- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Azért nem értem egészen a Ford-ot.
Bőszen írja a honlap, hogy wifi-vel is megy a frissítés. Eddig nem írta, és nem is ment.
Most írja, de most sem megy.
A honlapon hozza, hogy frissítés elérhető (3.4.22200), de maga az autó azt írja, hogy a 3.4.22110 naprakész.
Az autó eddig sosem talált frissítést, mindig usb-ről adtam neki.
Nem változott a helyzet.Ez csak olyan ventillálási hsz.
-
válasz
instantwater #2259 üzenetére
Újabban nem szoktam master resetet csinálni frissítés után, csak ha ilyen hibák előjönnek.
De ha már master reset, és úgyis eltűnik minden, akkor lehet, hogy először azzal próbálkoznék, mielőtt frissítek, és ha nem jabul meg a BT hiba, akkor ráfrissítenék, és utána is master reset.
Persze lehet, hogy ez túlzás, de szoftverről lévén szó, bármi előfordulhat... -
válasz
TigerCat #2103 üzenetére
Bocs, nem válaszoltam "időben" a kérdésedre... sajnos letöröltem a fájlokat, így nem is néztem meg, melyik volt.
De örülök, hogy neked is sikerül!Én nem járattam a motort, a sync3-nél simán akkuról ment a frissítés.
Aztán felraktam tölteni, és a térképet töltőn, gyújtáson vitte végig a rendszer. -
Ma végre nekem is sikerült a 21194 build telepítése. Aztán az F10 térkép is felment, igaz hatodszorra... de sikerült.
-
válasz
Ulenspiegel #2017 üzenetére
ugh... azt hiszem, teljes mértékig átérzem a helyzetet.... remélem neked nem 1 évig fog tartani...
-
válasz
Ulenspiegel #2003 üzenetére
Ha garanciális, akkor (2021-es évjárat alapján igen) vidd vissza szervizbe.
Nekem 1 évembe került, mire a fagyást valahogy (nem mondták meg hogyan) megszűntették.
A resetre a 2 gombos verziót próbáltad? -
válasz
pocok1970 #1941 üzenetére
Köszi a linket!
Közben telefonról megpróbáltam, ott nem ütköztem semmi hibába, simán feltelepült... számítógépen meg azt írta a gugli pléj, hogy egyetlen eszközömmel sem kompatibilis.
Háhhülyeez'? (egyre több az olyan elektronikai cucc, szoftver, amik hol így, hol úgy működnek... ezt valahogy a gyöpös megkövült agyam nehezen viseli)
-
válasz
Skylukos #1936 üzenetére
Szerintem van benne modem, meg (tippre) sim kártya, így kommunikál a központi szerverrel.
Elvileg hotspot is van az autóban (innen gondolom, hogy sim is van), gyerekek örültek, amikor mondtam nekik, mert "wifi nélkül nincs élet". Na persze nem használjuk, mert 1GB van ingyen 1 hónapra. Egyszerűbb megosztani a sajátot.
Ha automata váltós lenne, akkor még be is lehetne indítani, mielőtt odaérek.
-
válasz
cappa72 #1932 üzenetére
pendrive formázás megvolt, u.a. a jelenség.
Master reset után végigcsináltam ismét mindent, u.a.
másik oldalról (angol) is letöltöttem (más néven volt, de nem néztem meg az md5sum összeget összehasonlításként), végigjátszottam az előzőeket, u.a.
Há' evvan'.Úgyis megy majd novemberben szervizbe - vagy korábban, mert megint hol eltűnik az első két hangszóró, hol visszajön (mármint két beindítás között; a motort be sem indítva, csak a gyújtást ráadva...)
-
válasz
cappa72 #1931 üzenetére
Na és persze eddig nem sikerült feltenni... (miért nem csodálkozok rajta?)
package error 3...
Letöröl, újra másol... -> installation paused... merthogy megváltozott az usb eszköz. Folytatódik, ha őjra csatlakoztatod...
Asszem újra leformázom a pendrive-ot, és nekimegyek megint.
Ja, az viszont konzekvens, hogy járó motornál nem támogatott usb media-t ír. Tehát csak úgy kezd el frissíteni, ha beülök, bekapcsolom a sync3-at álló motornál, gyújtás nélkül, és akkor dugom be a pendrive-ot (vagy már eleve bedugom, és utána kapcsolom be).
-
válasz
Skylukos #1859 üzenetére
Nekem eddig csak így sikerült. Gyújtás nélkül. Pont nem a leírás szerint. Nem is értem, miért.
De sosem szakadt meg. Igaz, beállítottam ébresztőt 50 percre, hogy akkor gyújtás be, és akkor nem kapcsol ki a rádió, de végül sosem volt erre szükség.
Így nekem pl. ebben nincs tapasztalatom. -
válasz
cappa72 #1821 üzenetére
Na végülis sikerült ez is.
11-szer rossz volt (újraformáz, mert olvashatatlan).
Most az xml javítót használtam, de itt is 4x próbálkoztam, mindannyiszor ugyanaz: megdöglött a pendrive.És lehet, hogy azért, mert leállított motornál, kikapcsolt fejegységnél vettem ki az usb drive-ot.
Most, amikor sikeres volt, akkor még ment a sync3, és akkor vettem ki a pendrive-ot, amikor kiírta, hogy már kivethetem (és nem utána, leállítás után); és ekkor még ugye (logikusan) ment a snyc. Kivettem, és utána nyomtam OK-t. -
válasz
qqrique #1819 üzenetére
Nekem már megint a szivatás jut.
Feltelepül, ki is írja, hogy kész, újraindul, még valamit dolgozik, aztán kiírja, hogy kivehetem az usb meghajtót, és a friss rendszer a következő újrainduláskor majd életbe lép.
Hja... kihúztam az usb-t, és meg is döglött. Nem olvasható.
Tehát az mxl-t sem tudom visszatölteni, mert ugye nem olvasható.
fsck-val néztem, az írja, hogy "invalid magic number".fsck.fat 3.0.28 (2015-05-16)
FSINFO sector has bad magic number(s):
Offset 0: 0x43425355 != expected 0x41615252
Offset 484: 0x00000000 != expected 0x61417272
Offset 510: 0x0000 != expected 0xaa55
vattafakk...
A rendszer viszont valóban felment.
Eddig működik rendben. -
-
-
Sajnos sok a "hómofisz" mostanában, így tesztre nem sok esélyem van.
De ha kiszabadulok, majd megnézem.
Jó, hogy ezek is megjelennek itt, mert tényleg néha az ember nem tudja, hogy "mivan???", amikor szembesül egy-egy hülye bug-gal.
Így viszont ha előre olvas róla az ember, kevésbé kap szívbajt.
Ráadásul így tegnap még lehúztam gyorsan az 5.9-et a telefonra, így ha megőrül a 6.1, mehet fel az 5.9. -
Érdekes amit mondasz.
Nekem droid 6 van, illetve AA 6.1.xxxxx
Nem tapasztalom Pankerviktor által leírtakat, igaz, én szögegyszerűen szoktam használni, nincs automatára állítva semmi (forgatás, fényerő).
De lehet, hogy csak mákom van, vagy túl keveset használom.
Jellemzően addig nem frissítek, míg ki nem írja, hogy már nem működik. Akkor frissítek.De majd ha többet megyek (hát most megint ritkaság lesz...), figyelem.Addig meg apkmirror-ról lehúzom a javasolt 5.9-et.
-
válasz
qqrique #1775 üzenetére
Így van, ez ilyen "nóóóórmális?" jelenség.
Kormányról következő szám gom, utána átáll rádióra, de utána már átállítható ismét usb-re és megjavul.
Eszembe jut az Indul a bakterház: "azt a hagymát meg szoríjja kend a hóna alá... na érzi-e má' kend, hogy javú'?"Egy ideje rendelkezésre áll a 20351 verzió is, de erről még nem találtam
bug report-ot,
Ezeket egyébként hol szoktad olvasni? -
válasz
cappa72 #1772 üzenetére
Végigment, cycle key forduló is sikeres, xml létrehozva, visszatöltve.
Ha nem is úgy, ahogyan vártam, de végül sikeres volt.
(Igaz, még mindig a build 20136 van fent, most majd lesem, mennyire bugos még mindig)Ami viszont meglepetés volt, hogy így frissítés után kipróbáltam a navi hangvezérlését, és újra működik... hogy mitől... tán ennyire nem szívlelte az F8 térképet az új build amit a szervizben feltettek?
Ha nem lennék lusta, és tudnék downgrade-et nyomni, még talán meg is csinálnám a keresztpróbát. De most legalább múúúkodik, és ez a lényeg jelen ponton.Persze piszkálja a fantáziámat a build 20282 is... de most kicsit had örüljek ennek a délelőttnek.
-
válasz
qqrique #1746 üzenetére
Na végül hdd-vel próbáltam.
Not supported media... vagy valami ilyesmi volt a fejegység válasza.
Pedig pont hosszú út előtt voltam, gondoltam 2 óra alatt csak-csak végezni fog.
Szóval el sem kezdte. Igaz, a partíció 80GB-os volt. Lehet, hogy csak 64-ig tudja értelmezni... na ezt is ki kell majd próbálnom; csökkentem a partíció méretét 32BG-ra.
Nem nagyon akaródzik ez összejönni nekem. (Pedig tényleg nem vagyok műszaki analfabéta; igaz, mostanság azért lustább vagyok, mit 3 évvel ezelőtt.)
(ma 6 perc alatt kicseréltem szegény Astra-n a első indexbúrát, meg egy szakadt vezetéket is megforrasztottam a központi zárnál - pákamelegítéssel együtt 9 perc alatt) -
válasz
qqrique #1744 üzenetére
Nekem csak ilyen Güde van, nem tudom, ez jó-e.
Meg hát én leragadtam a sima akkutöltőknél, ott a két pólusra ráakasztottam, aszt' jóvan'; ezek az új autók már elrejtik az érintkezőket. A pozitívhoz még hozzáfér az ember, de a negatív.... Persze van egy kivezetett bebikázó érintkező a motortérben... nem is tudom, hova kellene rakni a töltőt. (annyi azért tiszta, hogy a + a +-hoz, a - meg a mínuszhoz.) -
válasz
qqrique #1728 üzenetére
Én az eredeti Ford webről letöltött 20282 csomagot használtam, ezt pl. a
dropbox segítségével át tudom adni számodra. Itt nincs garivesztés,
hivatalos kiadás
Megköszönöm, ha megteszed.De találtam egy réhi 80GB-os 2.5" hdd-t, már rajta van a térképfrissítés... kérdés, hogy nyugalmi állapotban ha ráteszem, nem játszik-e szívós-szemű-mártát akksi szempontból. (szóval rátehetem-e a garázsban csak úgy, hogy frissítsen) Vagy esetleg egy akkutöltőt készítsek be a művelethez?
@#1731 fatal`
Ja, hogy te térképről beszélsz.
Igen, pontosan; erre válaszoltál a #1704-ben(no offense)
-
-
-
-
válasz
Hikvision #1632 üzenetére
viszont természetesen BUG is járt a frissítéshez, van amikor indítás után átvált USB-ről FM rádióra, vagy bepörög és FM rádiót ír ki de az USB szól, másnál van ilyen jelenség?
Teljes mértékig ugyanaz a jelenség...Sőt, néha még a két első hangszóró is eltűnik. Aztán állás után egy óra múlva újra lehet hallani.
Szeretem a frissítéseket... de nem nagyon.
-
válasz
qqrique #1624 üzenetére
"... a 35 év felettiek legalább kb. 65-70% a nem beszél idegen nyelvet. ..."
Vezessük azért vissza ezt akár az oktatásunkra.. vagy másra, ami már 4x off... fejekre, gondolkodásmódra. Pár generációnak még váltódnia kell, mire változik. A jelenlegi rendszerek meg a reklámzabálásra buzdítanak inkább, mint gondolkodásra.Csak példaként említem, hogy Szlovéniában még a rendőrök is kifogástalanul kommunikálnak angolul
Szerencsére cseheknél is így van, de Szlovákiában már nem ezt tapasztaltam.Na és itt azért azt megjegyezném, hogy pl. lengyel nyelv van a fordba'
De...
Lengyelországi (ezt ugye pont nem soroltad fel, igaz nem is vagyunk szomszédos országok) nyaralásunkkor azt tapasztaltuk, hogy sem német, sem angol, sem francia nem játszott... igaz, nem is a magas besorolású turisztikai központok felé vettük az utunkat.
Szóval na... ők sem beszélnek idegen nyelvet ott, ahol mi jártunk (fiatal pincérek, felszolgáló, fagyit árulók...), de mégis van "tránszlésön".Horvátoknál sem általános ám a nem-szláv nyelvek ismerete... legalábbis tapasztalatunk szerint. És ez a turistás területekre vonatkozik. Igaz, javulást érzünk évről évre, de ez még mindig a turisztikai területekre vonatkozik; nyilván más régiókról nincs "adatunk".
Szlovénia kicsit más, mint a többi szláv gyökerekkel bíró ország... szerintem, ott valahogy fejben jobb a hozzáállás (északi szomszédaik felé közelednek).
"1989..90-ben --"
csak épp ők több évtizede gyakorolták már akkor az együttműködést, errefelé meg nem ez volt a szél... viszont politika
"Mi beszéljük egymás nyelvét,én pl ötöt. "
Azért ez nem minden szinten általános ám. Egyik országban sem. (illetve német-angol-francia-olasz-spanyol vonalon azért van egy-két közös gyökér, azonos nyelvalap, ami könnyebbé teszi a nyelvek közötti tanulási "átjárhatóságot")
Amúgy próbálkozzon meg a magyarral.
4 nyelvet beszélő kollégám (angol, spanyol, francia, olasz) megpróbálta, hát... azt mondta, hogy ez borzasztó nehéz.
Megértette egész jól, de4 év alatt kevés összefüggő mondatot tudott elmondani. (Fantasztikus srác volt, veszett jó humorral, sajnáltuk, mikor visszament amerókiába)
Kíváncsi lennék pl. , hogy finnül beszélt-e az akkori ismerősöd, vagy próbálkozott-e vele.
(A svédek azt mondták, hogy a magyar leginkább a finnre hasonlít. Ezt a dánok is megerősítették)Szerintem az elvárás jogos, hogy legyen magyar nyelv; de mi nagyon kicsi piac vagyunk, vélhetően töketlen importőrrel, kevés pénzzel, estébé. Kérdés, ki az, aki tud tenni ez ügyben.
Akár az importőr is tehetne ez ügyben valamit.. de nem tesz (vagy nem tehet) ez ügyben (sem) semmit. Gyűjjön a pézz', azt' bó'dogok a részvényesek. De ez csak összeesküvés elmélet, konteó, miazmás.
Marad a honi modder; és örüljünk, hogy van, aki foglalkozik vele.Bűb'm hosszú lett.
-
De amúgy sárga => irány a szerviz, piros => tréler. Nem túl bonyolult.
Tőrdöfés a szívbe, jajj!Mit szerettem a régi NX naviban a az volt, hogy egy fizikai "HOME" gombnyomásra hazanavigált.
Most a gyerekeimnek is tanítom, hogy maxika hazavisz, ha benyomod a hangvezérlés gombot és azt mondod "ték mi hóm". Megj., még francia akcentussal is működik (Hunglish, Frenchlish kipróbálva)
Anyóka meg csak néz... mondtam neki, állítsa át franzsiára, ha már van nyelvvizsgája belőle - eddig még nem tette meg. Szegénykém barátkozik az új technikával; és halad is lépésről lépésre. -
Na igen, én ugyan nem értek hozzá, de amikor az autós topikban a vw eszi a vizet, a ford a vizet és/vagy olajat... a pözsó benzines prince az hírhetdt, az 1.2 érzékeny... na mindegy... nem ide tartozik.
Az egyszerűségnek lőttek, viszont a bonyolult az jó sok hibalehetőséget visz a rendszerbe. -
válasz
qqrique #1602 üzenetére
Nyilván csak akkor kéne kiadni, amikor már tesztelték... ez lenne az alap - szerintem...
(Amikor még moddoltunk kínai droidos telefonokat (Lenovo A820), akkor volt munka a magyarítással, nagyon nem kis meló)
Ha nincs meg a tesztelő brigád (vagy önkéntes csapat), akkor nehéz normálisan megcsinálni.Először normális benzinmotort kéne gyártania a fordnak.
-
-
válasz
forintuser #1559 üzenetére
Ügyes, gratulálok!
-
válasz
forintuser #1548 üzenetére
Nem értek hozzá, de olyan, mintha a letöltött fájl nem lenne megfelelő (hiba a csomagban).
Lehet pendrive hiba is akár.Újra letölt, pendrive megformáz és kezdeni előről? Amőgy ilyenkor nem hal le a rendszer?
(A formázás annyira ijesztő tud lenni) -
válasz
sugijme #1517 üzenetére
Másik kábelekkel esetleg tettél próbát?
Előfordul sajnos, hogy kikopik az usb csati (bár aljzatoknál jelentősen évek kellenek hozzá, bár ki tudja, hogy fordék honnan szerzik be).Más:
újabb kis barátságos cuccos:
usb-ről megy a zene, a kijelzés pedig azt írja, hogy rádió... -
válasz
JanesKing #1488 üzenetére
Hú... hát biztosan; még nem néztem nagyon utána, fejből most csak az jut eszembe, hogy a kormányon és a középkonzolon a >> (következő szám) gombokat egyszerre kell megnyomni 3-5 másodpercig; ekkor valami diagnosztikai menü jön elő. Még nem használtam.
Állítólag skin-t lehet választani.szerk.:
Tegnapi agyf@sz: eltűnt az első hangszórókból a hang... csak úgy... egyik indításkor hallom ám, hogy nem úgy szól a zene, mint szokott... miaf.sz...
Rendszerhangok sincsenek... érintéshang sincs... tehát akkor hangszóró... b'meg...
Este akkusaru le, reggel vissza.
Működik...
Elég flansziás ez az elektronika. -
válasz
JanesKing #1485 üzenetére
mert ma egy 150 km-es uton elsotetedett a kijelzo
majd meg kellett allni az autoval, h ujrainduljon
Azta...
Esetleg nem próbáltad a 2 gombos újraindító kombinációt? Azt menet köben is lehet. -
válasz
JanesKing #1482 üzenetére
Nem igazán...
A neten fellelhető infók alapján is erős passz.
Több esetben az automatikus frissítés kikapcsolását írták megoldásként, másholl kijelzőcsere.
Aztán simán előfordulhat, hogy néhány hw nem megy az általános sw-rel.
Aztán meg ott van az alkatrészek "pároztatása" is. 4 ugyanolyan hardver egyes esetekben nem működik, részegységeket összecserélve ezeken belül, aztán mindegyik megjavul... ezt kb. a Pentium 1 megjelenése óta van (akkor számtek szervizben dolgoztam, tapasztalatból mondom).Sajna arra kérdésre, hogy az én kijelzőmet a másikba téve mi volt a reakció, arra nem érkezett válasz. Gondolom hivatalosan nem adhatnak ki ilyen infót.
Aztán lehet, hogy tettek fel egy helyi sw-mod-os verziót... aztán attól javult meg...Az biztos, hogy ennyi ideig fagyásmentesen nem láttam még ezt a kijelzőt.
-
-
válasz
bajnokpityu #1456 üzenetére
Csupa "jó" hír... nekem alig volt időm használni az újat, de egy számlejátszás továbblépeteésre átkapcsolt a rádióra...
de nem mindig, csak néha... ezzel tudnak kinyírni, ha valami hektikusan működik. Vagy így, vagy úgy. Olyan, mint a xiaomi együttható.
Na meg fagy a kijelző, ezért is vittem vissza újra... meg újra... meg újra... -
válasz
bajnokpityu #1453 üzenetére
nekem a weboldal nem hozott semmit, a ford szervizben meg feltették a 20136-os build-et.
de a térkép frissítését azt majd nekem kell megoldani, mert azt viszont hozta a ford oldala.
"ki érti ezt... ki érti ezt... én nem" (KFT) -
Hardverhiba nem függ az OS-től.
Persze tudom. De hw-t már cseréltek. Most sw update is volt (mellesleg írtam nekik, hogy mi lenne, ha megpróbálnának egy sw downgrade-et csinálni...)
Akkumulátort is csréltek.Én a helyedben megpróbálkoznék lassan egy másik márkaszervizzel.
Ez már a második csapat. Sajnos az előzőek is csak eddig jutottak, és szét tették a kezüket, hogy nem találkoztak még ilyennel. (Persze biztos, hogy nem gugliztak rá.... különben nem mondanának ilyet, de val'szeg nekik csak a hivatalos ford adatbázisból lehet a kommunikációt kivitelezni)
Keresgélem a jogi hátterét, hogy mi van, ha nem tudják megoldani gar idő alatt a garanciális hibát. -
válasz
Tomka1118 #1446 üzenetére
Cseréltek kijelzőt, és a kijelző mögötti vezérlőt is.
És igen, simán feszülhet is, de... de ha újraindítom magát a sync-et (menet közben, gombombinációval), utána jó... (vagy addigra bemelegszik, és kitágul, és nem feszül... vagy mittudomén)
Tehát ez a "legjobb benne", hogy tényleg bármi lehet.
Kissé idegbeteg kezdek lenni (kisfiam eltörte a kezét edzésen - törött a sing- és az orsócsont is)...A Sygic-ot még csak 2 percre próbáltam, de csak annyit, hogy működik, megszokott hangon magyarul beszélt; igaz, a sync mondta, hogy nem a sync nyelve app nyelvi beállítása, ezért lehetnek a hangvezérléssel gondok.
-
-
válasz
Teewine #1393 üzenetére
Na, közben megoldottam a Sygic kérdést.
Merthogy val'szeg figyelmetlen voltam.
A Sygic nem AA-n keresztül csatlakozik, hanem Mobile App-on kersztül.
AA-t kikapcsoltam, mobile app megkeres, telefonon kiválaszt, oszt' már indult is.
És a "sima" Sygic, amit még évekkel ezelőtt vettem meg.Más:
visszajött a kisautóm, egy hetet töltött a szervizben.
Több anomália között a Sync3 képernyőfagyása is benne volt a pakliban.
Akkucsere megoldotta néhány hülyeségét.
SW frissítést is tettek fel, most ver 3.4, build 20136 van fent, F8 térképpel.
Több napon keresztül mentek vele, és nem volt hiba.
Ma átvétel után a 2. kereszteződésnél hallom ám, hogy "pitty", és a képernyő lép a settings-re... majd az érintés elhal... Tehát nem sikerült megoldaniuk...
Ilyen ez a pop szakma. -
válasz
Tsebacsi #1428 üzenetére
Tegnap levegőt venni nem volt időm, így íni se, bocsánat.
Megbocsátva.
Megkérdeztem kicsit emelt hangsúlyal, hogy miért akarja minden szervíz, hogy egy életre elmenjen a kedvem a Ford-tól és hogy még panasszal is éljek?
Na ezután hajlandó volt meghallgatni...
Ez a durva.
Velem is el akatrák játszani az elején, hogy vigyem oda, ahová eddig vittem... levéleben elég szofisztikált fogalmazással vezettem rá őket, hogy bármely fordhoz beadhatom, ja, és a vásárlás helyszinére csak visszavihetem, nem? Azóta olyan, mintha ügyfélként kezelnének.Mennyi ideig lesz náluk előre láthatólag?
automata 1.6 benyás civic
amolyan A-B autónak kiváló -
válasz
Tsebacsi #1422 üzenetére
Találtam csereautót, holnap viszem be a Ford-hoz a Fókát.
Végül hova tudod vinni?
Csak lesz belőle valami jó. Kiváncsi leszek a fejleményekre.És sajnos hívtak a szervizből, hogy most akkor frissítés és pihentetés után elmentek egy körre, és hát fagy. Viszont az pozitív, hogy azt mondták, hogy inkább hagyjam még náluk, járjunk a végére.
-
válasz
Tsebacsi #1420 üzenetére
Nemmondod!
És persze megbocsátok.
Én sem hiszek benne, sajnos; szkeptikus vagyok.
Képzeld, én kaptam csereautót...Na peszere a FB csoportban tudnak olyan embert, aki megcsinálta a mod szoftvert, és gyárinak látszik állítólag, és meg tudja szüntetni az ilyen jelenségeket... Csak megint a gyártó hozzáállása... Ilyen dolgokra le kéne csapniuk, nem elzárkózni, meg nem csinálni semmit (kb. ezt érzem).
Van olyan kollégám, aki az egyik robotnak a programját módosította, aztán megkereste a gyár, hogy adja el nekik a sw-t. Milliós tétel volt. -
Hah... és hivatalosan is megjelent az F9 térkép a magyarországi honlapon; legalábbis az autóm alvázszámához.
És mivel a szervizben van az autóm, ezért a szerviz úgy tájékoztatott, hogy új szoftver jelent meg, és akkor az majd megoldhatja a fagyást. Na azért majd kiváncsi leszek... és persze majd megírom nekik, hogy a build számra lennék kiváncsi.
Na, kiváncsi lészek az vala... -
válasz
Tomka1118 #1378 üzenetére
Megpróbáltam a Sygic-ot én is, de nem sikerült működésre bírni.
Igaz, minden alapiépítés nálam:
Android 9 (Redmi Note 7)
Sync 3.4, build 19200
Az autó "látja", hogy van Mobile App Sygic, de csatlakozni már nem sikerül. Sem bekapcsolt AA-val, sem az nélkül.
Nem dőlök a kardomba, csak ki akartam próbálni. -
válasz
pocok1970 #1347 üzenetére
Azt az alvázszám alapján tudja a ford rendszere hogy HU, szóval ha ott azt írja hogy nem, akkor hivatalos frissítés nincs rá.
Még akkor sem, ha ténylegesen mondjuk pl. UK-ban már elérhető lenne (én az angol oldalon is megnéztem, és ugyanaz a válasz, mint a magyar oldalon: "a legfrisebb sw-t használja") -
Nekem is hasonló, készletes autó volt, járt hozzá navi.
Az online térképek simán elverik a gyári navit.Én sem fizetnék egy petákot sem a gyári navigációért, de ha valami gond van a telóval, külföldön még jól jöhet.
Igen, kb, erre jó. Főleg manapság, amikor "mindenkinek" van már okostelefonja, és a net sem drága - EU-n belül legalábbis.
-
-
Persze átcsúszhat egy egyszerűbb garanciás ügyintézés a résen (aminek nincs nagy tétje), de pl az 1.5T benzint érintő hűtőfolyadék szivárgás miatti motorcserét azonnal megtagadják.
Jajj... ne is mondd... amíg a kijelző fagy, addig vigyázni kell a garanciára...
Remélem a hűtővizes fogyás nem ér el... akkor inkább fagyós kijelzőt választom... -
válasz
cappa72 #1124 üzenetére
Tegnap délután hoztam el ismét a szervizből a gépsárkányt, tünetmentesen. Úgy tűnt, minden oké, tényleg tünetmentes volt. Hibakódot ellenőriztem, nincs. Hurrá!
Piros pont, hogy lemosták, belül is kapott tisztítást (a szaga kissé a fertőtlenítő és a parfüm érdekes, kissé kellemetlen keveréke).
Ma reggel olyan 12 óra állás után ráadtam a gyújtást, de még nem indítottam be a motort, gondoltam várok két persec... Másfél perc után hallom, hogy fantom érintés, na mondom... és igen, kijelző ismét fagy...
"Kezdődik újra az előző öt éves terv..." (Kontroll Csoport - Ollé, Ollá) -
válasz
Tsebacsi #1123 üzenetére
Szerintem fogalmuk sincs. Nekik erre jó a hivatalos hibakeresési folyamatábra.
Eddig gyakorlatilag ma sikerül beszélnem először a tényleges szerelővel.
Próbáltam elmagyarázni, hogy volt pár droidos telefon/tablet javításon nálam (mind hw, mind sw oldalon), ismerem a fantom érintést, jellemzően kijelzőcsere (digitalizáló maradványfeszültség)
(persze az elején bizakodtam az esetleges sw hibában, mert újraindítás után okés, de a netet olvasva a hw csere volt a jó; meg szerintem nem is hallották meg..) -
-
válasz
cappa72 #1108 üzenetére
Jövő szerdán ismét próbálják megjavítani a vészhívó rendszer hiba hibajelzást.
Csókoltatom a fordot.
Eddig a két használt fordunkal a 10 év alatt nem volt annyi szervizbe járás, mint most az újjal. Modern, sziper-huper (vagy hiper-szuper), oszt' mégis....Letelik a korona, keresnem kell valami jóféle márkaszervizt, hátha valamelyik érti is a dolgát.
-
-
De nem ám...
írtam a szerviz@ford.hu-ra is...bár nem gondolnám, hogy kapok reakciót.
szerk.: Azt meg nem gondolnám, hogy kis parasztemberként elmondom, hogy javtottam ám pár okostelefont, cseréltem pár kijelzőt, láttam már fantom érintéseket, akkor meg is hallanák...
Ők adott protokoll alapján megnézik, de hogy gondolkodjanak is... szerintem az nem fér bele nekik, sőt lehet, hogy tilos is... -
válasz
Tsebacsi #1101 üzenetére
Igen, az. De legalább a motornak eddig nincs baja (be is b@szna, ha 4 hónap után fondja lenne)
Külföldi fórumokon sincs egyértelmű megoldás, illetve egy reklámszerű/szagú megoldás egy hardvercsere oldalra vitt.
A vészhívó hiba istöbbeknél előjött.
De azért lenne a sza'g'szerviz, hogy ne nekem kelljen utánanézni, találgatni... természetesen ígéret van, hogy akkor felküldik a kapott infókat a központba, de hát ezzel még nem javul a fagyás.
Szerintem abban a kijelzőben a digitalizálónál maradványfeszültség van, ezért produkál fantom érintéseket. Oszt' ennyi.(Lisztjavíííító szeeer? kééérem! Nóóóóórmális? Hát attól neeem javul a liszt!
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest