- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Hívószám-hamisítás
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
Szia!
1db 2,5"-os hdd-t még gagyibb táp is elbír, mint a PI4 gyárija. Nem lesz vele gond.
(#34518) biega: Az egyik fórumtárs linkelte nem olyan régen ezt a házat. Venti nélkül 58 fok környékét írt, nem tudom milyen terhelés alatt.
Én ilyen házat vettem, de ez csak generálta a hőt, le is vettem a tetejét, majd megpróbálom ventivel.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Lemaradt a link normális házról. Nem fontos a ventis verzió.
[ Szerkesztve ]
-
Yoshida
aktív tag
ahogy írták, 1 hdd-t a gyári táp röhögve elvisz, bár nekem most van egy 1 terás, ami 800mA-t kér, ezt egy táppal még nem próbáltam, ha nem menne, szólok.
Viszont nekem is lenne kérdésem, mi a helyzet, ha két 2.5 winyó menne rá? 1 tera, és 750giga 2.5-ös. Másodiknak olyan háza legyen, amire lehet külön tápot rakni? (és az USB tápot a pi felől szigeteljem le, ahogy írtátok előtte?)
Vagy egy aktív USB hub? És itt nem kell játszani akkor a PI felé menő USB táppal? Azok gyárilag tudják remélem, hogy nem küldenek vissza tápot a PI-nek. (ha így van, akkor a HUB lesz a megoldás)
egyelőre pi 3b, de később ugyanez menne pi4-en is.
-
adabra
senior tag
Fecogame által ajánlott ház-hűtőborda megoldást használom én is.
A múlt héten vásároltam, kodi+transmission fut az rpi 4 (4GB) -n. Működés közben kívülről meleg a "ház", de semmiképpen sem forró.
TV-n SD film lejátszása közben 47-48 °C volt a CPU hőmérséklete; ssh -n futtattam ezt:/opt/vc/bin/vcgencmd measure_temp
Nem akarok reklámozni senkit, de itthon is kapható (olcsóbban). [link]
-
PistiSan
addikt
Kábelen adok neki Internetet, ne terhelje a wifit a le/feltöltés, média fájlok kiszolgálása, illetve kábelen azért csak kihajtja a Gigabitet, wifin a közelébe sem mennék, nem olyan új a routerem már. Csináltam a PI-ből egy bluetooth hangszórót, nekem is full alumínium ház van, és az egész el van dugva egy erősítő mögé, nekem a bluetooth a szobában még egész jó, viszont nagyon hamar elveszíti a jelet ha kicsit távolabb megyek, de lehet a fenti dupla árnyékolás miatt. Illetve amikor el indítom a zenét, ilyen nagyon alacsony bitrátás fura recsegősen indul el a zene, aztán le állítom, és újra indítom a zenét néhányszor, nem tudom ilyenkor mi történik, de utána már szépen szól. Kérdeztem ezt itt a topicban is, de nem kaptam rá választ, hogy másoknak ugyan ez a jelenség jelen van e, de lehet csak én használom ilyen célra is a pi4-et.
-
Márton
nagyúr
Akár futó rendszerről is tudsz a dd paranccsal, nem?
Vagy rpi-clone, vagy GUI-ban: Acessories/sd card copier?Ezek csak tippek, én is a feladat előtt állok, az okosabbak majd remélhetőleg kommentelnek, melyiknek mi az előnye-hátránya.
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
-
-
Keem1
veterán
Igazából szerintem egyik SD se bírja igazán, az egész szabvány arra épült, hogy viszonylag ritkán, viszonylag nagy fájlokat írjanak/olvassanak (fényképezőgép, kamera), nem pedig sok kis fájl folyamatos írására
De lekopogom, az én Samsung Evo Pro kártyám közel egy éve van nyüstölve, semmi baja. De az is hozzá tartozik, hogy nálam csak a rendszer és a konfigok vannak rajta, személyes data csakis az SSD-n, a rendszer SD-ről pedig napi mentés készül. -
UberMutant
őstag
de bootol szeptember 3 óta már a stable verzióban is.
[https://github.com/raspberrypi/rpi-eeprom/blob/master/firmware/release-notes.md]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos tablet topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Autós topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hívószám-hamisítás
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest