- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Mobil flották
- Realme GT Master Edition - mestermunka
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jel1
aktív tag
Sziasztok!
Van egy hibás Pi4-esem. Megéri szervizeltetni, vagy inkább adjam el hibásan?
(nincs rá már szükségem, tehát amúgy is eladásra menne)A jelenség:
Hőmérséklettel összefüggésben lehet, de nem SoC-cal kapcsolatos valószínűleg. Tehát hűtés nélkül el sem indul. leáll, még boot előtt. Ha megy rá kis légáramlat, akkor elindul, és megy is egy ideig. Lehet csak valami ellenállás szarakodik? vagy valami feszszabályozó lehet? Nem tudom, hogy valaki tapasztalt-e hasonlót. Mi a véleményetek?
(nyilván próbáltam többféle töltővel, rendszerrel, ugyanaz történik minden esetben)Köszönöm az észrevételeket
-
jel1
aktív tag
válasz
Marcsello31 #44386 üzenetére
Multiméterrel tudtam megmérni, és úgy néz ki rendben van a mérése, mindig 2 fokkal alacsonyabbat mutatott a multiméter, mint a pi.
Viszont követhetetlen amit produkál. Most 43 helyett olyan 60 fok körül kapcsol le. Érdekes, hogy borda nelkül pedig elment 66 fokig is. Ez arra következtet, hogy nagyon nem a SoC túlmelegedés a probléma. Nem is lehet, hiszen ott 85 fok lenne a határ, az meg úgy tűnik amérés után, hogy valóban messze van még.
Mi az, ami még kikapcsolhatja a Pi4-et? És feltehetően hőmérséklet miatti ok, de nem SoC.
-
jel1
aktív tag
válasz
Marcsello31 #44368 üzenetére
Ennél a bordánál csak a SoC-on van érintkezés, és ott egy thermal pad van közbeiktatva. De nem hiszem, hogy gond lenne, hiszen elvileg borda nélkül is kéne üzemelnie, főleg ha csak idle terhelés van. Itt ez nem működik
gyári tápom nincsen. de volt próbálva gép usb, telefontöltő, powerbank. illetve eredetileg egy rácsatolható lapról kapta a kakaót (ami pedig PoE-ről), de a feszültségek minden esetben rendben.
-
jel1
aktív tag
válasz
UberMutant #44362 üzenetére
Igen, több rendszerrel is próbáltam, köztük a gyárit is, több sd kártyával. Egy pendriveot kéne még beszereznem, hátha valami sd olvasó agymenése van...
-
jel1
aktív tag
Okéé, megvan a probléma. SoC túlmelegedés!!
Nem értem miért... 1-3%-on megy, alapjáraton, mégis kikapcsol.
A lényeg az, hogy azt figyeltem meg, hogy eléggé forrócska, és hogyha fújom a hűtőbordát, akkor az ACT LED abbahagyja a villogást. Szóval adtam neki egy aktív hűtőt,és normálisan elindult. Sajnos így is használhatatlan, mert max 5 percig tudom tartani a hőmérsékletet.
Van rajta egy http felület, amin ír ki hőmérsékletet, kb 43°C felett kapcsol ki. Ez nem tűnik reálisnak. Valószínűleg magasabb, de a 85 az meg túlzásnak tűnik érzésre (fogdostam a hűtőbordát).
Mi a megoldás erre?Lehet amúgy valami log fájlt csinálni, ami rögzíti a pi hőmérsékleteit?
Amúgy egy ilyen hűtőbordája van (itt most nincs rögzítve, de amúgy rendben van a kontakt, forrósodik is a hűtőborda-átveszi a hőt, szerintem bőven 50 fok fölé megy, amikor már kikapcsol, hazudik a felületem, vagy nem tudom.)
Ja, és próbáltam mindenféle oprendszerrel, szóval nem szoftveres a gond.
Köszönöm a segítséget! -
jel1
aktív tag
Sziasztok!
Van egy bedöglött pi4-em. Gondoltam csak veszek másikat, hogy gyorsan letudjam a problémát, de nem találok sehol... hol lehet most pi4-et venni?
A másik kérdés pedig az, hogy ha nem kapható már sehogyan sem, akkor hogyan lehet megjavítani? Ki foglalkozik ilyennel?
Próbálnám beazonosítani a hibát, de a zöld led (ACT) amiről azt írnák, hogy jelzi a hibakódot, az össze-vissza villog, beazonosíthatatlan, hogy mit szeretne mutatni.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- GAMER PC - RTX 4070 Ti - Ryzen 7 5700x - 32GB DDR4 - 1TB Nvme SSD
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest