Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Kitalálta az Amazon, hogyan készüljön fel a spanyol áradásokra
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone topik
-
Mobilarena
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gipsztigris
addikt
-
Integra
titán
válasz
MartOOn #55079 üzenetére
jól kibasztok magatokkal, ahelyett hogy kimentenétek a dolgokat amik fontosak, aztán legyalulnátok és a teljes image filet feltennétek egyben...
egyébként meg ne rohanjatok, mert a nexus playerhez és az n9-hez már megjelent az update, más a kódja, noha a verziószám azonos... így valószínű jönni fog a többi nexusra is az első update.[ Szerkesztve ]
-
janosibaja
őstag
válasz
MartOOn #45805 üzenetére
Figyelj csak egy picit: én is szeretem a Nexust. De nem kell elvakultnak lenni, ez sem tökéletes, hiába szeretjük annyira. Itt egy link ebben a cikkben, amit a minap már posztoltam: rajta sincs a jobb kamerák listáján.
Ami meg a fényképezni tanulást illeti, csakugyan. Sokak mellett Cseri0058 például nagyon szép képeket készített, meg is írtam neki. De ez nem azt jelenti, hogy féltékeny feleségként csapkodni kell, ha egyetlen kritikus szó is elhangzik a szerelmedről. Azt meg látom, hogy maximum lelkes amatőr vagy, ha ez neked jó kamera.
-
w333
félisten
válasz
MartOOn #45766 üzenetére
Így : Link
nagyon undorító az a nagy vastag fekete sáv ...
Csak a kék kör exponáló maradt volna, és fölötte a 3 kicsi pont, szebb lett volna.
A Google szeret mindent gyökeresen megváltoztatni, és ez nem mindenkinek tetszik, simán maradhatott volna a gyári kamera alkalmazás felülete csak kapott volna + funkciókat
[ Szerkesztve ]
-
tybsen
addikt
válasz
MartOOn #45433 üzenetére
Bocs, lehet, hogy tenyleg baromsagokat beszelek, ugyanis most ugrik be, hogy az N5-on rajta volt a gyari nexus-feliratos folia, amikor osszehasonlitottam a N4-gyel. Csak miutan eladtam a N4-et, kerult az N5-re folia (az is matt es nem tul jo, hamarosan erkezik a clear folia), mindenesetre valoszinuleg a gyari folian keresztul masok a szinek es mas a fenyero. Akkor a gyari folia tehette a kulonbseget gondolom? Mert most (leszamitva a matt foliat) elegedett vagyok a kijelzovel.
-
cirx
senior tag
válasz
MartOOn #45192 üzenetére
Jólvan szép volt örülök, hogy kiadtad magadból ezt a kis baráti szösszenetet!
Annak akinél szintúgy jön a radio crash, itt egy lehetséges megoldás:
I also experience the following problems with my nexus 4 and android 4.3:
Problem 1: random sim locking when radio is set to 'wcmnda prefered'. The problem does not occur when i was at android 4.2.2. Also the problem does not occur when the radio is set to 'wcdma only' (code *#*#4636#*#* call). I also use the dutch provider tele2. The problem also only occurs when the phone comes out of standby.
Problem 2: Battery drain problem when the radio set on 'wcdma prefered'. The drain does not occur when i set the radio to ' wcdma only'. The phone can last for almost two days since i set the radio to wcdma only. Unfortunately, the phone resets itself to wcdma prefered when i reboot.
Problem 3: Frequent signal loss when radio was is set to 'wcdma prefered'. When set to 'wcdma only' The signal is very stable and the internet speed is good.All problems seem to relate to the radio. People that flased the radio back to 4.2.2. don't experience problem 1 anymore.
Tehát tessenek a 48as végü radiot flashelni, és elvileg megszűnik a probléma!
[ Szerkesztve ]
-
assemble
addikt
-
Teasüti
nagyúr
-
Teasüti
nagyúr
válasz
MartOOn #22428 üzenetére
Okostelefon vonalon nem unod, h újra és újra be kell lakni a telefont?
Én egy rom cserét is halogatok mindig, hogy mennyi idő lenne mindent felrakni az újra (sajnos a TB és hasonló varázspálcák többnyire bugok-hoz vezetnek eltérő rom esetén, így Play-ről telepítem ami kell).[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz
MartOOn #22365 üzenetére
Egyet árulj már el nekem, mint "rutinos telefon cserélgető"!
(És kérdezem ezt inkább a haosnló beállítottságú emberektől, a közösségtől.)
Soha nem találtál neked való telefont? Nem volt egy olyan sem, amire azt mondtad volna, hogy ez nekem tökéletes, ez nekem kell, ezt én nem adom?
Vagy ez inkább a birtoklási vágyra vezethető vissza, hogy nekem mindig mindenből a legújabb és a legjobb kell?
Mert az N4 egy marha jó telefon a maga nemében és még ha szubjektíven nézve is beválik, akkor nem értem miért adja el mégis az ember néhány hónappal később. Miért érdemes mégis váltani egy nyamvadt S4 minire (nekem az is tetszik, ezért ezt tényleg csak az N4 kontextusában értve), ami lehet, hogy adott személynek nem is válik be úgy, mint az N4? (Jó értem, hogy az N5-re spekulál, de addig meg nem azt a telefont használja, ami mondjuk bevált, hanem mást.)
-
-
szponzor
senior tag
válasz
MartOOn #22357 üzenetére
Én anno 140 E Ft-ért vettem és még mindig azt mondom, hogy jó vétel volt. Február eleje óta használom, már meg is untam volna, ha nem lenne ilyen jó. Még mindig minden rögtön indul, gyorsan váltja az app-okat. Lehet, hogy az értéke esett, de a használati értéke maradt ugyanaz.
Ha nem tulajként nézi az ember, akkor viszont még jobb vétel ez a telefon, 200$-250$-ért ajándék. -
atike
nagyúr
válasz
MartOOn #22359 üzenetére
Ilyen erővel nem veszel akkor semmi elektronika cuccot... Megveszed, de azzal tisztában kell lenned, hogy részben a fejlődés üteme miatt, részben az árverseny miatt de rövid időn belül el is kezd menni lefelé az ára...
Ezzel tisztában kell lenni. Sajnos.
Néhány kivételtől eltekintve nem nagyon értékállóak ezek az eszközök. Azaz kisebb-nagyobb periódussal számolva, de szépen veszítenek az értékükből...
Anno én is néztem (hogy a konkrét példánál maradjunk
), hogy mennyiért és honnan tudnék N4-et venni. Forogtam rajta nem keveset (hónapokat), hogy még mindig nem, még mindig drága... Egyfolytában lestem a Telenoros aktuális céges listát, hogy mikor megy már csak egy picit is lejjebb... Volt egy pont, amikor azt mondtam, hogy na jó, nem várok tovább - megvettem. Ok, most aktuálisan jóval olcsóbban meg tudnám venni - és? Én azóta használom... Ha még mindig csak "kivárnék" akkor soha nem lett volna meg...
Az viszont biztos, hogy azóta rá sem nézek az aktuális céges listára - nehogy rossz kedvem legyen.,...
-
Teasüti
nagyúr
válasz
MartOOn #22359 üzenetére
Van, aki nem hónapokra vesz telefont. Nem is kevesen.
Sokaknál nem szempont, eleve mire eladásra kerül (ha egyáltalán), addigra nem fog érni semmit.
Akik meg telefonbuzik és ez a hobbijuk, na hát ők így jártak.
Nyilván azért cserélget ember fia, mert megteheti anyagilag, hogy bukik rajta valamennyit.Nekem pl. örömteli hír, hogy olcsóbb lett és így inkább imákba foglalnám a cég nevét, semmint kárognék miattuk.
[ Szerkesztve ]
-
baluka6
aktív tag
válasz
MartOOn #22357 üzenetére
Na ja, elég g**i dolog volt ez a Google-től. Bár most szerintem 1 évig nem cserélek telót, mert a Nexus 5 úgy is drága lesz nekem, másra meg egyszerűen nem éri meg. Viszont arra leszek kíváncsi, hogy a hasonló kategóriájú telók ára hogyan fog alakulni. Előző szériás használt Nexus-ok kn 50 ezer körül vannak, na most ennek az ideális ára kb 30 ezer lesz?! De ha egy használt Nexus 4 16gb lesz itt az országba ~60 ezer, akkor egy S3 sem ér többet 50-55nél, nem? Meg egy használt Xperia Z sem éri meg a maga 100 ezer forintos árát... legalábbis az én szememben.
-
C.Brigante
veterán
válasz
MartOOn #20986 üzenetére
ejej, látom el vagy veszve. no segítek neked....
itten látod ezt a linköt e eztet letőtőd a telefonodda' (1.6.0.apk) és feltelepíted. Gondolom beszéled a londoni nyelvet, mert neked "jó a szövegértésed" és elolvasod az egyszerű instrukciót, h mit nyomj, ahhoz, h legyen SuperSU-d! (ehhő' a verzióhoz nem köll a 9 éves géped) Én 4.2 alatt ezzel csináltam, 4.3 alatt próbáld ki te! good luck!
-
hardverhudi
tag
válasz
MartOOn #20767 üzenetére
Nekem is rosszalkodik néha a bekapcs. gomb. Néha kétszer kell megnyomjam hogy lezárja a képernyőt.
Valamikor meg egyszer nyomom és lezár majd mintha megint megnyomtam volna a képernyő felvillan.
Szerintem hardware-s hiba,mintha ifixit.com-on láttam volna valami megoldást. Már hozzászoktam hogy rendesen az ujjam közepével megnyomni kicsit erősebben. -
noorbertt
őstag
válasz
MartOOn #20772 üzenetére
Mivel nekem ez már nem zavaró és mikor a kikapcs gombot használom már ritkán van jelen ezért nem is foglalkoztam vele igazán. Viszont ha körömmel nyomod középen akkor 98%ra nem volt még ilyen. Az előtt az ujjvéggel nyomtam és nem körömmel. (persze körömmel se erősen mint egy barom
)
nem szerkesztettem egybe, ajjaj mi lesz
[ Szerkesztve ]
-
noorbertt
őstag
válasz
MartOOn #20767 üzenetére
Ilyen nálam is szokott lenni.
Az én megoldásom: Van egy nillkin zárható tokom abba tartom a telefont és két perc képernyőzár időre van állítva a rendszer. Nem baszakodom a kikapcs gombbal és egyszerűen becsukom a tokot..Persze ez csak fél megoldás, ezért csináltam a Tasker segítségével egy képernyő off widgetet meg egy lock-ot( encrypted van a telefonon 30perc késleltetéssel de ha zárni akarom akkor tapi a lockra és huss...)
Ébresztéshez meg a hangvezérlőt használom. Ez hogy a stock romon lehetséges nem tudom CM-et
használok.más: Nem értem ezt a efasz dolgot. Ha használod akkor merül! HA nem akkor nem!....... A bechmark értékekre nem is reagálnék
-
C.Brigante
veterán
válasz
MartOOn #20554 üzenetére
keméény vagy martuuun ne írjá többet köszi!
(#20573) saltanus: te meg menjél vissza inkább mecsózni!
-
Slukkica
őstag
válasz
MartOOn #20508 üzenetére
Én jelen vagyok. Sajnos lehet csak egyedül!
Abban igazad van hogy nem sírok, ha valami nem megy vagy nem jó akkor javítom a kódot. Miért is szidnék mást hiszen én rontottam el :-)
Jó lenne egyébként ha nem egyedül lennék mert akkor gyorsabban lehetne rom-okat kernel - eket készíteni!
-
C.Brigante
veterán
válasz
MartOOn #20508 üzenetére
bolond vagy, és főleg vakon fröcsögsz! már megbocsáss!
Előfordulhat, h nem 2 napja foglalkozom okostelefonokkal, és ha azt mondom, h valami nem kerek akkor az nem az N4 fikázása hanem egy tény! Általánosítani gyerekes és legfőképp alacsony intelektusú habitus.
De kérlek adj nekem tanácsot mester, FR, dalvik, cache wipe-ok után (immáron 2x) google szolgáltatások kikapcsolva még mindig random bemerít 2 óra alatt 15%-ot. Aztán után megint semmi, merülés rendben, aztán megint egy random bemerülés... baterry monitor semmi különös dolgot nem jelez (eddig Android OS volt ami odab@szott neki, de az már rendben van) betterbatterystats szintén nem észlel semmit.
Az, h neked épp semmi bajod az nem jelent semmit, még lehet! Feleslegesen nem kell okoskodni! (pláne úgy, h érdemben senki nem jutott előrébb a véleményedtől)egyébként meg nem lesz nagy veszteség ha read only leszel, eddig is az voltál!
[ Szerkesztve ]
-
Worlon83
aktív tag
válasz
MartOOn #20508 üzenetére
Eddigi minden okostelefonomon ha ROMoltam akkor alapértelmezett volt a FR és persze a cach-ek törlése, full wipe. Még akkor is toltam neki egyet, ha amúgy nem volt ajánlott.
Mindenféle backup nélkül max 30 perc alatt a régivé varázsoltam a telefonom.
Sajnos a BU progik is képesek meghülyíteni a telefont.
Még egyik telefonom se észleltem különös anomáliákat. maximum kellett 1 hét, mire aksi szépen beállt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
MartOOn #19886 üzenetére
Mondtam, hogy rossz volt a példa. Szerintem a stabilitással nem lesz gond. Illetve nem lesz rosszabb, mint a gyári, az biztos*. Valószínűleg a gyári sem tökéletes, csak közel az. *N7-nél sem volt semmi gondom. Hetekig nem volt újraindítva a tábla. PA ROM-t használtam rajta, M Kernel kernellel. Én inkább 65-el megyek, megbüntetni nem fog senki.
-
zezoka
őstag
válasz
MartOOn #17600 üzenetére
Nem volt ilyen múlt héten!
Egy play-es frissítés után esetleg helyreállhat, vagy ami szarakodik, annak egy adatok törlése+kényszerített leállítás majd reboot. Aztán hátha megjavul.
Kijelző zárra meg néha nekem olyan volt, hogy nem akart megjelenni a kép, csak bekapcsolt a kijelző feketén világítva. Ezen a roboot segített (1x volt olyan, azóta sem)Végső soron a factory reset biztos segít rajta!
-
-
zezoka
őstag
válasz
MartOOn #13919 üzenetére
7,3cm széles, 1,2cm magas (a lábakkal együtt- mert ugye annake is el kell férnie) a Ringke Fusion tokban a teló.
Trance: Simán hordható zsebben! De csak nadrágzsebben! Rövidgatyában pl már neccesebb!
Bár ott is elfér. Bumper pár mm-t tesz csak rá minden irányba.
[ Szerkesztve ]
-
atike
nagyúr
válasz
MartOOn #13890 üzenetére
Akkor az ugyanilyen?
Nekem is nagyon okés...
-
korpicschess
veterán
válasz
MartOOn #11677 üzenetére
Elindítod az appot / beállítások / párosítás - telón megnyitod a youtube.com/pair oldalt, kódot beütöd, kész.
Szerintem egyébként az üveg hátlap miatt van főként melegedés. Mondjuk valóban egyik Exynosos telefonomnál sem tapasztaltam, de pl. SXS-nél volt melegedés.
Ha rá süt a nap, akkor a fekete hátulja nagyon fel tud forrósodni az N4-nek.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A negyedik generációs Nexus telefon már az LG-től érkezik, méghozzá gyönyörű külsővel és a jelenleg kapható legerősebb hardverrel.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest