- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Teewine #1589 üzenetére
Nem vagyok múszaki analfabéta....
Mint írtam, SYNC 3 fejegységem van.
A korábban rajta volt szoftver pedig 2.0 volt, 2016-ból, a térképek, pedig 2014-esek, mint ahogyan azt írtam is.Nagy nehezen felment rá a gyári Ford oldalról letöltött 3.0.
Utána a CYANLAB-ról a sync 3.3-at a vadi új térképeket, azután pedig a 3.4 legújabb verzióját tettem fel.
Jelenleg az elérhető legújab szofttal így néz ki a fejegység: -
HUTCHDB
nagyúr
-
válasz
Teewine #1393 üzenetére
Na, közben megoldottam a Sygic kérdést.
Merthogy val'szeg figyelmetlen voltam.
A Sygic nem AA-n keresztül csatlakozik, hanem Mobile App-on kersztül.
AA-t kikapcsoltam, mobile app megkeres, telefonon kiválaszt, oszt' már indult is.
És a "sima" Sygic, amit még évekkel ezelőtt vettem meg.Más:
visszajött a kisautóm, egy hetet töltött a szervizben.
Több anomália között a Sync3 képernyőfagyása is benne volt a pakliban.
Akkucsere megoldotta néhány hülyeségét.
SW frissítést is tettek fel, most ver 3.4, build 20136 van fent, F8 térképpel.
Több napon keresztül mentek vele, és nem volt hiba.
Ma átvétel után a 2. kereszteződésnél hallom ám, hogy "pitty", és a képernyő lép a settings-re... majd az érintés elhal... Tehát nem sikerült megoldaniuk...
Ilyen ez a pop szakma. -
fatal`
titán
válasz
Teewine #1322 üzenetére
Ez így jogos, bár én abszolút nem használok offline navit, így nincs tapasztalatom. Simán lehet, hogy a Sygic nem kezel valamit android 10 alatt és majd javítják.
(#1323) Tsebacsi: Ez Android Auto bug. A legutolsó verzió ugye abszolút nem működik, az azelőttinél kezdett jelentkezni. Hangalapú keresés se megy nekem se, azt hittem én állítgattam el valamit, de nem.
-
válasz
Teewine #1322 üzenetére
Az S20+ jelenleg nem vezérli a felveszem leteszem gombokat AA alatt pl. :P
Nem megy a hangalapú keresés emiatt az új fszom segéd miatt ami minden ilyen próbánál elmondja a magyar szöveget angolul aminek az első lényeges részét nem érted emiatt. Agyfaszt tudok kapni tőle. :) -
válasz
Teewine #1310 üzenetére
Semmi
A BMW-é nem rossz, annyival jobb hogy félig maps szerű, azaz vannak benne forgalmi adatok is, 50-60%ban pontosak is, és egész tűrhetően számol érkezési időt is, meg nem tervez olyan rosszul.
Oké a infotainment rendszer a Fordhoz képest egy álom.De majd 20M-val többe is kerül ez az autó mint a Focus
-
fatal`
titán
válasz
Teewine #1298 üzenetére
"Érdekes, hogy az iGO alá bemásolom a friss térképeket, amik véletlen sem 10-en 20-on gigás méretűek és működik."
Vagy nem. Nekem volt olyan térkép, ami pl. Dániában az egész iGO-t összeomlasztotta. Ezt kell tesztelni, egy gyári fejegységen ilyen nem fordulhat elő, sehol. -
fatal`
titán
válasz
Teewine #1293 üzenetére
Én sem fizetnék egy petákot sem a gyári navigációért, de ha valami gond van a telóval, külföldön még jól jöhet.
Készletes autó volt, benne volt aztán kész. Belegondolok, hogy régen a frissítésekért külön pénzt szedtek a gyártók, az volt az igazi vicc.
Nálunk a forgalominformáció sem működik, úgyhogy egyébként is wazet vagy google mapset használnék.Egyébként a többi gyártó sem jobb ebből a szempontból. Engem mondjuk a magyar nyelv hiánya nem különösebben érdekel. Sokkal jobban zavar, hogy szinte alig lehet a menüből állítani valamit, csomó mindent azért ki lehetne vezetni a felületre.
-
wong kok wah
senior tag
válasz
Teewine #1293 üzenetére
Szerintem nincs különösebb baj ezzel a navigációval. Néhány újabban átadott út valóban nincs rajta, de azért ilyen nincs sok ebben az országban. De hát minden offline navigáció ilyen. A feleségem kocsijához (BMW) nemrég jött ki az idei 2. frissítés, de ebből is hiányoznak az újabb utak. A frissített térképadatbázis amíg eljut a felhasználóhoz elég sok idő eltelik. Ugyanis ezt az adatbázis kizárólag a Fordnak szabják testre, utána küldik át a Fordnak akik a saját rendszerükbe implementálják, tesztelik és ezután teszik elérhetővé. Aki nagyon naprakész akar lenni annak ott vannak a telefonos online navigációk.
-
nfsu17
veterán
válasz
Teewine #1293 üzenetére
Mit vársz egy olyan gyártótól, aki még magyarítani sem képes a rendszerét? Up to date térképet? Nekem van a kocsiban, de néha vicc az egész. Olyan utakra visz, hogy fogom a fejem. De egy dolog vígasztal, hogy kb semmit nem fizettem érte. Utolsó darabos kocsi volt az enyém és tudtam alkudni. Mondtam, hogy én nem kérnék bele navigációt, ha én állítanám össze a kocsit...eladó mondja: oké, de ebben van. Én: de én akkor sem fogok sokszázezret fizetni, mivel nem kell. Eladó: oké, akkor engedek ennyit meg annyit. Mondom, oké, akkor így mehet.
Ha nem Tesla lesz a következő autóm (kb biztos nem), akkor abban sem lesz navi, ha nem muszáj. -
wong kok wah
senior tag
válasz
Teewine #1289 üzenetére
Telenav. Tudomásul kell venni, hogy ez minden autó márkánál így van. A 2020 -as térképek 2019Q1 alap adatbázissal. Legyen az BMW, Mercedes, Ford, Opel, Suzuki, Nissan, etc..
Felesleges írni nekik nem tudnak mit tenni. Ők is licenszelik a térképeket. A Navteq -al levelezek már 2 éve, hogy egy utcanevet javítsanak ki amit már 8 éve másképp hívnak... De semmi!A térképgyártóknak amúgy sem szívügye Kelet-közép Eu régió.
-
ZPKing
tag
-
-
olajbogyo
aktív tag
Szia!
Valamikor próbálkoztam vele, igaz még másik autónál, de sem akkor, sem azóta nem erőltetem, mert szerintem, mind a Here maps, mind pedig a Google oda ver neki rendesen. A Waze-t azért nem mondom, mert azt már amúgy is a google felvásárolta, nem titkolva el, hogy egyedül a google térképeket szeretné erőltetni. Át is vette már a trafipax előrejelzést a waze-től(tehette, hisz az övé) már megy is a mi járgányunkon is. A Here maps pedig már újabb nagyon komoly fejlesztésbe kezdett hisz már ők a Bömbik, az audik, és a merdzsók szállítói is térképészetileg(már nem engedheti meg magának, mondjuk ez az egyedüli részleg amit a nokia csődje elkerült). Szerintem mellettük hosszútávon nem fog senki sem labdába rúgni. Csak, és kizárólag saját véleményem, eme szösszenet. Persze ez nem jelenti azt, hogy a Sygic használhatatlan lenne, vagy hogy ne lenne jó, én magam is használtam, csak valamiért mindig visszakeveredtem róla. Volt egy iGO időszakom is, de mióta már annak futtatásához lassan egy atom erőműnyi energia kell, no letettem arról is.
-
olajbogyo
aktív tag
Szia!
Igazad van, sorry. Nos, nekem:
Ford Kuga 2018-as Sync 3 soft.verzió:3.0 Build 18025
Navigáció verzió: F8De most sem csinált xml fájlt....majd megint megnézem azzal a javító 44KB os zip-el, amit "sarkan" kolléga is említett, és az ez előttit is, csak annak a feltételével generálta a pen-re.
-
Bad68
csendes újonc
Szia!
Minden rendben van! Igaz a második szervizt jártam meg,
itt cseréltek USB portot, és minden jól működik.
Érdekes, az eladó szerviz simán lerázott kétszer is, mondván nekik sikerült minden telóval a művelet, tehát nálam van a baj.itt az utóbbinál össze szedték az összes telót, de semmi.
A fülem hallatára telefonáltak egy mérnöknek, javaslat valószínű a pot, ha nem, csere a fejegység. -
kaldii
csendes tag
Én leginkább, Győr-Veszprém-Kaposvár-Pécs tengelytől balra közlekedem, de az útvonal választással sosem volt prblémám. Zalaegerszeg környékén pl, még egy vatta úl tehermentesítő út is már rajta van (F7-től), szemben a Renaul Rlink-es csodatérképéhez, amiken a Védakapuk is szerepelnek, csak ez az út nem.
-
olajbogyo
aktív tag
Szia!
Nem egy nagy adatzabaló dolog egyik sem, főként, hogy a google maps-ot lehetőséged van teljesen offline is használni, ha épp úgy akarod. Előtte pl, otthon megtervezed az utat asztalin, át nézed, és ha megfelel már dobhatod is a telefonodra egy gombnyomással, és azzal akár adat nélkül is mehetsz másnap mondjuk. De egyébként, amikor 1GB adatom volt még anno, akkor is elég volt bőven az online navigációhoz. Egy erdélyi utat 360km volt itthonról pár MB-al megoldhatsz(az előbb említett módon). Már a waze is nagyon kíméli az adatforgalmat, úgyhogy ez már nem lehet akadály manapság. A legkisebb adat is elegendő a használatukhoz. Az viszont igaz, hogy adat mindenképpen kell hozzá, ha online, vagy éppen hirtelen van rá szüksége az embernek. Emlékeim szerint egy 120km-es út, oda-vissza 240km 30-40 MB-al megvolt a waze-val. Szerintem,ez nem sok.
-
sparta2
tag
Én is láttam a problémát, azért írtam, hogy ezt a telepítést inkább kihagyom. A térképfrissítés után (F8) megkaptam pár nappal később egy újabb keresésre (a Ford oldalán), hogy naprakész a térkép.
A német Focus RS Forum-on is felmerült ugyanez a probléma (ha jól értem), ami nálam. -
balhmm
tag
nekem mk4 van.. 1 hónapja hoztam el, de talán novemberi gyártás..Map_53970_Update.zip 52,6kb az egész.. és sehogy nem akar működni, elvileg ez egy térkép frissítés lenne. Azt íjra, hogy dugjam be majd generál egy naplófájlt, ami vissza kell a weboldalon töltenem, de ide már nem jutok el, mert hibára fut egyből..
-
Hyena
senior tag
Akkor ha jol ertem te is egyszerre csinaltad meg egy egysegrol a terkep es navigacios hang telepitest. (ami ugye 2 kulon file es ketszerre csinalja meg ugyanarrol a driverol)
Es utana kulon csak a gracenotest...En csinaltam mar a gracenotesnek egy kulon pendrivet az jol elfer a 16 gigason is amirol a sync 3 telepites ment.
-
Hyena
senior tag
A pendrive temarol annyit, hogy eleg faramuci a helyzet mivel ugy tunik a fejegyseg nem szeret minden pendrivet.
A szoban forgo mindegyik pendrive ntfs-re volt formazva es mindegyik usb 3as.
De mig jol kezelt egy 16 gigas pendrivet es fel is tette rola a sync 3 updatet mar egyaltalan nem latott egy hozza csatlakoztatott 32 gigas kingston, vagy sandisk egyseget akkor sem ha csak zeneket akartam rola lejatszani.
Jol kezelt azonban egy 128 gigas Samsungot...
Az osszes fent emlitett pendrive jol mukodik szamitogepekben vagy mas keszulekekben de a ford infotainment valamiert nincs joban veluk.Most en is ott tartok ahol te es en is egy mobil wincseszterrol csinalom.
Nem tudom pontosan , hogy mennyi ideig tartott a dolog nalam mivel magarahagytam az autot az udvaron es mire kimentem addigra leallt.Mikor ujra elinditottam ezt irta ki mint amit te is lefotoztal es elvileg folytatja a frissitest.
A frissites elindulasahoz merevlemezrol meg 1 perc sem kellett.
Amikor indul a terkep telepites az pedig ugy nez ki mint ahogy az alabbi kepen lathato.
-
Hyena
senior tag
En az alabbi modon csinaltam. (volna)
De mar 1 oraja megy a dolog es olyan mintha semmi nem tortenne. (a kocsi meg jaro motorral all az udvaron kozben)
A terkepes kiserlet elott a szoftver update kb 15 perc alatt megvolt.
Most leformatalok egy masik pendrivet exfat-ra es arrol is megprobalom mivel a gyari leirasban azt a formatumot emlitik.1. "Sync 3" -> Unpack the contents onto a newly formatted USB stick
1.1 Download this Files and save them into the "SyncMyRide" folder:
ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G421-BD_1545317091000.TAR.GZ
ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G422-BD.TAR.GZ
ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G424-BD_1545150120000.TAR.GZ
1.2 Rename these Files
JR3T-14G421-BD_1545317091000.TAR.GZ => JR3T-14G421-BD.TAR.GZ
JR3T-14G424-BD_1545150120000.TAR.GZ => JR3T-14G424-BD.TAR.GZ
2. Radio on -> Insert USB Stick -> Wait until the "OK" message will show up
3. Pull out the USB stick -> RebootRemarks:
- NTFS and FAT32 will work
- Time depends on the USB speed and the packages you want to install
- As long as everything runs smoothly, a "System Updates" message will be displayed
- The radio should not go off during the process, so it is recommended to Flash it while driving
- Otherwise do not turn off the ignition or open the doors, because otherwise the radio will turn off, everyone knows when this is the case -
Hyena
senior tag
Lefrissitettem a rendszert en is 18261-re sikeresen, most tennem fel az F8 terkep updatet amihez elkeszitettem az update pendrivet egy 32gb-os ntfs-re formazott sandisk szemelyeben.
Az a problemam , hogy mintha semmi sem tortenne.
Hiaba teszem be az infotainmentbe a pendrivet nem irja ki azonnal mint mas esetekben, hogy csatlakoztatva a source resznel sem latszik illetve nincsen annak nyoma, hogy csinal e valamit vagy sem.Ambar az is lehet, hogy a nagy file-ok teszik ezt, mivel azokat olvassa be masolja vagy nemtudom mit csinal a hatterben. (ennek semmi jele sincs)
Ha valaki feltette mar akkor tudna errol par szot mondani?
Normalis ez igy, vagy tortennie kell valaminek?
Probaltam mas pendrivevel is , de ugyanez a szituacio... -
Bad68
csendes újonc
Szia! Megcsináltam a törlést. ujra párosítottam. Hurrá
gondoltam de nem! már megjelenítette a térképet is tudtam keresni illetve beállítani célt, de el is tűnt annak módja szerint.
Újra próbálva semmi még annyi sem mint eddig. Közben olvasom a tanácsokat, igyekezem alkalmazni, a fejleményekről beszámolok.
-
fatal`
titán
Valaki fentebb írta, hogy van már 18093 meg 18261. Annyira nem fontos, csak ha simán rá lehetne telepíteni a régebbit.
Gondolm nem megy ilyen egyszerűen az lst fájlt kéne piszkálni, ahhoz nincs kedvem, fejlesztek én eleget napi 8 órában.
Megvárom míg megjelenik rendesen.
-
fatal`
titán
2018-as focusom van (MK3), nincs probléma vele, viszont gyors a rendszer. Nem tudom, hogy van-e különbség hardverben.
Ellenben, ha egyáltalán nem megy az AA, akkor visszavinném a márkaszervízbe garanciában, hogy csinálják meg vagy cseréljék ki a fejegységet.
Device not responding nekem is volt már, de csak a HOF nem működött, újra kellett párosítani és jó lett.
Téged kérdeznélek, hogy új verziót ha telepítek, akkor az előzőt vissza lehet tenni? Lehet hogy kipróbálnám majd az új buildet.
-
bozso79
csendes újonc
Szia. Én 2018 januárban vettem a C MAX-om, azon Sync 3 V2.3 van fent és tökéletesen működik rajta az Android autó, miután megtaláltam a telefonomhoz és a rendszerhez megfelelő mobil aplikációt. Próbáljátok meg az alábbi linkről letölteni az APK- t: https://apkgk.com/com.google.android.projection.gearhead/download Ezzel stabilan megy nekem. Máshonnal leszedett aplikáció vagy a telefonon nem ment, vagy állandóan eldobálta a kapcsolatot a kijelzővel a telefon.
-
Hyena
senior tag
Az en altalam emlitett arazas a vodafone tarifaja szerint van igy.
Azert kivancsi lennek, hogy melyik az a "nagyvonalu" magyar szolgaltato aki ilyen kedelyes osszeget kivant kifizettetni az elofizetojevel? (mert vagy a durva magyar arazas miatt lett ennyi)
Illetve az ismeros is tajekozott lehetett ha lezser eleganciaval letoltott kb 2 GB adatot utkozben a szallasig.. (vagy a nem keves forgalom miatt)Erdekessegkeppen megjegyzem, hogy pl kazahsztanban tobb mint 1000 ft a percdij, hozza kepest szerbia kesz olcsosag
-
Hyena
senior tag
100 mb adat szerbiaban kb 3000 ft ami azert nem heroin ar (plane ha azt vesszuk , hogy ha mar utazik az ember a sok uzemanyag es egyeb koltseg mellett ez eltorpul) bar nem is tul kedvezo viszont ennek a toredeke is eleg a navigaciohoz pl waze eseteben de gondolom a sygicnel is.
pl a vodafonenal ott a vilag napijegy is amivel az itthoni adatodat hasznalhatod egy napi dij fejeben. -
sparta2
tag
-
smallshark
csendes újonc
Köszönöm, de ez most sajnos nehezen kivitelezhető, én budapesti vagyok. Közben még két telefonnal kipróbáltam és tökéletesen működik, szóval az én készülékemmel lesz a baj. Ha kicsit több időm lesz megpróbálom megfejteni a dolgot.
Kábelproblémára is gyanakodtam, többet is kipróbáltam, de nem megy......a többi készülék viszont bármelyikkel. Tehát ez is kilőve. -
smallshark
csendes újonc
Sajnos nem segített. A telefonommal van a baj. Másik készülékkel (Android 8.0) tökéletesen működik. Csak a navigációk nem mennek az enyémről, de hát pont ez lenne a lényeg. Köszönöm a segítséget!
Korábban már volt téma, csak idő előtt elhalt, hogy a klímavezérlés nem megy az érintőkijelzőről. Mondeokban megfigyelésem szerint mindben van "climate" menüpont, Focusban, Cmaxban, Kugában pedig azokban, melyekben nincs navi. Gondolom a Mondeoban azért szükséges feltétlenül, mert nincs fizikai gomb a levegőáramlás elosztásának kezelésére. A többi említett típusban van, így azokban nem szükséges.....de, nem is lehetetlen a jelek szerint.
Akinek nincs gyári navi a kocsijában meg tudja erősíteni a fentieket? Van valakinek ötlete, tapasztalata hogyan lehet kiegészíteni ezzel a lehetőséggel az egységet? Egyáltalán érdemes rajta agyalni, vagy felejtős? -
smallshark
csendes újonc
Logikusan hangzik amit írsz, magam is így gondolkodtam, ezért is kérdeztem......hiszen a gyári, mondjuk úgy hivatalos verzió tartalmaz kevesebb file-t, amit a német fórumról szedtem, abban van a + AHH.
Egyébként megcsináltam a frissítést a VIN szám alapján letöltött hivatalos verzióval, álló motorral ( 114. hsz. szerint). Egyből tökéletesen lefutott, kb. 20-25 perc alatt. Jelenleg SYNC 3.0 (18025). Log file visszatöltés nekem is hibát jelzett többszöri próbálkozásra is. Majd WiFi-n elintézik
Frissítés után AndroidAuto nem indult, reset-et (gyári visszaállítás) csináltam a fejegységen. Ezután tökéletesen működött minden.......egy darabig. Később a navigációk (Waze, Google) vagy el sem indultak, vagy pár másodperc után leálltak és visszaállították az üres AndroidAuto képernyőt az alsó "ikonsávval", ahonnét már csak az a megoldás, ha leválasztom a telefont.
Kipróbálom másik készülékkel......lehet, nem szeretik egymást. Vagy ha valakinek van más ötlete, tapasztalata, kérem ossza meg! -
smallshark
csendes újonc
Köszi a választ, bár nem igazán értem mit is jelent pontosan........
Amit találtam az egyik a hivatalos verzió, melyet Te is ajánlottál, a másikhoz linket a www.mondeo-mk5.de
( https://www.mondeo-mk5.de/index.php/Thread/1832-HowTo-Sync3-Endlich-Kartenupdate-F7-f%C3%BCr-alle/?pageNo=47 ) oldalon leltem ivsu.binaries.ford.com/owner-p…581/WF0VXXGCEVHJ12972.zip -
FreeBee
csendes tag
Szia,
Nem tudom hogy kell visszaallítani, de a Szerviz azt állítja, h az előző alkalommal megtették.
Mai friss update az, hogy futtattak egy tesztet, ami megmutatja, h az auto is tudja, h vmi nincs rendben az AA-val.
Megkérdezték a központot, szerdán hívom őket.
Kérlek szorítsatok ;-), hha valami jó kerekedik ki ebből.
Üdv, FT -
Kb ,ennyit értenek hozzá általában...de amikor eladják az autót nagy hangon, hogy persze,minden van benne,mindent tud !
Azután jöhet a fórumozgatás,hogy valamire tudd használni.
Elég szánalmas...
Én rádobtam az otthoni wifimre (a garázsban már látja ha beállok), de OTA-n még soha nem frissített, sztm nem is tud... -
FreeBee
csendes tag
Sziasztok,
Köszönöm a tanácsokat.
A jelen S8-om előtt volt nálam egy másik kb 3 hónapig, tesztelésre. Nagyon vártam a véglegest, de nem hozott változást.
Egyébként a fejegység uezt csinálja az összes Samsung telefonnal - ráadásul a most a nemrég kiadott iPhone-ra
Applinkkel Sync3-mal összehozott Waze is fagy.
https://www.waze.hu/2018/a-ford-sync-3-es-a-waze/
Kb azonos módon, mint az S8-cal felépített kapcsolat, max 10 precenkent :-(
Sztem meglátogatom a szakszervizt...
Legyen szép a napotok :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged