- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Yettel topik
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Netfone
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
jerry311 #39856 üzenetére
Jerry, cigam!
Igen, pont erről van szó! A hálózatos topicok tele vannak azzal (amint Ti is látjátok), hogy wifin szaggat a filmnézés. Még elvben ideális körülmények között is előfordul, a Chromecast pedig jellemzően a tévé mögött, de mindenképpen a közvetlen közelében szinte sosem ideális körülmények között működik -- és akkor a szélesebb rádiós környezetről még nem is beszéltünk.
Én családi házban (társasházzal a szomszédban) is sokkal jobb Chromecastteljesítményt élvezek az Ethernetadapterrel.
MaCS
-
maestro87
őstag
válasz
jerry311 #33880 üzenetére
De akkor mi a megoldás, hogy lehetne leállítani az írást?
Van hogy 10 perc után sem indul újra magától és máshogy nem tudom újraindítani csak ha kihúzom.
Bár tegnap már megérkezett az S912-es boxom ami remélhetőleg nem fog ilyen gyakran lefagyni...(#33884) sztanozs: De SSH-n is lehetetlen ilyenkor elérni.
-
zsolt_64
senior tag
válasz
jerry311 #33847 üzenetére
https://www.tomshardware.com/reviews/raspberry-pi-4-b,6193.html van hőtérkép.
Közben lelkesedésem kissé lecsökkent.
Nem látom hogy a 3 hővezető lapkát hova kell tenni, tovább ezek hűtendő elemek síkban vannak-e egymáshoz képest ?
Mert ha nem akkor nemsokat ér az egész, és másfele beszerezhető egyedileg felragasztható bordák többet érnek. Nekem ilyen van a 3B+ on
A hivatalos dobozában csücsül, se oldalfala,se teteje nincs felrakva... -
zsolt_64
senior tag
válasz
jerry311 #33756 üzenetére
Én a 3B+ -ra vettem hűtőborda készletet 1500Huf volt. 2 db borda + 2 picike spéci 2 oldalon ragadó-hővezető fólia amiről kétoldalt le kell húzni a védőfóliát.
Mondjuk megizzadtam mire felraktam, de nagyon bevált + nem raktam fel a doboz tetejét,
hadd gőzölögjönÉs hogy hol vettem .. nem nehéz kitalálni...
Ha meglesz a pi4 arra is biztos veszek...
-
Sumptuous
senior tag
válasz
jerry311 #33735 üzenetére
Igen, ezt tudom. Viszont ahogy a fórumtárs is említette a tv-n youtube app-ban nem szűri a hírdetést. Jelenleg egyébként nem látok hírdetéseket szinte sehol, csak nagyon elvétve. Viszont ezeket ezekszerint a pihole sem szűrné ki. Ezért kérdeztem, hogy megéri-e váltani a pihole-ra egy ilyen dns helyett. Hiszen az is dns alapú?!
-
-
MrSealRD
veterán
válasz
jerry311 #30819 üzenetére
Megcsináltam a linkelt leírás alapján. Maga a folyamat azért nem ment simán mert a sudo service pihole-FTL restart parancsra azt dobta, hogy nem a fájlt... Mondom oké... akkor nézzünk egy állapotfelmérést és javítást... Az lefutott, szerinte minden rendben... Az egész rendszert újraindítottam. A dashboard szerint működik minden. Volt pár tipikusan lassan pörgő weboldal, azokkal tesztelve jó az eredmény. Eddig tényleg hosszú másodpercekig pörgött, most viszont egyből betölt... Szóval összességében minden oké, minden jó. De tutorial szerinti process kicsit sántít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Autós topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen okostelefont vegyek?
- Óra topik
- További aktív témák...
- Eladó a csótány PC! i5-12400, 16GB RAM, GTX 1660 Super, SSD + HDD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- Apple iMAC 24" M3 8/256 Green
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged