- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
ASUS O!Play és moServices összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szekzol
tag
Szia,
Netflixre nem lesz jó. Ez egy hálózati média lejátszó, csak LAN van benne wifi nincs. NAS-ról, PC-ről hálózati megosztással (pl. smb1) lehet tartalmakat lejátszani (video, kép, zene). Vagy offline (HDD, pendrive).
Az összefoglalóban lévő orosz custom rom felrakásával lehetett Youtube tartalmakat nézni. Ez nem tudom működik-e még, soha nem próbáltam. Netflix-et nem láttam, hogy megcsinálták volna bár szerintem lassú lenne. Online orosz TV-k biztos vannak
Szvsz Netflix, Youtube és HBO Go-ra érdemesebb pl. a Xiaomi Mi Box S, Mi Stick, Amazon Fire TV (4k), Nvidia Shield (TV, pro), Mecool KM2, Apple TV választása. -
flesh
tag
Egy [ilyennel] megoldható!
LAN kábel helyére kell dugni, a tápot meg az USB-ről kapja.Csak előtte számítógépen kell [konfigurálni] !
-
kuksa90
őstag
Én meg csak válaszoltam...
Egyébként ez a hdmi hang akkor jön jól,ha a tv tudja dekódolni a hangot,és minimum passzív (de inkább aktív) jelet kiad egy többcsatornás hangrendszerre.De ilyen tv-ről nem tudok...
Ahogy néztem,a hdmi bemenetes HM cuccok meg horror módon vannak beárazva - a tudáshoz képest mindenképp. -
Gaabbaa
aktív tag
nem teljesen, mert a képet (és a hangot) hdmi-n kiadod a tv-nek, az erősítőnek meg optikai kimeneten keresztűl adod csak a hang jelet! Nekem is így megy per/pill. Azért is jó hogy a tv is megkapja a hdmi-n a hangot mert ha pl. sima (stereo hang) sorozatot nézek akkor fölöslegesen menne az 5.1-es erősítő....mivel úgyis csak stereo-t tudna visszadni...arra meg jó a tv hangszórója is... viszont az bosszantó hogy ha erősítőn akarom hallani a filmet akkor a tv hangerejét külön le kell venni, mert ugye ott is szól....
-
nothin
tag
Nem az exfat ez megint egy másik filerendszer. Az ext3 az linuxos win alol csak külön progikakkal tudod formatálni/írni. Elvileg a fat32 vel mennie kellene 4 gigáig nem lehet hogy mégis fat 16 mert annak tényleg 1,8 gb a limitje kb.
Milyen firmware van fent neked? Mert elvileg az ntfs-nek siman mennie kellene. Nem is látja úgy egyáltalán a pendrivét?
-
kuksa90
őstag
Hát ja, ez véletlenül se rakd fel. Ami te keresel, az ugyanott, csak két hozzászólással alatta van.De ez már "luxusfosztott". (se opera,se youtube, se semmi) Cserébe az eredeti (a HD2-re való) hasít, mint állat.
A telnet az hasonlít az FTP-re,a putty meg egy szoft,amivel kezelheted.DE! Olvasd sellerbuyer logout blogját,a moService részt. Nem veszélyes,csak elsőre annak tűnik.
-
sellerbuyer
őstag
Nem kötelező a router, csak azért írtam le azt a részét, mert én is úgy használom, meg még nagyon sokan, mivel router nélkül a nethozzáférést kell megadni neki, az meg elég necces. Ha a beállításoknál a PPoe részben kitöltöd a megfelelő adatokkal, akkor közvetlenül fog a netre csatlakozni csakúgy, mint a PC-d, de valószínűleg nem fog menni együtt a PC-vel (tehát a PC-d és a player egyszerre nem tud neten lenni elvileg ezen a módon). Mindenképpen a router a jó megoldás
-
Gordiann
őstag
Én nem nagyon találtam esata-s külső 2.5" winyót intelligens árban.
De igazából ha csinálsz egyet, az is ugyanaz. Egyáltalán nem tákolás érzete van, semmivel nem rosszabb. Sőt ezt még javítani is könnyebb, meg adatmenteni, mert legálisan ki lehet venni a winyót a rackből, garancia sem veszik el.Amugy a helyedben én R1-et + rack + 2.5 vinyót vennék. (ha eddig nem látszott volna a hozzászólásaimból
)
-
sellerbuyer
őstag
Ja és bocs, ha lefárasztom a kérdéseimmel a bandát
A baj nem az, hogy fárasztod a bandát, hanem az, hogy a válaszokat nem olvasod el rendesen. Azt írtad, hogy 200 hozzászólást is visszaolvastál, mégis triviális kérdéseket teszel fel, amire a válaszok mind le voltak már írva kb. százszor az utóbbi 30-40 hsz-ben, nemhogy 200-ban...
Olyan esatás külső vinyó nincs?
Most írtam le az imént, hogy van. Nem vagy te nőből véletlenül?
-
sellerbuyer
őstag
LAN-on keresztül (így gondolom, hogy wifin keresztül is) van lehetőség a külső vinyóra másolni a PC-ről a cuccokat (bár ugye R1-em van, így nincs wifi-m, de gondolom). LAN-on a max. sebesség szánalmas 5-7MB/s, ami ezektől a kis kütyüktől sajnos megszokott, mert harmatgyenge a procijuk. A wifin ettől is lassúbb másolási sebesség várható, jó ha a 3-4MB/s-ot eléred.
Őszintén szólva jómagam még így, a nálad meglévő felállásban sem látom a világon semmi értelmét annak, hogy a PC-ről legyen lejátszva a film, mert így a player csak pénzkidobás, kb. semmi értelme nincs a világon. Egyszerűbb, ha veszel bazihosszú hdmi kábelt és a VGA-d kimenetére rádugod, aztán végigvezeted a másik szobáig (én pl. UTP kábellel ezt csináltam). Tökéletes kép, semmi gubanc, kábelt olcsón itt a PH-n megveszed, aztán ennyi. Csak azért kár playert venni, hogy ugyanúgy PC-ről játszd le a filmeket. Igazából csak akkor van értelme a playernek, ha helyettesíteni tudja a PC-t média lejátszás terén.
Az, hogy a playered mit játszik le, mit nem, csakis és kizárólag firmware kérdése. Ha úgyis ugyanazt a HD2 firmet fogod felrakni az R3-ra is, mint amit az R1-re tennél, akkor tökmindegy, mert ugyanazt fogja tudni lejátszani az R1 is, mint az R3. Ráadásul még egyszer írom: az R1 belülről R3!
-
Gordiann
őstag
Én hasonló cipőkben jártam nemrég.
R3-at vettem, meg hozzá egy gyorsabb router-t. De a router meghibásodott, de akkor már gariba egy winchesterre cseréltem.
R3-nak van egy ilyen wifi-távirányító gondja, hogy ha a wifi forrása és az R3 között ülsz valahol távirányítóval, akkor nem olyan jól reagál. Nálam pont így van. Ez HD filmeknél sokszorosan így van sajnos. (SD filmeket még lehet viszonylag akadás nélkül vezérelni)
54-es linksys routerem simán átviszi a 720p-t, a gyorsabb router átvitte az 1080-at is, de összességében nem egy stabil a lejátszás hálózaton.
Ezért lett a winchester. Én egy 500Gb-os notebook winyót+ hozzá egy esata 2.5" racket vettem összesen 20k-ért. Az esata/USB3-as winyó igazából azért kell, hogy a 10gb-os filmeket ne fél órán keresztül másold rá, mert addig meggondolod magad, hogy nem is akarsz filmet nézni.
De az eSata-val összekötve igazából egy belső winyóként folyamatosan a gép mellett üzemel, sebessége is olyan mint egy belső winyó. Ha kell leválasztom, és viszem.
A lejátszóhoz egy sima USB2.0-val is elég összedugni, mert azzal is lejátszik mindent.A notebook winchester meg azért fontos, hogy ne kelljen konnektorba dugdosni, áramadaptert hurcibálni. Mert ez a része a bosszantó, a ki-be huzogatás. De egy 2.5"-ös winyóval csak leválasztod, felemeled, és a lejátszóba bedugod. És ennyi.
-
Neoteric
addikt
R3nak nincs vinyója, szal nem tudja wifiről sehova tenni, max realtime lejátszani.
Én is ilyet akartam mert, hogy milyen jó lesz elég a gépen tárolni.. csakhogy egy 1080p-s filmet ami nagyobb mint 10gb már rendesen akad egy 54mbps-es wifis rúternél úgy, hogy ott van 1 köpésre a cucc a rúter mellett.
Persze lehet, hogy egy 300mbps-nél jobb a helyzet, de emiatt rútert nekem nem éri meg cserélni. Persze ha te most veszel újat, akkor hajrá. -
sellerbuyer
őstag
Egyszerűbb a döntés, mint hinnéd. Ahogy a Logout blogomba is leírtam, az határozza meg azt, hogy milyen player-t vegyél, hogy mire akarod használni, mi az, ami neked fontos, hogy tudjon a lejátszód. Ha pl. másik szobában van a lejátszód, mint a PC és nincs kábeles kapcsolat, akkor egyértelműen célszerű (sőt muszáj) wifi-set venni. Minden egyéb esetben tök felesleges, mert marha lassú lesz a filmek átvitele wifi-n (főként, hogy nem is 300Mps-es adaptert választottál, csak 150-eset), sőt még LAN-on is! Tehát R3-at tényleg csak akkor vegyél, ha ezeket a szempontokat átgondoltad, mert az R1 belülről R3 és árban van különbség!
Minőségbeli különbségek nem igazán vannak már ezek között a cuccok között, tényleg inkább a célszerűség határozza meg, hogy melyiket vegye az ember.
Külső vinyó összeállítást ne vegyél, ha egy tanácsot elfogadsz! Drágábban jössz ki jóval, mintha veszel egy külső rack-et és bele egy olyan vinyót, amilyet te szeretnél és kb. két perces "munka" beletenni a vinyót ezekbe.
Külső rack tekintetében saját tapasztalatom erről van:
[link]
Nagyon-nagyon jó minőségű, gyors és bármilyen, bármekkora vinyót bele tudsz tenni. Kinézetre is nagyon szép, de messze nem olyan exkluzív, mint amiket te választottál. e-SATA és USB 2.0 is van rajta, mindkettőt ki tudom jelenleg használni, mivel az R1-en eSATA is van.Ez egy nem olcsó rack, mégis 24k-ból kijöttem egy 1.5TB-os WD green vinyóval (külsőben nekem nem számít a sebesség, csak tárolásra használom úgyis)! Ez egy igencsak jó ár (volt akkor legalább is). Ha jól emlékszem, talán az Aqua-ban vettem a rack-et és a vinyót az edigitalnál, vagy ilyesmi, mert ott akciós volt épp.
Ja és a firmware-frissítéstől ne "foss"
, egyszerűbb, mint hinnéd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Update 07.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest