- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
ASUS O!Play és moServices összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bladegery
senior tag
válasz
kisgyerek85 #5433 üzenetére
Na bekapcsoltam az upnp-t a nason es igy mar a 30-asat is megeszi. Hallottam mar hogy nagyon rossz hatekonysaggal dolgozik a samba, de nem gondoltam volna hogy itt is szamitani fog. Mindenesetre meg probalok a nason is gyorsitani.
-
bladegery
senior tag
válasz
kisgyerek85 #5433 üzenetére
Atolvasgattam a kommenteid, akkor nem a lejatszoval lesz a gond, hanem a nassal vagy a halozattal.
Mar jo reg nem nezegettem nas(D-Link DNS-320) sebessegeket, most megneztem es 7 mb/s korul vol. Azert ennel jobbra emlekszem ugyhogy ottanajarok. Koszi. -
szjoci
őstag
válasz
kisgyerek85 #5253 üzenetére
Most hogy írjátok és így belegondolva valóban a 100mbites LAN port lehet a szűk keresztmetszet és nem a hardver amire én eddig gondoltam
-
tsyl
aktív tag
válasz
kisgyerek85 #5238 üzenetére
Az egész csak a probléma megoldása miatt érdekel igazán
Egyszerűen szeretném megtudni, hogy mi okozhatja a jelenséget. -
Schatt
tag
válasz
kisgyerek85 #3874 üzenetére
Szia!
Mostanában több filmnél ( főleg 1080p -mkv-kat nézek dnla-ról hálón) szaggat-akadozik a gép, régen nem volt ilyen gondom. lehet hogy a bitratek növekedése okozza, van valmi más sw ami segíthet ezen vagy ez a hardver vége?, ill lehet valamilyen más hiba okán előforduló jelenség
köszi
Ati -
Csubeee
tag
válasz
kisgyerek85 #5024 üzenetére
Köszönöm
-
tahepa
senior tag
válasz
kisgyerek85 #4701 üzenetére
Délután akkor próba az RCA csatlakozóval. Tartok tőle hogy a technikában halt be valami
Még a megjelenésekor vettem a cuccot , tehát nem mostanában...Még megpróbálok venni egy optikai digi kábelt és azzal is kipróbálom. Ha azzal megy akkor kitolom a hangot a házimozira.. -
paveli6901
csendes tag
válasz
kisgyerek85 #4675 üzenetére
Délelőtt 11 óra óta evvel kínlódtam.
A neten találtam egy regisztrációs file-t oplayfix. Futtattam,hozzáadtam a rendszerhez.
Restart.
Mappa megosztás a win 7 alatt:
megosztás ezzel
adott személyek
Hozzáadás
Mindenki
irás/olvasás.
És igen! müködik végre! Látja a D meghajtót, a mappát, benne a filmeket, ÉS le is játsza!
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítségét és tanácsait! -
Speeedfire
félisten
válasz
kisgyerek85 #4658 üzenetére
Nem így csináltam, de ezzel a leírással tökéletesen frissítette magát.
-
bladegery
senior tag
válasz
kisgyerek85 #4518 üzenetére
koszi az ajanlast, majd ranezek!
-
McSzaby
őstag
válasz
kisgyerek85 #4290 üzenetére
Örök hálám
-
McSzaby
őstag
válasz
kisgyerek85 #4288 üzenetére
Moddolt fw-vel akkor be lehet ssh-zni a cuccra, vagy mi? Van valami konzol féleség alapban (is?) rajta?
-
McSzaby
őstag
válasz
kisgyerek85 #4283 üzenetére
Hát én kb. 15-25 közötti bitrátákkal szoktam a filmeket nézni, szóval akkor okés lehet a dolog. Az 5.1-t meg szerintem úgy fogom megldani, hogy analógon egy Phillips "házimozinak" adom át a dolgot. A geniust meg használom másra.
A hálózati oldalon hogy megy itt a lejátszás? Nálam otthon Samba és NFS van, ezekkel megbirkózik?
-
bmakszim
őstag
válasz
kisgyerek85 #4096 üzenetére
Köszi, bevált! Ezt láttam logouton is, de ott nem volt már elérhető a reg fájl.
-
lucky00
tag
válasz
kisgyerek85 #4082 üzenetére
Ne haragudj, de te beszélsz hülyeségeket. 100 Mbit az 12,5Mbájt /s. valamivel kevesebb a kapcsolati bitek miatt. BD ből és mkv ból is láttam olyat ami bőven e felett volt de a lejátszó képzi a képet a hálózat csak az adatot továbbítja. Ez annyi mintha pendriveről néznéd a filmet. A lejátszó bőven tud annyit pufferelni, hogy egy jó hálózaton ezt bírja.
-
lucky00
tag
válasz
kisgyerek85 #4073 üzenetére
Igen kettő. Nas-ról mountolt fájrendszeren 12MB/s ig bír. Nagyon kevés esetben szaggat be, és közben megy a transmission is a nason. Van úgy hogy egyszerre mind a kettő megy. és közben három laptop internetezik. És semmi gond. Csak én két hónapig cserélgettem a kábeleket mire rájöttem melyik típusú kifejtésű és hosszú az ideális.
-
andrew-msi
aktív tag
válasz
kisgyerek85 #4085 üzenetére
Ez így igaz!
-
andrew-msi
aktív tag
válasz
Milyen lejátszót ajánlotok?
Sajnos a külső HDD nem megoldás, mivel többen nézzük egy szerver gépről a filmeket. -
alázógyík
addikt
válasz
Egy külső HDD mindent megold, nem kell túlbonyolítani.
Jaa, és fogyaszt 3W-ot.
-
GZoli7
senior tag
válasz
Elméletileg igazad van, de láttam már olyan BD-t, ami néhol meg-meg röccent 100Mbit-es hálózaton. Ebben az is szerepet játszhat, ha még megy a hálózaton valami gyorsabb net, stb, (mondjuk ugyanarra a gépre, épp tölt le a delikvens
).
Egyébként tényleg így van, az Asus és a régebbi média lejátszók, sajnos ennyit tudnak. -
dodopek
addikt
válasz
kisgyerek85 #4077 üzenetére
Köszönöm, lépek!
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
kisgyerek85 #4013 üzenetére
Meglett a progi neve
CrystalDiskMark
-
FeRkE
őstag
válasz
kisgyerek85 #4005 üzenetére
Köszi, akkor szerintem beszerzek egyet, mert a Geniust nem tervezem egyenlőre lecserélni, panelban lakok, sokkal jobb hangfalszettre nincs se pénzem, se igényem, ki se tudnám használni rendesen. Ráadásul akkor erősítőt is kéne vennem.
-
FeRkE
őstag
válasz
kisgyerek85 #4002 üzenetére
Ez az ebayes kütyü vajon működik rendesen a gyakorlatban? Mert ha igen, akkor az jó lenne, nem kellene lecserélni a meglévő hangfalakat.
bladegrey: aha így már értem, tehát a lényeg, hogy olyan cuccom legyen, ami optikai audiot tud fogadni.
-
szabog74
aktív tag
válasz
kisgyerek85 #3954 üzenetére
lehet, végeredmény ua. ebben az esetben sajnos...
-
shadoan
tag
válasz
kisgyerek85 #3900 üzenetére
köszi!
Akkor restart
-
JuggZé
csendes tag
válasz
kisgyerek85 #3871 üzenetére
Lemértem és inkább 8-10 nem 15-20.
PC felé természetesen... Nem jó hír, amit írtál.
-
gojko.m
senior tag
válasz
kisgyerek85 #3798 üzenetére
Igen, itt nincs kezelőfelület. Gondolom, a mos3 webes beállítópanelén ki tudod választani hozzá a számodra szimpatikus skin-t. Vagy ha vannak fejlesztői, programozói ambícióid, akkor készíthetsz hozzá egy saját felületet...
-
tejeskifly
aktív tag
válasz
kisgyerek85 #3798 üzenetére
Hát elvileg nincs kezelőfelület
Próbálgatni lehet, de kép nem lesz
(hacsaknem a gyári r1/r3 felületet takarja, de ha jólemlékszem nem) -
KubanitoS
veterán
válasz
kisgyerek85 #3554 üzenetére
Nálam az elsődleges felhasználás az USB pendrájvról történő lejátszás lesz, szóval ez a hálózatos dolog igazából nem is számít annyira.
Ezt az akadás dolgot, miszerint 35 mbit felett akad a film, szóval ez gyakorlatilag az a bitráta lenne, ami minden egyes mkv filmnél változó, minél több, annál jobb a kép, ugye?
Az általad linkelt Egreat egyébként miféle márka? Az világos, hogy a modernebb chip miatt nagyobb bitrátájú filmeket is le tud játszani.
-
alex devil
senior tag
válasz
kisgyerek85 #3378 üzenetére
Kösz
-
GZoli7
senior tag
válasz
kisgyerek85 #3370 üzenetére
Az lehet, mindig elfelejtem, hogy gyárival sok minden nem működik.
Már nagyon régen R8-at használok (R7,...). -
kuksa90
őstag
válasz
kisgyerek85 #3362 üzenetére
Ezt meg kéne mondanod a 3D samsung tévémnek is, mert az nem tud róla... :-(
-
JulesC
tag
válasz
kisgyerek85 #3364 üzenetére
Egy linkkel megszánnál kérlek?
Emellett azt nem értem, hogy a TV miért nem akarja összerakni a 2 képet? Amikor hálózatról töltetem be a TV-re, akkor összerakja, ámbár ha a média lejátszóról, akkor csak szimulált jön elő, a teljes 3D nem.. =/
-
zz13zolika
csendes tag
válasz
kisgyerek85 #3177 üzenetére
Lehet az lesz.
Kipróbáltam egy WD-vel is, ugyanezt csinálja.
Igaz ezis 2Tb. -os, ráadásul próbáltam partició nélkül, és ext3 al is, mindig ugyanaz a végeredmény.
Ezt írja a manualba:
• The hard disk drive is purchased separately.
• If you install a new hard disk drive on your O!PLAY TV PRO, a warning screen will appear, reminding you to format the hard disk drive. Follow the onscreen instructions to complete the format process. Any abnormal shutdown leads to longer startup time and longer disk check on the next boot up. The checking process may take several minutes depending on the hard disk drive capacity.
• If you want to delete all data on your used hard disk drive, go to Setup > System, and then click HDD Format.
Az én gyenge angoltudásommal arra gondolok, hogy a hiba annyira nem ismeretlen az asus mérnökei előtt. De néhány perc helyett órák után se változik semmi.
Tv pro tulaj van itt ? -
duduati
aktív tag
válasz
kisgyerek85 #3164 üzenetére
Igen ezekis megvoltak sajna. Új oplay user, jelszóval, meg a megosztást is így csináltam, de semmi. Próbáltam új munkacsoportot is, de semmi változás. Lehet win 7 bajom lesz, ha nagyon nem megy újrarakom egy másik telepítővel.
-
batagy
őstag
válasz
kisgyerek85 #3151 üzenetére
"AC Ryan 2 azért jó, mert teljes HD audió támogatása van és a szoftvere is elég jó. Én azt a szoftvert használtam az Asus-on."
Szia!
Az AC Ryan HD Mini 2 firmware-t rá lehet tölteni az Asus O!Play Mini Plus-ra?
(Mondjuk a csatlakozók nem teljesen egyeznek a két lejátszón, pl. az AC Ryan-ön nincs eSATAp.)
-
kazan23
aktív tag
válasz
kisgyerek85 #3116 üzenetére
Köszi, azóta megvettem a mini plust. A vassal semmi gond, viszont a fw katasztrófa. Hónapokkal ezelőtt vettem apósoméknak egy Ac Ryan minit (1), legfrissebb fw-t feltéve, tesztelgetve akkor azt képzeltem hogy ennél már nincs lejjebb... most megtudtam, hogy van mégis
Mintha időgépbe ültem volna, de azt is mintha eltérítették volna. Még most sem hiszem el, hogy nem lehet ABC, vagy dátum alapján sorba rendezve keresgélni a fájlkezelővel, vagy diavetíteni (hálózatról). Az már csak hab a tortán, hogy a network shortcut-ot kivéve nem jegyez meg hálózati mappákat.
eladogeppc
HDMI-n megy a hang is bele? Nem lehet, hogy hosszú, vagy ócska a kábel és nem viszi át a jelet, azaz a 720p +hang már sok neki? Nekem 15m-es noname kábel 576p-t még vitte, 720p-nél viszont zajos/csíkos volt már az o!play menüje is. A hangot én optikai kábelen küldöm ki, így nem teszteltem, de simán belefér a recsegés, ha már a képet sem bírja átküldeni. Ha... -
batagy
őstag
válasz
kisgyerek85 #3143 üzenetére
"Amit ajánlani szoktunk ott:
AC Ryan mini 2
WD TV live streaming
Dune 101
Popbox V8"Az Asus O!Play Mini Plus hogyan viszonyul az AC Ryan Mini 2-höz és a Popbox V8-hoz? Csak lejátszási és annak kezelhetőségi szempontjából érdekel, letöltés, NAS funkció, youtube nem érdekel.
Nekem Asus O'Play Mini Plus van, alapjában nincs vele sok bajom, de csöppet bugos. A másik kettő mennyire bugos?
-
leonel
aktív tag
válasz
A Himedia 900b -ben van HDD hely.
-
leonel
aktív tag
válasz
Itt is köszi, valszeg ha már beruházok nem hülyeség a 3D
-
leonel
aktív tag
válasz
kisgyerek85 #3141 üzenetére
Még nincs meg az O!play.
Kérdeztem a médiaplayer topicban is, hogy mi a javasolt eszköz de még nem kaptam választ.
Bár a nyomtatóm alapból wifi-s amit leírtál- annak alapján marad a 310-es.
Köszönöm -
leonel
aktív tag
válasz
kisgyerek85 #3135 üzenetére
Egy Asus O!play mellé hálózati megosztónak melyik a jobb Nas amit linkeltél 310-est vagy ez?
-
pchris
tag
válasz
kisgyerek85 #3138 üzenetére
Nincs vita közöttünk abban, hogy ha router nem kell, akkor így járna a legjobban. Sebességet tekintve természetesen nem tudja, amit egy nas, mivel usb-n keresztül osztja meg a hdd-t, és másra is kell a szűkös erőforrásokból. FTP-n kb 20-22MB/s a max (írás is, és olvasás is). Samba kb 18MB/s. (természetesen csakis vezetéken értve mindezt)
-
pchris
tag
válasz
kisgyerek85 #3135 üzenetére
Nem sokkal drágább [link], mint a nas. Igaz nekem a router funkciók miatt lett megvéve. (Router is kellett, meg fájlmegosztás, nyomtató megosztás, torrent, letöltések kezelése...) Ha routernek megfelelő a szolgáltatótól kapott, akkor a nas tökéletes megoldás.
-
leonel
aktív tag
válasz
kisgyerek85 #3130 üzenetére
köszönöm
-
leonel
aktív tag
válasz
kisgyerek85 #3126 üzenetére
Jahh, hogy házimozi témán belül...
Köszi -
Dikri
aktív tag
válasz
kisgyerek85 #3084 üzenetére
Milyen file rendszerü a HDD? Mondjuk a 11Mbyte/s akkor is kevés. Viszont az már szerintem elég a HD filmekhez is. És akkor tök felesleges a belső rack. Lehet a hálozatról használni és nincs zaj
-
Dikri
aktív tag
válasz
kisgyerek85 #3082 üzenetére
Fogalmam sincsen per pillanat milyenre cserélnék. Igazából nekem ez tökéletesen megfelel jelenleg. Egyedül a Gbites hálókártya hiányzik belölle. Mert ugyebár NAS-nál könyebbség, hogy bármikor eléred a HDD-t, nem kell ráncigálni a kábeleket, ha másolni akarsz rá valamit.
Mert hiába a Samba, elbattyogni bekapcsolni a playert és dög lassan másol, ha HD anyagról van szó.....Szóval akkor valószínű szopacs a nagy HDD, persze meg lehet csinálni csak babrálni kell vele. egyébként egy 3TB-s cuccra gondoltam azon elfér minden HD-s filmem
-
Dikri
aktív tag
válasz
kisgyerek85 #3079 üzenetére
Természetesen a palyer cserélném Gbites hálosra
A nagy HDD-kel mi a helyzet? Olvassa rendesen USB-ről? -
MC Pite
veterán
válasz
kisgyerek85 #2867 üzenetére
-
Mazsika
őstag
válasz
kisgyerek85 #2855 üzenetére
igen közben én is így oldottam meg a dolgot
-
Bib
őstag
válasz
kisgyerek85 #2783 üzenetére
Idő hiányában "csak " megvizsgáltam a file-t.Arra jutottam hogy akár 45Mbps bitsűrűségű.
Ez meghaladja a dvd képességet ,de feszegeti a fast ethernet határait. Ez kb 5,6 MB/s ami a fiber50-es net max letöltése nagyságrendileg.Ezt már egy 100-as router sem biztos hogy átcuppantja.Legalábbis én emiatt vettem gigabitest.Szerintem ez kissé túlzott elvárás az oplaytől,de lehet csak nekem tűnik annak. -
Bib
őstag
válasz
kisgyerek85 #2774 üzenetére
Hát akkor valahogy teszteld még a hálózatod,mert nálam még semmi nem akadt.
-
Bib
őstag
válasz
kisgyerek85 #2771 üzenetére
A killa sample meg amúgy is szar abban a csomagban.Nekem megvan az a dokumentum film ugyanolyan felbontásban és semmi kockásodás,minden madár külön látható.
-
Ronin-
senior tag
válasz
kisgyerek85 #2748 üzenetére
Vicces vagy
a Hubble még a gépemen is beáll, pedig nem egy gyenge
-
vaksi8
senior tag
válasz
kisgyerek85 #2768 üzenetére
Csak azért kérdeztem,mert ha netán digi-s nete van akkor leírtam volna az én beállításaim.
R3 van tp link routerrel nekem is. -
kuksa90
őstag
válasz
kisgyerek85 #2761 üzenetére
És a csunya az egészben, hogy mindenre buherálnak firmwaret, de a hd2 - hez nem.
-
kuksa90
őstag
válasz
kisgyerek85 #2759 üzenetére
De, HD2-m van és erősebb (elvileg). Ha molyol a pc a vinyón, azt extra lassulást hoz. Lehet, hogy a NAS- od is valamit mókol a lemezen...a linux dolgairól meg nem is szólva...
-
kuksa90
őstag
válasz
kisgyerek85 #2751 üzenetére
Kicsit átkötözöm a rendszert: kihagyom a routert, és egy gigabites switchen keresztül kötöm a hálózatra a játékost...meglátjuk...de szerintem is a proci fekszik ki a fényrózsától...
Mi a kiszemelt? -
kuksa90
őstag
válasz
Az imax hálózatról és beépített vinyóról is akad - a beépítettről kevésbé.A lepkék hálózaton akad, beépítettről folyamatos.
-
kuksa90
őstag
válasz
Endless utódjáról? (ha igen, nálam nem akad, de rögtön leszedem a datáról...HD2)
-
kazan23
aktív tag
válasz
kisgyerek85 #2672 üzenetére
Köszi,
Használt R1 (<17e), R3 (<20e), vagy Playon HD (20-25e) között vacillálok.
Playon felé billen a mérleg a stabil (és buheramentes) jukebox és a hozzá adott hdd miatt, egyelőre. -
milestone
tag
válasz
kisgyerek85 #2597 üzenetére
Köszönöm.
-
RobbyLee
csendes tag
válasz
kisgyerek85 #2389 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a gyors válaszokat.
A fw frissítést azért szerettem volna kihagyni, mert a kollégámnak is ilyen kütyüje van és neki csont nélkül visz mindent. még az .iso-t is.
A gyári leírásban benne is van a .mkv lejátszás. Ezért nem értem az fw frissítést.
FW verzióm 1.35 .
Másik kérdés:
Ha mégis rászánom magamat a frissítésre, akkor melyiket használjam. a hard vagy a soft resetes módot?
A gyári menüben található fw frissítéses menüponttal, nem lehet frissíteni?
ha nem, akkor miért van benne?
Válaszokat előre is köszönöm.
RobbyLee
Bocs az értetlenkedésemért, de nagyon új még nekem az a gépezet -
jolti
senior tag
válasz
kisgyerek85 #2390 üzenetére
Én először ( karácsonykor ) nagyon paráztam, aztán most egyáltalán nem. Akkor kezdem kicsit mikor nem indult újra tíz perc után sem, csak kiírta, hogy sikeres update és, hogy rebootolni fog. De nem fogott'...
Kihúztam, visszadugtam és minden ment f@szányosul. -
TOLEDOO
tag
válasz
kisgyerek85 #2299 üzenetére
Hogy gondoltad hogy manuálisan?
Feltelepíti rendesen,kiírja hogy update complet,és lefagy.
Mit csináljak?
Csak úgy indul újra ha kihúzom a táp kábelt.
A skin selectorban viszont csak a kék skin van,semmi más. -
kuksa90
őstag
válasz
kisgyerek85 #2238 üzenetére
Talán azért, mert mi elvagyunk itt, mint a befőtt, C_hris meg nem egy kisérletező alkat.
Az a header hibajavítás az szerintem annyi, hogy hozzápakoltak még pár agyament kódolású mkv codecet...de a "normális" mkv konténert alapból is kell neki játszani; ezért javasoltam másik filmet. -
C_hris
tag
válasz
kisgyerek85 #2235 üzenetére
Köszi. Hát ez kicsit bonyolult és tönkre is vághatja az egészet, és a siker sem garantált ezért inkább maradok az avi fileoknál.
-
C_hris
tag
válasz
kisgyerek85 #2232 üzenetére
Hogyan lehet egyszerűen frissíteni? Ha rá van dugva a lan kábel letölti a netről és frissíti?
-
C_hris
tag
válasz
kisgyerek85 #2229 üzenetére
1.33P
-
kuksa90
őstag
válasz
kisgyerek85 #2229 üzenetére
Miért, van olyan, amelyik nem játssza?!?
-
Z Lee
csendes tag
válasz
kisgyerek85 #2151 üzenetére
Szia! Engem az érdekelne, hogy ez a swap-olás tényleg gyorsábba teszi ezt a játékost? A módosított moservice-es legújabb firm-öt használom, de nem bánnám, ha ez gyorsabb lenne... Tudsz egy linket bemásolni, hogy hogy is megy ez?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
kisgyerek85 #2158 üzenetére
á, hulla vagyok esténként, majd hétvégén
-
jobesz
tag
válasz
kisgyerek85 #2147 üzenetére
milyen fajta tanítható táv? dobj egy képet privibe légyszives.
válam is ez a gond sok a táv.
mikor ment ez a Lidl akció?
-
SANKADI
aktív tag
válasz
kisgyerek85 #2141 üzenetére
A AC Ryan készülékhez sokkal több gombos távirányítót adnak. Nem zavaró eza dolog R1 távirányító használata esetén? Ez érdekelne mielőtt felteszem.
Köszi . -
Degeczi
nagyúr
válasz
köszi, ez nagyon jó hír, mindenképpen kipróbálom!
-
kuksa90
őstag
válasz
kisgyerek85 #2143 üzenetére
Revidiálom: szóval biztosan nem megy fel a belső vinyó használata miatt, de vajh létezik-é HD2-re ugró verzió
-
kuksa90
őstag
válasz
HD2-re is felugrik?
-
sagvary
aktív tag
válasz
kisgyerek85 #2056 üzenetére
De az USB talán minden filehez elég lehet, nem kell az eSATA kapcsolat. Ez utóbbit még nem próbáltam.
-
sagvary
aktív tag
válasz
kisgyerek85 #2054 üzenetére
50 GB-os, 2,5 órás film, lehet, hogy ez már sok az ASUS hálórészének...
-
Bernath
tag
válasz
kisgyerek85 #1951 üzenetére
Köszönöm! Én tudatlan
-
Degeczi
nagyúr
válasz
kisgyerek85 #1894 üzenetére
úgy rémlik, ftp-vel rá tudtam lépni a HD2-re, de majd megnézem
-
Degeczi
nagyúr
válasz
kisgyerek85 #1890 üzenetére
nem az angollal van gond, hanem a sok lépéssel, ahol olyan apróságoknak is jelentősége lehet, ami az oldalra író gyakorlott moddernek magától értetődő, meg sem említi, de egy ilyesmivel sosem foglalkozó újonc megakadhat rajtuk
mindenesetre ki kell próbálni egy nyugodt napon, valóban
-
vchrismw
csendes tag
válasz
kisgyerek85 #1881 üzenetére
Erre én is vevő lennék. Ez az amit leginkább hiányolok az Asusu-ból. Egy WD-ről váltottam az Air-re és nehezen felfogható, hogy miért nem tudták megoldani az Asusnál is. Pedig a net adva van és kifjezetten kezelhetőbb lenne egy Movie Sheet-es megoldás.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
kisgyerek85 #1877 üzenetére
és csak nézem a film címeket, de nem tudom mit indítsak el.
Sokat segít a helyzeten, ha nem csak nézed a film címeket, hanem el is olvasod.
Bocsi magas labda volt!
-
Degeczi
nagyúr
válasz
kisgyerek85 #1877 üzenetére
amit szintén érdemes lenne figyelni más játékoson (pláne ha a Ryan is ugyanerre a Realtek chipre épül): a föliratok
mert az zavar még az Asuson, h nemhogy dőlt betűket tudna kiírni, de az <i> taget is bennhagyja az srt-ből olvasva...
(pedig ez a régi Philips DVD játékosomnak sem volt gond amikor divx-et néztem vele)aztán a betűméret ugyan szépen állítható, de a sorköz nem, és az is túl nagy
(mindez legalábbis a HD2 firmware-rel)
-
Degeczi
nagyúr
válasz
kisgyerek85 #1875 üzenetére
köszi, érdekelne majd mire jutsz!
januárban hirtelen kellett TV-t beszereznem a döglődő CRT helyett, ezért akartam gyorsan vmi kedvezű árú médiajátékost is mellé, így lett alaposabb vizsgálódás nélkül egy Asus R1. Végülis a fő célnak jól megfelel ez is - de közben már látok olyan szempontokat, amire korábban nem gondoltam (pl. akár a bélyegnézet), így nem valószínű, h ennél maradnék hosszú távon
-
Degeczi
nagyúr
válasz
kisgyerek85 #1873 üzenetére
ja, úgy érthető
a mostani WD Live-okon már persze ott a hálózat, és még torrent kliens is alapban
viszont nem tudom, a hardverük mennyit gyorsulhatott az első szériához képest, mindenesetre az Asus R1 vinyóról tényleg nagyon gyorsan indítja a filmeket
-
Degeczi
nagyúr
válasz
kisgyerek85 #1864 üzenetére
neked miben tetszik jobban az Asus a WD-nél?
az a Ryan tényleg szimpatikus, különösen, h ha jól látom, pl. a minősítések (rating) alapján is lehet válogatni, vagyis valszeg online nézelődik az imdb-n, ami tényleg nagyon praktikus, hiszen úgyis ott a netkapcsolat - ez is alap kellene legyen egy barátságos médiajátékosnál! (+leírásokat, képeket se legyen muszáj a filmek mellé tenni, filenév alapján is tudjon infót levadászni)
ráadásul vmelyik kisebb Ryan hardvere jórészt egyezik az Asuséval
(de asszem nem a linkelt, hanem a "mini") -
Degeczi
nagyúr
válasz
kisgyerek85 #1860 üzenetére
ez nagyon jó!
bár ha csak 4-et mutat egyszerre, akkor lassan lehet lapozniaz Asus HD2 fw-rel igaz, kicsik a képek (pláne ha álló, ezért általában fekvőt szoktam levadászni egy filmhez, nem a DVD borítót), de legalább jó áttekintést ad, sok látszik egyszerre - de az ideális valóban az lenne, ha lehetne a méretet is választani legalább kétfajta közül
(és persze ne fagyjon ki...)
gondolkozom egy újabbfajta WD-re cserén
-
amulet
senior tag
válasz
kisgyerek85 #1742 üzenetére
Nekem meg pont ezzel a verzióval ment normálisan a samba, a többivel nem. Akkor lehet, hogy R1 és R1 lejátszók között is van különbség?
-
nothin
tag
válasz
kisgyerek85 #1742 üzenetére
Nekem is ez volt visszaraktam ez eggyel régebbi blue-t és megy!
-
makomika
csendes tag
válasz
kisgyerek85 #1641 üzenetére
Ok köszi. Viszont nincs ott. Esetleg van valakinek ötlete, hogy mitől lehet.
Mielőtt felraktam a HD2-es FW-t, a gyári FW-re felraktam az MoServices-t. Esetleg ez lehet az oka? (Pl. régi konfigurációs fájl maradt valahol, amit le kellene cserélni, stb.)
Köszi,
m. -
pcMANiac
aktív tag
válasz
kisgyerek85 #1592 üzenetére
Ha neked egyszerűbb ez:
4. Telnettel csatlakozni a lejátszóhoz (pl. Putty, jelszó: root) és begépelni ezt a sort:
echo " " | dd of=/dev/mtdblock/0 bs=2048 seek=8192
Erre két nagyon rövid sorból álló üzenetet kapunk válaszul:
0+1 records in
0+1 records out
5. Begépelni ezt: rebootMint megnyomni egy gombot, és kihúzni-visszadugni egy csatit, akkor csináld úgy sokáig.
Az már csak hab a tortán, hogy bizonyos firmware verziók fentléte esetén, mikor beküldöd a parancsot telnettel: echo " " | dd of=/dev/mtdblock/0 bs=2048 seek=8192, nem a megfelelő választ kapod, hanem egy hiba üzenetet. Ilyenkor csak a gomb nyomkodós verzió játszik.
-
SANKADI
aktív tag
válasz
kisgyerek85 #1443 üzenetére
Amúgy csak szólok, hog ymár volt itt akinek baja volt a blue verzióval:
Feltettem a HD2_1.12.06_rev3_plus_blue fw-t. Az internet rádió nem ment csak törölni engedett volna, ha lett volna bármilyen adó, de nem volt. A felület nem volt rossz színben, de a pirossal sincs semmi bajom. De mivel nekem kell a rádió, ezért én visszatettem a HD2_1.12.06_rev3_plus (piros) fw-t. És még annyit, hogy miután feltettem a NAS ismét működött a lejátszóról.
-
SANKADI
aktív tag
válasz
kisgyerek85 #1443 üzenetére
Szia !
A "plus" verziók mind csak olvashatók, "bin" verziót kell feltenni, csak azt tudod így módosítani. Én ezért is tettem fel a rev2_bin-t, és sikerült is a magyarosítás.
Nekem nem vált be a rev3_plus. Nem találtam még rev3_bin verziót, szerintem még nincs. -
kuksa90
őstag
válasz
kisgyerek85 #1320 üzenetére
Köszönetem ,Uram.
Ezekszerint gyűjtögetek egy R1-re.Sellerbuyer úrnak üzenném,hogy a HD2 NEM eladó.
-
kuksa90
őstag
válasz
kisgyerek85 #1316 üzenetére
Igen,ebben töröm a fejem....
(talán az usb lenne a szimpatikusabb, ugyis van egy ötméteres repeater) -
kuksa90
őstag
válasz
kisgyerek85 #1298 üzenetére
Belefutottam, többek közt azért is vannak kétségeim
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest