- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peti78
őstag
A HAF 932 nem 53 ezer forint ellentétben a 840-nel. Ha meg verhetetlen a 932 akkor miért is lenne szükségem a 840-re, ha max annyit tud mint a 932...
csak 20 K-val drágábban nem?
A 932 biztos jó, viszont elég nehéz pótolni a 23cmes ventiket. Nekem a 690 bőven megfelel, a szabályzott ventikkel teljesen hangtalan, és a hőfokok is tökéletesek.
Nekem biztos nem érné meg rátolni 40K-t, inkább hardverbe fektetnék. De ahogy te is mondtad, kinek megéri, kinek nem. Az pedig, hogy 5 fokkal alacsonyabb legyen a hőmérséklet számomra egyenesen lényegtelen, mert bőven jó így is.
Aztán meg ez az 5-10 fokos verseny olyan, mint amikor két milliárdos vetélkedik, hogy év végén 20 vagy 30 millával kerestek többet a másiknál. há nem mindegy bakker???A modról pedig várom a képeket, de dobj be ide is egy linket pls
-
alibabo
tag
Én már megcsináltam. A ház kábeleket is. Így összerakva nem nagyon látszik. Ott a vinyóknál, középtájt .
A ventik még a régebbi képeimen, fél készen azért látszanak.
A fehér gyári csatikat lecseréltem feketére.
De ha lesz időm, meg hangulatom csinálok még a harisnyázásról frissebb képeket is.Peti78:látom.
-
Peti78
őstag
Ugyanezt tervezem én is, már utána is néztem a kábelharisnyáknak, de kicsit drágának találom őket. Van, aki szigszalaggal csinálj, de én valszeg szúnyoghálóval fogom. Szerintem semmi extra nincs benne, rátekered a kábelre, rögzíted pár helyen és annyi
A rögzítést talán körömlakkal is meg lehet csinálni, de alibabo jobban meg tudja mondani hogy menynire tartós ez a megoldás -
Symbio
senior tag
Én is úgy tudom, hogy netes rendelés esetén 8 napig eredeti állapotban, eredeti dobozban visszaküldheted különösebb indoklás nélkül. Jogszabály ügyileg így van.
A HAF932-őt csak javasolni tudom. Szellős, csendes ház, jobb mint a TT (jó, mondjuk nekem a piros ledes venti kicsit gáz, de ez csak egyéni szocprobléma)
-
Gerisz
addikt
itt feldobhatnád a témát és tapasztalatot, hátha van valakinek infója!
Én azért szállíttatok ki mindent amit veszek mert 8 napig reklamálhatok ha nem megfelelő valami!
Egyébként a TT szerint egy 14-es elől és két 120-as hátul a többi csak "Optional"
Nem akarlak elkeseríteni, de megnézted mit veszel?
Nem fekete a belseje: -
alibabo
tag
Van aki dizsivel, műkörmökkel, több gardróbnyi rucival, 20 centis sarkak állnak halomban a szekrényben, minden nap más pasival, stb. foglalkozik. Én maradok a számteknél és egyéb műszaki témáknál.
Fentebb már szétoffoltuk a totyikot SOAD19-el, úgyhogy maradjon szakmai. Tök jó a közösség, mindenki buherja a 690-sét.
-
alibabo
tag
Vazz, nem jöttek a házért. Azt hiszem marad a csináldmagad. Felettünk a liftház szintjére kipakolok. Ott úgy is olyan putri az egész, hogy lehet dzsuvázni.
Festős kérdés: a vázat is megcsiszoltátok és alapozó, aztán festék?
Én úgy gondoltam, hogy megcsiszolgatom 600-sal, alkohollal áttörölgetem. Utána lefújom alapozóval - nem tudom egyszer elég-e - aztán min. 2x lefújom festékkel, de ahogy írtad inkább 3x.
Alapozót elég, ha fél napig hagyom száradni? Gondolom a festést legalább egy napig hagyjam száradni. -
alibabo
tag
Csecse fekete belső, ezt akarom per pill., de az érzés ismerős, valamit kitalálok utána is.
Közben a harisnyázásból sem sok van, már csak egy venti maradt és a ház előlapi audio zsinórja ill. nem tudom hogy a hx520 madzagjait beharisnyázzam-e, mert ugye gyárilag tök fekete, de azért harisnyával szebb volna.
Amúgy én is szemezek a ACS840-el, csak még húzós. Ééés, annak is le kéne festeni a belsejét ugyebár.Kolléga haverja elküldene melegebbre, ha azzal is beállítanék hozzá.
-
Gerisz
addikt
Én Scythe Kaza Master Ace-t tervezek venni ugyanis ez megállítja a ventit is.
Igaz az ára is jó, de ez mindent tud amire szükségem lehet.
Hőmérsékletet felügyel, a legkisebb feszt adja a ventiknek, megállítja ha kell -
GabN73
addikt
igen érdekelne
az egyik menne a procchűtő mögé a másik meg alulra
elképzelés
alulra egy ventit ami felfelé fújja a vidkarinak
felülre ami hozza be középre
a procchűtő elé 1-et.(középről szívná el // az odd alá tennék 1-et az meg fújná ez felé)
a procchűtő mögé
(esetleg a hdd alá is 1-et de ott van az előlapi,az szerintem elég neki ha nem akkor azalá egy 9-es vagy egy 8-as ventit) -
mg105
senior tag
habár nem olyan hosszan mint Ti, de én is leírnám a véleményem az általam használt/kipróbált ventikről.
amikor megvettem a házat, nem volt még gondom a gyárilag beépített ventikkel, így hagytam őket a helyükön (sajnos pénzem sem volt a cseréjükre)
amint eltelt egy év, mind a két nem ledes venti elkezdett hangosodni, ami már igen zavaró lett, így gondoltam cserélek. első választásom a 12es zalman volt, ami sajnos hangos, de légszállításban első osztályú. így be is tettem a procihűtő mögé, ennek köszönhetően idle 28-29 fokos a proci, játék közben sem megy 35-36 fölé. de ez természetesen egy igen nagy kompromisszum, mert a venti hangos. vagyis igazából a szél zaja zavaró, illetve a venti enyhe brummogása, de semmi kattogás.
később vettem egy noctua-t, ami viszont véleményem szerint igen halk, ám a légszállítása igen gyenge. először a ház oldalára tettem, hogy a videókártyára fújja a hideg levegőt, de alig javított a hőmérsékletén, ezért áttettem előre, a vinyókhoz, amiket 30 fok alatt tart még folyamatos használat közben is.
én is kíváncsian várom, hogy melyik venti az, amelyik képviseli az aranyközéputat a hang és a légszállítás között, mert egy olyat szeretnék a videókártya felé irányítani. mivel itt ugye van egy 5-6 cm-es távolság is, ezért valamennyire muszáj a ventinek erősnek lennie, hogy a levegő elérjen egyáltalán a videókártyáig.(procim, videókártyám és vinyóim a konfigomnál)
-
Peti78
őstag
9ezer párszáz forintért. Ez meglehetősen drága volt, ugyanis be tudtam volna szerezni máshol 7100ért is, de csak az ezüstöt. Nem volt biztos h lesz még fekete, mivel azt olvastam, hoyg leálltak a gyártásával, és már csak a raktáron lévőket dobálják szét. így nem volt mire várnom.
-
Peti78
őstag
14cmes ventikből kevesebb a választék sajnos. nekem a revoltec-ek nem 5von kkattognak, hanem egy bizonyos fordulat felett, ami kb 7v nál jelentkezikAmit te linkeltél az 12es. A zalman kezeli a Noctuát, a Sharkoon-t, a Zalman-t a gyári ventiket, és a Revoltec-et. Gondolom, ha a potik le vannak tekerve, akkor 5v körüli feszt ad, elvileg ennyin a ventik nagy része megy. Bár olvastam olyat is, hogy 5V on csak manuális rásegítéssel volt hajlandó elindulni. De hogy mely ventik ilyenek, azt sajnos nem tudom.
-
Peti78
őstag
Szia
Fog válaszolni.
Hogy számodra melyik venti lesz jó igazán, azt majd neked kell kitapasztalnod. Én is nagyon sok ventit próbáltam ki, szereltem be, tette, ide oda stb.
A tapasztalatom a következő:
12cm es ventik: a noname, avagy kevésbé minőségi termékekről nem szólnék. Persze a minőség tekintetében az a kérdés, hogy mit tekintek én minőségnek. Nem érdekel hogy néz ki, a lényeg, hogy halk legyen és a légszállítása is megfelelő legyen. Tetszik nem tetszik, az igazán nagy légszállítás nem jár együtt a halk üzemeléssel. Ha nézelődök, akkor én először a zajszintet figyelem, aztán jön a légszállítás, majd az rpm. A tapasztalatom, hogy a minőségi ventik sem halkak magas rpm-en. Zalman, Coolermaster 1600kürül már bizony zajosak. Legalábbis számomra. A Zalman ventim kézrátételes vizsgálattal több levegőt szállít, de ehhez mérten jóval zajosabban üzemel, ehhez magasabb rpm is társul magasabb. Ezért ebből 2-t nem is használok csak 5von.Az egyik a dvd alatt van, a másik pedig a passzív gigabyte 9600gt-n van. A házhoz kapott 3 ventit már lecseréltem, mégpedig azért, mert nem nyújtottak számomra megfelelő teljesítményt. Noctua P-12-re cseréltem őket, amik halkabbak és több kakaó van bennük.Egy van elől, egy hátul, és egy a Cooler Master Hyper 212 gyári ventijét váltotta le. Teljesen meg vagyok elégedve a zajjal, ha lehet ezt annak nevezni, és a teljesítménnyel.14cm-es ventiből nem volt sok, szám szerint 2 fajtát ismerek. Az egyik a Sharkoon System házventik leghalkabb verziója, ami 900 RPM-en megy. Ez meglehetősen halk, egész jó levegőt mozgat a fszámához képest. Egy ideig felül volt elhelyezve, ezt váltotta volna le 2 db Fractal venti, de sajnos nem jutottam ezekhez hozzá, így vettem 2 db Revoltec-et. A Sharkoon most a vinyók bal oldalán van elhelyezve. A Revoltec-kel kapcsolatban vegyes érzelmeket táplálok. A légszállítása jó, de bizonyos fordulatszám felett mintha kattogna. Ugyanúgy mint a Sharkoon annak idején vízszintesen elhelyezve, viszont a Revoltec kézben tartva, minden szögben kattog.
A 2 Revoltec tehát felül van, ezek stabil 5V-on mennek, és számomra megfelelően szívják ki a levegőt. Amelyik hátrébb van, az érezhetően melegebb levegőt szív. A többi venti elhelyezését már leírtam.A szabályzással kapcsolatban: Pár napja szereztem be a Zalman-MFC1Plusszabályzóját. A két Revoltec venti kivételével minden rá van kötve. A ventiket nem állítja le, szerintem minimum álláson 5v-on mennek. Nagyon jól néz ki, illik a házhoz és nem utolsósorban a fordulatszám finomhangolható. Nem úgy mint azokkal a potikkal, amiket lehet kapni 6-700 HUF áron. Azok között nagy a szórás, van amelyik rendesen működik van amelyiket akár ki is lehet dobni, mert úgy működik, mint egy 2 állású kapcsoló. Szal xarok.
Ami a ház vásárlás utáni átalakítását illeti, azt itt megtekintheted. A méhrácsokat természetesen a keletkező szélzaj megszüntetése miatt távolítottam el.
Nagyjából ennyi. Remélem segítettem valamennyit!
Szia -
Peti78
őstag
Azokkal a fractal ventikkel az a baj, hogy egyelőre nyugdíjastól lehetne elvileg beszerezni, de mostanában nem várható nála. Én is sokáig vártam a 14cm változatra, de sajna nem jött. Magyarországon nincs forgalmazva egyelőre. Most kívánnak tovább terjeszkedni. Szlovákiában már lehet őket kapni. Ha esetleg tudsz hozzá forrást, ne felejts el engem is értesíteni
(#2932) Ybron
nincs harag a szívemben egy csepp sem -
alibabo
tag
Valahogy én is így vagyok. Majdnem lecsaptam egy Cosmos S-re, de hát a cash. Viszont én is marhán bírom ezt a házat, csak néha kicsi már ez is nekem.
A vinyóról: nyugi nekem is annyi a 640-es WD-ém. Pedig ilyen is van rajta. Mégis a múltkor, amikor olyan két hétig meleg volt, így nálunk is a tizediken bemelegedett, máris 40-43 fokos volt. Most per moment 33 fokos, tegnap este óta ketyeg a gép. De most csak kint 18 van, bent meg 23.
A gyári kék ledest én is kiszanáltam, az csak dísznek való. -
SOAD19
addikt
Mivel az első ledes venti csak 5 V-on ment, így nem nagyon hűtötte a vinyót, ezért találtam ki ezt a megoldást(természetesen 5V-on ment ez a Noctua is). Nem rég kivettem, mert olvastam, h nem baj ha 40 °C körül van a vinyó hőmérséklete, sőt itt körül van az ideális üzemhője.
Meg is emelkedett a hőmérséklet: [link]
-
Ybron
senior tag
Ez ilyen...
Most néztem hogy végül is hogyan van megoldva, mert a régebbi képek távoliak voltak.Ezen látszik is hogy a rács az fekete(vagy grafit)képen feketének néz ki. És engem ez zavart meg mert úgy hatott mintha nem lett volna "átszórva" a festék a lyukakon rendesen.
[ Módosította: Bordoi ]
-
Ybron
senior tag
"A rács grafit és alatta a narancs természetesen átüt."
Úgy értem hogy ez nem alapból grafit és narancs volt. Ház fekete volt és hiába fújtad át többször is meglátszik, de lehet hogy direkt lett ilyen azt nem tudom. Mert nekem úgy hat hogy nem lett átfújva rendesen, amit gondolom ilyen rácsos(lyukacsos) dolgoknál elég nehéz.
De mindent összevetve 7/10 a kinézete. Úgy hogy a feket 6/10 -
-
Peti78
őstag
Én is csak gratulálni tudok, látszik hogy sokat dolgoztál vele és nem csaptad össze. Ami a sárgát illeti, nem teljesem az én színvilágom, magamtól nem jutna eszembe de jól néz ki, és legalább egyedi. Vághattál volna rá ajtókat, és akkor kicsi villamos lett volna belőle.
Várom a további képeket -
Peti78
őstag
Na beraktam a ventiket. A revoltec nekem bejött, de 12 v-on van némi hangja. Nem különösebben hangos, de észlelhető volt hogy bekötöttem, ezért levettem 5vra. Maga a venti szerintem nem hangosabb mint a gyári példényok, de mivel nincs messze a ház tetejétől, lehet hallani. Jelen állapotában is elég szépen szívja ki a levegőt. 1400 forintért kifejezetten jó vétel volt. Némi kattogást azért hallok benne 12-n. Pár fokot hűlt a rendszerem, kíváncsi vagyok mi lezs ha beáll a nagy meleg. Egy szabályzót mindenképpen venni fogok. A vezeték miatt nagyon könnyű bánni vele, jól is néz ki, bár nem lehet látni belőle semmit.
Külön öröm a számomra, hogy végre nem világít a házam.
Alibabo akkor jó az a zalmi? -
alibabo
tag
Várjuk.
Nekem is megvannak a hozzávalók, az egyik bővítőhely takarón ki is próbáltam a Montana Goldot(ennél maradtam, mert nálunk csak ezt kaptam, de olvastam ez még tartósabb), a Shock Blacket kaptam. Totál olyan, mint a felső lap alatt a gyári festés. Vakargattam, de nem jött le, lehet valami durvább dologgal jönne csak le. Azért kíváncsi leszek, hogy bírja majd az oldal levételeket.Tényleg jól fed és nem folyik meg, de azért szereztem hozzá egy ilyet, csak jobb lesz mint a sima cap.
Szóval azt hiszem nem nyúltam mellé festékileg.
Már csak szabi kéne hozzá, de ünnep után meg lesz az is.A harisnyázásom is nagyjából kész, majd dobok fel képeket.
-
Peti78
őstag
Nem gondolod komolyan...
A noctua nagyon tuti, a légszállítása teljes mértékben rendben van és csendes is. Persze vannak ennél nagyobb légszállítással rendelkező ventik is, de azok jóval nagyobb zajjal üzemelnek! Ezenkívül adnak hozzá gumibakokat és ellenállásokat is. Ezeket számold bele az árába, és máris más a gyerek fekvése. Nekem fontos a csendes gép, és csak azt tudom mondani, hogy a P-12 hangtalanul produkálja ugyanazt, mint az eddigi ventijeim érezhetően nagyobb zajjal. Többek között van két ilyen is a gépemben, de 12von kibírhatatlan, nem is tudom hogy volt képük csendesnek írni a honlapon. 5von járatom őket, máshogy nem viselem el.
Mutass egy ventit, amihez képest ez légszállításban és hangban egyszerre silány. -
alibabo
tag
Persze hogy csak hülyéskedtem. Ahogy linkelte Gerisz is, valami baromi ocsmány.
Őööö...a scythe felirat dögösen nézne ni ki olyan metálosan a fényes alun. De ez szubjektív.
Valami vékony alkoholos fílccel ki kellene próbálnod, azt le is lehet törölni. Így látnád hogy milyen lenne a felirat. -
Korcsii
őstag
gyárilag 3 venti van benne, abból az elülső világít is kéken, és az oldalsót kivéve mind halk is (mondjuk az alaplap leszabályozza őket, ha nincs nagy meleg bent), de az oldalsónál is valószínűleg a rács kialakítása a hangos, egy kis távtartó a venti és az oldallap közé, és már az se hangos...
egyébként nem sül meg benne semmi, pedig nem egy kazán van a gépemben -
Korcsii
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Battlefield 4
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest