
őstag
-
NTonee
veterán
válasz mihione #57856 üzenetére
Mondjuk szerintem egy hosszú, egyenes, oldalirányú húzást lényegesen nehezebb véletlenül kivitelezni, mint egy dupla érintést. Amúgy valóban, ott nem kell feloldani.
A lényeg az, hogy többször olvastam már erről a problémáról, a dt2w miatt van. A digitizer sosem kapcsol ki, ha a dt2w aktív. És amíg a kijelző nincs lezárva (márpedig hívás közben nem zár), addig a gombokat is meg tudod nyomni.[ Szerkesztve ]
-
mihione
őstag
válasz NTonee #57842 üzenetére
nem kell feloldani a kijelzőt mert a digitizer anélkül is veszi a jelet az pedig teljesen mindegy hogy s2w vagy dt2w az érintéseket ugyanúgy veszi csupán annyi a különbség hogy más "mintára" figyel és csak akkor old fel ha azt a bizonyos dupla koppot vagy elhúzást regisztrálta az érintő.
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
Tjoke
tag
Na sikerült felcsatolnom Lolli alatt a pendrivot jeeeeeeee!
-
NTonee
veterán
válasz Just_Reboot #57852 üzenetére
Mivel már nincs neki N4 telefonja, így kétlem.
-
NTonee
veterán
válasz Just_Reboot #57848 üzenetére
nem tudom, hogy mi a különbség, rég nem használtam HC-t. Mondjuk hasonlót tapasztaltam azon is, mint most, de ott sokkal komolyabban.
A HC bármelyik verzióját raktam fel, nem volt hajlandó normálisan tölteni a telefont. A kernelben valószínűleg le van véve a töltés erőssége, amit nem igazán értek (melegedés visszafogása miatt lehetséges). Ezt kb úgy kell érteni a gyakorlatban, hogy bekapcsolt navival merül a telefon töltőre dugva is, de láttam már ezt a jelenséget fali töltőn is produkálva úgy, hogy a recents szerint semmi sem futott.
A HellsDoctor esetében ez csak egy bizonyos idő után jön elő valamiért, tehát itt esetlegesen valamilyen hibára tudnák gondolni.Van aki teljesen meg van elégedve a HC kernellel, nekem ez folyamatosan jelen volt. Többször is lepróbáltam, hogy kernelt cseréltem, utána töltött rendesen, visszaraktam a HC-t és megint nem volt jó.
[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz mihione #57840 üzenetére
a s2w, meg a dt2w nem ugyanaz.
a s2w csak egy bizonyos mozdulatra reagál, míg a dt2w bármilyen dupla érintésre, tehát a füleddel simán fel tudod oldani a kijelzőt.Tjoke: nem csak kernel kell. Külső áramforrás van csatlakoztatva az otg kábelhez? A külső tárolóeszköz FAT32-es fájlrendszerű?
[ Szerkesztve ]
-
Tjoke
tag
válasz Scooter74 #57830 üzenetére
Azt nemértem h itt van pl az AK kernel ezt írja a 600-as verzióra:
•init.d support
•lmk settable with whitelist for non killable applications•quad core stats
•ksm•sysfs API support for verify Wake up reason (link)
• audit disabled
• crc check disabled
• optimized random
• optimized slub allocator
• aptimed arm rwsem
• touchfilter sysfs
• led control
• cif support
• zram
• scheduler autogroup
• gnu lib for memcpy and memmove
•stock voltages
• otg
• kexec
• gamma
• sound
• blx
• fcharge
• fsync
• touch filter
• voltage control
•arch power enabled
• debug and log super slim
• sysfs for on/off gentle fair sleepers
• crypto and sha optimized routine
• optimized square root algo
• optimized readahead code
Akkor:SaberMod franco.Kernel - r216.2 :
Features:
- Always synced with the newest commits from the official franco.Kernel source
- Compiled with SaberMod GCC 4.9.3 with Ofast optmisations + Graphite + other optimisations
- Linux 3.4.106
- AOSP/CM compatible
- F2FS compatible
- DT2W support (From Mckael)
- Faux sound support
- Linux mainline random driver (4.4 Builds)
- Exponential brightness driver from Statosk
- USB-OTG Support
- 192 Mhz CPU step available
*Matr1x* v14.5 | Lollipop - 5.0/5.0.1:
Features:
◾Based on Linux kernel version 3.4.0
◾Built with GCC 4.8 from Google
◾Voltage Control Interface (by faux123)
◾Gamma Control Interface (by faux123) with PA tweaked colors
◾FauxSound (by faux123)
◾Speaker amp control (by faux123)
◾Simple GPU governor (by faux123)
◾Dynamic Sync Control (by faux123)
◾Accuracy Filter Control (by franciscofranco)
◾GPU OC to 487.5 Mhz
◾UV by 100mV for all frequencies and cores
◾SIO and ROW I/O Schedulers
◾Wheatley governor (by Ezekeel)
◾Touch screen improvement tweak (thanks to faux123)
◾Thermald and mpdecision removed
◾Various performance tweaks
◾192 Mhz frequency for better battery when idle
◾Fast Charge (thanks to franciscofranco)
◾BLX (Originally by Ezekeel and ported to Nexus 4 by me)
◾s2w support (thanks to showp1984 and anarkia1976)
◾ARM hotplug driver (by _thalamus) with min_online_cpus value (by me) and max_online_cpus value (thanks to _motley)
◾MultiROM support (by Tasssadar)
◾USB OTG “usb-host” mode support (by ziddey)
◾MSM Sleeper Mod (Max screen off frequency) (by flar2)
◾Various performance tweaks
mindegyiknél ott van az otg, mindegyik támogatja a CM-et is és hiába kapcsolom be h otg, nem történik semmi:/ mi lehet a gond? -
NTonee
veterán
válasz Just_Reboot #57838 üzenetére
4.4.4 óta nem foglalkozom ilyesmivel. LiquidSmooth rom fent van (mostanra már LP alapú persze), én havonta egyszer frissítem, egyébként hetente frissít a fejlesztőcsapat. Más nem is érdekel, még akkor sem, ha van jobb, meguntam. Alatta meg HellsDoctor kernel megy épp, de ettől nem vagyok túl boldog. Majd ha épp baromira unnám magam, akkor nézek más kernelt.
-
NTonee
veterán
válasz Beep78 #57835 üzenetére
4.4.4
Valószínűleg a LP is el fog jutni arra a pontra, mint a KK korábban, csak még foltozgatják. Az sem volt problémamentes eleinte. Ha nem tapasztalsz elviselhetetlen hibákat, akkor használd a telefont, ahogy van, majd lesznek javítások (gondolom).Justreboot: vagy megvetted korábban, vagy esetleg... "rosszalkodtál".
-
Beep78
csendes tag
Akkor azt mondjátok meg, hogy melyik volt a legjobb stock android verzió ezen a telefonon?
-
Mzombi
aktív tag
korábban írtam, hogy nálam stabil Lolli... Mai napig. Tegnap elindítottam zenehallgatást (nem raktam fel semmi plusz lejátszót, nekem megfelel bőven a "gyári" Play Music), de megállt fél percenként a lejátszás. Telefon ki-be kapcs. sem segített, ma nem állítja le, de akadozik a lejátszás. Volt már vkinek hasonló?
Lehet újra kellene tennem mindent, ki tudja mi akadt össze... -
NTonee
veterán
válasz mihione #57823 üzenetére
Ha jól tudom, akkor sokan pont emiatt nem használják a dt2w funkciót. Az érintő mindenképp aktív marad, hiszen épp ez a lényege a működésének.
(#57822) t181: a fizetős FKU egy komplett kernel állítgató alkalmazás. Az ingyenes verzióban elméletileg csak kernelfrissítést tudsz csinálni, legfeljebb egy-két egyéb apróságot. A teljes verzióban frekvenciák, governorok, feszültségek, színkalibráció, stb beállítások is vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Tjoke
tag
Sziasztok, Lollipop alatt valakinek sikerült aktiválni az otg-t?
-
Just_Reboot
addikt
válasz Just_Reboot #57826 üzenetére
Megoldva nem CM-hez való volt. USER ERROR!
-
Just_Reboot
addikt
Frissítettem a Franco kernekt,de boot után minden szín negatív lett. Ez miért van?
-
Scooter74
őstag
válasz Beep78 #57820 üzenetére
Olyan kernelt kel leszedni, ami .img és nem zip.
Utána a telefont csatlakoztatod a géphez bootloaderben
Megnyitod a cmd és adb paranccsal felmásolod.
A kernel adb parancsa:
- fasboot flas boot boot.imgDe szerintem az a tiszta, ha felteszel egy recoveryt, és onnét telepíted a kernelt!
Nexus S => Nexus 4 => Nexus 5 => LG G4 => OnePlus 3 => Xiaomi MI MIX 2 => < la passione ci guida >
-
mihione
őstag
Aki francot dt2w-el hasznalja azokhoz szol a kerdes:hivas kozben amikor elsotetul a kijelzo nash kernellel sokszor veletlen kihangositom a telot mert igy is erzekeli az erinteseket,regebben franco alatt nem tapasztaltam ilyet meg kitkaten.kitudna probalni valaki nekem probalni h most is jo-e vagy ugyanolyan mint nash alatt?egyebkent ezen kivul elegedett vagyok vele bar az esetek 30%ban nem reagal a dupla koppos ebresztesre ami kicsit szomoru.uzemido meg talan egy hangyanyival jobb mint az elozo kiadasu francon volt.
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
t181
senior tag
válasz Beep78 #57820 üzenetére
Nexus Root Toolkittel is fel bírod rakni. Végeredményben ez is adb-vel rakja fel, csak van grafikus felülete.
(#57821) Justreboot
Governorra nem is gondoltam. Nekem conservativeon192MHz megy 695mV-on. Nem tudom menne-e lentebb.Van értelme annyit fizetni, azon kívül, hogy támogatod? Nem egészen tudom mit tud.
[ Szerkesztve ]
-
t181
senior tag
válasz Beep78 #57811 üzenetére
Franco kernelével szerintem nem lehet mellélőni. Csak arra figyelj, hogy KitKat-re való verziót szedj le.
(#57812) Justreboot
Mindkét kernel ugyanolyan feszültségértékekkel fut alapból?
Mert Én már futottam bele olyanba, hogy az egyik alapból alacsonyabb volt, Én mégis ugyanannyival állítottam el mindkettőt, és azt nekem se szerette.Nikon D3200 // Acer Aspire 5 A515-51G-51JP // OnePlus 3 // Nexus 4
-
lacika31
csendes tag
Sziasztok! Van olyan akinek baja van a közelség és fényérzékelökkel? Pl. Híváskor ha elveszem a fülemtől nem kapcsol be a kijelző. De power gombra se nagyon reagál. Így nehéz kihagosítani vagy lerakni.
-
Beep78
csendes tag
Sziasztok! Most vettem egy N4-et az S3 után, már most megszerettem, viszont kérdezném, hogy stock 4.4.4 alá érdemes-e és ha igen milyen kernelt rakni akksi idő miatt, elsődleges szempont a stabilitás megtartása.
-
t181
senior tag
válasz Just_Reboot #57809 üzenetére
Ezt tettem fel. Ha túl sok az UV, nekem olyat csinált, hogy vissza se kapcsolt a képernyő, még csak szürke sem volt.
-
t181
senior tag
válasz Just_Reboot #57807 üzenetére
Nekem a legutóbbi is nagyon bejött. Csak aztán jöttek az újabb (verziójú) kernelek és "kénytelen" voltam váltani. De ez a sabermod most szépen teljesít. És a CM12 is meglepően jó.
-
t181
senior tag
válasz Just_Reboot #57805 üzenetére
Igen be lehet. Synapse-ban valamiért nekem nem él az opció. Talán működik TricksterMOD-ban.
Ha ott sem, akkor fájlkezelőben: /sys/module/lge_touch_core/paramteres
Itt a doubletap_to_wake fájlban az N betűt kell Y-ra átírni. Kipróbáltam, működik. És talán ez a legegyszerűbb is, nem kell hozzá telepíteni.btw, nekem eddig bejön a kernel. Azt sajnos nem mondhatom, hogy sokáig fog maradni, mert készül az új AK kernel is...
-
Just_Reboot
addikt
Franco kernel alatt be lehet állítani a dupla koppra ébredést?
-
niof
addikt
válasz adamfriday #57801 üzenetére
Hát, nem tudom a Greenfy, a Synapse, a Softkeyz, a SAOSP, az Xposed és a GravityBox mennyire fogják egymást szeretni, de nálam most mindegyik csinál valami apróságot.
Majd kiderül. Bár főzött ROM-hoz nem ajánlják. Telepítéskor figyelmeztet is rá.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
t181
senior tag
válasz Just_Reboot #57800 üzenetére
Tegnap este felraktam, eddig szépen mennek együtt. Estére kiderül az akksiidő is, bár lehet, hogy kell neki pár nap, mire beáll.
Navigation bar-t ki lehet kapcsolni? A képernyő kiterjesztést találtam, ez ki is kapcsolja, de így egy swipe up-pal előjön, Én viszont az LMT-t szeretném használni, amit így nem tudok.
-
adamfriday
senior tag
GravityBoxot Lollipop alatt kipróbálta már valaki? Nem tudom mennyire lehet stabil alfa állapotban, meg ugyebár még az Xposed is abban van.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest