- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem nyílnak a Foldok?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
ASUS O!Play és moServices összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kazan23
aktív tag
válasz
kuksa90 #3187 üzenetére
Szai kuksa90!
Nem az a gond, hanem hogy nem akartam bekábelezni újra a szobát.
A projektorba elmenne a kép egy hdmi-n át a tv-tunerből (vagy stb-ből), de a ez erősítőbe, meg kellene egy 5 méteres koakszot buherálnom, hogy hangja is legyen.Egyébként megvettem egy leadtek vinfast dtv dongle gold-ot. 36 csatornát talált, meglepően éles, kockanélküli és akadásmentes az M1HD, komolyan sokkal rosszabbra számítottam.
Szuper!
Azonban a wow-faktor csak a számítógép monitorján él, mivel egyelőre nem tudtam megfejteni a windows media center "extender"-rejtelmeit (ez lenne az xbox, a tv, vagy ... az O!Play) ??? -
-
ovecs
senior tag
válasz
kuksa90 #2819 üzenetére
az Asus honlapjan a kovetkezot talaltam:
[link]
Az O!Play az első HD médialejátszó, amelyik külön gombot kínál a távirányítón a zeneszámok keveréséhez. Az O!Play egyetlen gombnyomásra végignézi a tárolóeszközön található zenefájlokat, majd véletlenszerűen kezdi el játszani a számokat. Egy gombnyomással csokorba szedhető a tárolóeszközön található összes zenefájl és véletlenszerű sorrendben történik a lejátszás. Az A/V-lejátszó csatlakoztatható és a zenék lejátszhatók a TV bekapcsolása nélkül is, illetve van lehetőség fényképek nézegetésére háttérzene mellett.Ha jol ertem akkor csak a shuffle gombbal mukodik a dolog, de este kiprobalom :S
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
kuksa90 #2760 üzenetére
Beleolvastam az AC Ryan topicba (ugyanaz a chipset van benne) . Mini 1-el ugyanez a gond, de volt olyan fw ami megoldotta a gondot. Konkrétan a "HD2 1.12.06 rev 4.1"
Szép, hogy mi Asus tulajok playon hd fw-t használjuk, ők meg az asus-étTegnap én is felraktam egy pár fw-t, de semmi. Na most megpróbálom ezzel.
Jelezze már olyan aki a playert csak hálózaton keresztül használja és néz 1080 anyagokat is.
Azt hittem nagyon tolongás lesz a tesztfájl után. -
kisgyerek85
senior tag
válasz
kuksa90 #2755 üzenetére
Még mindig nem hagy nyugodni a téma. Ha jól tudom neked HD2-esd van.? Abba nem erősebb a vas?
Azt nem értem ha régebben TC-ből másoltam az o play-ra kötött vinyóra 5-6MB/s-al akkor ez a lepkés samlpe miért akad be?NAS-ról lejátszva borzasztóan akad.
PC-ről már valamivel jobb az eredmény.Na ezt sem értem.
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
kuksa90 #2750 üzenetére
Nem, külföldi oldal. TL ha mond valamit.
Akkor gyenge az asus vasa ehhez. Cserélni is fogok, mert a t*k*m kivan, hogy nem minden anyag megy át akadás mentesen hálózaton. Imaxot még megértem, mert a csúcsa 80Mb-es bitráta. A lepkék fele ekkora és mégis beakad. Más tesztelte más lejátszóval és neki simán átmegy hálózaton.
-
kazan23
aktív tag
-
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
kuksa90 #2237 üzenetére
1.35-be lett javítva az mkv hiba
"Added MKV header compression format support"
nekem a hálószobába csak eredeti fw-el megy a játékos, mert az asszonynak nem tetszik a hd2 fw. Most azon is 1.35-ös van fent. Előtte 1.33 volt és akadt nekem is olyan film aminek csak a hangját játszotta le, de frissítés után már kép is lett.
Frissítéstől meg szvsz nem nagyon kell félni.
Bootcode frissítést szerintem neki nem kell csinálni a lejátszóm, mert az enyémet tavaly októberbe vettem, de már ezen sem kellett és akkor még talán az 1.27fw volt rajta gyárilag.
Csak egy fat32-re formatált usb stick kell amire rámásoljuk a fájlt. Áramtalanítjuk a játékost, benyomjuk a reset gombot és tartjuk (ekkor már az usb be van dugva) majd rányomjuk a tápot és amit bejön az első felirat már el is lehet engedi a reset gombot.
De lehet ezt meg sem kell csinálni, mert emlékszem, hogy anno gyári fw-t a setup menüből is be tudta frissíteni.
kuksa ezt nem tudom miért neked írtam, de már így marad
-
kormost
csendes tag
válasz
kuksa90 #2192 üzenetére
Megnéztem a frekit, de az azonos. Ami az átnevezést illeti, megtörtént már, de sajnos nem nyert. (: Marad a konvertálás, ami csak azért érdekes, mert amivel konvertálom, az szerintem csak a header-t csapja felül - abból gondolom, hogy pillanatok alatt elkészül az mkv file, ami egy 1,5Gb filmnél azt jelenti, hogy nem kódol csak másol (szerintem). Azért mindenkinek köszönöm a segítséget.
-
VictormaN
csendes tag
válasz
kuksa90 #2041 üzenetére
Igen, világít!
Nem értem miért nem szólal meg, már az oplay-en belüli hangbeállításokat is állítgattam.
A házimozi egy Samsung HT-C450, és ennek a menüjét is néztem, hátha valami le van tiltva vagy ilyesmi, de elvileg minden jó.
Jahh, és már több féle firmware-el próbálkoztam, de ez sem segített. -
LeszIttVigas
tag
válasz
kuksa90 #1674 üzenetére
" de végső soron ez egy multimédia player - miért kéne pc-t, vagy akármit csinálni belőle?"
Mert a linuxos lejátszó része simán vinné a DVB-T-t, elég lenne, ha egyetlen USB stick driver-ét elérhetővé tennék rá.
Frankón megy a torrent, viszont az FTP-s másolás borzasztó lassú (de akkor miért ír ki 10 MB feletti network speed-e folyamatosan az R1 FW..). -
rsf
senior tag
válasz
kuksa90 #1680 üzenetére
Hát én meg azért vagyok kiakadva, mert tele van a "net" szarul tömörített mkv-kel.
A szarabb minőség csak full HD-s tv-n látható.Monitoron HDready-n nem annyira.
A film hátterében lévő dolgokra kell figyelni ott jól látszik, hogy mennyire pixeles a kép.
Most is letöltöttem egy 720p-s filmet ami 7GB és kaki.
Üdv. -
pcMANiac
aktív tag
válasz
kuksa90 #1672 üzenetére
Annyi köze talán van, hogy fel is kéne ismernie valami illesztőprogrammal a rádugott külső usb-s tunert a játékosnak. Ez gondolom nem lenne olyan egyszerű, mint egy pendrive esetén. Ahány tuner, annyi féle driver és ezt mind tudnia kéne a playernek vagy lenne pár támogatott tuner tipus.
-
Az-X
őstag
válasz
kuksa90 #1548 üzenetére
Ne mondjunk tutit
Láttam én már csodákat. Kérdés, hogy a kábel gyári e... tuti jó e a bekötése. Találkoztam már olyan patch ("egyenes") kábellel amiben valami szivárvány vagy fene tudja milyen sorrend szerint voltak az erek
Persze nem gyáriról beszélek. Bár nagyon valószínű, hogy ez a jelenség nem zaj miatt van. De ha a kábel bedugására jön csak elő akkor érdemes volna kipróbálni egy másik kábellel is.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
kuksa90 #1368 üzenetére
Ja, lehet, teljesen lényegtelen, hogy ki tette bele. A lényeg az, hogy elcseszte, de alaposan azzal, hogy minden hülyeséget bekapcsolt default-on (ezzel tönkrevágva a player használhatóságát) és nem a user-re hagyta, hogy mit akar használni, mit nem.
Így most a firm felrakása után fél órát azzal kell szenvedni, hogy egyesével kikapcsolgasson az ember minden marhaságot. Aki meg nem ért hozzá, az csak azt látja, hogy az új firmtől totálisan lehalt a gépe.
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
kuksa90 #1319 üzenetére
Na leteszteltem
BBC Life sorozattal próbálkoztam. Elég magas a bitrátája.
Először ment mind a két asus-on külön-külön rész. A hálózati lejátszón néha akadt gyorsabb képnél. Aztán beültem a számítógép elé, hogy megnézzem vlc-el mégis milyen bitrátán akad. 25000kb/s-nál akadt be (de volt olyan rész ahol pillangók szálltak tömegbe voltak és 60K kb/s bitráta volt pár mp-ig, na azt eléggé nem bírta). 20K kb/s-ig nem volt egyáltalán gond, úgy hogy egyszerre ment két helyen.
Amit múltkor írtam, hogy 5percenként akad, az szerintem a dlink nas-om miatt van. Itt direkt néztem egy szolid 1080-as anyagot 7percig és semmi akadás/megállás nem volt.
-
amano
csendes tag
válasz
kuksa90 #1304 üzenetére
Pont a másik fórumon megy a csevej, hogy én nem igazán tudok 2-3 GB fájlnál nagyobbat feltölteni az O!Play-re NTFS alá, másoknál meg megy. Szóval teljes mellszélességgel nem tudok kiállni mellette.
Az moServices féle Samba daemon-nak elvitathatatlan előnye, hogy mindig futhat. Személy szerint nem másolásra, hanem rendezésre használom a PC-n keresztül. Olyankor nem kell átgyalogolni a házon, hogy elindítsam a beágyazott Samba-t. Az O!Play-el töltök le, egy adott könyvtárba jön minden. Ezután a Samba-n keresztül át lehet simán helyezni a megfelelő helyre.
Valakit rá kéne venni, hogy HD2-n is próbálja ki a buherált FW-t. Ha működik, értelmét vesztené a kérdés, mert abból kiszedték a beágyazott NAS dolgokat. Anno a V112 FW-t én tettem fel elsőnek a fórumozók közül, most máson a sor
-
amano
csendes tag
válasz
kuksa90 #1271 üzenetére
Samba szervert felteszed/elindítod, Total Commanderrel rámész a neten és... na itt jönne az, hogy kiírja, de ehelyett nekem azt írja a másfél terás vinyóra, hogy 20 MB és tele van...
Jobb híján ki szoktam jelölni mindent - mivel csak filmek vannak rajta ez elég gyors - és megnézem, hogy mennyi minden van összesen a vinyón. Ezt már jól mutatja a TC.
-
-
sellerbuyer
őstag
válasz
kuksa90 #1294 üzenetére
Ez a másik módszer, amikor két külön képet vetítenek a két szemnek, ennyi az egész, ennek így kell kinéznie, nincs ezzel semmi gond. Egy szemüveg kell hozzá, ami hol az egyik, hol a másik képet engedi látni és ha mázlid van, akkor 3D-s lesz a látvány...bár kétlem, hogy rendesen műxene.
-
Neoteric
addikt
válasz
kuksa90 #1286 üzenetére
Mért kéne, hogy váltsa egymást?
3D fíling csak 3D-s megjelenítővel és szemüveggel lesz. Azért fut egyszerre 2 egymás mellett mert egyik a bal másik a jobb szemednek lesz és ha egyszerre látod a 2-t, akkor kapod meg a "3D-s effektet". De így a film nem igazából FullHDs, hanem csak 960x1080.
Teljes FullHD-s 3Dhez 3840x1080-os kép kéne, de azt meg a TV-d nem tudja. -
-
sellerbuyer
őstag
válasz
kuksa90 #1286 üzenetére
Az "ugye megmondtam"-hoz: a HD2 úgy jó,ahogy van.
Ha annyira jó, akkor miért nem veszel a másik szobába is azt?
Lejátszáshoz még fullHD esetén is tökéletesen elegendő a "router sávszél" simán. Ráadásul ez esetben nem számít a router, mert csak switch-ként használod, vagyis jóformán olyan, mintha közvetlenül összekötnéd a két player-t.
A probléma, azaz a szűk keresztmetszet nem a router sávszél lesz, hanem a gyengus processzorok kérdése, de még azok is átvisznek 5-7MB/s-ot a LAN-on, ami elég lehet, csak legfeljebb nem lesz atomstabil, hanem akadozni fog, ezt ki kell próbálni, nincs mese.
Hátha van olyan, akinek van két player-e és megosztja veled a tapasztalatait e téren.
Ha nem, akkor te fogod másokkal ezt megosztani, ha veszel egy másik player-t. -
sellerbuyer
őstag
-
sellerbuyer
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Interactive Brokers társalgó
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- E-roller topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Házimozi belépő szinten
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest