Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ladisz75

újonc

válasz #86973952 #3725 üzenetére

Próbáltam már a Sygic-ot is, de mint minden más általam próbált progi amihez GPS jel vétele szükséges nem talál jelet. A helyemet jól meghatározza, de ahol már a műholdakra kellene támaszkodnia ott elakad: "Nincs GPS jel. Várakozás érvényes GPS helyzetre."

• Ladisz75

újonc

Üdv!

Tavaly novemberben vásároltam a Vodafone-nál a készüléket. Az első alkalommal, mikor használni szerettem volna a GPS-t (IGO Primo-t tettem fel) kiderült, hogy a telefon nem fogja a GPS jeleket. Bevittem az üzletbe, ahol vásároltam és ott is ezt állapították meg. Elküldték szervizbe, de miután végeztek rajta egy szoftverfrissítést sem működött . Még kétszer visszavittem, mindkét alkalommal szervizbe küldték ahol két alkalommal fődarab csere volt. Számomra érthetetlen módon ezután sem tudta felvenni a telefon a műholdakkal a kapcsolatot. Több programot is próbáltam, a saját navigációját, IGO Primo-t, tesztelésre többek között az AndroidTS GPS Test-et stb. Panaszlevelet is írtam a Vodafone-nak, mert már elegem volt az állandó szervizelésekkel és kértem, hogy cseréljék ki másik típusra. Elutasítottak és azt írták küldjem szervizbe ha nem jó. Ennek már nem látom értelmét. Még a Fogyasztóvédelemmel is beszéltem több alkalommal, ahol további jogi lépéseket javasoltak. Én ezt nem szeretném.

Kérdésem az lenne, hogy tud-e valaki valamilyen megoldást arra, hogy megfelelően működjön a telefon, vagyis ha használni szeretném bármelyik navigációs programot akkor a műholdakkal felvegye a kapcsolatot? A helymeghatározás neten keresztül működik azzal nincs gond, egyedül a műholdas kapcsolattal.

Egyébként már a szervizbe küldéskor kértem, hogy teszteljék a telefont erre a problémára mielőtt visszaküldik nekem, hogy elkerüljem az oda vissza küldözgetést. Sajnos ezt számomra érthetetlen okból nem tették meg. Ez a teszt progi letöltésével, telepítésével, a teszt lefuttatásával együtt kb 2 perc. Több telón is elvégeztem már, mindegyik egyből látta a műholdakat, még a több éves készülék is fél percen belül 4-et talált ablak mellett.

Természetesen a GPS be volt kapcsolva minden próbálkozásnál, tehát nem ilyen egyszerű a probléma megoldása.

A készülékkel egyébként meg vagyok elégedve, egyedül ez a része okoz bosszúságot hiszen már többször használni szerettem volna azóta a navigációt és nem szeretnék ezért külön egy másik készüléket.

Köszönettel fogadnám bárki hozzáértő segítségét! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák