- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomibro
tag
válasz
UberMutant #47149 üzenetére
quirks? Az micsoda?
Nemhinnem hogy 4 usb haz is inkompatibilis lenne mert 4 gyarto külön termeke -
tomibro
tag
Sziasztok! Nem tudom jo helyen keresgelek-e de vegso elkeseredesemre ide is irok ebbe a forumba hatha valaki tud magyarazatot megoldast vagy otletet. Raspberry pi 4 4gb verzio az alany es a hdd kerdes. Szeretnek rafuzni hddket hogy lehessen file megosztasra hasznalni a kicsiket de barmit probalok usb 2 eseten tok jol mennek, usb 3 eseten viszont elverzik es egyszercsak azt irja random par perc utan hogy lecsatlakoztatva es eldobja mindet. Olvastam utana hogy 1.2ampert tud ugyebar az usb stb ez okes kulon taplalt usb hubnal is ugyanez a hiba all fent. Probaltam 2.5 es 3.5 hddkel is termeszetesen 3.5 eseten van 12v kulso tap meg minden. Az usb elosztot szetkaptam es a +5vot kiiktattam nehogy visszafele is nyomjon naftat a pi usb portjara de ekkor is ledobja. Utolso elkeseredesemben jo dragan vettem egy olyan usb elosztot ami 12v betaplalasu es ugy ad 5vot ki az eloszto igy tobb amper all rendelkezdesre konkretan ha jol emlekszem portonkent 5v 2.4amper amit kivehetnek belole. Namost nekem kb 500mA kell csak hogy a hdd menjen rola es nagyon elkeseredve tapasztaltam hogy igy is eldobja az eszkozt vagy eszkozoket. Ugyanis mindegy hogy 1 vagy 3 log rajta... ha kozvetlenul dugom a pibe es csak egyet azt is eldobja usb 3 eseten. Szoval lassan feladom a pi projektet mert hasznalhatatlan pedig olyan jo kis cucc ez de kene a filemegosztas is ugy lenne ertelme hogyha mar megy, de azert az usb 2 sebessege a mai vilagban nudli igy szerentem ha menne usb 3 eseten is. Hogyan oldottatok ti meg a kerdest? Masnak nincsen ezzel baja, rengeteg kulfoldi oldalt olvastam de nincsen erdemi megoldas vagy otlet igazabol, mindig csak hogy kulso tap kell a hddnek. Ez okes de mar ennel nem lehet jobb kulso tap neki... A pi onmaga gyari 5.1v 3amperes tapjarol megy azt is olvastam hogy kell az az 5.1v. Ez is megvan. Neztem fogyasztasokat is ilyen usb mero segitsegevel szinte semmi terheles nincsen rohogve bootol a pi stb. Aztan megy egy darabig de itt par percet kell erteni majd eldobja a hddket es vissza sem jonnek. Csak a teljes reboot oldja meg aztan megint megy par percet egyszercsak gondol egyet eldobja megint. USB 2 eseteben meg megy szepen ahogy kell igazabol csak lassan. Olvastam azt is hogy usb 3mon tobb a fogyasztas de ez tutira nem okoz mar problemat mert van boven delej
mondjatok nekem otletet mit nezzek csinaljak mert mostmar szinte biztos vagyok benne hogy nem harveres hiba hanem valamiert az os dobja el. Koszonom elore is (picit hosszu bejegyzes lett bocsi)!
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bittorrent topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Star Trek
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged