Hirdetés
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Elérhető az iOS 18.4, vele pedig megérkezett az Apple Intelligence is
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Ez az iOS 19 várható rendszerkövetelménye
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Azt a Nexus 4-t majdnem én is falhoz k*rtam, amíg nem kaptam meg a Moto G-t, ugyanis hívást el tudtam utasítani, de a kijelző probléma miatt fogadni már nem. Szóval bejövő hívás esetén elutasítás, majd visszahívás, ahogy telefonálni tudtam. A probléma csak ott folytatódott, ha egy cég vagy üzlet hívott. Elutasítod (hisz nem tudod felvenni), visszahívod, majd ő utasít el, hogy ne fizess. Aztán megint visszahív, de közben te is hívod, fuck yeaaaaaah!
-
törölt tag
Sok mindent elfelejtettem az előbb. A Google Maps nyomába igaz semmi sem érhet, de az OsmAnd~-el is célba lehet érni. Van két kiemelendő microblogger app is (gondolok itt elsősorban a Twitter-re), AndStatus és Twidere néven. Én bár nem használom az Authenticator-t, mert ahol kétlépcsős azonosítást használok, az tud küldeni kódot sms-ben is vagy igény esetén fel is tud hívni egy unknown szám, ami bediktálja a kódot. Van Barcode Scanner. Alapvetően rengeteg tevékenység elvégezhető a Google nélkül is, kifejezetten lightweight appokkal. Itt lehet böngészni 56 oldalán át, ~1680 db app közül.
-
törölt tag
A tapasztalataim jók e téren, ezért használom így régóta. A fő oka, hogy nem szeretem, jobban mondva nem akarom, hogy olyan dolgok, szolgáltatások legyenek vagy fussanak a telefonomon, amit nem használok vagy inkább nem akarok, hogy rajta legyenek. Nem beszélve arról, hogy az akku időre is jótékony hatással hat, már a GApps mellőzése.
Alapvető appok jönnek a CM-el is, amit nem szükséges cserélni, ezeket használom is: Browser, Calculator, Calendar, Camera, Clock, Contacts, Email, File Manager, Gallery, Messaging, Music, Phone.
A címjegyzék problémádra is van megoldás, azonban csak részleges: DAVdroid. Tehát lehet mivel szinkronizálni a névjegyzéket, naptárat is, de nem a Google fiókodból. Ezt én nem használom, nekem megteszi a vCard is.
Böngésző: Lightning, esetleg Firefox, amennyiben a Browser nem megfelelő.
Email: K-9 Mail, amennyiben az Email funkcióban nem megfelelő (például PGP).
Chat: Xabber, akár Hangouts-al és Facebook-al, kétlépcsős azonosítással is.
Reklámírtás: AdAway.
Hírek: Flym, mely egyszerű, de nagyszerű.
Remote: Remote for VLC, auto-pause funkcióval bejövő hívás esetén (cool).De vannak megoldások felhőre, távoli számítógéphez csatlakozásra, Tor cuccokkal való bohóckodásra és sok más egyébre is. Összességében teljesen elégedett vagyok ezzel a repo-val, nincs igényem 50 telepített appra, account-ok tömkelegének szinkronizálására.
(#61033) obalix
Nem játszok. Üres időben inkább elindítom a Flym-t és azt olvasom. De a híreket szeretem inkább otthon olvasgatni, kényelmesen a WQHD monitoron, bal oldalt a feed reader-el, jobb oldalt pedig a böngészővel. Aláírom, hogy manapság ajánlott a 2GB RAM, főleg GApps-al, de az én felhasználási szokásaimhoz meglátásom szerint nem kevés (vagy nem lesz kevés) az 1GB RAM. Ha mégis, akkor is legfeljebb határeset lesz. 3-400 MB mindig szabad (az 1GB-ból) és nem zárogatom befele az appokat. -
törölt tag
Nexus 4-em kijelzoje megadta magat (26 honaposan), igy beujitottam egy Moto G XT1032 (falcon) keszulekre. A Snapdragon 400 es 1GB RAM ellenere mondhatni semmi lassulast nem erzek. Akku sokkal jobb, kijelzo fenyereje jobb, azonos felbontas es kisebb kijelzo miatt szebbek a karakterek. Negativum egyelore nincs.
-
törölt tag
válasz
hYpErKe #60600 üzenetére
Ne.
(#60603) Ricardo
Oké, de 5.1.1-ből is van pár. Feltenném a legújabb factory image-t és rá a CM-t egy factory reset után. Már csak érdekességből, hiszen én más ROM-t nem tettel fel, több mint egy éve és így szűnt meg (nem hinném, hogy magától). Szóval ha ez így nem oldaná meg, akkor részemről X-akta. -
törölt tag
Ok.
(#60592) Ricardo
Az enyém nem csinálja, de régen csinálta. Milyen ROM van fent?(#60593) supreme7
Biztoshatlak, hogy fizikailag mindkét készüléket jó. Mondom ezt az alapján, hogy dettó ugyanez volt régen a gondom. Na most ez jó ideje megszűnt. Általában feltettem a legfrissebb factory image-t, majd recovery-ből egy factory reset után a legfrissebb CM 12.1-t. Azért tettem fel előbb az image-t, mert az nullára gyalulja a készüléket és ha van benne frissebb radio (és egyéb), akkor az is felkerül. Azt hiszem csak egy CM flashelése által nem. -
törölt tag
Pedig közben arra jöttem rá, hogy ha be van kapcsolva, akkor jelenik meg a bal felső sarokban a Privacy Guard ikonja. Lehet félreértettél, én a PG ikonjáról beszélek. Egyébként még mindig magas, milyen helyelőzmények, amikor e kapcsán írod, hogy "és mikor ez ki lett kapcsolva". Kár, hogy mindenki magyarul használja a telefonját.
-
törölt tag
Helyelőzmények rögzítése? Settings / Location / Google Location History, amire gondolsz? Ez már teljesen más téma, mint amiről szó volt. Ráadásul, ha ezt bekapcsolom, az FC-t nem okoz, csak rohadtul szívja az akkut. Ha mégis, akkor az egy bazi nagy ROM bug. Alapvetően baromságnak találom (location history), főleg ha valaki megszerzi a Google jelszavad. Fél életed előtte lesz.
-
törölt tag
Ez a Privacy Guard valójában akkor működik, ha a jobb szélen levő pajzs ikon türkizkéken világít? Már ha nem vagyok színvak. Vagy ha szürkén világít (=inaktív privacy guard app?), akkor is működik a wake up és a keep awake off állásban?
Továbbá, ugyanis bizonyos dolgok hozzáféréséhez (pl. read contacts) always ask van beállítva default. Tegyük fel, hogy én tiltom az ehhez való hozzáférést is, sejtésem szerint ezekhez van köze annak, hogy az imént megnyitva a hívás appot a Google Play services leállt. Persze tudtam telefonálni és a hívás app sem zárult be, de ez az üzenet attól még frusztráló.
Ugyanitt ha a locationt tiltom, kihatással lehet akár egy Maps-ra vagy olyan appra, ami a Mapps-hoz kötött?
-
törölt tag
válasz
rdanika #60190 üzenetére
Az életbe nem volt 4 óra a kijelző. Legfeljebb ha leraktad az asztalra és nézegetted a semmit. A most érkező Moto G 3rd gen produkál 6+ óra kijelzőt, amire mondják, hogy egy kimagasló üzemidővel bíró készülék. Az N4 pedig legendásan szar, üzemidőben. N4 kijelző = 2-3 óra.
-
törölt tag
Az FHD-t én is hiányoltam. Egészen addig, amíg nem kompenzált az IPX7 certified, ugyanis bringázom. Ráadásul az FHD hiányának hátránya előny is lehet. Az a kis 410-es chip talán még gyorsabb működést is eredményezhet. Egy kicsit nagyobb lett a készülék, de elenyésző mértékben. A 2rd gen kijelzője 68.9%-t foglalt el a házból, a 3rd gen csak 67.0%-t. A G2 valóban jobban használta ki a méretét (75.9% screen-to-body ratio). Természetesen a 16GB-os verziót kell majd venni, mert csak abban van 2GB RAM. Én most borítokolom, hogy bestbuy lesz.
-
törölt tag
Nem értem ezt a sok gondot. CM és zero issue.
-
törölt tag
Honnan szerezhető be jelenleg a platform-tools mappa, Google hivatalos oldalról? Amióta van ez az Android Studio, teljesen elvesztem és nem találom, hogy honnan tudnám letölteni. Valaki?
-
törölt tag
CM-t lehet a sajat kernelevel UV-zni? Van ra ingyenes app?
-
törölt tag
A kijelzom szelein a krom keret szepen megindult. Esetleg valami otlet, hogy mivel tudnam teljes mertekben lekaparni egyeb serulesek es karcok keletkezese nelkul? Egyebkent igy jobban is nez ki.
-
törölt tag
Aki használ hotspotot vagy usb tethering-t (én igen gyakran), tapasztalt hálózat eldobást? Ilyenkor a Nexus-ról sem tudok megnyitni semmit Chrome-ban, nem csak a rácsatlakoztatott desktop gépen. Nálam okozza stock 5.1.1 és CM 12.1 is. Tehát a készülék, de inkább szolgáltatóra(?) tudnám visszavezetni a hiba okát (Telekom). Úgy jön helyre a dolog, hogy data connetion off / on (hotspot, usb tethering off / on tehát nem hozza helyre). Ráadásul usb tethering bizonyos weboldakat be sem tölt a rácsatlakoztatott desktop gépen (IE sem a Firefox helyett).
Érdekes dolgok ezek.
-
törölt tag
válasz
adamfriday #59485 üzenetére
Tudom, de zavar. Ha nem kell, delete. Lehet nem varok meg meg egy rebootot. Okozhatlan kellemetlen perceket, ha ez rosszkor jon.
-
törölt tag
Ez a gyári (5.1.1) ROM egy hulladék, ismét bebizonyosodott. Tegnap este tettem fel a factory image-t. Mindössze ennyi módosítás történt, aminek vajmi kevés köze lehet a random reboothoz:
■ TWRP 2.8.6.1 + SuperSU 2.46 + Mother of All AD-BLOCKING (05212015)
■ Launcher helyett (TiBu-val törölve) Google Now Launcher
■ Messaging app helyett (TiBu-val törölve) Google Messenger
Minden más gyári és semmi más nem lett törölve. Egyetlen random reboot a jövőben és soha nem teszek vissza a gyári ROM-t (CM 12.1-el semmi gond nem volt). -
törölt tag
Ez a CM-fele LiveDisplay miert jo? Mar lattam volt rola szo es neha feljon rola a notification. Autora allitva este sarga a kijelzom.
-
törölt tag
Fontolom a Moto G 2014-re valo "ugrast" akku, nagyobb (jobb?) kijelzo, hangszoro, microSD miatt. Ugy latom vegre (3 hete?) van ra CM.
-
törölt tag
CM12.1 RAM usage.
System: 343MB
Apps: 294MB
Free: 1.2GBDe nalam random meg mindig fennall, hogy WiFi-t elhagyva nincs mobilnet. Rajottem, hogy nem kell reboot, eleg 3G-rol 2G-re kapcsolni es ujra van. Ilyenkor visszakapcsolok 3G-re es megyek tovabb.
-
törölt tag
5.1-ben meg mindig jelen van az a hiba, hogy x ido utan power gombot hosszan nyomva nem jon elo a menu.
-
törölt tag
Facebook App. Fentrol gorgetek le egy 5-6 postot es ugyanott kifagy (home screen-re dob). Eljatsza tizszer. Na jo, mondom reboot. Semmi. Nezem, van update (manualisra van allitva), felteszem, semmi. Egy hetig semmi gond, semmit nem frissitettem, egyszer csak ez van. Azaz most. Ez egy hulladek. Szoval senki ne mondja, hogy en vagy a CM az oka. Mint mondtam, se a rendszert, se appokat nem frissitek, csak manualisan. Ez egyszer csak igy lett. Fos Android.
-
törölt tag
válasz
Just_Reboot #58609 üzenetére
Miert kene a romoldahoz rootolni?
-
törölt tag
válasz
Just_Reboot #58602 üzenetére
Koszi, mar toltom is. Ja nem. Fos stock.
-
törölt tag
válasz
fokukac #58588 üzenetére
Nekem ugyanez volt, csak nem ejfelre, hanem mar 13h korul. Most CM12 (5.0.2) es szinte ketszer olyan jo az akku. Felhasznalas nagyjabol egyezik. Pedig az a ROM meg be sem "erett", mert 24 ora sem telt el. A stock 5.0.1 akkor mar volt vagy 3-4 napos. Nem mellesleg a CM mintha kapkodosabb is lenne. Szerintem a legjobb megoldas a CM es ha van egy jo nightly, nem frissiteni, csak ha verzio valtas van (es akkor is full clean flash).
-
törölt tag
Jelentem felraktam a stock 5.0.1-t. TWRP-vel, SuperSU-val, azt kalap.
-
törölt tag
válasz
hudyfiu #58493 üzenetére
Fogalmam sincs, hogy mással előfordult-e, nálam előfordult és engem ez érdekel. A felhasználásom már totál basic, kevés app van telepítve, amik között nincs kétes eredetű app sem. Ha stabil telefont akarok, akkor használjak stable ROM-t, mint a stock? Amiben szintén van(nak) máig ki nem javított hiba(k)? Miközben trackelek már fényképezni sem merek, nehogy újrainduljon ez a szar. A buherálás sem érdekel, egy fekete hátterem van a desktopon, négy darab ikonnal. De azért egy %-os akku kijelzés azért kurvára beleférne már a stock ROM-ba, így 2015-ben...
(#58494) fokukac kifogom, ettől nem félek. Nekem is egy fekete 5S kell, mert a 6 nagy, a 6 Plus-t meg inkább hagyjuk. Múltkor láttam egy tini lánynál, nevetségesen festett vele. Nem érdekel, ha drágább. Elegem van a telepítgetésből és szarakodásból, hogy ha egyik hiba megoldódik, van helyette másik. Biztos, hogy az iOS-ben is van hiba, de az talán nem indul újra, ha hirtelen meg kéne örökíteni valamit. Tudom, hogy az iTunes egy szopás lesz, meg a FLAC lejátszás. De inkább kényelmetlenül konvertálgatok Apple Lossless-be, mint hogy basic problémákkal szenvedjek.
(#58495) lmno ott a pont.
(#58497) helltp haha, biztos nem fogok kernelekkel még mélyebbre menni. Ha majd felrakom a stock 5.1.x-t, lehet, hogy még rootolni sem fogom.
Nem hiszem el, hogy már megint belementem ebbe az egészbe.
-
törölt tag
válasz
Just_Reboot #58491 üzenetére
Ha ebbe belekezdek, akkor abból flame war lesz. Erre a kérdésre nem tudok érdemben válaszolni. Egyébként úgy fogok iPhone-t venni, hogy közben gyűlölöm az Apple-t.
-
törölt tag
Értem. Köszi.
(#58488) hudyfiu nem akarok Lollipop-ról visszamenni. Unofficial ROM-okat sosem raktam fel, nem is fogok. Most CM12 van, már mindennap frissítem kínomban. Egy fő gondom okán, hogy ha WiFi-ről távozom, nem "kapja el" a mobilnetet, ergo nincs netem csak reboot után (ez főleg akkor szopó, amikor x dolog miatt nem tudok rebootolni). Ez se mindig, de nem is igazán érdekel már az oka. Full wipe-hoz meg már úgy sincs kedvem. Visszatérnék a stock-ra, erre még hajlandó lennék, de az 5.1.x-ig ezt nem szeretném (2x) megtenni, most már bevárom. Aztán hagyom megrohadni a rendszert az iPhone-ig.
OmniROM miért nem tér át Lollipopra? Tudja valaki az okát? Ahogy kezdtem még fent, már nem követem a híreket.
-
törölt tag
Nem követem a híreket. Lesz 5.1-ünk? Esetleg tipp, hogy mikor? Még az 5.0.2 sincs kint a Google dev lapján. Majd ha lejár a hűségem, veszek egy iPhone-t. Tököm tele van, hogy valami mindig nem jó és baszakodni kell vele.
-
-
törölt tag
CM12-ben csak en nem latom, hogy a cLock-t hol tudom configolni? Gondolok itt az idojaras Fahrenheit to Celsium-ra es hasonlokra.
-
törölt tag
válasz
DeathAdder #57294 üzenetére
Ha ez nem egy masodlagos keszulek, akkor en megvartam volna az elso snapshotot. Azzal meg sosem volt komolyabb bugom. De lehet csak te hibaztal. Ettol meg nem valtozik a velemenyem.
-
törölt tag
válasz
adamfriday #57196 üzenetére
A CM mióta integrálja a SuperSU-t? A Superuser-t esetleg.
-
törölt tag
válasz
dannyl #57058 üzenetére
Ugyanez. Kissé lecsövesedtem ilyen téren. De annyira, hogy a %-os akku kijelzés hiánya sem tűnik fel. Általános dolgokra használom a telefont és amikor láttam, hogy kijött a CM12, szinte meg sem hatott. Gondoltam, hogy na majd este felrakom. Végül nem hogy nem akartam feltenni, de el is felejtettem. Meg nekem igazából Omni kell. Időszakosan megnézem, hogy kint van-e, de ennyi. Lehet fel se teszem, ha kijön vagy csak idővel, ha játszani támad kedvem. A stock vastagon ki van gyomlálva a gyári appokból, meg kapott egy rootot és pont. Nincs is vele semmi bajom, elvagyok vele.
Ja és sosem kell töltenem napközben, pedig már van Facebook és Messenger is. Stravával trackelni is szoktam, ami végett a location high accuracy-val megy, hogy azonnal találjon jelet. Ha ez ki van kapcsolva, valahogy "elalszik" a GPS, bekapcsolás után is soká tér magához vagy legalább is ez az app nehezen talál jelet (mert a Maps hamar). Este úgy 30-40% körül szoktam enni adni neki.
-
törölt tag
Egy Moto G-re tegnap előtt feltettem a CM11-20141207-es nightly-t. Mivel dirty install volt, nem tudtam verziót nézni FC loop miatt, visszatettem az utolsó Snapshot-t. A notification bar viszont Lollipop design-al jött. A CM11-es verzió ellenére már az 5-ös Android-al jön vagy csak ráhúzták a CM11-re a Lollipop design-t? Moto G ne tévesszen meg senkit, N4-el bizonyára ugyanígy lenne.
-
törölt tag
A stock 5.0.1 kompatibilis a TWRP 2.8.2.0 és SuperSU 2.37-el?
-
törölt tag
Mivel itt (is) jó az OS (és a custom support), nem éri meg a(z ár) sebességkülönbséget a G2. De ha kell nagyobb kijelző, jobb kijelző, jobb akku idő, jobb kamera, jobb DAC, microSD, stb, akkor saját igényekre levetítve simán megérheti az árkülönbséget. Egyébként nem, ahogy nekem sem, ezért mégsem váltok.
-
törölt tag
Maradok a topicban, nem lesz upgrade. Nem fizetem ki az eladási ár dupláját egy G2-re.
-
törölt tag
Lehet lelépek egy G2 vagy Z1C-ért cserébe.
-
törölt tag
Érdekes témába kezdtünk. Úgy látom többeket érdekel és nem csak én nem vagyok biztos abban, hogy hogy működnek a helyelőzmények valójában.
-
törölt tag
válasz
Bambalazs #55324 üzenetére
Amikor kerékpározom, az aggódók szeretnének nyomon követni. De én kikapcsolt mobilnettel tekerek. Ez a funkció adott, ha mutatja merre járok kikapcsolt mobilnettel, akkor mást nem akarok kipróbálni. Kicsit zavaros volt, amit írsz. Tehát működik a nyomkövetés kikapcsolt mobilnettel is? Bocs az értetlenkedésemért.
-
törölt tag
OFF / stupid question: be van kapcsolva a helyzetmeghatározás / helyzetjelentés a telefonon, de ha nincs mobilnet a készüléken, ettől függetlenül tudja logolni, hogy merre járok (a google accounts / helyelőzmény fülön)?
-
törölt tag
válasz
adamfriday #54868 üzenetére
(#54873) w333 5 éve angolul használom a Droidot.
-
törölt tag
Olvasom itt a sok hibát, csak az enyém hibátlan?
-
törölt tag
válasz
Integra #54372 üzenetére
A Google Maps a legjobb navigációs software. Persze eltérhetnek az egyének véleményei. Lényegében a Maps miatt jöttem ki időben Budapestről a pénteki szopóka alkalmával. Látom hol van dugó, amit szinte méterre(!) pontosan jelez a piros részekkel. Ezen a napon különös figyelemmel kísértem ezeket a jelzéseket. És persze sosem vitt még rossz irányba (ellenben mással). Mindig naprakész és konkrétan a kijelzőmön a világ.
-
törölt tag
Baszod! Kint van az image.
-
törölt tag
Egy kerdes: ki a ***** erdekel az OTA?
-
törölt tag
válasz
C.Brigante #53981 üzenetére
"...ien less..."
-
törölt tag
válasz
C.Brigante #53951 üzenetére
Én még most is látom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A negyedik generációs Nexus telefon már az LG-től érkezik, méghozzá gyönyörű külsővel és a jelenleg kapható legerősebb hardverrel.
- iPhone topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- Vivaldi (böngésző)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Debian GNU/Linux
- iPad topik
- További aktív témák...
- Újszerű Honor 200 5G 8/256GB fekete dobozában gyári adatkábellel eladó
- Új, bontatlan Samsung S24 FE, S24 128GB//256GB - Samsung garancia
- Galaxy S25 Ultra ÚJ BONTATLAN Gray, 12GB/256GB, EURONICS VÁSÁRLÁS, 2028.03.31-ig gyártói jótállással
- Újszerű Apple iPhone 13 128GB fehér dobozával 2db kábellel 86%-os akkuval eladó
- Samsung S22 128gb kártyafüggetlen nagyon korrekt állapotban!
- Csere- Beszámítás! Olcsó Számítógép játékra! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 480 8GB / 128SSD + 2TB HDD
- Eska E1000 vez.nélküli gamer fejhallgató új 6hó jótállással!
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest