- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Yettel topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lotuska
tag
Sikerult! Koszi mindkettotoknek.
-
lotuska
tag
Sziasztok.
Pi 4 model B 4gb. Nas serverkent szeretnem kiprobalni.
Telepitettem a sambat, ratudok remote loginolni laptoprol. 32gb-os sd kartyara van a rendszer telepitve es 120 gigas ssd van usb 3.0-an csatlakozva, amit meg is osztottam, es latok is laptopommal /ratudok csatlakozni. A pi ethernet kabelen keresztul csatlakozik a routerre. A routerre meg ket db okosteve, 1 desktop pc es egy laptop is csatlakozik wifin keresztul(a pc is ethernet kabelen keresztul).
A kerdesem az lenne, hogy a tv-kkel, hogy tudok racsatlakozni a megosztott particiora(az ssd-re). Probaltam az input es a source opciokat is, de nem latom(az egyik Samsung a masik LG, 4k mindegyik, ha kell mondok tipus szamokat is). Mit kell meg plusszba csinaljak? Filmeket szeretnek az SSD-re tolteni es azt a TV-n lejatszani. Koszi szepen elore is a segitsegeteket!
-
lotuska
tag
Sziasztok.
Van egy nagyon lama kerdesem. SSD botot szeretnem megoldani a PI 4-en. Ezt a tutorialt kovetem: [link]
1:34-ig jutottam.
Beirtam a kovetkezo parancsot:
sudo nano /etc/default/rpi-eeprom-updateAz lenne a kerdesem, hogy tudom az ez utani lepesben lementeni a file-omat? marmint kijavitottam a critical-t betara de nem tudom menteni?
Koszi szepen a segitesegeteket
-
lotuska
tag
válasz
UberMutant #38140 üzenetére
PI 4 B 4GB RAM
-
lotuska
tag
Sziasztok.
Nagyon uj/kezdo vagyok meg a temaban, ezert szuksegem lenne a segitsegetekre. Van egy 2GB-os SD kartyam(mas nincs), formataltam ex4-re es Balena Etcher-el kiirtam a rasbian lite-ot(epp rafert). Van egy 120 GB-os Kingston A400-as SSD-m(errol szeretnem bootoltatni), azt is formataltam ex4-re es kiirtam ra a fullos rasbiant.
Az SD kartyarol szepen sikerul loginoljak. A kerdesem, milyen parancsokat kell beirjak, hogy USB-rol bootoljon a rendszer? Nem szeretnek semmit sem atmenteni az SD kartyarol. Hanem a "szuz" zsiruj image fusson az SSD-rol. Lehetseges ez?
Koszi szepen elore is a segitesegeteket!
-
lotuska
tag
Sziasztok,
Tegnap rendeltem egy pi4 b 4GB rammal. Csak kivancsisagtol es szeretnek egy linux rendszert is itthonra
, ismerkedni, tanulmanyozni.
Hdmi atalakitot es toltot is rendeltem hozza, remelem a megfeleloket.
[link]
[link]Az lenne a kerdesem, hogy milyen micro SD kartyat javasoltok hozza?
Ez a tipus mennyire ajanlott?Koszi szepen a segitsegeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mini-ITX
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Spórolós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPad topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Elemlámpa, zseblámpa
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- GAMER PC - RTX 4070 Ti - Ryzen 7 5700x - 32GB DDR4 - 1TB Nvme SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged