- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zolomon17
senior tag
Ordító különbséget így nem látok, de szerintem a Gcam-es szebb - legalábbis nekem jobban bejön a végeredmény
Persze egy fotó nem fotó, majd lődözök mindenre mindkét appal.
-
Ádi19
újonc
(#561) Kocsó válasza hajbel (#551) üzenetére:
Megoldódott a probléma, nem az arcfelismerés játszott közre.
A gond az volt, hogy 5 másodperc késleltetés volt beállítva a képernyő zárolására így a telefonnak nem volt ideje lezáródni a következő próbálkozásig. Megemelve a telefont bekapcsolt az ambient display ahol ott van az ujjlenyomat olvasó helye, így teljesen mindegy milyen ujjal próbáltuk, a telefon feloldott (mivel még nem telt el 5 másodperc a zárolás óta).
Nyilván a bekapcsoló gomb megnyomására is oldott ezáltal a telefon, itt jött ki, mi lehet a "probléma".
A késleltetés kikapcsolása után a telefon azonnal zár, csak a hozzá adott ujjal működik. -
zolomon17
senior tag
A pakk gyakorlatban is nagyon sokat dobott az ujjlenyomat felismerésen. Ha utána is vacakol, akkor érdemes újra felvenni az adott ujjat, nálam a bal hüvelyk egyből tökéletes volt, villámgyorsan feloldott, a jobbnál viszont valami nem volt 100%, de nyomtam egy ismételt felvételt és azóta is is patent
A "csík" effektet használom, egyszer sem ér körbe az animáció, mire nyitja a képernyőt.
-
Kocsó
aktív tag
Köszi a tippet de az arc felismerő nem lehet, mivel az asztalon volt a telefon, felfelé nézett a kamera én pedig direkt hátra dőltem. Amúgy ha az arc felismerő lenne akkor miért az ujjlenyomatra old fel, és miért csak néha.
Többször futtattam a "tesztet" másik ujjammal is ugyanez volt (néha feloldott néha nem).
De holnap kipróbálom hogy leragasztom a kamerát...(#551) hajbel OTA-val tetted fel? Utána újra kell a TWRP-t és a Magisk-et ADB SideLoad-al feltenni??
Más : Titanium Backup Pro-t használ itt valaki?
-
zolomon17
senior tag
Pont ettől okos, hogy van választási lehetőség
Én egyelőre elvagyok a klasszikus 3 gombossal, de már kóstolgatom a Pixel-félét, mivel ha jól tudom a korábbit a Google ne viszi tovább. Az OP saját cuccára több helyen írták, hogy nincs jobb gesztus vezérlés - én még nem vagyok elég nagy hozzá
-
Stauffenberg
nagyúr
Elvileg holnap is munkanap, még szállíthatnak akkor is (a mi cégünk DPD-vel van szerződve, ők is munkanapként kezelik, gyanítom a többi csomagküldő cég is).
Hozzáteszem szoktam rendelni elektromos cigihez dolgokat külföldről, tök cukik meg aranyosak, villámgyorsan összerakják a csomagot, fel is adják, aztán a kínai posta meg a magyar posta egymással versenyez, hogy ki a nagyobb lúzer és emiatt kapom meg az ígért 1,5 hét helyett 4 hét alatt a cuccot (ki szoktam fizetni az expressz szállítás díját is).
-
marcarc
senior tag
Jól megy. ami fura volt h wifi tetheringel kapcsolódnak és ha lekapcsolod, visszakapcsolja magát - mondom ez mi a tök. Elég gyorsan átment az 5 giga adat. A switch megy iOS-el is, másik one plus telóval és brmilyen más androiddal. Annyi az elvárása hogy mindkét készüléken a legfrissebbb switch legyen.
-
Divinity
őstag
Látom nem igazán láttál még Oxygen OS-t.
Előfordulnak minor bugok, mint bárhol de bőven kevesebb probléma van vele mint pl a MIUI-val. Na meg ami van az gyorsan javítva is van.
Már csak abból is érezheted, hogy ha benézel bármelyik OP topikjában, általában minden hülyeségről szó van míg a Xiaomi topikokban nagyrészt arról, hogy hogyan kell helyre pofozni a rendszert. -
Stauffenberg
nagyúr
"Magyarul írom, hogy nem érdekel amit írsz."
Elegáns megoldás. Akkor minek fórumozol?
"Csak nehogy az általad istenített LG-ről is lehozzon valaki egy cikket, hogy lopja a felhasználó adatait és összetörjön benned egy világ."
Ez nem tudom, hogyan jön ide, hónapok óta nem vagyok LG felhasználó és le is adtam a G4 topikot, mint topikgazda, amit több, mint 2 évig vittem. Talán még emlékszel, hogy én voltam az, aki mindig a kiegyensúlyozott véleményformálást hangoztattam és rászóltam az LG fanboyokra, hogy senkibe ne fojtsák bele a szót csak azért, mert valami nem tetszik nekik a G4-en (és én is többször kritizáltam ezt a modellt például a szarul kalibrált kijelző, gyenge üzemidő, elmaradozó frissítések miatt). Én voltam, aki többször felvettem a kapcsolatot az LG sajtóosztályával és hangot adtam a közösség nevében aggodalmaknak (hol frissítések, hol pedig a bootloop probléma miatt).
Arra kérlek, hogy az érvekkel vitatkozz, ne személyeskedj. Ha nem megy és tényleg pont leszarod, hogy mások máshogyan választanak telefont, mint te, akkor hagyd abba a fórumozást.
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem értem mit nem értesz, eléggé magyarul írom, ráadásul sokadjára. Nem kell letöltened semmit, kiveszed a telefont a dobozból és rögtön reklámokkal fogad, ott vannak a rendszer appokban, ott vannak a teljes képernyős reklámok rendszerappok indítása előtt és még az értesítések közé is értesítésnek kinéző reklámokat tesz, rendszerbeállítások között is szembejönnek a bannerek. Nem az adatgyűjtésről beszéltem (de tény, hogy a célzott reklám nem megy anélkül).
A részemről ez volt az utolsó komment a témában. Ez egy OnePlus topik, ha ennyire szereted a Xiaomit, akkor lelked rajta, de nem kell itt OP felhasználókat arról győzködni, hogy miért jó az az üzleti modell, hogy a Xiaomi azért tartja borzasztóan alacsonyan a profit margint, hogy aztán idővel az egész világra kiterjessze a reklámokra épülő üzleti modelljét.
-
törölt tag
Én mondjuk nem komálnám, hogy egy orwelli diktatúra megfigyelhet, mikor mit csinálok, milyen tartalmakat nézek, és profilt épít ebből. Lehet, hogy így is meg tudják tenni, de igyekszem minél nehezebbé tenni a dolgukat.
Amúgy a custom ROM jó dolog elméletben, de sok telefonon nem igazán járható út gyakorlatban. Pont Xiaomi esetében macerás már a BL nyitás is, a custom ROM-ok sokszor pedig nem tudják rendesen használni a telefon hardverét, mert nincs kiadva forráskód, és így több dolog nem működik. Nézegettem Mi Mix 2-t például (mert hardveresen tetszik), de annyi gond van a nem MIUI alapú custom ROM-okkal, hogy letettem róla inkább. -
Stauffenberg
nagyúr
Direkt nem akarod érteni? Te értesz hozzá vagy egyáltalán felmerül benned, hogy a ROM le is cserélhető. Remek, te már a felhasználók elit 1%-ban vagy.
A piac viszont nem így működik, a gyártók a többi 99% pénztárcájára mennek. De még te is azt üzened a gyártóknak, hogy elfogadod ezt a gyakorlatot.
Én nem. A vitát lezártam a magam részéről.
A haverod telefonján meg valószínűleg azért nem láttál reklámot, mert ez egyelőre Ázsiában megy (jellemzően az Indiai modellek ilyenek), de nem titok, hogy a Xiaomi kiterjesztené az egész világra. Néhány nyugati modellen (talán Redmi telefonokon) már dobtak be az MIUI-ba reklámot valamelyik frissítéssel, lett is tőle felháborodás, közben az indiai userek meg röhögtek, hogy egyetlen kis bannerecske került be a beállítások menübe és mit kell ezért ennyit sírni, náluk villog a rendszer a reklámoktól, mint egy LED-es karácsonyfa.
-
törölt tag
Az megvan, amikor a Xiaomi személyes adatokat küldözgetett az emberekről titkosítatlan csatornán kínai szerverre? Még akkor is, ha be sem voltak jelentkezve, és nem kapcsoltak be semmi ilyesmit? Az nem csak állami adatgyűjtés, de bárki számára elérhető adatfolyam volt, aki kicsit is ért az ilyesmihez.
-
Stauffenberg
nagyúr
Remek, már eljutottunk az alufólia sisakig. Nem a telemetriáról és egyéb adatgyűjtési gyakorlatokról beszéltem, hanem arról, hogy a Xiaomi Ázsián kívülre is kiterjesztené, hogy villogó, pörgő-forgó reklám bannerekkel szórja tele a RENDSZERT.
Lehúzod az értesítési sávot: Bumm egy villogó banner.
Bemész a mobilnet beállítások közé: Bumm egy villogó banner.
Megnyitod az alkalmazás listád: Bumm egy villogó banner.Az olyanokról nem beszélve, mint a gyári fájlkezelő, zenelejátszó, stb. De már olyanokkal is kísérletezik, hogy push üzenetekben küld reklám ajánlatokat.
Éljen! Szép új jövő!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
-
Frissítve! Bemutatkozott a OnePlus 6T
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- 3D nyomtatás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- OnePlus 7T Pro 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple IPhone 14 Pro Max GOLD 128GB KÁRTYAFÜGGETLEN 86% AKKU
- iPhone 11 pro max Gold , független 64GB
- Apple IPhone 14 PLUS PURPLE 128GB KÁRTYAFÜGGETLEN 96% AKKU
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest