- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ahogy wassermann is írja, bármi is okozhatja. Minden alkatrész hőt termel, ezáltal tágul. Ez okozhatja azt, hogy egy hajszálrepedés miatt bárhol megszűnhet a kontaktus, ami bármilyen hibát, adott esetben a rendszer lefagyását okozza. Ez lehet a NYÁK huzalozása, egy forrasztás, de még az alkatrészen belül fellépő hiba is. Otthoni körülmények között szinte lehetetlen beazonosítani.
-
Marcsello31
őstag
Meg kellene mérni külső lézeres hőmérővel, hogy valójában hány fokra melegszik fel, de sztem itt más lehet a gond, lehet hogy komolyabb a baj, Nekem is beindult gond nélkül borda mentesen a raspim. Van egy ismerősöm, ő is rá kérdezett hogy milyen hogy megy ez a ketyere, említettem neki hogy ha vesz is, vagy 8gés raspit vegyen vagy android tvboxot, ott is van már 8gés változat. Nincs több ötletem hogy mi okozza, ha mindent végig néztetek.
-
Marcsello31
őstag
Szia! Nekem is van egy Raspberry-pi4em 8gigabyteos változat. Nekem nem csinál ilyesmit, viszont én pasztáztam azokat részeket ahol kellett, ahol hozzá ért a hűtöborda, nekem így maximum 40Fokig megy fel 4 óra aktív film használat után, alapjáraton 36fok körül van, már ha igaz amit mond. Nálad eredeti táppal megy a gép? próbáltad már esetleg powerbankal megnézni? Le vannak pasztázva a fontos részei?
Én jelenleg android 12őt használok raspberry 8gbyteos gépemen. Gyári adapterrel tartozékokkal.
-
jel1
aktív tag
Okéé, megvan a probléma. SoC túlmelegedés!!
Nem értem miért... 1-3%-on megy, alapjáraton, mégis kikapcsol.
A lényeg az, hogy azt figyeltem meg, hogy eléggé forrócska, és hogyha fújom a hűtőbordát, akkor az ACT LED abbahagyja a villogást. Szóval adtam neki egy aktív hűtőt,és normálisan elindult. Sajnos így is használhatatlan, mert max 5 percig tudom tartani a hőmérsékletet.
Van rajta egy http felület, amin ír ki hőmérsékletet, kb 43°C felett kapcsol ki. Ez nem tűnik reálisnak. Valószínűleg magasabb, de a 85 az meg túlzásnak tűnik érzésre (fogdostam a hűtőbordát).
Mi a megoldás erre?Lehet amúgy valami log fájlt csinálni, ami rögzíti a pi hőmérsékleteit?
Amúgy egy ilyen hűtőbordája van (itt most nincs rögzítve, de amúgy rendben van a kontakt, forrósodik is a hűtőborda-átveszi a hőt, szerintem bőven 50 fok fölé megy, amikor már kikapcsol, hazudik a felületem, vagy nem tudom.)
Ja, és próbáltam mindenféle oprendszerrel, szóval nem szoftveres a gond.
Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest