- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Második bétánál jár a One UI 8
- Milyen okostelefont vegyek?
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Yettel topik
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
UberMutant
őstag
de bootol szeptember 3 óta már a stable verzióban is.
[https://github.com/raspberrypi/rpi-eeprom/blob/master/firmware/release-notes.md] -
Keem1
veterán
Igazából szerintem egyik SD se bírja igazán, az egész szabvány arra épült, hogy viszonylag ritkán, viszonylag nagy fájlokat írjanak/olvassanak (fényképezőgép, kamera), nem pedig sok kis fájl folyamatos írására
De lekopogom, az én Samsung Evo Pro kártyám közel egy éve van nyüstölve, semmi baja. De az is hozzá tartozik, hogy nálam csak a rendszer és a konfigok vannak rajta, személyes data csakis az SSD-n, a rendszer SD-ről pedig napi mentés készül. -
-
-
PistiSan
addikt
Kábelen adok neki Internetet, ne terhelje a wifit a le/feltöltés, média fájlok kiszolgálása, illetve kábelen azért csak kihajtja a Gigabitet, wifin a közelébe sem mennék, nem olyan új a routerem már. Csináltam a PI-ből egy bluetooth hangszórót, nekem is full alumínium ház van, és az egész el van dugva egy erősítő mögé, nekem a bluetooth a szobában még egész jó, viszont nagyon hamar elveszíti a jelet ha kicsit távolabb megyek, de lehet a fenti dupla árnyékolás miatt. Illetve amikor el indítom a zenét, ilyen nagyon alacsony bitrátás fura recsegősen indul el a zene, aztán le állítom, és újra indítom a zenét néhányszor, nem tudom ilyenkor mi történik, de utána már szépen szól. Kérdeztem ezt itt a topicban is, de nem kaptam rá választ, hogy másoknak ugyan ez a jelenség jelen van e, de lehet csak én használom ilyen célra is a pi4-et.
-
adabra
senior tag
Fecogame által ajánlott ház-hűtőborda megoldást használom én is.
A múlt héten vásároltam, kodi+transmission fut az rpi 4 (4GB) -n. Működés közben kívülről meleg a "ház", de semmiképpen sem forró.
TV-n SD film lejátszása közben 47-48 °C volt a CPU hőmérséklete; ssh -n futtattam ezt:/opt/vc/bin/vcgencmd measure_temp
Nem akarok reklámozni senkit, de itthon is kapható (olcsóbban). [link]
-
Yoshida
aktív tag
ahogy írták, 1 hdd-t a gyári táp röhögve elvisz, bár nekem most van egy 1 terás, ami 800mA-t kér, ezt egy táppal még nem próbáltam, ha nem menne, szólok.
Viszont nekem is lenne kérdésem, mi a helyzet, ha két 2.5 winyó menne rá? 1 tera, és 750giga 2.5-ös. Másodiknak olyan háza legyen, amire lehet külön tápot rakni? (és az USB tápot a pi felől szigeteljem le, ahogy írtátok előtte?)
Vagy egy aktív USB hub? És itt nem kell játszani akkor a PI felé menő USB táppal? Azok gyárilag tudják remélem, hogy nem küldenek vissza tápot a PI-nek. (ha így van, akkor a HUB lesz a megoldás)
egyelőre pi 3b, de később ugyanez menne pi4-en is.
-
syler123
veterán
Lemaradt a link normális házról. Nem fontos a ventis verzió.
-
syler123
veterán
Szia!
1db 2,5"-os hdd-t még gagyibb táp is elbír, mint a PI4 gyárija. Nem lesz vele gond.
(#34518) biega: Az egyik fórumtárs linkelte nem olyan régen ezt a házat. Venti nélkül 58 fok környékét írt, nem tudom milyen terhelés alatt.
Én ilyen házat vettem, de ez csak generálta a hőt, le is vettem a tetejét, majd megpróbálom ventivel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Tőzsde és gazdaság
- Fűnyíró topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- Ryzen 7 9800x3d RTX 4070 ti
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest