- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Yettel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
-
Mobilarena
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SÖ
addikt
Fm radióvak kapcsolatban - ilyen nincs, hogy inaktiválta a Google, főleg akkor amikor soha nem volt aktív. Egyszerűen a fejlesztőknek esélyük sincs divert írni rá, mert a Google nem adta ki az SDK-t. Maga a hardver tudná, ahogy az iPhone baseband chipje is. Ez nem különálló dolog, a rádiókapcsolatokért felelős chip frekvenciatartománya lefedi a 88-108MHz-et is. A lényeg, hogy kernel szintű lenne rá a drive, amit elsősorban az OS-nek kéne tartalmaznia.
-
gery2123
őstag
válasz zezoka #18091 üzenetére
Hali. Adj nekei hangero fel, majd le és jó lesz. Én legalábbis ezt vettem észre, hogy ha kikapcs és bekapcs a készülék akkor plafonon a hangero. Ez valami JB bug szerintem. Hiába volt teljesen leveve a hangero akkor is Maxon ment amíg nem nyomtam neki egy kis pluszt majd mínuszt :-D
-- PSN_ID: GerY2123
-
zezoka
őstag
válasz surgery #18094 üzenetére
Üveg a hátulja, és nem kopik, és GG miatt nem karcolódik (egyesek szerint nem GG - de karc mégsincs)! Ellenben eséskor egy törési lehetőséggel több (itt tehát nem csak a kijelzőt kell félteni)! De gondolom ennek utánnanéztél, mert megvetted!
Én bumperben használom jelenleg, de ha karcos lesz a bumper átlátszó hátulja, akkor kopaszon fogom használni, használaton kívül pedig bőrtokban tartom/hordom majd.
[ Szerkesztve ]
-
Draken
őstag
Elnézéseteket kérem, hogy ilyen kérdéssel jövök, de nexus 5 a holnapi nap folyamán nem is várható, ugye? Lassacskán telefont cserélnék és váltanék a galaxy sorozatról..
-
zezoka
őstag
válasz vivi433 #18086 üzenetére
Pont ezzel kapcsolatban akartam kérdezni (nem vicc!!!)! Nem halk! Sőt!
Mindenki:
Nincs valami progi, amivel lehet halkítani a beszélgetés hangerőn? Minimum hangerőn is olyan hangos, h el kell tartani a fülemtől, mert hangos, ezenkívül sokszor más is hallja, ami nem túl jó dolog (néha van h "villámhárító" vagyok)...[ Szerkesztve ]
-
zezoka
őstag
válasz vivi433 #18082 üzenetére
Mi értelme a bekapcsolt netnek, kikapcsolt szinkronizálásnak? (hacsak nem annyi, h videóhíváson elérhető legyél)
Nálam fordítva van, szinkronizálás be van kapcsolva, de én döntöm mikor adok neki hozzá netet is (pl éjszaka, vagy munkaidőmben öltözőszekrényben levő telefonon felesleges állandóan, azon kívül meg nyomassa csak a szinkronizálást)!
Nekem volt már 3 napközben (2 éjszakával) is, de akkor keveset ment, rádiós cuccok nagyrészt kikapcsolva, de volt egy nap is egy masszív használattal!
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz vivi433 #18082 üzenetére
nem legjobbak közé tartozik, illetve inkább úgy írom, hogy azonos használat mellett több csúcskategóriás telefon is többet bír (s4, one ...stb), hozzávetőleges viszonyítási alapnak; link
van ettől rosszabb is, szóval azért nem elviselhetetlen.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
barnam_
nagyúr
-
mrdavid
aktív tag
válasz vivi433 #18078 üzenetére
én ha nangyo nyüstölöm, ami azt jelenti hogy egész nap 3g , facebook, gps , gmail, chet, weblapok, zenehallgatás , s otthon is ezen olvasok mindent wifini, akkor este töltöre rakom
óvatosabb napokon ez másfél nap, nagyon óvatos napon megvan a kb két napMacbook Pro M1, iPhone 14 Pro
-
vivi433
tag
Sziasztok szemezgetek nagyon a nexusal de az akkumulátorról elég megosztó vélemények vannak.Valaki tudna nekem reális képet festeni az üzemidővel kapcsolatban? Tudom nagyon relatív dolog de mégis valami támpontot szeretnék kapni. Előre is köszönöm.
Nexus 4
-
C.Brigante
veterán
válasz LeadZeppelin #18053 üzenetére
természetes, h menni fog 5 évig ha előző mobiltelefonokból indulunk ki, htc desire, htc hd2 stb. miért ne...
uɐqoɔsǝʇ ɐ ʇǝʇǝznʎʇuǝllıq ʞǝzsǝʌ ɯǝu ʇǝqqoʇ /
-
szponzor
senior tag
Azt azért ne felejtsd el, hogy ugyanannak a hardvernek itt nem HD, hanem FullHD mennyiségű pixeleket kell kezelnie. A felbontáson kívül max a kamerában és a bővíthető tárhelyben jobb, esetleg a külső borítása ellenállóbb, mint az N4-é.
Scooter74: Bár én nem nagyon ADB-zek, de nem kell elé egy / jel?
[ Szerkesztve ]
-
Scooter74
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem:
Stock Rom vissza rakásánál a cmdbe gépeltem a parancsot: fastboot erase cache: erre az egyre failed-et írt mert azt mondta, hogy nincs ilyen.
A többire okay!
Ez mitől lehetett?
Attól mondjuk, hogy kernelt akartam cserélni és elötte meg utána is volt wipe chace és dalvik cache lehet ez az üzenet?
Ez a későbbiekben okozhat valami gondot, vagy mivel toolkittel lett rootolva anno a telefon inkább tegyem vissza azzal a gyári stock megint?
Amúgy minden tökéletessen müködik stock romon semmi lagg, és fagyás.Nexus S => Nexus 4 => Nexus 5 => LG G4 => OnePlus 3 => Xiaomi MI MIX 2 => < la passione ci guida >
-
MODERÁTOR
A Z nem kapható jelenleg a Google Play Storeban...
Az csak egy bejelentés volt még, de egyelőre sehol nem kapni. Az S4 és a One viszont már bekerült a Storeba is.(#18053) LeadZeppelin
Talán a többséggel szemben én tudok érdemben is válaszolni, mivel én Z-ről váltottam N4-re. Legelőször azt kell meggondolnod, hogy neked mennyire fontos, hogy mindig a legfrissebb Android fusson a telefonodon. A Z kb 1 év múlva fog megállni a frissítésben, onnnatól már csak foltozásokat fog kapni (jó esetben). Szeptemberben mutatják be az új Sony zászlóshajót, és ismét január-február-március felé meg a még újabbat, ergó fél évente dobnak ki új telefonokat, ezzel is csökkentve a támogatottságot.
Fel lehet hozni a Play edition telefonokat, csak mint tudjuk, azokhoz elég nehéz hozzájutni, és nem is feltétlenül éri meg...
Én azért váltottam Z-ről, mert néha számomra már túl nagy volt a készülék. Egyedül a vízállóság "hiányzik" a N4ből. Az elején féltem attól is, hogy a N4 nem bővíthető, de ez egyáltalán nem probléma (ha a 16Gb-os verzióról van szó), mert még így is van 6 GB helyem, pedig van rajta jó pár zene, nagyobb játékok is.
Kijelzőben jobb a N4, jobb a betekintési szög, és sokkal jobban olvasható a N4 napfényben. A Z nek viszont egy picivel élénkebbek voltak a színei.
Ha valamire még kíváncsi vagy nyugodtan kérdezz, akár privátban is. -
mrdavid
aktív tag
egy történet érdekesség képpen egy desire x tulajtól...egy biznisz során...
"Igazából jobbra számítottam a Nexus4-gyel kapcsolatban, a kijelző fényereje és színei elég nagy csalódást okoztak, a döntésem legfőbb oka ez egyébként. Sajnos mániám az őrületes fényerő és kontraszt, meg az élénk színek, úgyhogy nem tudnám elfogadni neki ezt a hiányosságot, a desireX mellett is gyengének tűnt ilyen szempontból, pedig ebben csak egy s-lcd2 kijelző van."
Gondolom egyetértetek vele
Macbook Pro M1, iPhone 14 Pro
-
twine
veterán
válasz tomi5244 #18066 üzenetére
"hogy mi az a T9 tárcsázó. (A T9 tudom hogy mi)"
Akkor elmondjuk mi az a tárcsázó?
*Bocs de ez magas laszti voltÜtöd a "betűket" és szórja a névjegyzékből a találatot
Megnézed a nevet a képen betűnként,,látod melyik számot ütötte le,,,
De szerintem már te is tudod, ha jobban "körülnézel"[ Szerkesztve ]
-
zezoka
őstag
válasz petipetya #18063 üzenetére
Navégre a T9 tárcsázó!!!! HTCnél nagyon hozzászoktam, nem is kellett soha belépnem névjegyzékbe, itt meg igen.
Szerk.: Látom nem vagyok egyedül! Már csak a sima szöveg írásakor kéne, hogy javítson automatikusan (ékezet nélküli íráskor ékezetesre) persze a beállított nyelven, magyarul.
[ Szerkesztve ]
-
petipetya
nagyúr
Újabb 4.3 videó. Amit a korábbiakban nem láttam:
- t9 tárcsázó
- valami fejlettebb bluetooth energiakezelés"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
-
-
legenda
válasz #16820480 #18057 üzenetére
a z 6 hónapos típus, viccnek is rossz, hogy nem lép majd feljebb, a 4.2.2 is hamarabb jött ki rá, mint sok más csúcstelefonra, ráadásul a gyártó hivatalosan is utat nyitott a firmware feljesztők számára, keress rá az xperia z 4.3 (google play edition) kulcsra, lesz még a z-re támogatás jövő ilyenkor is!
nyilván jobban kellene, hogy támogatva legyen a nexus 4, de mostanság már nyitnak a gyártók, s4, xperia z...stb esetén a fejlesztők irányába, zajlanak a 4.3...stb tesztek rendesen.Sanya; azért nem azonos kategória a p és a z, előbbi régi és gyenge hardver, bár azon is csak az ics volt problémás, azzal akadós és lassú lett, jb már jobb.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
tomi5244
őstag
válasz #16820480 #18057 üzenetére
Hát nem tudom, de szerintem az adott márka zászlós hajójáról beszélünk. Én úgy vélem, hogy az android 5.0 meg fogja még kapni hivatalosan is. Elég nagy ciki lenne ha nem!
Ettől függetlenül nem vennék Z-t nyomkodtam már élőben és baromi nagy, nem csak a kijelző hanem összességében maga a telefon. De hát kinek mi....
-
törölt tag
Nos, nézzünk vissza 5 évvel ezelőttre, tulajdonképpen akkor még alig létezett Android, volt a T-Mobile G1 meg talán a HTC Magic, amin futott és annyi, illetve akkoriban jött ki az első Samsung droidos telefon. Nagyjából 3 évvel ezelőtt volt a Nexus One, mennyi támogatást élvez manapság? Semennyit igazából, bár még CM meg hasonló rom-ok felmennek talán rá, de nem a legújabb Androidra épülők, hanem a régebbiek. A Sony(-Ericsson) egész androidos története nincs ilyen hosszú szinte, szóval még annyira sem érdemes figyelembe venni náluk ezt a támogatási faktort. A Z jó esetben még talán egy frissítést megkap, de valószínűbb, hogy hagyják JB-en.
Ha bármelyik telefon hardvere elfut 3-4-5 évet, akkor persze használható lesz még akkor is, de azt érdemes figyelembe venni, hogy milyen ugrás volt például teljesítmény terén az elmúlt években mobil fronton. Egy mostani (csúcs) hardvert 3-4 év múlva nem nagyon fogsz semmire használni, legfeljebb nosztalgiából.
Ezek ellenére a N4-nek nagyobb esélye van, hogy kicsit tovább húzza szoftveresen, ha máshogy nem, akkor a közösség jóvoltából. Ha nem fog érdekelni, hogy mondjuk 3 hónap múlva bejelentik az új Androidot, és a te telefonod ebből semmit nem fog kapni, akkor nyugodtan vegyél Z-t is akár, vagy HTC One-t, vagy akármit. Mondjuk a One-ból legalább van Google Play Edition.[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
szerinted "melyik volt előbb: a tyúk, vagy a tojás?"
Esélytelen erre érdemben válaszolni,,,mint a kérdésedre...
Ez a te döntésed kell hogy legyen,,,itt csak "rábeszélésről" lehet szó, amit szvsz, nem szabad hagyni,,,
Itt az N4-et fogjuk javasolni,,,a "Z" topicban meg azt ,,,,
Mindkettőnek van a másikkal szemben előnye és hátránya, felhasználói szemszögből...
Ha van a környezetedben,,,(vagy bárhol máshol) vedd kézbe,, nyomkodd huzamos ideig,,olvass minél több (normális) tesztet -nézz videókat-, és a végén dönts te magadEzt nem tudja helyetted más megtenni,,,
Szerk:
5 évre telefont?
Sajnos nem ilyen világban élünk,,,még ha nem is vagy geek, akkor sem,,,de ha programozol, akkor főleg nem lesz 5 évig nálad,,,ez szerintem olyan biztos, mint hogy a tyúk volt előbb,,, vagy a tojás....?[ Szerkesztve ]
-
Sanya
nagyúr
ez egy jó kérdés, mivel egyik telefon sincs még fél éve kinn, hogy tudjuk, ilyen sokáig lehet-e használni.
A bootloader nyitható, de törli a teljes háttértárat és mindent. semmi nem akadályoz meg benne, hogy ubuntu touch-t tegyél rá, vagy akárki kernelét.
Ha választani kell, szerintem a nexust vedd. A sony telefonokat nem dícséri az egyik ismerősöm, neki talán P van, de nincs megelégedve vele. Kap hozzá frissítéseket, de egyre lassabb lesz tőle a telefonja, ami nem jó jel.
Bár az bővíthető, talán az aksija is cserélhető, szóval szerintem vedd kezedbe mindkét telefont, s majd döntsd el kinézetre, melyik tetszik jobban.
Bár nem hiszem, hogy 5 évig fogod tudni használni a telefont.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
LeadZeppelin
tag
Sziszatok,
Lenne egy OFF kérdésem.Rengeteg rágódáson keresztül sem tudtam eldönteni,hogy Nexus vagy Z legyen a következő telefonom.Ebben szeretnék véleményt kérni.Ugye elméletileg mindenben jobb vagy egyenlő a Z kivéve a bootloader nyithatósága...Nekem elég szinpatikusak a Costum Romok,és használnám fejlesztői telefonként is,igaz alapszintű alkalmazások próbájára.Viszont átlagfelhasználásra a Z jobbnak tűnik
A lényeg,hogy masszív használat mellett minimális javítűssal 3-4 akár 5 évet tudjon lehúzni. -
vendingo
veterán
Szeretnék rendelni angol ebay-ről Qi töltőt, milyet ajánlanátok?
Illetve nem nagyon találok új eredeti hátlapot hozzá, amibe már benne vannak a modulok is, csak bontottba.
Lehet rosszul keresek rá. Tudnátok linlkelni egyet (angol ebay)?A qi töltő tölt vékony műanyag tokon keresztül is?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
DMG
senior tag
Egy kérdés, a franco kernelnek megjelent a 165-ös nightly-ja de az updater-rel nem akar felmenni, próbálta már valaki? Lötölteni letölti látszólag foöl is megy, boot, aztán ugyan úgy 164-en van.
Amit ma megtehetsz, azt tegnap kellett volna.
-
Sanya
nagyúr
-
[P]laci
senior tag
válasz korpicschess #18032 üzenetére
nyilván nem egy partyban játszik a kettő. csak pont megláttam htg-en és gondoltam ha szó van róla bedobom. mindenesetre ez az "ubuntu oprendszer telóra" projekt nekem nagyon tetszik már lassan egy éve, szóval lassan jó lenne, ha teljesen kész lenne.
-
petipetya
nagyúr
válasz korpicschess #18027 üzenetére
Ez világos volt, köszi. Csak az nem, hogy mikor és hogyan lesz elérhető.
"nincs rá lezsóidő"
-
korpicschess
veterán
válasz petipetya #18026 üzenetére
Azt mondja, hogy a telefon funkcionál PC-ként, szimplán androidon futtatva az Ubuntut (nem teljesen ugyanaz, de natív Ubuntu, és még office programok is futnak), és csak ki van lőve HDMI-vel monitorra (bluetoothon egér és bill). Hozzáfér a fájlokhoz stb.
Amúgy iszonyat jó, ilyenre várok! Motorola Lapdock is nagyon tetszett.
[ Szerkesztve ]
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
petipetya
nagyúr
A mai Ubuntu Edge bejelentéshez kapcsolódóan:
A 2. videóban a csinos nő 1:54-nél a Nexus 4-ről indította el az Ubuntut, ami ezáltal a "gépen" futott. Kár, hogy nem értem mit mond. Viszont érdekelne, mert a laptopon az Ubuntu a fő rendszer: [link]
"nincs rá lezsóidő"
-
jaszy76
aktív tag
-
TomPack
őstag
válasz korpicschess #17995 üzenetére
Nem a Swapp-ra gondolsz?
Jópofa, de nekem az egyszerűbb, átláthatóbb beépített verzió jobban tetszik. Ahogy nézem, az xda-n is téma, talán a következő verzióban már javítják is, és akkor száműzhetem a tálcát is a kezdőképernyőről! Na meg alkalmazás futtatás közben is jól jöhet sokszor.ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz Sterilzona #18019 üzenetére
Egyrészt az nettó ár, a plusz adó államonként eltérő. Másodszor ha hazapostáztatod akkor a határon még jól meg is vámolják, aztán ugyanúgy 90-100k lesz belőle mintha itthon vennéd egy zug gsm-ben, bár normális garid így se úgy se lesz rá
[ Szerkesztve ]
-
korpicschess
veterán
Az nettó ár, szerintem.
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
w333
félisten
Azt is vedd figyelemben hogy EU -ban nem érvényes a garancia !
Inkább Német -ből vagy valami GSM bolt -ból vedd megiPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Sterilzona
senior tag
Sziasztok!
Épp most néztem, usába 300 dolcsi, 60 egynéhány ezer ez a telefon.
Ki a francnak szóljak ott kint? amúgy, mennyibe kerülne hazautaztatni, ha esetleg valaki ott megtudná venni nekem.
Köszi -
gabo91
aktív tag
/storage/emulated/0/Android/ mappában mik vannak törölhető a tartalma?
Amolyan gyorsító tár szerű ez? (2,6giga csak azért kérdezem)
A játékok amiket elszednek még netről, azokat hol találni, mert ha törlöm csak pár mb-ot szed le, amit netről szedett hozzá azok még vannak valahol... (pl. gameloftos játékok gameloft mappában az oké, de a többség merre?)Illetve a menüben az ikonok rendezését valahogy lehet állítani?
-
vadcitrom
tag
Sziasztok!
2 hete boldog tulajdonosa vagyok ennek a gyönyörű készüléknek. Végre egy telefon amin akadás és fagyás mentesen fut az Android.
Lenne mindjárt egy kérdésem. A Facebook értesítések mobil neten nem érkeznek, nálam van csak így vagy más is találkozott vele? Telenor a szolgáltató. Természetesen a Face-n be vannak állítva ezek a lehetőségek.[ Szerkesztve ]
-
bbalika81
aktív tag
Töltés közben melegszik valakinek? Nekem 2 hetes a telefon, eddig nem tapasztaltam, de pár napja, ha töltőn van akkor 34 fokra melegszik, érzetre jóval többnek tűnik.
Ez normális? -
FearTomi
őstag
-
Syd69
aktív tag
Nektek mennyi ideig tölti fel az akkut?
Nekem 4-5 óra - kicsit sokallom...
(mondjuk 30% tól)
Alma
-
törölt tag
válasz FearTomi #18000 üzenetére
Es te szemely szerint hasznalod a battery gurut? Amugy jo fulesem van egy sennheiser agybadugos 120vhany dbelles szval eros (butasagot nem akarok mondani), de franco kernellem cm10.1en dobtam a hangeron franco kernel update appel es hangosabb volt bar en mar ebbol a szempontbol suket vagyok mert hozzaszoktam a hangos zenehez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Nova 10 // 128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia //
- iPhone 13 pro 128GB független Sierra Blue, makulátlan
- Honor X6b 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Oppo A57s 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Oppo Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!