- Magisk
- iPhone topik
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
ASUS O!Play és moServices összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kicsirics77
veterán
így már érthető
azt feltételeztem,hogy a 1043-on legalább openwrt van
abban vannak ilyen lehetőségek a wi-fi résznél.
nekem kábelen van rékötve a 3600-asra de olyan 49-50 ezek kb/s a sebességem vele
wi-fi nyilván gyengébb a titkosítás és a csatornák miatt,szerintem van a a közeledben másik vifi ami ilyen csatornán dolgozik mint a tiéd.
ha érdekel az openwrt akkor van topikja a 1043 ott nézz szét.
egyébként ne várj sokat a 1043-tól ilyen szinten mert a router procija a gyenge keresztmettszet.mode tedd át g+n
channel nek meg valamit amit enged állítani
kisérletezgesd ki ami neked jó -
akoska60
csendes tag
Hálón keresztül /nem wifi/, a gépem vinyójáról, amit leszedtem az egyik torrent oldalról.
Gondolom úgy néz ki a könyvtár szerkezete, mit az eredeti BD-nek. Megmutatom a játékosnak, és semmit nem csinál. Bármelyik könyvtárába lépek, hatástalan, kivéve, ha az m2ts file-kat egyesével nyitom meg, azokat elindítja, de egyben a filmet még nem tudtam lejátszani. -
Degeczi
nagyúr
igen, ha alig néznék föliratos filmeket, akkor érthető módon engem sem zavarna, h még olyan roppant bonyolult dologra is képtelen, mint a dőlt betűk megjelenítése (de ha már nem tudja, legalább nyelné el a vezérlőkódokat!)
de mivel a gyerekfilmeket leszámítva csak föliratos filmeket nézünk, és azok között igen gyakori az efféle kód használata, elég zavaró volt a buta gyári fwACRyan fw-rel persze ez sem gond, szépen használ dőlt karaktereket, működik a Youtube, ami szintén gyakran volt már hasznos (igen, PC-n is megnézhető - mint ahogy a filmek is, ami miatt ugye az egész játékost is fölöslegesnek lehetne tartani... mégis van, amikor inkább a TV-n megfelelő, mert pl. nem kell a vendégeket a nappaliból a szűk dolgozószobába hívni, ha mondjuk egy új film előzetese került szóba. Ez aligha túlzó elvárás egy mai, netes eszköznél),
az időpontra odatalálás módszerének különbsége pedig ahhoz hasonlítható, mint ha egy hosszú szövegben csak page up/page down és a kurzor jobbra-balra nyilakkal lehetne odalépni egy adott pozícióra, vagy pedig egérrel gyorsan odatolni gyorsan, kényelmesen,a bélyegnézet fontossága pedig szintén adott, ha sok film van egy nagy vinyón, és pláne ha gyerekek is választani szeretnének a kínálatból
-
Degeczi
nagyúr
a gyári borzasztóan kis tudású - igazán csak arra igazán jó, h pendrive-on berakj fölirat nélküli filmet, amit az elejétől folyamatosan nézel végig - egyébként katasztrófa:
- föliratkezelés csapnivaló. Pl. dőlt betűk helyett kiírja a <i></i> vezérlőkódokat...
- egy adott pontra odatalálni reménytelen, csak fix 10 perces ugrások + gyorstekerés van
- hírből sem ismer bélyegkép nézetet, márpedig egy filmekkel teli vinyónál alapvető lenne, h ne csak egy szöveges lista pici darabját lásd, hanem a mappákban a filmek melletti képet ikonként, egyszerre sokat (soronként nem csak egyet)
- Youtube-ról ne is álmodjunkígy aztán érthető, h sokan próbálkoznak más firmware-rel
-
kuksa90
őstag
Majd fogsz....de nem rip, hanem BR.(.m2ts)
Csabee.:sima, sima, de hardwer, és firm kérdése...azért írtam, hogy nézd meg a műszaki leírásban, hogy mit tud, és az elég- e Neked...
Nekem is van egy hasonló TV-m de az prociilag nem tudja feldolgozni az .mkv - t.De .avi, .divx cuccokat (+ képek, mp3) az is játssza. De ha a tied már tudja az .mkv- t kezelni, akkor szvsz felesleges a MMP. -
Zolee11
senior tag
Routerrel használom,de semmi akadozás nincs kb olyan 4gb-ig birja akadozás,hang csúszás mentesen.
Inkább a bitsebességet lenne érdemes megadni, a fájlméretnek semmi értelme. Mert egy 2 órás film 4Gb-on nem sok, de egy 20 perces ami 4 Gb már mindjárt gondot okoz, máris akadozik vagy el sem indul... -
Kicsirics77
veterán
-
Kicsirics77
veterán
digi 80/25ös netem van
ennek semmi köze hozzá hogy mekkora méretű bd ripet nézel,hacsak ezt nem on-line teszed internetről
a szűk keresztmetszetet a router és az R3 közti wi-fi kapcsolat jelenti(feltéve ha van routered,márpedig biztosan van ha wi-fi nézel filmet)főként akkor ha erre pluszba még rájön egy wpa titkosítás is
m2ts -
Bib
őstag
Ha ez erőlködőn van optikai,akkor abba dugva rawon a legjobb.De a Hdmi is digitális.
Ha az erősítőn akarod feldolgozni a jelet,akkor rawba állítsd,ha az o'play-el akarod akkor multi ch.
Nekem a Yamaha yas 101 csak optikain ismeri fel a dts-t,tv-ről már nem.Tv is és asus is optikán megy bele. -
szabog74
aktív tag
PCM: "Az impulzuskód moduláció lényege, hogy az eredeti hangból vett digitális hangmintákat nem változó nagyságú (amplitúdójú) impulzusok formájában kódolja, hanem azokat egy-egy sorozat azonos nagyságú (amplitúdójú) impulzusfolyamba alakítja át. Egy ilyen kódsorozat az eredeti impulzus magasságát kódolja, bináris számként. A PCM kód átviteléhez szükséges frekvenciát az eredeti jel mintavételi frekvenciája és a kódolt impulzusok nagysága (szóhossz) határozza meg."
A RAW pedig raw
-
-
jééé, és tényleg...
érdekes, nekem eddig csak 1.27-et mutatott.
Akkor elég ezt leszednem, kibontanom, ráraknom egy pendrivera (FAT-ra formázzam?) és mehet a menet? Automatán meg fogja csinálni?
Nem kellenek sorban az előző FW-k? Elég ez az egy?
MOD: már látom is... (PDF mellette)
Üdv. core2
-
Degeczi
nagyúr
könnyen lehet pl., h a régebbi házimozi erősítő nem támogatja a hangformátumot, ha az "RAW"-ként megy ki az Asus-ból
ilyenkor át kell állítani 2 csatornásra lekonvertáltraa kb 10 évvel ezelőtti Marantz-om sem tud mit kezdeni az AAC kódolású hanggal (ami különösen a kicsi, 1.5-2G körüli 720-as filmeknél gyakori)
ilyenkor az egyszerűség kedvéért állítgatás helyett a "TV" (optikai) hangbemenetre kapcsolom az erősítőt, mert a TV felé tartó HDMI kimenet fixen ilyen 2 csatornásra lekonvertáltra állítottam az Oplay-en, így a TV-től már persze azt kapja az erősítő is (mondjuk asszem jogvédelmi okból akkor csak sztereót adna ki a TV, ha oda még 5.1 menne) -
Warter
addikt
Ha van hdmi bemenet-kimenet az erősítőn, akkor érdemesebb azzal végigkötni. Ha nincs hang annak több oka lehet, pl, hogy nincs jól beállítva az erősítő vagy, hogy az oplay. Érdemes több formátummal kipróbálni a lejátszás, mert régebben volt olyan, hogy bizonyos formátumoknál nem jött csak ki hang és cserélgetni kellett az oplayen a "kimenetet".
-
kiscsibe33
csendes tag
Szia!
Még csak most ismerkedem a lehetőségekkel.
Az alap gyári firm-mel csatlakozott, egyszer kellett beállítanom neki, nekem is wpa-s hálózatom van.Sem az új gyárival, sem a HD2_1.12.06_rev4.1.zip
nem tudom automatává tenni a csatlakozást, ha csatlakozik leszakadviszont az utóbbival az iso-s DVD ben a felirat választható, és tekerhetek benne, akkor is jó, ellenben a gyári eredetivel, és a gyári egyel régebbi eredetivel (bocs nem tudok hirtelen verzio számot írni).
Viszont ez a patchelt ez meg igen lassú.
Próbáltam jópár moServises cuccot kikapcsolni a lejátszó menüjében, de nem az igazi.Még keresem az igazit
Viszont jó lenne az iso-s dvd felirat dolog rendben lenne... és a stabil hálózat sem lenne hátrány. A kütyü jól látja a router jelét, nem az a gond. Így viszont youtube sem megy sajna, de már arról is lemondanék a felirat, és a wifi javára...
így állok per pillanat.
-
Degeczi
nagyúr
mint írtam, nem ismerem az R3-at, de nyilván nem megy rá változtatás nélkül a másikhoz tartozó fw, itt nézelődj
-
Degeczi
nagyúr
nekem R1 van, az a gyári firmware-rel egyáltalán nem tudja, csak a HD2-t rátelepítve - lehet, h az R3 esetén is ez a helyzet...
ezzel a firmware-rel mappanézetben (ami alapban egyszerű szöveges lista) balra nyillal át kell menni a bal oldali panelra, és ott thumbnailt választani
-
jobesz
tag
lehet hogy a lejátszód bootcode 17 az enyém is az volt azokon nyomogathatod a reset gombot nem csinál semmit, azt először bootcode 23 ra frissíteni kell.
a bootcode 23 nak pont ez alényege hogy képes hard resetet csinálni gombbal.
putty telnet csatlakozás, ez+az reboot
fe a fat ra formázott pendrive az stimmel, én is 1 hétvégét játszottam, de megéri azt gondolom.
nekem az X live bejön, az összes mozifilm hivatalos trailere bennevan és mennek mint a bajnok, és frissül a lista, jó nem magyaer trailerek, de pl ott tudtam meg hogy lesz johnny english 2 reborn az is fentvan a movies and trailers alatt,a gyűri firmware be youtube soha nem lesz, azért dobták ki most az o play live ot, abban van.
talán azt lehetne még kipróbálni hogy a live firmware hez hozzáadni moservice és torrent és x live ot, hátha az abban lévő youtube kliens többet tud(belepörgetés,kedvencekhez adás, javaslatok követése)
nincs itt valaki aki a live firmware hez konyítana valamit hogy r1 kompatibilissé tudjuk tenni?
-
V.Stryker
nagyúr
Egyszer kell megadni csak. Beállítások, hálózat, vezeték nélküli és ott mikor ráméssz rögtön azt kérdi,hogy automatikusan akarod megkerestetni vagy manuálisan. Ott manuálist kell választani, megadod a hálózatod nevét és egyéb paramétereit és utána már működik automatikusan.
-
V.Stryker
nagyúr
a 126pal-t kell letölteni, ha ezt kibontod, akkor csak egy .bin végü és egy valamilyen txt vagy más szöveg fájlt kapsz. Innen csak a bin végű kell.
Fat-ra formázni? jobb klikk a pendrive-on a Sajátgépben, ott formázás, majd a fájlrendszernék kiválasztod a fat32.őt.Mondjuk ha ilyen kérdéseid vannak, akkor tényleg nem kéne erőltetned.
-
Cadal
őstag
Itt is leírják szépen hogy hogyan kell:
ASUS O!Play HDP-R1 + HD2 firmwareén a reset gombos megoldást ajánlom, pofon egyszerű, V.Stryker kolléga is írja.
-
V.Stryker
nagyúr
Letölt, kicsomagol, a .bin fájl rámásolod egy fat32-re formázott pendrive-ra és rádugod a szerkezetre. Kihúzod a tápot, benyomod egy fogpiszkálóval a reset gombot és miközben nyomva tartod visszadugod a tápot. Ekkor megjelenik egy fehér írás fekete alapon a képernyőn, megvárod míg végez, lesz kék képernyő felfutó pöckökkel, aztán kész. :-) Én így szoktam, mert nincs kedvem szarakodni a menüben. De a menüben is lehet.
-
jcvd
tag
Sziasztok!
Most vettem egy O!Play Mini-t, de nagyon idegesítő baja van.
Lejátszok rajta egy filmet, majd utána kikapcsolom (nem áramtalanítom), majd mikor újra bekapcsolom és lejátszanék valamit, akkor nincs hang, csak kép. Ahhoz, hogy hang legyen, áramtalanítani kell a lejátszót, utána már ad hangot. Ez mi a franctól lehet? A legújabb firmware van rajta.
-
vchrismw
csendes tag
Még egy dolog ami dühít az Air-nél. Vannak DTS audió lemezeim. Egyész pontosan wav-ban vannak. A régi WD-m gyönyörűen megszólaltatta és mivel egy DTS erősítőre van kötve valós DTS hanggal. Ezzel szemben az Asus ezt valamiért nem hajlandó, RAW-ban egyáltalán semmi hangja, ha átteszem a downmix-re akkor meg ugye sztereóban szól. Lövésem sincs ilyen bakit miért követ el az Asus, de ez sem túl kellemes dolog.
-
vchrismw
csendes tag
A vas tudomásom szerint ugyanaz mind a kettőben. Amiért én a cserében gondolkozom az a felhasználói felület. Eredetileg egy WD HD TV gen2-vel kezdtem amit az Air-re cseréltem a hálózati és netes lehetőség miatt. A WD-nek is jobban tetszett a GUI-ja, legalábbis a b-rad féle moddolt. Igazából amire én használom, filmek, zenék némi YT, netes rádiók, tehát semmi torrent és egyebek, ott szerintem fontosabb a GUI kényelme, átláthatósága és a "parasztvakítása". Ebben van különbség szerintem elsősorban, ami leginkább eldöntötte a kérdést az a JukeBox lehetőség.
-
Tomasman1985
csendes tag
Hali!
Hát én 720p-s filmeket néztem rajta! Mint lejátszó minden ok! Optikán 5.1 ...stb
Vannak hiányosságai, de azokat egy custom firmwareel megoldoják!
A wifi részről nem nyilatkozhatok mert akadás mentesen még nem tudtam elindítani filmet (de a laptop miatt sztem)egy zavaró dolog ha a wifit megoldja a szervíz!
Nem képes Rawon 2.0 hangot lejátszani gyári fwvel, mindig váltogatni kell!
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Gray - Használt, karcmentes
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest