- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
ASUS O!Play és moServices összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vályi Gyula
újonc
válasz
gojko.m #5816 üzenetére
Kedves Gojko!
Köszönöm válaszod.. kár, hogy nem lehet többet kihozni ebből a masinából. De hát ne legyünk telhetetlenek... . A műszaki cikkek ezen szegmense olyan ütemben fejlődik, hogy egy közel 10éve megtervezett készüléktől kész csoda, hogy még egyáltalán használható..
Az összefoglaló remek volt, köszönöm! Azért ha eszedbe jut, hogy melyik skin-ben láttad, kérlek jelezd.. tennék egy próbát mielőtt okos TV-re váltanék. -
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
gojko.m #5775 üzenetére
Szia!
Igen, közben ráleltem én is a user manualra és ott tényleg 2.0-át ír, akkor vszínű ez lesz a probléma oka.
Próbáltam már párszor újraformatálni majd megint másolni, de ugyan azzal az eredménnyel zárult minden próbálkozásom.
A lényeg, hogy nem megbihásodás az ok, akkor használom így. A későbbi terv úgyis a nasról való lejátszás lesz.
Köszi a segítséget! -
szjoci
őstag
válasz
gojko.m #5757 üzenetére
Bekapcsoltam a wifit, utána működött a youtube modul... Beállításoknál a misc résznél van olyan hogy network info, az nálam így festett:
[kép]
dhcp-vel van ip cím osztva, és valamiért az átjárót nem állította be. Manuálisan bepötyögve a lan beállításokat működik minden. Szóval probléma megoldva, de ez az átjárós mizéria picit bosszant hogy mi okozza. -
vibra
tag
válasz
gojko.m #5742 üzenetére
Szia !
Köszönöm a válaszod !Le ellenőriztem mikor az első hiba jött,de MBR partíciós táblát lát a p.c.
Többször újra kellett formáznom a HDD-t mert amikor visszadugom a p.c.-re a win egyből javítást javasol.
A HDD egy 30GB Asus slim, de az tökéletes, HDS szerint is 100/100-as.
Pendrive-al sem működik NTFS alatt ami szintén MBR-es.
Próbáltam a formázást úgy is,hogy a foglalási egységen változtattam,nem vált be.
Formáztam Linux-al,de így sem lett jó.
Nincs több ötletem. -
hermit
tag
válasz
gojko.m #5720 üzenetére
Szia,
igy nez ki a kepe, ill. ezeket latja ha bemegyek a konyvtarba.
Ezek alapjan a lejatszo meg tudja jeleniteni a kepet (mind jpg, a meretuk valtozo).A masik amit eszrevettem, hogy rejtett ssd-s halozathoz nem csatlakozik. Ahhoz hogy fel tudjam venni egyaltalan a lejatszora az itthoni haloatot, engedelyeznem kellett az ssid broadcastot. Miutan felvettem, ujra visszakapcsoltam az ssid elrejteset, de akkor ugyanugy nem talalta neg... :-/ Jelenleg broadcastolja az ssid-t, kulonben nem talalna meg.
-
infectedmann
őstag
válasz
gojko.m #5715 üzenetére
Szia.
Köszi a segítséget. Ha jól emlékszem pont vrt skines AMP fw van rajta. Kipróbálom a billentyűzetes megoldást.
Amilyen sűrűn használjuk az is megfelel
Ha meg nagyon macera, akkor felveszem a kapcsolatot a szervizzel, hogy mennyiért tudják ezt javítani, találkoztak e már ezzel a hibával.
Köszi,
András. -
attilav2
őstag
válasz
gojko.m #5705 üzenetére
Szerintem megoldottnak tekinthető, habár ez egy kerülő megoldás, ennél jobb megoldás nemigen lesz már, mivel a lejátszó egy elavult protokollt használ a megosztásokhoz.
A lejátszón a hálózatböngészőben már nem fog megjelenni a win10-es gép. Csak azokat a megosztásokat látjuk majd a Fájlkezelő/Mounts menü alatt a lejátszón, amiket az előbb ismertetett módon felcsatoltunk. -
wagi
senior tag
válasz
gojko.m #5688 üzenetére
A munkacsoportnál lesz valami gond.
Amikor átnevezem a workgroup mappát a gépen akkor jó lesz minden!
Függetlenül hogy milyen nevet adok neki.Viszont újraindítás után ismét semmi.
Ismét átnevezem és megint jó lesz szóval nem értem...Olyan,mintha nem csatlakozna a gép automatikusan a munkacsoporthoz.
-
wagi
senior tag
válasz
gojko.m #5686 üzenetére
Igen a regeditet átírtam és a reg fájlt is futtattam.
Nos most már felismeri a gép a lejátszót illetve megjelent a workgroup mappa is benne a megosztott tartalommal viszont gép újraindítás után ismét eltűnt
Viszont minden újraindításkor az otthoni csoportban kézzel kell bekapcsolni a média adatfolyam továbbítást.
Ezt nem lehet automatikusra állítani? -
wagi
senior tag
-
-
tpeter77
addikt
válasz
gojko.m #5628 üzenetére
szia
Nem a zajos leállással van bajom, hanem hogy a tápot mintha egy kapcsolót billentenél át, úgy szakítja meg.
Hosszútávon a forgó HDD alól elvenni a tápot az álmos könyvek szerint nem sok jót jelent.
a PlayOn jól csinálja a kikapcsolásnál a hdd leállítást, de a vrt nem. Jó lenne tudni milyen kódot kell megadni az Eject-nek, hogy a hdd-t leállítsa, ne a tápot szakítsa meg. -
attilav2
őstag
válasz
gojko.m #5617 üzenetére
Kíváncsiságból telepítettem a HDP R1 141 PAL skint is. Azon is működött a hálózati elérés, tudtam böngészni a PC megosztott mappáit.
Hát az R1 141-en már win8 óta nem működik a pc-s megosztás, egész egyszerűen nem jelentkezik be, hiába jó a jelszó meg a név. Furcsa hogy neked megy. Milyen wint használsz? Vrt simán bejelentkezik win8/10 megosztásba is.Külön felhasználót hoztam létre a lejátszónak, nem microsoft fiókost(amit a win alapból felajánl) mert azzal nem működik, hanem offline felhasználót, ennek a felhasználónak a nevében osztom meg a mappákat, és adok neki írási jogot(hogy a lejátszó meg tudja jegyezni honnan folytassa a leállított filmet).
A wd lejátszómnál is csak így(külön offline felhasználóval) működött a megosztás. -
tpeter77
addikt
válasz
gojko.m #5617 üzenetére
Feltettem újra a FW-t. Ugyanúgy nem megy a hálózat.
Leszedtem az Eset Smart Security tűzfal- és víruskereső kombót és azóta műxik minden. Csendben frissítette magát és azóta blokkolta a lejátszó hálózati forgalmát, pedig fél éve ezt használom.
Legalább rájöttem mi okozta a balhét! -
tpeter77
addikt
válasz
gojko.m #5615 üzenetére
szia
Már többször újra lett indítva. A gond az, hogy nem dobja fel a bejelentkező ablakot az Asus, és meg vagyok lőve!
PC-n minden rendben van, tegnap átnéztem, tűzfalat is kikapcsoltam, semmi változás.
Küldöben, pénteken-szombaton minden hibátlanul ment, csak az Asuson cseréltem skint és frissítettem a szervízeket.
Semmi ötlet? Lehet a frissítés csinált galibát? -
tpeter77
addikt
válasz
gojko.m #5610 üzenetére
köszi.
Más, gondom van a készülékkel. FTP-vel tudok fájlt másolni a HDD-re, tehát a hálózati kapcsolat jól működik.
De, a megosztott mappákat nem érem el. Addig jutok el a hálózat böngészésénél, hogy ki tudom váalsztani a PC-t,
de nem jelenik meg a belépési név-jelszó páros, a képernyő tök sötét...
Csak kiválasztottam az amp skint majd visszatérem az Oplay-hez, és azóta tapasztalom ezt a gondot.Mit kellene a lejátszón állítanom, hogy újra tudjon csatlakozni a gépre?
-
attilav2
őstag
válasz
gojko.m #5603 üzenetére
Persze mert a legtöbben hálózatról érik el a tartalmat, és ilyenkor jellemzően nem az egész lemezt osztják meg csak az adott mappát, így jóval kisebb eséllyel futnak bele olyan képekbe ami lefagyasztja a lejátszót. Aki meg hdd-t dug rá ott már nagyobb az esélye hogy olyan képet olvas be a lejátszó amitől letérdel. A lan képességei az R1-nek szerintem gyengék, egy 15mbites mkv-t hálózatról még elvisz, de egy 20mbit vagy afeletti pörgősebb jeleneteknél már csúnyán beakad. Persze hdd-ről lejátszva semmi probléma nincs, még a teljes bluray filmeket(BD50) is viszi. Ezért tértem át hdd-s lejátszásra. Lehet hogy a hálózati megosztás kényelmesebb de ha ilyen gyenge a lejátszó lan-ja akkor megfontolandó inkább hdd/ssd-vel használni.
-
attilav2
őstag
válasz
gojko.m #5593 üzenetére
Lista nézetben nem fagy le! Ez volt a megoldás!
Így szépen kilistázza a mappákat és nem fagy bele, néhány filmet végigpörgettem az 500-as hdd-ről, szépen mentek.
Viszont volt olyan kép amire ha rámentem lefagyott, viszont a képek többségét köztük a pentax géppel készülteket is(amibe a gyári fw időként belefagyott), rendben vitte.
Talán ajánlott beállítás lehetne még a hangjegygombos menüben a List mellett hogy csak a filmeket jelenítse meg(Movies), így elkerülhető hogy véletlen egy nem támogatott képre lépve lefagyjon, bele is lehetne tenni a téma összefoglalóba. -
Biker979
csendes tag
válasz
gojko.m #5581 üzenetére
Lista nézetben nem próbáltam még. Este megnézem, hogy lehet átváltani, és tesztelem. Minden filmem, zeném külön mappában van, nem töltögetek hozzájuk borítót. A zenéknél alapból van. A hiba konkrét leírása: van ugye a 15 kis keret, amiben szépen látszódnak a sárga mappák. Ez eddig rendben is van. Amikor lejjebb akarok navigálni, hogy elérjem a többi mappát, szépen vált is a képernyő, megjelenik a következő 15 keret, de azokban már nincs sárga mappa, csak szürkék. Egy másodperc múlva az egész képernyö ugyanazt a színt veszi fel, és sehova tovább. Nem akarok belemenni a mappába, csak egyszerűen ránavigálok. Olyan, mintha nem tudná beolvasni a mappák tartalmát. Próbáltam azt is, hogy hagyok neki több időt, mielőtt lépegetni kezdek. Kb. 10 perc volt, az eredmény ugyanaz. Kábelesen van kötve a hálózatra mind a lejátszó, mint a laptop. Ftp másolás gyönyörűen megy.
-
szjoci
őstag
válasz
gojko.m #5571 üzenetére
Igazán nincs mit
A programja úgy van kitalálva, hogy mindegyik távirányítónál van egy "link" fül, ahova bekerülnek azok a távirányítók amik ugyanezeket a jeleket használják. Sajnos az oplay távirányítója csak az oplay-ekhez használható a lista szerint. Innen letölthető a program, ha nincs is ilyen távirányítód már csak arra is jó hogy a helyettesítő távirányítót ki tudod keresni benne a készülékekhez -
szjoci
őstag
válasz
gojko.m #5567 üzenetére
1. 4db távirányítót lehet felprogramozni rá, az alsó gombsorral (TV, DVD, SAT, AUX) tudsz közöttük váltani. Egyszerű, könnyen használható programja van, és az adatbázis tényleg állandóan bővül. Van olyan funkciója is hogy le tudod vele másolni egy meglévő távirányító jeleit, ha véletlenül mégsem szerepelne az adatbázisában.
2. A számbillentyűk sajnos nem működnek (a számbillentyűk alsó 2 sora az oplay távirányítójának a felső két sorának felel meg), a fenti okból kifolyólag: ha az eredeti távirányítón nincsenek számbillentyűk, akkor nincs mit másolni. -
tpeter77
addikt
válasz
gojko.m #5546 üzenetére
pl. hogyan kell feltenni a két legnépszerűbb FW-t (ac ryan és az amp_r13),
hogyan és miket lehet a szgépről beállítani ip cím ismeretében, valamint youtube és egyéb dolgokat telepíteni rá, aztán hogy lehet a szervízeket távolról rajta frissíteni, stb...
Kezdetnek elég lesz, aztán majd a felmerülő igények alapján lehet bővíteni. Kösz előre is. -
laca63hu
kezdő
-
looser
addikt
válasz
gojko.m #5522 üzenetére
Szia, köszönöm a válaszod! VRT guit választottam, a MOS topicban ezt ajánlották. A service listát update-eltem. A beállítást kellett keresgélnem, de megvan: a MOS weboldalon a service nevére kattintva a Beállítások, ott van a helyi proxy. IPTV miatt nem aggódom, majd szerkesztgetem én is :-)
Köszi! -
tpeter77
addikt
-
tpeter77
addikt
válasz
gojko.m #5506 üzenetére
oké, köszi, kiválasztom, letölti telepíti látszólag.... de aztán mégsem lehet kiválasztani. Valami nem jó
csak a legelsőnek kiválasztott vrt gui skint lehet használni, telepíteni nem tudok, és van 140MB helyem, de mégsem engedi.
Logban látszik hogy letölti 100%-ig aztán marad a vrt default-on.
Vajon mit kellene még csinálni, hogy működjön a felületválasztó rész? -
tpeter77
addikt
válasz
gojko.m #5499 üzenetére
szia,
hogy tudom kitörölni a mostani vrt gui-t? Nem találom... kipróbálnám a régi playonhd skint, de vmiért nem tudom törölni a mostanit.
kiválasztom az új skin-t a listából, rámegyek az installra, letölti majd visszalép a menübe, de a jelenlegi vrt gui-nál nem dobja be a törlés lehetőséget. -
tpeter77
addikt
válasz
gojko.m #5477 üzenetére
szia
Felraktam a firmware-t (az elsőt), és minden jól működik, még a youtube is! Lenne még néhány kérdésem, hátha tudsz segíteni.
1. Mit kéne beállítanom, hogy a készülék kikapcsolása után a tv automatikusan visszaváltson TV módba?
valamiért úgy érzi a tv, hogy a hdmi bemenet még aktív, és a fekete képernyőt mutatja.
A korábbi FW-nél (R3) pedig az oplay kikapcsolásakor automatikusan a TV bemenetre ugrott vissza.2. Be lehet azt állítani, hogy egyből a kedvencekbe lépjen be a készülék?
3. Magyar nyelvet lehet rá telepíteni? A feleségem biztos keresni fogja rajta a magyart
bár elég egyszerű a menüje.
-
tpeter77
addikt
-
tpeter77
addikt
válasz
gojko.m #5474 üzenetére
szia
Ez a része cseppet sem izgat, ugyanis 99%-ban szinkronos filmeket és mesét nézünk a családdal.
feliratot kézzel is ki tudom tallózni, ha kell, a színbeállítás sem túlzottan érdekel.
De a mostani rendszer elindulása nagyon lassú és reméltem, van tőle gyorsabb, esetleg jobb.gojko.m
Vissza fogok olvasni ahogy időm engedi,
honeker
kösz a linkeket! -
kennyke
aktív tag
válasz
gojko.m #5422 üzenetére
Azt megpróbáltam, de lehet, hogy nem jó file-al, mert nem csinált semmit.
Konkrétan ezt tettem a pendrivera: HD2_FW_115_boot_26.zip
Az Asus oldalán lévő firmware-el is lehet, vagy máshonnan kell letölteni?Amúgy ezen az oldalon már nem jók a linkek?
https://sites.google.com/site/asoplay/letoltesek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest