- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
de bootol szeptember 3 óta már a stable verzióban is.
[https://github.com/raspberrypi/rpi-eeprom/blob/master/firmware/release-notes.md] -
Keem1
veterán
Igazából szerintem egyik SD se bírja igazán, az egész szabvány arra épült, hogy viszonylag ritkán, viszonylag nagy fájlokat írjanak/olvassanak (fényképezőgép, kamera), nem pedig sok kis fájl folyamatos írására
De lekopogom, az én Samsung Evo Pro kártyám közel egy éve van nyüstölve, semmi baja. De az is hozzá tartozik, hogy nálam csak a rendszer és a konfigok vannak rajta, személyes data csakis az SSD-n, a rendszer SD-ről pedig napi mentés készül. -
-
PistiSan
addikt
Kábelen adok neki Internetet, ne terhelje a wifit a le/feltöltés, média fájlok kiszolgálása, illetve kábelen azért csak kihajtja a Gigabitet, wifin a közelébe sem mennék, nem olyan új a routerem már. Csináltam a PI-ből egy bluetooth hangszórót, nekem is full alumínium ház van, és az egész el van dugva egy erősítő mögé, nekem a bluetooth a szobában még egész jó, viszont nagyon hamar elveszíti a jelet ha kicsit távolabb megyek, de lehet a fenti dupla árnyékolás miatt. Illetve amikor el indítom a zenét, ilyen nagyon alacsony bitrátás fura recsegősen indul el a zene, aztán le állítom, és újra indítom a zenét néhányszor, nem tudom ilyenkor mi történik, de utána már szépen szól. Kérdeztem ezt itt a topicban is, de nem kaptam rá választ, hogy másoknak ugyan ez a jelenség jelen van e, de lehet csak én használom ilyen célra is a pi4-et.
-
adabra
senior tag
Fecogame által ajánlott ház-hűtőborda megoldást használom én is.
A múlt héten vásároltam, kodi+transmission fut az rpi 4 (4GB) -n. Működés közben kívülről meleg a "ház", de semmiképpen sem forró.
TV-n SD film lejátszása közben 47-48 °C volt a CPU hőmérséklete; ssh -n futtattam ezt:/opt/vc/bin/vcgencmd measure_temp
Nem akarok reklámozni senkit, de itthon is kapható (olcsóbban). [link]
-
Yoshida
aktív tag
ahogy írták, 1 hdd-t a gyári táp röhögve elvisz, bár nekem most van egy 1 terás, ami 800mA-t kér, ezt egy táppal még nem próbáltam, ha nem menne, szólok.
Viszont nekem is lenne kérdésem, mi a helyzet, ha két 2.5 winyó menne rá? 1 tera, és 750giga 2.5-ös. Másodiknak olyan háza legyen, amire lehet külön tápot rakni? (és az USB tápot a pi felől szigeteljem le, ahogy írtátok előtte?)
Vagy egy aktív USB hub? És itt nem kell játszani akkor a PI felé menő USB táppal? Azok gyárilag tudják remélem, hogy nem küldenek vissza tápot a PI-nek. (ha így van, akkor a HUB lesz a megoldás)
egyelőre pi 3b, de később ugyanez menne pi4-en is.
-
syler123
veterán
Lemaradt a link normális házról. Nem fontos a ventis verzió.
-
syler123
veterán
Szia!
1db 2,5"-os hdd-t még gagyibb táp is elbír, mint a PI4 gyárija. Nem lesz vele gond.
(#34518) biega: Az egyik fórumtárs linkelte nem olyan régen ezt a házat. Venti nélkül 58 fok környékét írt, nem tudom milyen terhelés alatt.
Én ilyen házat vettem, de ez csak generálta a hőt, le is vettem a tetejét, majd megpróbálom ventivel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xbox Series X|S
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Call of Duty: Black Ops 6
- Linux felhasználók OFF topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- ÚJSZERŰ! HP ProDesk 600 G6 SFF - i5-10500 (6 mag!) / 16GB DDR4 / ÚJ! 512GB NVMe SSD / HDMI / USB C
- Minőségi üzleti! HP EliteDesk 705 G1 SFF - AMD A8 7600B / 8GB DDR3 / 128 SSD + 500 HDD / Radeon R7
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest