- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
Elvileg holnap is munkanap, még szállíthatnak akkor is (a mi cégünk DPD-vel van szerződve, ők is munkanapként kezelik, gyanítom a többi csomagküldő cég is).
Hozzáteszem szoktam rendelni elektromos cigihez dolgokat külföldről, tök cukik meg aranyosak, villámgyorsan összerakják a csomagot, fel is adják, aztán a kínai posta meg a magyar posta egymással versenyez, hogy ki a nagyobb lúzer és emiatt kapom meg az ígért 1,5 hét helyett 4 hét alatt a cuccot (ki szoktam fizetni az expressz szállítás díját is).
-
Stauffenberg
nagyúr
Nálam még mindig az LG hazai szervize viszi a prímet, mindenféle prémium meg egyéb feláras garancia nélkül villámgyorsan dolgoznak. Amikor alaplap + kijelző cserére szorultam, akkor 4 munkaórán belül jött az SMS, hogy mehetek vissza érte.
Lekopogom, de eddig egyik OnePlus készülékkel sem volt gond a környezetemben (pedig 4 db is van). Tudom a 2 hét (főleg így országok között küldözgetve) gyorsnak számít javítási időben, de azért én szeretem, ha van a városomban egy szerviz, ahova be tudok sétálni, leadni és ha nem is LG gyorsasággal, de 2-3 nap alatt megvan. De hát többek között éppen az ezen való spórolás az egyik fő-fő oka annak, hogy a OnePlus jelentős árelőnyben van a mainstream nagy márkákhoz képest.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
ForRedGlory #272 üzenetére
Ugyanez volt öcsémmel amikor az OP6-ot rendelte, nem kért priority szállítást, kiírt valami 1 héttel későbbi dátumot várható érkezésnek, de 2 nap múlva nála volt.
-
Stauffenberg
nagyúr
XDA-n érdemes körbenézni AOSP ROM ügyében, mivel ezek mind community ROM-ok, a minőségük és a frissítések gyakorisága csak rajtuk áll.
De kell hozzájuk türelem, én jó ideje nem foglalkoztam custom ROM-okkal, nekem egyszerűen nincs elég szabadidőm tesztelgetni őket, hogy melyik válik be. A OnePlus 5 topikban is azt látom, hogy sokan állnak vissza gyári OOS-re, mert stabil, jó az üzemidő, ha bele akarnak nyúlni a rendszerbe, akkor ott a root (teljesen legálisan, nem bánt érte a gyártó). Nekem is stock OOS van rootolva.
Persze akinek AOSP kell, annak általában éppen azért, hogy a Google dolgaitól szabaduljon, mint te. De vannak bőséggel AOSP alapú custom ROM-ok ha ez megnyugtat. Nézz körül XDA-n.
-
Stauffenberg
nagyúr
"Magyarul írom, hogy nem érdekel amit írsz."
Elegáns megoldás. Akkor minek fórumozol?
"Csak nehogy az általad istenített LG-ről is lehozzon valaki egy cikket, hogy lopja a felhasználó adatait és összetörjön benned egy világ."
Ez nem tudom, hogyan jön ide, hónapok óta nem vagyok LG felhasználó és le is adtam a G4 topikot, mint topikgazda, amit több, mint 2 évig vittem. Talán még emlékszel, hogy én voltam az, aki mindig a kiegyensúlyozott véleményformálást hangoztattam és rászóltam az LG fanboyokra, hogy senkibe ne fojtsák bele a szót csak azért, mert valami nem tetszik nekik a G4-en (és én is többször kritizáltam ezt a modellt például a szarul kalibrált kijelző, gyenge üzemidő, elmaradozó frissítések miatt). Én voltam, aki többször felvettem a kapcsolatot az LG sajtóosztályával és hangot adtam a közösség nevében aggodalmaknak (hol frissítések, hol pedig a bootloop probléma miatt).
Arra kérlek, hogy az érvekkel vitatkozz, ne személyeskedj. Ha nem megy és tényleg pont leszarod, hogy mások máshogyan választanak telefont, mint te, akkor hagyd abba a fórumozást.
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem értem mit nem értesz, eléggé magyarul írom, ráadásul sokadjára. Nem kell letöltened semmit, kiveszed a telefont a dobozból és rögtön reklámokkal fogad, ott vannak a rendszer appokban, ott vannak a teljes képernyős reklámok rendszerappok indítása előtt és még az értesítések közé is értesítésnek kinéző reklámokat tesz, rendszerbeállítások között is szembejönnek a bannerek. Nem az adatgyűjtésről beszéltem (de tény, hogy a célzott reklám nem megy anélkül).
A részemről ez volt az utolsó komment a témában. Ez egy OnePlus topik, ha ennyire szereted a Xiaomit, akkor lelked rajta, de nem kell itt OP felhasználókat arról győzködni, hogy miért jó az az üzleti modell, hogy a Xiaomi azért tartja borzasztóan alacsonyan a profit margint, hogy aztán idővel az egész világra kiterjessze a reklámokra épülő üzleti modelljét.
-
Stauffenberg
nagyúr
Direkt nem akarod érteni? Te értesz hozzá vagy egyáltalán felmerül benned, hogy a ROM le is cserélhető. Remek, te már a felhasználók elit 1%-ban vagy.
A piac viszont nem így működik, a gyártók a többi 99% pénztárcájára mennek. De még te is azt üzened a gyártóknak, hogy elfogadod ezt a gyakorlatot.
Én nem. A vitát lezártam a magam részéről.
A haverod telefonján meg valószínűleg azért nem láttál reklámot, mert ez egyelőre Ázsiában megy (jellemzően az Indiai modellek ilyenek), de nem titok, hogy a Xiaomi kiterjesztené az egész világra. Néhány nyugati modellen (talán Redmi telefonokon) már dobtak be az MIUI-ba reklámot valamelyik frissítéssel, lett is tőle felháborodás, közben az indiai userek meg röhögtek, hogy egyetlen kis bannerecske került be a beállítások menübe és mit kell ezért ennyit sírni, náluk villog a rendszer a reklámoktól, mint egy LED-es karácsonyfa.
-
Stauffenberg
nagyúr
Remek, már eljutottunk az alufólia sisakig. Nem a telemetriáról és egyéb adatgyűjtési gyakorlatokról beszéltem, hanem arról, hogy a Xiaomi Ázsián kívülre is kiterjesztené, hogy villogó, pörgő-forgó reklám bannerekkel szórja tele a RENDSZERT.
Lehúzod az értesítési sávot: Bumm egy villogó banner.
Bemész a mobilnet beállítások közé: Bumm egy villogó banner.
Megnyitod az alkalmazás listád: Bumm egy villogó banner.Az olyanokról nem beszélve, mint a gyári fájlkezelő, zenelejátszó, stb. De már olyanokkal is kísérletezik, hogy push üzenetekben küld reklám ajánlatokat.
Éljen! Szép új jövő!
-
Stauffenberg
nagyúr
Ne felejtsük el, hogy a Xiaomi elsősorban szoftvercég, ő csak bérgyártásban megcsináltatja a készülékeket és nagyon alacsony haszonkulccsal tovább adja. Nem a vason akarnak elsősorban pénzt keresni, hanem a felhasználón, akiről a lehető legtöbb adatot igyekszik kibányászni és már a rendszert tele szeretné pakolni célzott reklámokkal.
Azért ne legyünk már teljesen naivak, hogy a gyártó valamilyen szeretetszolgálat lenne, hogy elhozzák a csúcshardvert azoknak is, akik egyébként nem engedhetik meg maguknak. Lehet, hogy Európában vagy úgy általában véve a nyugati piacokon a Xiaomi és Pocophone telefonok még nem tolják tele az arcodat reklámmal, de például Indiában már igen és eléggé világossá tette a gyártó, hogy ezt szeretné globálisan kiterjeszteni, ez az alacsony ár titka.
(#183) hajbel: Nem fogok egy olyan üzleti modellt támogatni Xiaomi telefon vásárlásával, amitől sugárban hányok. Az sem érdekel, hogy BL nyitással más ROM-ot is felrakhatok, ezeknek a készülékeknek a megvásárlásával nem vagyok hajlandó azt üzenni a piacnak, hogy szerintem rendben van 0-24 órában reklámokkal arcon b*szni. Ez olyan, mint a mobil játékok helyzete, a 99%-a ingyenes, de azért próbál a pénztárcámban kotorászni. Egyszer írtam az Angry Birds fejlesztőinek, hogy hova tűnt a fizetős korlátlan, reklámmentes verzió, azt mondták az már nincs, tessék szépen reklámot fogyasztani, meg mikrotranzakcióval a százszorosát rákölteni. Egy olyan nyomorult világ felé tartunk, ahol lassan már akkor sem élvezheted a reklámmentességet, ha éppen fizetni akarsz érte. Letojom, hogy mennyivel olcsóbb egy Pocophone vagy bármilyen MIUI-s Xiaomi, hányok tőlük.
-
Stauffenberg
nagyúr
A mai felső kategóriás telefonok esetén nem tudok olyan indokot mondani, ami miatt önmagában a vas ne lenne elég akár 3-4 évet is kiszolgálni (és mondjuk félidőben rászán az ember 10-15 ezer forintot egy akku cserére). Tök jó az OP3 is.
Ha nekem a telefon lenne az elsődleges kamerám (de fotós vagyok, nem így van), lehet én is éreznék késztetést évente lecserélni, de így nem. Játszani sem szoktam telefonon (ezek a reklámokkal és mikrotranzakciókkal telehányt ótvar pudvás free-to-pay szarok egy letöltést sem érnek meg, amúgy otthon van rendes konzol is).
Az LG G4-em közel 3 év szolgálat után cseréltem le és okostelefonként a legvégéig teljesen jól kiszolgált. Ami zavart benne az a puding üzemidő és az, hogy az LG megtalálta a világ legmagasabb pontját, ahonnan a felhasználóinak a nyakába szarhat egy nagyot, kapott egyetlen (!) főverzió frissítést pár hónappal a megjelenés után, aztán onnantól semmi hivatalos, csak kiszivárgott béták. Egyes gyártók a középkategóriát nem hanyagolják el ennyire, ez meg egy flagship volt.
Ezért is csípem a OnePlus-t, nemrég indította el azt a programot, amiben az OP3-ig visszamenőleg 2 év teljeskörű Android verziófrissítés támogatás jön +1 év ezen felül pedig biztonsági frissítésekre, így 3 év gondoskodás lesz a készülékekre (OP3 ugyebár már a +1 éves security patch fázisban van, az én OP5-ösöm még benne van a 2 éves főverzió támogatásban). Zseniális!
-
Stauffenberg
nagyúr
Nálam a Xiaomi legfeljebb Android One alapon jöhetne szóba, ha ilyen nem csak középkategóriában lenne, hanem a felső ligában is. MIUI Xiaomi meg nálam az ilyen húzások miatt zsigerből tiltólistán van.
Én kedvelem a gyári Android kinézetét, szóval az OxygenOS pont ideális nekem, benne van pár OnePlus által hozzáadott feautre, amire a Google még 2018-ban is tojik, pont jó ez így.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
twollah1976 #166 üzenetére
A OnePlus 3T 64 GB-nak volt a nyitóára 439 EUR, ott valóban volt utána a OnePlus 5-re egy érzékelhető drágulás (499 EUR a 64 GB-os). De valahol a gyártónak is konszolidálnia kellett az árakon és tegyük hozzá, hogy a többi nagy gyártónál a drágulás számszerűen jóval nagyobb volt.
Ha ez neked vásárlóként nem fér bele, akkor ne vedd meg. Ezt most ne értsd félre, nem lekezelően mondom, hanem a gyártók csak ebből értenek. Pakolgatják a telefonokba az egyre drágább technológiákat, egyre több szenzort, egyre több szabványt licencelnek, egyre különlegesebb anyagokkal és megmunkálásokkal jönnek elő, hogy kitűnjenek, ez pedig áremelkedést hoz.
Ha erre a piac úgy reagál, hogy csökkennek az eladások, akkor a gyártó leül és megnézi min tud vágni ahhoz, hogy az árakon javítson, esetleg előjön olyan modellekkel, ahol kevesebb a fancy és több a praktikus elem.
De a valóságban nem ezt látjuk, hanem azt, hogy áremelkedés ide vagy oda, az emberek úgy vásárolgatnak csúcsmobilokat, mintha nem lenne holnap.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
twollah1976 #159 üzenetére
Nem lett drágább, mint a 6-os, csak a 64 GB-os modellt kivezették.
De ez a drágulás természetes útja annak, ahogy a gyártók feltörnek. A OnePlus még meghívózós hülyeséggel kezdte a terjeszkedést, most meg már egyre több országban hivatalos viszonteladókon és szolgáltatókon keresztül vannak jelen.
A Huawei is olcsó "flagship gyilkosokkal" és már a Honorok is egyre drágábbak. A helyi disztribúciónak, garanciának és egyebeknek költsége van.
De a jó hír, hogy mindig akad valamilyen trónkövetelő. A piac már csak ilyen.
-
Stauffenberg
nagyúr
Amikor megérinted bead egy animációt, ennek a fénye az, amit full fényerővel tol. Mivel Amoled, nem kell az összes pixelt felvillantani hozzá.
A gond inkább a sebessége, az eddigi tesztek szerint egy kicsivel több ideig érdemes megérintve hagyni, mint a dedikált ujjlenyomat olvasókat.
-
Stauffenberg
nagyúr
Csak az adott képernyőrészen emeli a fényerőt maximumra. Ez a technológiához kell.
Btw nekem OP5 van, öcsémnek OP6, de nekem a 6T nem tetszik, ha nagyon váltanom kéne én is a 6-ost venném amíg lehet. Az egy jó telefon, nekem csak a hátoldalra került ujjlenyomat olvasó az egyetlen bajom vele, de inkább megszoknám azt ha nagyon muszáj.
Talán az OP7-re a kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasó már felgyorsul. De egyelőre az egyetlen dolog, ami az OP5-ből nekem hiányzik az az OIS, semmi más miatt nem tudom azt mondani, hogy váltanom kéne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
-
Frissítve! Bemutatkozott a OnePlus 6T
- Opel topik
- Erősítő, hangfalak
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- NIOH
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos autók - motorok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest