Google Nexus 4 - a zselés álmok netovábbja

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Nexus. Egy szó, melyről a mobilos világban jártasabbaknak a Google referenciamodellje jut eszébe. Nexus. Egy kifejezés, mely a luxus szóhoz hasonlít ugyan, mégis éppen az egyszerűséget és (immáron) a rendkívül kedvező árfekvést mutatja. Nexus. Egy fogalom, mely az androidos fejlesztőknek egy igazi jutalom. Lehetne még a sort folytatni, de a lényeg az, hogy az ilyen névvel piacra kerülő készülékekhez a Google hosszútávú szoftveres támogatást nyújt, a felhasználók pedig a nyers Android operációs rendszer minden előnyét élvezhetik. Ez egyrészt jó hír a fejlesztőknek, akik szoftvereiket egy módosításoktól mentes környezetben tudják futtatni és tesztelni; ugyanakkor az átlagemberek számára sem lényegtelen szempont az, hogy a különféle külső alkalmazásoktól mentes operációs rendszert semmi nem lassítja, azaz olyan gyorsan futhat, ahogy készítői megálmodták.

LG Nexus 4
[+]

A Nexus széria másik különlegessége, hogy számos vállalat gyártósoráról került már ki ilyen készülék. Először a HTC, majd a Samsung készített efféle modellt, most pedig az LG-re esett a választás, de példának okáért a Nexus 7 táblagépet az ASUS műhelyében fabrikálták. Ezek a gyártók mind elkötelezettek az Android operációs rendszer iránt (habár a Samsung és a HTC is kacsingat a Windows Phone 8 felé, az LG pedig sikeresen piacra dobott pár Windows Phone 7-es készüléket). Az igazi nagy dobást azonban a Google azzal éri el, hogy meglepően mérsékelt áron dob(at)ják piacra ezeket a masinákat, így külföldön úgy viszik őket, mint a cukrot. Ezt a politikát mondjuk más kütyüknél is örömmel látnánk viszont.

LG Nexus 4
[+]

A Nexus 4-et egy nagyon kedves olvasónktól kaptuk meg pár napra, hogy alaposan meg tudjuk nézni. Ugyan doboz nem került a birtokunkba, de tudjuk, hogy a csomagolás külseje is követi az egyszerűséget, hiszen a szürke alapokon mindössze magának a telefonnak a képe díszeleg. Ebből kell kicsúsztatni azt a teljesen fekete dobozt, amiben legfelül magát a Nexus 4-et találjuk. Jól megszokott módon a szelence belsejében fedezhetjük fel a további tartozékokat, vagyis a használati útmutatót, a töltőcsatlakozót, a microUSB kábelt, valamint a SIM-tálca kiadására szolgáló kis pöcköt. Headsetet nem kapunk gyárilag, így azt saját magunknak kell pótolnunk, valószínűleg ez is az árcsökkentés része.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Android 4.2 bemutató

    Felhasználói fiókokkal, képernyőkímélővel, új kamerafunkciókkal és zárolt képernyőre pakolható minialkalmazásokkal támad a legújabb robot.

  • Négymagos okostelefonok viadala

    Ringbe szállnak az idei nagyágyúk, a négymagos processzor és a HD felbontású kijelző alapfelszereltségnek számít a mezőnyben.

  • Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon

    A legújabb Android referenciagépet az Asus gyártja, a készülék Tegra 3 lapkakészlettel, IPS kijelzővel és Jelly Beannel érkezik.

Hirdetés