- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
koby11h
őstag
Én is mindig ezekkel vagyok bajban, hogy pl. használt terméknél kié a bizonyítási kötelezettség!
Nem tudom, hogy így van-e, nem tudom milyen értékhatárra vonatkozik pl. és nem tudom érvényben van-e még a cikk tartalma - 6 éves.
Csak azért raktam be, hogy nem olyan egyértelmű sajnos. Én futottam bele hasonlóba, volt bizonyítékom, hogy nálam működött, szóval mondtam, hogy ok, pereljen be. Nem láttam többet. -
koby11h
őstag
Elvileg meg de: Magán eladásokról
"Sokak számára nem ismert, de magánszemélyek közötti adásvétel esetén is érvényesek a Polgári Törvénykönyvben rögzített kellékszavatossági szabályok, vagyis a vásárlástól számított egy éven belül eladóként felelősséget kell vállalni az értékesített termékekért. Bármilyen termék továbbadásáról is legyen szó tehát, az árucikk eladója a termék hibájáért (pontosabban: a vásárláskor a termékben már meglévő hiba-ok miatt bekövetkező hibáért) szavatossági felelősséggel tartozik.
Az adásvételi szerződésekben az eladó felelősségét csakis a termék olyan hibája alapozza meg, amely hibának az oka már megvolt a termékben a vásárlás pillanatában is, csak akkor még nem volt felismerhető (ezért nevezik rejtett vagy gyártási hibának). Az eladó kellékszavatossági felelőssége független attól, hogy tudta-e, hogy hibában (pontosabban hiba-okban) szenvedő terméket adott el, vagy sem, tehát a jóhiszemű eladó is felel a hibás teljesítésért a vevővel szemben."Ezért tesztelek mindent agyon és fotózok, videózok róla és őrzöm sokáig... szóval jó ha tudod bizonyítani, hogy nálad ment 1 óra memtest és minden ok volt, vagy Aida64 stress test vagy bármi...
-
-
fatpingvin
addikt
meg már bocs de mi a f*szom az hogy "torrentezd le"?
én itt valszeg elküldtem volna azzal hogy neked a pénzed se kell, ne is lássalak. kizárólag jogtiszta szoftvereket vagyok hajlandó használni, azt meg remélem egy vevő se gondolja komolyan hogy majd az ő kedvéért teszt jelleggel veszek valami random videojátékot.
én úgy vagyok ezzel hogy ennyi kompetenciát elvárok a vevőtől, ha ezt nem tudja meglépni akkor így járt, nekem egyszerűen nem ér annyit az egész hogy értetlen hülyékkel vitatkozzak, meg megértessem velük hogy nem, nem tudom megnézni windowson mert nincs a háztartásban és miattad nem is lesz, a hardver működőképességére vállalok garanciát, nem a te elégedettségedre. -
Gyuri27
félisten
Árultam nemrég két komplett vasat. Nyilván nem vagyok kupec mint egyesek.
A srác (hát amennyire az). Hogy megy-e rajta a sims (lövésem sincs melyik)?
Mert a 11 éves kislányának lenne (aki apu laptopját használja és apu nem tud dolgozni).
Nyilván mi is megfutottuk a gépigényt, de mivel messziről jött mondom ne legyen potyára.
Pont volt belőle demó verzió.
Leszedtem, telepitettem.
Mikor jöttek a gép éles volt, még mi beszélgettünk a gyerek próbálgatta, apu is megnézte persze.
Aztán nagy mosollyal mindhárman elégedettek voltunk.
Szal ja. Azért van hogy lehet jófejnek lenni.
Halkan mondom azt is a srác csak ezért regelt a ph-ra. -
-
-
KROK640
nagyúr
FX8350, 32GB DDR3, GTX750 4GB és 500GB HDD 300-ért??? Talán 8-10 évvel ezelőtt. Bár a GTX750 már megjelenésekor volt egy hűű de gamer kártya ...
De van aki komolyan gondolja :
MA, konkrétan ma este rámakartak melegíteni egy Ryzen 3700X, 16GB RAM, GTX1060 6GB, 256GB SSD, 2TB HDD-s gépet, 800 ezerért Nyolcszáz ezerért!
GTX 3060-al, 10TB HDDvel, 32GB RAMmal, és 2TB rendszer SDvel sem ért volna ennyit ... -
fatpingvin
addikt
attól függ mire, meg milyen ramok. ha ECC képes akkor az 1G-s is érdekes lehet, én pl 2k-ért simán megvenném a kettőt ha most éppen azt keresnék.
másik irányban egyébként fordított az agybaj, én laptopba kerestem 8G-s modult, hát mit ne mondjak, aránytalanul drágábbak a 4G-hez képest. a 16 gigás modulokra azt mondanám hogy értem mert az már eléggé prémium kategória, de a 8G-s modul az még bőven a konzumer kategória.
-
-
-
-
törölt tag
Nem találtam semmi érdemlegeset, illetve nekem nem akar az ügyfélszolgálat sem információt kiadni, mivel nem én vagyok a tulajdonos (albérlet).
Kb havi 7ezer Ft-okat kér tőlünk a tulaj az év minden hónapjára (nyárra is), és fel van háborodva, hogy szeretnék utánajárni a dolgoknak, mivelhogy én ezt sokallom.
16 hónap alatt a valós összfogyasztásunk 0 volt, mérőórákkal bizonyíthatóan. A havi 7ezreket pedig fizetjük már 16 hónapja. Totál 0 fűtés mellett kicsit sokallom ezt az összeget, bő 100ezer Ft-nál tartunk. -
-
Chaser
legenda
szerencsére csak néha van motyóm
Astroboy
csalok : )tope
nekem ilyen gondom nincs, nem adok már gart - max ha én is kapok valakitől -
"megnéztétek oszt' megvettétek, nem? többet nem tudok mondani" :dszerk:
és 91k : ) -
Igen, most kb. semmi. Mondjuk nyárra mindig leül a piac, de nagyon furcsa volt, hogy már Húsvétkor, és utána sem volt semmi, pedig a máskor halott február meg pörgött.
Mondjuk az AMD A8 procim vevője azt kérdezte, hogy biztos működik-e -> ez tuti vissza akarja küldeni, miután letesztelte a lapját
-
-
-
-
-
-
-
-
KROK640
nagyúr
Megnéztem, és tényleg. (Radásul az Aldiban ezeket 4GB/8GB RAMmal árulták eredetileg nem is 16-al).
De ez nekem nagyon fura, mert a 6th gen egyetlen előnye, hogy már DDR4-es nem pedig 3-as.
(mondjuk annak idején pont emiatt szóba sem jöhetett, hogy Haswellről 6-7th genre átálljak, mivel semmit nem hozott volna pluszban csak egy lapcserét meg memóriacserét). -
Chaser
legenda
nem tudom, levittem a cool tápom árát 30e-re, 9 év gar, boltban 39e, se bú se bá
ellenben a series s rekord sebességgel elment, a tv-met is jó áron elvitték ha lassabban is
a csodás vga hiány/drágulás kezd meglátszódni a komponensek/gépek keresettségén is, ho-ra nyilván már bevásárt' mindenkiszerk:
BiP
sok "ember" úgy néz a tükörbe, hogy még épp ne hányja el magát ( : és nem a fizimiskája miatt... -
Amúgy mi folyik a piacon?
Megnéztem most direkt, nem nagyon látok olcsóbban olyan gépet amit és azonkívül hogy látom hány látogató van (akad azért), egyetlen egy érdeklődés sincs...
Jó, nem gamer, de azért na, használható lenne, és aki van máshol, még ebből is alkudna, vagy telefonra cserélné (Marketplace)
Van pedig pénz az embereknek, csak erre nincs most. -
KROK640
nagyúr
2000-es évek első felében (amikor még nagyon gyorsan fejlődtek a dolgok és nem az volt mint most, hogy egy 3 éves géppel azért egész jól el lehet lenni) játszódott le a köv történet : Volt a faluban egy iszonyatosan túlárazott régi gép. Megkérdeztem már tőle, hogy na és mégis a 3 éves gép (ami akkor már kb csak retrozni volt jó) miért kerül ennyibe? Hát mert ő ennyiért vette 3 éve, és nehogy már bukjon rajta ...
de a dolog nem volt egyedi, ha valakinek új gépet raktunk össze és felemerült a régi részben vagy teljesen történő eladása, rendszeresen kaptam azt mikor mondtam rá egy árat h mennyi a reális, hogy ne hülyéskedjek már ő 120ért (most csak írtam valamit) vette, ő nem fog ilyen sok pénzt elbukni. És ment a pár éves használhatatlan gépek felsz0pása, hogy azok mennyit érnek, mert sokért vette, és a végén inkább hozzátette a régi gép árát, az újhoz, és megtartotta a régit, mert át akarom verni. Aztán 1 év múlva meg ingyen ment tovább a családba, mert csak lom...
Ma sem lenne életszerű egy 3 éves gépet újkori árán árulni (bár ha tovább jönnek ezek a hiányok, akkor igen, sőt...még lehet hirdetni 3 évig teszteltnek is ) de akkor meg pláne durvább volt ez.
-
koby11h
őstag
Az utolsó sorra írtam egy olyan választ, amiben először leírtam mit kellene csinálni ezekkel. Utána elé írtam, hogy törölhető a hozzászólás, ha valakit zavar a témája vagy a stílusa. Utána még módosítottam rajta, párszor, végül én magam töröltem. Nem hogy a nyomdafestéket nem bírná el, de már az elektronokat sem...
Röviden ez van... -
koby11h
őstag
A 72 éves édesanyám azért nem kapott első körben oltást, mert nem tudtunk regisztrálni eeszt-n, mert valami betanított csimpánz elgépelte a születési hónapját. És ezt Ő javíttatta 16 éve, de az eeszt-nél még most is ez van... a most kinyomtatott regisztrációs emailben is. Hogy honnan kaparhatták elő azt az adatbázist...
Én nem kaptam az első évben gázár támogatást, mert az ÉMÁSZ két tulajdoni lap és három írásos kérés alapján sem tudta a helyrajzi számot átírni az utca-házszámra, helyrajzi számra pedig nem lehetett kérni a támogatást.
Lakáskárt a Groupama-nál nem tudtam intézni csak személyesen, mert a csökkent képességű üzletkötőjük rossz utcanevet írt be a rendszerükbe és a beazonosításhoz persze nem találtam el. Jöttek azzal, hogy elírtam, ami odáig fajult, hogy előkerestettem a szerződéskötéskor általam kitöltött papírjukat és láss csodát, jól írtam be a saját lakhelyemet... kaptam 3 hónap jóváírást, így túl tudtam lépni az elvesztegetett kb. 70 percen...
Szóval ahol nyilvántartás van ott hiba is, és az, hogy találkozol-e vele vagy nem az csak szerencse kérdése!
-
BiP
nagyúr
Nem mindenki fér el a Rózsadombon
Nagyon sok helyen ez a szint van, nincs pénz rá. Sokan ilyen vagy még rosszabb körülmények között élnek.Viszont bérlői oldalról meg jogos az elvárás, hogy ilyen árak mellett tessék egy bizonyos szinvonal felé menni. Ha pénzt akar kiszedni belőle, akkor tessék bele is tenni.
(vagy annak megfelelő áron kiadni, havi 30-50e-ért)
Putriba nem megy szívesen az ember havi súlyos pénzekért. De akinek meg csak ilyenre telik, annak is lenne lehetősége. Mert azért lehet ilyenben is lakni - még ha nem is jó. -
-
-
-
TaaT
nagyúr
"Sokan, vagy inkább majd mindenki lecserélte már a gépét, és nincs értelme váltania"
Mindenki szerintem nem, de én itthon pl már upgradeltem a szüleim, a saját, és a tartalék saját gépemet is. Szüleim kaptak egy H87 ITX kofigot egy i3-as procival, a saját gépem egy Crosshair VI Hero meg egy 2700X lett, a tartalék saját gép pedig egy B85M és i3 konfig lett.
Jó pár évig egyikhez sem kell majd hozzányúlni. Na jó, a saját gépből a 1070 elment bányászni, ahelyett valamit szereznem kell majd, de nem a mostani árakon. -
BiP
nagyúr
Fú, pedig jó cuccokat árulsz, úgy nézem.
Sógorom anyósa valami core2 E8400 + 2giga ram + Windows XP-vel szenved, és próbálom rábeszélni őket egy gépcserére, hogy legalább valami újabb Win-t rá lehessen pakolni. Ha elszánják magukat, még a végén megkereslek.
#84344 tope : Na igen. Ott is ez a probléma. Ugyanez volt a javaslatom, hogy 8giga ram + SSD-re kéne hozni. De arra a gépre már szerintem sem éri meg rákölteni (főleg, hogy jó eséllyel annyira régi a lap, hogy nem is lehet bővíteni érdemben a memóriát), szóval mindent egybevetve egyszerűbb egy frissebb gépet venni (nálam 4.gen a minimum ilyenkor, de az általában elég is)#84343 koko52 : Sajnos ebben nagy igazság van.
#84342 mpo : Windows 11 topikban nézelődj / érdeklődj. Úgyis minden 2. kérdés erről szól, hogy nem támogatott gépre hogyan lehet feltenni (így én ott is hagytam a topikot
)
#84351 Astroboy : az én világomban használják intel-amd közti váltásra is, vagy ahol memóriatípust is kell már váltani (pl. ddr3-ddr4) de gyakorlatilag bármire, ami alaplapváltással jár.
Értsd pl. 2.gen intelről 6.gen intel vagy a példát tekintve pl. i3-7100-ról valami kurrens 11-12.gen cuccra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- LEGO klub
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Eredeti játékok OFF topik
- EA Sports WRC '23
- bambano: Bambanő háza tája
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +GTX 1660 SUPER +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó Logitech G735 gyári dobozban, kiváló állapotban!
- Eladó RODE NT-USB Mini gyári dobozban, megkímélt állapotban!
- Eladó ASUS ROG FUSION II 500 + ASUS ROG THRONE QI gyári dobozban, kifogástalan állapotban!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest