-
Mobilarena
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pcnet
addikt
válasz volvoguy #56998 üzenetére
Hagyd kiszáradni. Állítólag a rízs csodákra képes. Nem ártana szétszedni és akksit leválasztani.
Szerintetek az normális, hogy 3%-önként esik az akksi töltöttségem? Ha használom a telefont, akkor kb reális a merülés, de van, hogy x%on megáll, aztán 2%ot esik egyszerre. Mikor nem használom a telefont, majd kézbe veszem és mondjuk elolvasok egy emailt, akkor 3%ot is esik. Vagy este le húzom töltőről, reggelre 98%on van, örülök, hogy milyen jó, alig merült, aztán fel jövök fórumra, elolvasok 5 hozzászólást és 92%on van. Üzem idő kb reális, kihúz egy napot, ha tesztként minimum fényerőn, wifin elkezdek böngészni, akkor 4,5-5 óra kijelző idő megvan. Csak marha idegesítő, hogy ilyen tempóban esik a töltöttség a visszajelzés szerint. Júliusban kapott új akksit. Elvileg gyári LG-t. Legalábbis ParneroGSM elmondása szerint. A 11 hónapos nem csinált ilyet. Ez már 4 hónaposan kezdte.
“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
volvoguy
addikt
válasz volvoguy #56998 üzenetére
A bekapcsoló gombbal nem lehet kikapcsolni a kijelzőt, illetve a szenzorok a képernyő felett is kékes színűek lettek, gondolom vizet kaptak. Nem is működik a közelség érzékelő...
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
volvoguy
addikt
Üdv! Vízbe ejtettem a készülékemet, egyből ki is kaptam onnan. A hangszórók recsegve működnek, illetve telefonálni csak kihangosítva tudok. A média hangerő nem ad hangot.
Mitévő legyek? Szárítsam ki? Beválhat? Várjak vele napokat?Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
afi0903
aktív tag
Ezt a készüléket hol érdemes megvenni?
-
vicze
félisten
válasz TayRol #56993 üzenetére
LG szerviz pl. megnézhetem esete a számlán de azt hiszem 1500 volt.
-
Postas99
senior tag
válasz #51970304 #56982 üzenetére
Mivel Expansys Refurb. 90 nap gari, ezért ezen az időn belül kéne kidreülnie, hogy hardver hibás készülékről beszélünk, vagy csak szoftver hiba. Ha hardver akkor 90 napon belül cseréltetem. Utána már csak szerviz lehet belőle. Szóval eddig megy és valószínűleg valami szoftver bug lehetett.
A gyereket meg nem tudom rábeszélni hogy frissítsen.
-
TayRol
nagyúr
nem tudjátok, hogy honnét lehetne sim fiókot venni?
-
törölt tag
Hogy lehet ,hogy nekem sem érkezett Mèg meg a frissítés otaban?már 5.0.1 is van.... Nekem még 5.0.0 sem jött.
-
NTonee
veterán
válasz #74220800 #56986 üzenetére
Töltőre rakod éjszakára és utána használod, ennyi. Soha ne merítsd nullára az akkut.
Az 5.x verzió majd érkezik, előbb-utóbb meg fog jelenni, hogy van frissítés, türelem. Lehet pár nap, de lehet több is. Nem kell sietni vele, egyelőre a 4.4.4 nekem jobbnak tűnik (de valaki úgyis rám fog cáfolni ). -
törölt tag
Sziasztok!
Új nexus 4 tulaj lennék (refurbished version, expansys) . Pár kérdésem lenne:
1. Kb 70%-os töltöttséggel kaptam a telefont. Az akksinak mi tesz jót:
1.1.ha töltöttségi szintől függetlenül először 10 órán keresztül rajta hagyom a töltőn, utána pedig 2-3x teljesen lemerítem.
1.2 vagy a fenti story teljesen kamu, elég először is csak egyszerűen feltölteni?2. 4.4.4 androiddal kaptam, de a rendszerfrissítésnél nem talál frissebb verziót, nem ajánlja fel az 5.0 rendszert. Valami gond lehet? Vagy egyszerűen várjak még vele kicsit?
[ Szerkesztve ]
-
Zsolto
őstag
válasz janosibaja #56984 üzenetére
De az is igaz, hogy ha még kaptok újonnan LG G2-t, az megeszi reggelire a Hülyevejt (Csak nem olyan szép.
Ez vagyok én: https://sites.google.com/view/zsoltkaldos/home
-
heidricha
őstag
válasz szezso15 #56904 üzenetére
Ez mind nagyon szép... nekem eddig minden kernel tudott ilyen szép vízszintes szakaszokat is. Csak nem akarták, gondolom, mert többnyire nem ezt mutatták, hanem a 2% per óra változatot, amit annyira nem szeretek.
Egy darabig megoldotta a mobilnet ki/bekapcsolgatása, de pár napja pont az van, hogy visszaestem a rosszabb állapotba, alig-alig mutat normális fogyasztást.
Jól látom, hogy nincs mobil neted? Ki van kapcsolva, vagy a szolgáltató nem adja?
-
Zsolto
őstag
válasz janosibaja #56969 üzenetére
Nézzétek meg a Huawei Ascend P7-et. Hölgyszemélyeknek eleve bejövős, és amúgy is finom cuccnak tűnik, a paraméterei is nagyon jók. Tudom, mi itt ínyencek vagyunk, de ez lenne az első olyan nem mainstream (értsd: vacak kínai ) teló, amin én is elgondolkodtam a Moto G2 utódjaként.
(Én Moto G2-ről jövök, és N4 után nem ajánlom azt a telót. Kevés a RAM, a 8 GB ROM is szűk, nem minden appot lehet kártyára kitenni, komolyabb multitaskingnál a hajam hullott tőle.)
[ Szerkesztve ]
-
Postas99
senior tag
válasz Amarton #56903 üzenetére
Kipróbáltam a hűtős megoldást de nem volt változás. Azóta feltettem egy VipersAudio csomagot. Ez vasárrnap volt, a gyerek azóta brutálul használja a telefont, volt sima gsm, vber hivás fülhallgatós zene hallgatás, játék újra indítás.. eddig semmi sem történt.
Minden működik. Lekopogom. De várom hogy beszarjon mert akkor megy vissza gariba.
[ Szerkesztve ]
-
janosibaja
őstag
válasz adamfriday #56977 üzenetére
Igazad van, átmegyek a másik topicba, csak hát Nexus 4-ről kénytelen váltani: ez a mobil az alap.
-
pcnet
addikt
LG G2? Ha a nagyobb kijelző még használható számára.
Adamfriday: Hopp, megint nem frissítettem időben. Sorry!
[ Szerkesztve ]
-
adamfriday
senior tag
Szerintem ezt inkább itt.
-
Styleair
aktív tag
Azon tűnődtem, hogy 2G RAM alatti telefont érdemes-e még venni.
Ha ránézek a memória használatra, ezt látom:
Rendszer: 742MB
Alkalmazások: 387MB
Szabad: 706 MBA KitKat-nál mintha kisebb memóriaigény felé fejlesztettek volna, hogy a kevesebb RAM-al bíró telefonokon is megfelelően működjön. A Lollipop-nál meg nagy lett a RAM igény.
Az 1 Gigát már keveslem, ha venni kellene. Mit javasolnánk vajon, milyen telefont szabadna megvenni manapság, ha 2 évig is szeretnénk használni?
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 / ex Xiaomi Mi 9 SE
-
Styleair
aktív tag
válasz janosibaja #56971 üzenetére
És kevesebb nem lehet, mint 100?
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 / ex Xiaomi Mi 9 SE
-
janosibaja
őstag
válasz forintuser #56972 üzenetére
Huhh, az majdnem 180 ezer... Más tipp?
-
forintuser
őstag
-
janosibaja
őstag
válasz forintuser #56970 üzenetére
Ennél a hatvanezernél azért többet költethet a cégével, ha jól nézem az árát...
[ Szerkesztve ]
-
forintuser
őstag
-
janosibaja
őstag
Sziasztok,
a feleségemnek eltörött a Nexus 4-e , a cége 100 ezerig fizeti a számlát az új mobilra - egy picit azért hozzá tudunk tenni, ha nagyon kell. Adnátok tanácsot, hogy mit választhat (a Nexus 5-ön kívül) ami van olyan jó, mint a Nexus 4? Nem egy rootoló típus, viszont szereti, ha gyors a mobil, meg jó lenne egy erősebb akku, normális kamera...
Mintha valaki itt dicsérte volna valamelyik mostani Motorolát...
Tanácsokat előre is köszönünk!
-
volvoguy
addikt
Üdv! Van értelme rootolni a készüléket? Lehet belőle előnyöm akár az akkuidőt érintve egy másik Kernel-t feltéve? A dupla koppos felélesztés is jó lenne.
Magával a gyári L-el nincs gondom, de nagyon gyorsan merül. Vagy érdemes várni, hátha jön egy frissítés, ami ezt megoldja? Úgy tudom, ez egy bug, hogy ennyire merül...Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
niof
addikt
Stock rootolt 5.0.0-hoz milyen reklámblokkolót ajánlotok?
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
törölt tag
Én is kínából rendeltem.Teljesítvény sajnos nem volt írva.
Ezt a pár ezer forintot megéri.Ha nagyon lassan tölt akkor rendelek egy dokkolót -
TayRol
nagyúr
Srácok, alkatrész ügyben lehet valakit keresni? SOS kellene egy apróság...
Köszi előre is!
-
törölt tag
-
pcnet
addikt
válasz #51970304 #56956 üzenetére
Ha minimum 1,8 A-es töltővel hajtod, akkor közel azonos sebességgel tölt. A telefon eléggé melegszik, mert nagy a veszteség. 2A bemenet, 1 A kimenet. Szerintem egyedül csak a kényelem szól mellette. Nem kell töltőre dugdosnod, lekapkodnod ha pl olyan környezetben dolgozol.
-
törölt tag
Valakinek valami tapasztalat QI töltővel kapcsolatban?
Ugyan olyan tölt mint kábelesen? -
PTomi92
aktív tag
válasz forintuser #56948 üzenetére
Konnektorról töltöm, és akkor írja ezt (néha írja csak, hogy charging over ac). Csak azért írtam, hogy a laptop érzékeli, hogy egyébként a kábel használható, más eszközzel nem volt gond.
-
forintuser
őstag
Ma nem az én napom.Szöveg értelmezés ma karó...
Holnapkészítést vállalok.
-
pcnet
addikt
A kolléga azt írja, hogy gyári töltővel tölti. Tehát nem USBről. Csak azt írja neki, hogy USB-ről. A kábellel géphez tudja csatlakoztatni, látja a gép a telefont. Nem azt írja, hogy onnan is tölti. A kábel hibát zárja ki.
Átalakító nem lehet hibás, azon csak átszalad az áram. Vagy a töltő nem 1.2 A-es, vagy a kábel nem jó. Másik USB kábellel kellene megpróbálni. Azért ír USB-t, mert kevés az áram és úgy érzékeli, hogy USB-ről tölt. SZVSZ! Töltőre vagy kábelre gyanakodnék.
-
vicze
félisten
válasz forintuser #56950 üzenetére
Igen? Ezt írtam. Az adat portok kikapcsolásával még felmehet olyan 0,8A-ig, már nem emlékszek pontosan, csak ugrik az adat kapcsolat. Ezért nem árt megnézni, hogy van-e a laptopon speckó port ami nagyobb ampert enged, újabbakon szinte mindre szoktak rakni, és akkor nem kell SW-vel szerencsétlenkedni.
Tényleg USB 3.0-án lapból nagyobbat tud felvenni már szerencsére, azt elfejtettem. -
vicze
félisten
válasz forintuser #56948 üzenetére
Mitől lenne kernel függő? Kikapcsolják az adat portot? Úgy is csak olyn 0,8A-t tud felvenni, az alap 0,5A helyett. Meg kell nézni, hogy van-e a laptopon jelölt USB ajzat, ami 1A-t tud leadni.
-
PTomi92
aktív tag
Sziasztok!
Ha töltőre rakom a telót azt írja, hogy 'charging over USB' , lassan is tölt a teló (4-5 óra kb. 10%ról) Gyári nem EU-s aljzatú töltővel, gsm boltban vásárolt átalakítóval és nem gyári kábellel használom. A kábel fél éves, nincs megtörve, a laptopom érzékeli a telót. A telón gyári 5.0.1 van. Mi lehet a szűk keresztmetszet? -
Mzombi
aktív tag
válasz forintuser #56944 üzenetére
Na igen..., de én nem tudtam újraindítani sem. Ezt írtam az elején is, hogy magától egyszer csak kikapcsolt a telefon és sehogy sem tudtam visszakapcsolni...
-
Mzombi
aktív tag
válasz forintuser #56941 üzenetére
de ugyan így, hogy kb. negyed órára "elnémult" a telefon?
-
atike
nagyúr
válasz forintuser #56941 üzenetére
...pont akartam mondani, hogy így elsőre szerintem is valamelyik app a hibás... A hozzászólásod csak megerősítette bennem ezt a gondolatot...
-
Mzombi
aktív tag
Megint egy újabb (számomra) érthetetlen dolog történ ma reggel: telefon ébreszt, kinyomom, elindítok egy két appot (chrome, whatsapp - ezeket használom folyamatosan, nagyon rég óta gond nélkül), otthon wifi kapcsolat, 2G egyébként... 10 perccel később nézném a telefont, de full feketeség fogad és semmire nem reagál. Nyomtam én minden gombot több mp-ig, mindenféle kombinációban, de semmi. Elindultam otthonról, 15 perc múlva magától visszakapcsolt a telefon...
Nem lenne gond az egész, csak 1. nem értem, 2. beparáztam, hogy kuka a telefon.
Stock 5.0.1-t használom, mióta kint van OTA-n és eddig nekem teljesen jól működött mindent... -
heidricha
őstag
válasz PhaetonV10 #56935 üzenetére
Hangerő gombra olyan dialogot kapsz, amin állíthatsz időzített teljes, vagy baráti némítást.
-
törölt tag
Na úgylátom valakinek még NEXUS 5 re jem jött meg a frissítés otaban.Pedig ha jól tudom nexus5 re előbb kikűldték mint nexus4 re.
-
PhaetonV10
tag
Sziasztok. Némításra van valami megoldás? Iszonyat feb*szott ma reggel a telefon. Se hangerő le se kikapcs se lehúzható sáv
-
Zsolto
őstag
válasz #51970304 #56927 üzenetére
Nekem is eldőlt a kérdés, mert az enyém sem kínálta fel már a nyalókát. Érdekes, hogy pár héttel ezelőtt a fiaméra simán felkúszott. Nem baj, jó ez így nekem 4.4.4-gyel. A lényeg a békesség
Nagyon finoman csúszik a cucc, átvitt és szó szerinti értelemben is, a kijelzője olyan sima, mint talán a Lumia 925-é és 930-é volt utoljára a praxisomban. Vagy még simábbEz vagyok én: https://sites.google.com/view/zsoltkaldos/home
-
Zsolto
őstag
t181, pcnet, atike:
Köszönöm a válaszokat! Kipróbálom a legfrissebbel, aztán meglátom.
-
-
t181
senior tag
válasz Zsolto #56922 üzenetére
Hát nem tudom, vannak-e "összegzett tapasztalatok". Van aki visszarakta a KitKat-et, van aki nem.
Nekem december elején lett meg a teló, rögtön raktam rá az 5.0.1-et, szóval az előző verziókkal nem igazán tudom összehasonlítani, de nekem semmi bajom nem volt még az új rendszerrel.Nikon D3200 // Acer Aspire 5 A515-51G-51JP // OnePlus 3 // Nexus 4
-
Zsolto
őstag
Üdv a Topicnak!
Tanácsot szeretnék kérni. Holnaptól úgy fest, én is egy N4-et fogok használni, Expansys, 16 GB, "refurb" példány. Mivel a dolog viszonylag hirtelen, ma dőlt el, még csak most próbálom beleásni magam a topicban felhalmozott tudásanyagba Az a kérdés, hogy az összegzett tapasztalatotok szerint álljak-e meg a frissítéssel a 4.4.4-nél, és várjak a nyalókával, vagy frissítsek végig bátran.
Nekem fontos lesz az üzemidő, a három e-mail fiók folyamatos szinkronizálása, a zenehallgatás, a FB, a Viber, a fotó/videó, a bögészés, a viszonylag komolyabb játékok (Shadow Fight, Asphalt, Real Racing stb.).
A fiam hasonló telefonján fenn van a Lollipop, de ő nem egy hardcore user, nem biztos, hogy minden bug előjött nála (eddig semmit nem tapasztaltunk).
Előre is köszönöm a válaszokat!
Zsolto
-
t181
senior tag
válasz szezso15 #56920 üzenetére
Jaa, Én meg azzal szórakoztam, hogy lelket verjek bele. (elfelejtettem UKM-et rakni)
Mondjuk nagyon Én sem piszkáltam. Az egészet alulfeszeltem -130mV-tal.
Egyszer be is halt kikapcsolt képernyőnél. Ezután állítottam vissza 130mV-re(előtte több volt), a min órajelet 384MHz-re, de utóbbi lehet sok...
Meg annyit állítottam még, hogy kikapcsolt képernyőnél csak egy mag mehessen max 384-en.Ez az I/O ütemező sokat számít? row-on volt alapból és valahol ezt is ajánlották.
Nikon D3200 // Acer Aspire 5 A515-51G-51JP // OnePlus 3 // Nexus 4
-
szezso15
addikt
Ott semmit, töröltem azonnal. Trickster-ben van a sebességhatároló interactive-ra, az I/O ütemező pedig noop-ra állítva. Meg a hangmódosítások ráküldve, de az nyilván nem számít.
vicze1: Jól látod, nincs mobilnetem, konstans 2G-n megy a teló.
[ Szerkesztve ]
*Hajrá Loki!* i15+
-
hotibi
aktív tag
válasz #51970304 #56912 üzenetére
Nekem OTA egyszer ajánlotta fel hogy van frissítés. Akkor nem éltem a lehetőséggel gondoltam várok. Ez volt 5.0. Egyszer csak eltünt a lehetőség hogy frissíthetem, gondoltam majd nekem is jön OTA lehetőség de már 5.0.1 re...hát rosszul gondoltam! Azóta is naprakész infót kapok 4.4.4 re :-) De talán nem is bánom mert semmi bajom a telefonnal.
Első hsz. ben van egy jó kis cucc ami mindent villogtat amit csak akarsz.
Lehet manuálisan frissíteni nem is túl ördöngős dolog..de én várok OTA -ra, csak azért is
Kicsit olvass és használd a keresőt,és 5 perc alatt meg tudod hogy kell manual fríssíteni[ Szerkesztve ]
-
Amarton
tag
Kipróbáltam a CM12-t. (150111 nightly)
Még elég bugos a rendszer. Számomra használhatatlan.
Nincs Wifi. Azaz a sajátra nem tud csatlakozni, mert nem látja csak a szomszédét.
Pin kód ellenőrzés a restart után nem jött fel, addig persze mobil net sincs.
Szóval internet nélkül nem tudtam vele mit kezdeni.
Megy vissza a gyári rendszer.http://kodolas.skoda-muszerfal.hu
-
törölt tag
Sziasztok
Van köztetek olyan nexus 4 tulajdonos akinek még nem frissült magától lollipop ra magagától a telefonja?
Nekem 4.4.4 van rajta de még nem dobta föl a lehetőséget frissítésre.Köszi a válaszokat előre is.
-
dennistar
csendes tag
Hali.
2013 Augusztusi, telenorban vásárolt Nexus 4 16gb. Törött hátlappal, elején minimális hajszál karcal, zsebkopott állapotban mennyit érhet? 2014 Októberben volt benne akksi cserélve. (25k)? -
Amarton
tag
válasz Postas99 #56902 üzenetére
Amikor a hiba jelentkezett voltál kinn a szabadba? Esetleg a szobában hosszan használtad ⇨ felmelegedett. A belseje elérheti a 40-50°C is. Szóval elég tág hőmérséklet tartományban tud mozogni.
Neked kell vissza emlékezni, hogy mit szoktál csinálni, amikor jelentkezik a hiba, vagy ez az út is vakvágány.http://kodolas.skoda-muszerfal.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Mini PC
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 3D nyomtatás
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest