- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vagy megadod a routerben a dns cimet, vagy ha nem lehet akkor az klienseknek a wifi beállitásánál.
Én már jártam hasonlóan. -
válasz
bambano #44483 üzenetére
azért az micsoda csúsztatás, hogy a dobozán rajta van, hogy 4k60fps és közben youtube 480p-tól jobb videókkal akadozik, vagy droppol. nekem is a lenti felhasználásra kellett volna, de lukra futottam.
hétvégén mielött felrakon a hirdetést azért még1x lepróbálom hátha javult már a helyzet. de nem igazán hiszek benne. -
na én feladtam a sztorit.. megpróbálok mindent "elkótyavetyélni" és veszek egy nas-t ami tud már mindent. igaz a pihole, adguard is egyre kevésbé hasznos az utóbbi időben, egyre több reklámot bámulok újabban. fotózgatni meg nincs időm mostanában, tehát a mostani nasom még kitart egy darabig. ez pi nekem nagyon kompromisszumos. hátlis az eszközökre és még asztali netezős gépnek is kevéske. nekem kellene, hogy egy monitoron netezek, egy másikon pedig megy a youtube a háttérben, de nem egérmozi felbontásban
azért köszi a sok hasznos tanácsot -
Nézem. Hasonlitgatom az itthoni gépemmel. Az asztali gépen van néhány kB mozgás.
A raspberryn végig 0. Igaz nem is nagyon van használva. Pihole ami most fut rajta. Egy Samba szerver van még rajta de még hozzá sem nyúltam a konfiguráláshoz, mert még nem érkezett meg az usb sata adapter a hdd-hez.
Ha nem megy a trim akkor most mit hogyan tovább -
válasz
UberMutant #44274 üzenetére
találtam még egy ilyet:
systemctl list-timers --all
e szerint már 2 napja is ment. én nekem nem rémlik, hogy foglalkoztam volna a témával egészen máig. úgy tűnik a rendszer csinálja magától alapértelmezetten.
csakhát honnan tudtam volna én ezt? nem vagyok én rendszergazda -
srácok a dietpiban hogy tudom a trimet ellenőrizni, hogy működik?
ssd sata-usb átalakitón lóg. az adapter támogatja a trimet.
google talált nekem olyat, hogy:systemctl enable fstrim.timer
systemctl start fstrim.timer
ez így elég és igy marad, vagy ez még nem automatikus minden újraindítás után megmaradó funkció?? -
Köszönöm a tippet! Így már van miből épitkeznem
-
Akkor ilyen erővel a routerre is dughatnék egy winyot
-
gondoltam átklónozom az sd-kártyát egy ssd-re.
ilyen ssd házam van: [link]
viszont nem akar bebootolni róla raspberry. kell valamit állitanom a raspberryn még valamit? ugy néztem a videókat, hogy leklónozom az sd kártyát, bedugom az egyik usb-be és a raspi onnan indul legközelebb
jah a rendszer az dietpi. igazából pihole van rajta és semmi másinnen is jött az ötlet, hogy akkor már nas is lehetne.
-
gondoltam hogy rádugék egy 3 terrás winyót a raspimra. most dietpi van rajta.
az egész internete áttúrva mindenhol openmediavaultot javasolnak. lentebb meg irta egyikőtök, hogy azt inkább ne
ha nem akkor mit tegyek a dietpira még fel?
ami kellene:
- pc-ről file elérés oda-vissza irás olvasással
- kodinak médiafájlók tároló /nfs vagy tudom is én milyen protokollal
- mobiltelefon fényképek videók szinkronizálása és kimentése ha van új adat.
arra gondoltam még hogy a videókból kinézegetném hogy az omv milyen megosztásokat is tudna és valahogy beállitgatnám a sambát is rá. csak még sohasem csináltam ilyet
a mobilos felhős megosztásra meg semmi ütletem sincs. jelenleg a westerndigital csinálja ezt, de ki szeretném kukázni már ezt a nast. túl sok a kütyü és még bütykölni sem kell, mert teszi a dolgát és unalmas -
Sajnos a youtube valami fura kódolást használ. Ez ilyen. Nekem is nagy szivfájdalmam. Már rég nem lenne pc-m ha ez működik.
-
Ebayen 100 Euro a pi4 2gb.
Dupla áron elmehetne az én 8 gigásom használtan
Vagy ki tudja, mert amúgy meg nem is kapni.. -
Én gondolkozok hogy eladom a 8gigás pi4-emet, mert nem használom ki. De akkor érdemes lehet várni, hátha elindulnak felfelé az árak
-
Nekem ez az oprendszer-kinézet másolás már húsz éve is unalmas és nevetséges volt.
-
a parkolomat kameráztam volna, hogy ki hagyja ott a kutya gumit. Egy kamerát már az asszony visszakuldetett velem a gdpr-ra hivatkozva. Ez a telefon-kamera viszont jó lehet
-
válasz
Marcsello31 #42283 üzenetére
hello,
nekem htop 7,68Gib-ot ír ki össze memóriára.annyi, hogy a dietpie menüben levettem a vga memóriát a minimumra és asszem így több lett a ram.
-
Én
shutdown -h now
-val szoktam, aztán kihúzom a tápot. -
válasz
Kicsirics77 #33724 üzenetére
szerintem az alap beállitás ok. mindent jól csinálsz. a pi-hole nem mindenható. van lehetőség kézzel hozzáadni cimeket, de...
én a tv youtube appja miatt üzemeltem be, de pont ahhoz már nem jó, mert olyan cimekről jönnek a reklámok, hogy azt képtelenség listába rendezni, mert mindig változnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Revolut
- Melyik tápegységet vegyem?
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Starlink
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M700 - i5-6400-3.3GHz, 8GB DDR3, SSD 250GB, HDD 200GB eladó!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged